hoofdkussen zijslaper kopen

Een zijslaapkussen is het perfecte kussen voor zijslapers

Heb je last van chronische pijn in de onderrug? Of wellicht wordt je partner midden in de nacht wakker van het snurken. Deze kwaaltjes zijn niet ongebruikelijk en vormen voor veel mensen een dilemma.

Een goed hoofdkussen voor zijslapers helpt je dan om beter te slapen. Maar wat is eigenlijk een goed kussen? Deze vraag hield onze slaapspecialisten de laatste tijd bezig en niet zonder resultaat. Dit artikel is namelijk gebaseerd op alle ondervindingen en geeft duidelijke uitleg over het beste kussen voor zijslapers.

De 7 Beste Kussens voor Zijslapers van 2023

Kussens zijn bedoeld om je hoofd en nek in het algemeen te beschermen en sommige zijn speciaal voor zijslapers ontwikkeld. De afmetingen van de kussens zijn afhankelijk van de gebruikte stof of de materialen die bij de vervaardiging worden gebruikt. Wanneer je ons uitgebreide onderzoek doorneemt, zul je merken dat het belangrijk is om een aangename en ontspannende nachtrust te hebben.

1. Soulsnooze Memory Foam hoofdkussen zijslaper (Beste keuze)

beste kussen voor zijslaper met nekklachten

Voordelen:

 • Traagschuim kussen
 • Zijslaper kussen
 • Op de rug slapen is mogelijk

Nadelen:

 • Het anti allergisch kussen moet dagelijks worden opgeklopt

Dit hoofdkussen is niet alleen voor zijslapers bedoeld. Mensen die op hun rug of buik slapen kunnen dit kussen ook gebruiken. De Soulsnooze uitvoering is namelijk geen vormvast kussen. Sterker nog, je bepaalt zelf hoe je op het kussen wilt liggen, lekker zacht of juist een stuk steviger. Zolang het kussen voor zijslapers maar een goede ondersteuning biedt.

Feit: De Blue memoryfoam of beter gezegd traagschuim, is een visco-elastisch materiaal dat in dit kussen voor zijslapers wordt gebruikt. Oorspronkelijk werd het door NASA ontwikkelt om de druk op het lichaam beter te verspreiden.

Dankzij deze elementen heeft dit type kussen een uitstekende drukverdeling. Je kunt namelijk ervoor kiezen om het versnipperd traagschuim uit het kussen voor zijslapers te halen. Zo creëer je dan je eigen ideale kussen die de stijve nek en favoriete slaaphouding ondersteund.

Naast dat dit dik kussen met bamboe vezels is gemaakt, circuleert de frisse lucht door de hoge opstaande rand. Daarnaast kun je jouw armen gebogen naast het stevig kussen plaatsen en genieten van een welverdiende nachtrust.

2. One pillow – zacht kussen – stevige vulling (Beste prijs/kwaliteit)

beste hoofdkussen zijslaper 50x70

Voordelen:

 • Air pockets
 • Geschikt voor consumenten die hotelkussens appreciëren
 • Memory foam

Nadelen:

 • Afstellen kussen duurt 4 uur

Dit zijslaapkussen heeft 4 uur nodig om gevormd te worden en zal binnen 24 uur weer zijn oorspronkelijke vorm aannemen. Er zijn verschillende vormen mogelijk voor iedereen. Daarom kan een zijslaper of rugslaper dit kussen net zo goed gebruiken als een persoon die op zijn buik slaapt.

De bijgeleverde hoes zorgt ervoor dat je in de zomer lekker koel blijft, terwijl de wintermaanden een katoenen hotel hoes nodig heeft. Bovendien mag deze hoes op 60 graden Celsius gewassen worden en het kussen op 30 graden Celsius.

Mensen vinden het belangrijk dat het hoofdkussen vooral de schouders en de nek goed ondersteund. Daarom zorgt de stevigheid van de zijslaper ervoor dat iedereen een natuurlijke slaaphouding aanneemt.

Dit hoofdkussen zijslaper is dan ook aan te raden, want met de One Pillow bestaat er vrijwel geen kans op een verkeerde slaaphouding.

CozySense® Hoofdkussen zijslaper – orthopedische aanvulling

afbeelding van het orthopedische kussen zijslapers van cozysense

Voordelen:

 • Het ideale hoofdkussen voor rug en zijslapers
 • Breed gebouwd
 • Een kussen dat comfortabel aanvoelt

Nadelen:

 • Het traagschuim verplaatst zich
 • De hoes van het hoofdkussen is moeilijk aan te schaffen

Hoofdkussens voor zijslapers hebben vaak een hoge en lage kant. De hoge kant is goed voor zijslapers en de lage kant is passend voor rugslapers. Dit mag echter geen verwarring veroorzaken, want een hoger gevormd kussen is meestal minder geschikt voor mensen die op hun buik slapen.

De Orthopedische kussenhoes van CozySense houdt de warmte goed vast en blijft tegelijkertijd optimaal ventileren. Dit zorgt voor een aangename verkoeling.

Feit: Oeko-tex 100 (Duitse test organisatie) test de orthopedische kussenhoes op giftige stoffen, maar is niet per se biologisch.

Deze hoofdkussens voor zijslapers en rugslapers zijn voorzien van traagschuim. Dit betekent dat de vulling constant een bepaalde vorm aanneemt. Met andere woorden, een bijzonder goede keus voor personen zonder vaste slaaphouding.

Heb je last van je nek? Kies dan een steviger kussen en een harder matras.

4. TEMPUR® kussen zijslaper (Zeer ergonomisch kussen)

goed hoofdkussen zijslaper van tempur

Voordelen:

 • Synthetisch zijslaapkussen
 • Goede ondersteuning
 • Behoudt een natuurlijke houding
 • Schouders liggen nauw aan het beste hoofdkussen

Nadelen:

 • Het stevig hoofdkussen is niet wasbaar

Er zijn enkele aandachtspunten die je in overweging moet nemen voordat je deze Tempur zijslaper gaat kopen. Slaap je op een zacht matras, dan zul je een kleinere Tempur Queen zijslaapkussen moeten nemen. Het kussen zakt namelijk weg in de matras. Omgekeerd geldt hetzelfde. Bij een stevig matras zullen bredere kussen voor zijslapers de oplossing zijn.

Feit: Tempur materiaal bestaat uit talloze bewegende cellen die je slaaphouding ondersteunen. Dit product dat gevoelig is voor gewicht en temperatuur, zorgt ervoor dat je de meest gezonde slaaphouding aanneemt.

De meeste hoofdkussen zijslapers zijn voorzien van een afneembare hoes. Zo ook bij dit anti allergisch traagschuim kussen. De SmartCool technologie zorgt er namelijk voor dat je lichaamswarmte beter wordt geabsorbeerd door je lichaam. Mochten er vlekken op het zijslaper kussen voorkomen? Schroom dan niet om de hoes op 50 graden Celsius te wassen.

Let op: Was het stevig kussen met synthetische vulling niet. Op deze manier breng je onomkeerbare schade aan.

5. Wellness Relax ergonomisch hoofdkussen zijslaper (beste voor zwangere vrouwen)

zacht kussen zijslaper u-vormig

Voordelen:

 • Het beste zijslaapkussen voor de zwangere vrouw
 • De schouders van de zijslaper liggen in een rechte lijn
 • De vulling van het kussen bestaat uit polyester

Nadelen:

 • Qua stevigheid is dit hoofdkussen vrij zacht

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat je een goede nachtrust ervaart. Een goede zijslaapkussen is dus van cruciaal belang.

Meestal loop je tegen riante kussens voor zijslapers aan, want deze modellen verlichten de druk op bepaalde lichaamsdelen. Maar vergeet niet om het J vormig kussen met oorgat van Wellness Relax te bekijken.

Zodra de buikomvang toeneemt zal het hoofdkussen en je persoonlijke voorkeur steeds een grotere rol gaan spelen. Tel daarbij op dat alle verschillende soorten kussens je rugpositie in één rechte lijn moeten houden.

Daarbij geldt ook dat een hoger kussen zorgt voor een betere lighouding. Gelukkig heeft dit beste hoofdkussen een opstaande rand om de zijslaper in de juiste lichaamspositie te laten slapen.

6. Cinderella – Hoofdkussen zonder traagschuim (Goede goedkope optie)

kussen zijslaper van Cinderella

Voordelen:

 • Warmteregulerende zijslaper
 • 100% Perkaline katoen
 • Fris gevoel

Nadelen:

 • Synthetische vulling

Hoofdkussens van Cinderella zijn het best geschikt voor zijslapers. Maar dat neemt niet weg dat rugslapers dit kussen moeten overslaan. Het kiezen van het juiste kussen is namelijk voor iedereen vrij persoonlijk.

De synthetische vulling van dit kussen biedt extra stevigheid. Mocht je liever het extra stevig kussen zachter willen maken? Open dan de rits van dit beste hoofdkussen en neem naar gelieven de juiste hoeveelheid vulling eruit.

Aan de andere kant zien we dat dit beste kussen uit Katoen Perkal is vervaardigd. Dankzij deze constructie voelt de zijslaper extra zacht aan en wordt er veel vocht afgevoerd.

Feit: Katoen Perkal bestaat uit meer dan 200 katoenen draden die in een andere structuur worden geweven. Dit kussen vormt zich dan ook anders dan andere kussens.

Om nare geurtjes en vlekken te verwijderen, stop je de zijslaper eenvoudig in de wasmachine en droger. Ontbreekt het je aan tijd? Klop dan dagelijks dit beste kussen op.

7. Best Life – stevig hoofdkussen zijslaper (Populaire keuze)

beste hoofdkussen zijslaper nekklachten

Voordelen:

 • Traagschuim kussen
 • Zijslaper kussen
 • Stevige vulling

Nadelen:

 • Sommige bestempelen dit kussen als ”te hard”

Dankzij het ergonomisch design van deze zijslaper word je bloedsomloop gestimuleerd. Het vrij stevig kussen biedt een goede ondersteuning aan het lichaam, maar valt niet bij iedereen in de smaak. Dit is vooral te wijten aan de harde vulling.

Anderzijds houden personen met rugproblemen of andere kwaaltjes er een optimale ervaring op na. Het houdt de rug recht en zorgt voor een diepe slaap. Het is daarnaast een goed hoofdkussen voor nekklachten en kan nekklachten verhelpen.

Verder is de hoes afwasbaar en vrij van allergenen. Hoe dan ook, fris opstaan wordt met deze uitvoering van Best Life een dagelijkse bezigheid.

Een goed kussen voor zijslapers kopen? Dit zijn de voordelen.

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan zijslapers. Niet alleen bevorderen zijslapers de lichaamspositie, ook proberen ze de ruggengraat in een rechte lijn te brengen.

Zijslapers hebben vaak een dikker kussen om de lege ruimte op te vullen. Daarentegen geven dunne zijslapers bar weinig ondersteuning. Het is dus noodzakelijk om de volgende voordelen aandachtig door te lezen voordat je een zijslaper aanschaft.

Voordelen zijslapers die een goed zijslaapkussen vinden:

 • Het latex kussen is populair bij consumenten met een allergie
 • Donzen kussens absorberen het transpiratievocht zeer goed.
 • Het kapok kussen is 100% biologisch.
 • De beste hoofdkussens hebben een lage en hoge rand
 • Het latex hoofdkussen houdt schimmels tegen
 • Je gewrichten zullen bij een goed hoofdkussen zijslaper minder snel slijten
 • Zijslapers met een goed hoofdkussen hebben minder nekklachten

Waar let je op bij de aankoop van een hoofdkussen voor zijslapers?

De beste hoofdkussens voor zijslapers zullen je hoofd, nek en schouders ondersteunen. Daarbij zijn ook de gebruikte materialen van belang. Let daarom goed op als je last hebt van allergieën, vooral bij het gebruik van veren en dons. Wellicht is dan een latex hoofdkussen de beste optie.

De vulling van het gekozen model zal ook doorslag geven. Er zijn immers synthetische uitvoeringen, die makkelijk gewassen kunnen worden en vocht absorberen. Maar het beste traagschuim model zal vooral uit memory foam bestaan. Deze modellen hebben de neiging om de vorm van het kussen te behouden. Zo lig je niet constant te woelen en zal dit je nachtrust bevorderen.

Kijk ook goed of de zijslaapkussens voorzien zijn van een afneembare hoes. De hoes is namelijk in de meeste gevallen eenvoudig te wassen. Maar let op, bij sommige producten is het niet mogelijk de hoes apart aan te schaffen.

Kies een goed zijslaapkussen en let op de volgende kenmerken

 • Prijs/kwaliteit
 • Comfort en stevigheid kussen
 • Het materiaal
 • De levering en garantiebepalingen

Of je nu een zijslaper bent of liever op je rug ligt. Het passend model vinden is cruciaal voor een gezonde nachtrust. Controleer dan ook eerst alle specificaties van het gekozen product en lees aandachtig de handleiding door om teleurstelling te voorkomen.

Mocht je na dit artikel nog hulp nodig hebben? Schroom dan niet om met ons contact te zoeken of een slaapexpert in te schakelen.

Welke soorten hoofdkussens worden aangeraden voor zijslapers volgens onderzoek?

Een studie uitgevoerd in 2009 onderzocht de relatie tussen kussen gebruik en rugpijn bij zijslapers. Aan het onderzoek deden 106 deelnemers mee die verschillende soorten kussens testten. De studie onderzocht de slaapkwaliteit, het confort van elk kussen en pijn in de wervels. De resultaten toonden aan dat veren kussens niet worden aanbevolen voor zijslapers. In plaats daarvan bleken kussens van schuim, polyester en zelfs rubber geschikter te zijn. Dus indien je een zijslaper bent, kun je het beste jouw kussen verstandig kiezen om ongemak of pijn in de ruggengraat te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Wat is voor een zijslaper het verschil tussen dons of traagschuim kussen?

Als het gaat om het vinden van het perfecte kussen voor zijslapers, zijn traagschuim en latex de beste keuzes. Deze materialen bieden de beste ondersteuning voor je nek en wervelkolom en zorgen ervoor dat je halswervels goed zijn uitgelijnd terwijl je slaapt. Donzen hoofdkussens daarentegen kunnen moeilijker aan te passen zijn aan de juiste maat en bieden mogelijk niet hetzelfde niveau van ondersteuning. Dus als je een zijslaper bent, overweeg dan om te investeren in een traagschuim- of latexkussen voor een comfortabelere en rustgevende nachtrust.

Hoe stevig moet een hoofdkussen voor een zijslaper zijn?

In mijn ervaring is het het beste om naar iets in het midden te streven – niet te hard, maar ook niet te zacht.
Als je kussen te hard is, word je waarschijnlijk wakker met pijn in je nek en schouders. Dit komt omdat je hoofd in een ongemakkelijke hoek wordt gestut, waardoor die gebieden onder druk komen te staan. Aan de andere kant, als uw kussen te zacht is, krijgt u niet genoeg steun voor een goede uitlijning van de wervelkolom. Dit kan na verloop van tijd leiden tot rugpijn of zelfs hoofdpijn.

Welk hoofdkussen zijslaper is het best bij nekklachten?

Voor degenen die vaak nekpijn hebben, is een wat steviger kussen van traagschuim een aanrader. Dit type kussen heeft een drukverlagende werking en zorgt voor een optimale ondersteuning van de nek. Het is echter belangrijk op te merken dat het materiaal van het kussen niet de enige factor is waarmee rekening moet worden gehouden bij nekproblemen. De hoogte van het kussen is net zo belangrijk. Voor een goede uitlijning van de wervelkolom en ontspanning van de spieren tijdens het slapen, is het van groot belang dat je hoofd in lijn ligt met jouw bekken.

Hoe is deze lijst met beste kussens voor zijslapers tot stand gekomen?

Als slaapexperts begrijpen wij het belang van een goede nachtrust en hebben hiervan ook zelf de voordelen ondervonden. Een factor die een grote invloed kan hebben op de kwaliteit van je slaap is je kussen. Dit geldt met name voor zijslapers, die goede ondersteuning nodig hebben om nek- en schouderpijn te voorkomen.
Daarom hebben we een lijst gemaakt met de beste kussens voor zijslapers. We hebben online beoordelingen doorzocht, overleg gepleegd met collega-experts in het veld en hebben zelfs enkele kussens zelf getest om er zeker van te zijn dat onze aanbevelingen van topklasse waren. We wilden een eerlijke en persoonlijke benadering van deze lijst bieden, dus hebben we onze eigen ervaringen bij elk kussen opgenomen. We begrijpen dat iedereen verschillende voorkeuren heeft als het gaat om slaaphoudingen en stevigheid van kussens, dus hebben we ervoor gezorgd dat we een verscheidenheid aan opties hebben opgenomen die aan verschillende behoeften tegemoet kwamen.

+ berichten

Maurice is een deskundige in productrecensies, met een scherp oog voor detail en diepgaand inzicht in consumentenbehoeften. Zijn uitgebreide ervaring en kritische benadering maken hem een betrouwbare bron van objectieve productbeoordelingen. Maurice biedt waardevolle inzichten voor consumenten die op zoek zijn naar betrouwbare informatie bij hun aankoopbeslissingen. Zijn passie voor het delen van eerlijke feedback maakt hem een gewaardeerde stem in de wereld van productrecensies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *