anti cellulitis massage

Is anti cellulitis massage effectief? Dat zoeken we uit!

Cellulitis, ook wel sinaasappelschil of kwarkhuid genoemd, is een aandoening waarbij de huid hobbelig en oneffen aanvoelt. Hoewel de tijdschriftmodellen ogenschijnlijk gladde benen hebben, zijn de meeste, zo niet alle, gefotoshopt omdat cellulitis een aandoening is waaraan 80-85% van de vrouwen ouder dan 20 jaar lijdt.

Hoewel er geen langetermijnbehandeling voor cellulitis bestaat, zijn er enkele hacks voor snelle en kortdurende effecten, zoals verbeterde voeding, gewichtsverlies, lichaamsbeweging en anti cellulitis massage.

Laten we eens kijken naar de effectiviteit van anti cellulitis massage.

Wat is cellulitis?

Onze huid is verbonden met de spieren door middel van vezelige bindweefselbanden. Vet hoopt zich op tussen deze banden en vormt de normale contour van de huid. Als het vet meer toeneemt dan het bindweefsel kan vasthouden, duwt het naar boven terwijl de banden de huid naar beneden trekken. Als gevolg hiervan is er een gebied met oneffenheden met bultjes waar de banden stevig aan de huid trekken en verhogingen waar het vet tegen de huid duwt.

Wat veroorzaakt cellulitis?

Hoewel er geen direct bewijs is voor aan cellulitis gerelateerde factoren, spelen leeftijd, geslacht, lichamelijke activiteit, erfelijkheid en hormonen de meest cruciale rol. Meer dan 85% van de vrouwen ouder dan 25 jaar heeft cellulitis, ongeacht of ze slank of gezond zijn. Sommige artsen zeggen dat lichaamsbeweging cellulitis vermindert, maar zelfs atleten hebben cellulitis.

Waarom zijn vrouwen meer vatbaar voor cellulitis?

Het feit dat vrouwen vatbaarder zijn voor cellulitis komt doordat hun vetverdeling anders is dan die van mannen, hun huid dun is en de hormonen oestrogeen en progesteron ook een rol spelen bij de ontwikkeling van cellulitis.

Is anti-cellulitis-massage nuttig?

Nu je weet dat er geen permanente behandeling voor cellulitis is, behalve interventies zoals laserbehandeling, liposuctie of het operatief losmaken van de huid van de bindweefselbanden, gaan we over op anti cellulitis massage, een pijnloze procedure met kortdurende maar veelbelovende effecten. . Hier leest u hoe u thuis een anti cellulitis massage kunt doen en direct resultaat krijgt:

Hoe krijg je thuis (of geef je jezelf thuis) een anti cellulitis massage?

  1. Breng anti cellulitis crème of massage olie aan om de wrijving tussen de handen en huid te verminderen.
  2. Begin met de effleurage-techniek, d.w.z. beweeg je handen voorzichtig over het beoogde gebied, zoals de dij of de buik. De bewegingsrichting moet naar je hart zijn. De warmte die wordt geleverd door de glijdende beweging van de handen helpt het vet los te maken, waardoor uiteindelijk het bobbelige uiterlijk van de huid wordt verminderd.
  3. Kneed de huid door de huid tussen je handpalm en vingers te drukken en te rollen. Oefen tijdens het kneden enige druk uit om het vet terug in de bindweefselcompartimenten te drukken.
  4. Kneden verhoogt ook de bloedtoevoer naar de huid en helpt effectief gifstoffen te verwijderen, die een andere factor zijn voor de ontwikkeling van cellulitis.
  5. Gebruik je knokkels om erin te duiken en duw de huid naar beneden en richting het hart. Knokkels mobiliseren het vet en draineren de lymfeklieren, waardoor het vocht in het massagegebied wordt verminderd, wat resulteert in een gladde en egale huid.
  6. Je kunt ook een cellulitis massage apparaat, een bindweefselmassage apparaat of massage cups gebruiken voor een effectieve anti cellulitis massage. Sommige artsen raden ook diverse methoden aan, dus je kunt ook bij je zorgverlener aankloppen.

Korte samenvatting

Cellulitis is het gevolg van de opwaartse druk van vet in de bindweefselcompartimenten onder de huid. Hoewel de permanente cellulitisbehandeling een chirurgische ingreep is, vermindert massage effectief cellulitis gedurende enige tijd. Als je een goede anti cellulitis massage uitvoert, kun je veranderingen zien in de derde of vierde sessie. Daarnaast kun je hulp zoeken bij een massageapparaat of massagetraining voor een effectieve anti cellulitis massage!

+ berichten

Asadullah z'n passie is de gezondheid van de mens. Dit heeft hem doen bewegen de studie Bachelor of Medicine & Bachelor of Surgery te starten aan een gerenommeerde universiteit. In z'n vrije tijd verdient hij graag wat bij met het schrijven van artikelen voor websites in de gezondheidsniche. Bij Mindsetking zijn we blij dat we hem konden toevoegen aan ons team!