beste matras voor rugklachten

Beste matras bij rugklachten vind je hier: top 3

Een diepe, herstellende slaap is meer dan een luxe – het is de sleutel tot een gezonde rug en een pijnvrij bestaan, ook op het gebied van rugklachten. Heb jij wel eens opgemerkt hoe een onrustige nacht vol draaien en keren direct gerelateerd lijkt te zijn aan die stekende pijn in jouw onderrug de volgende ochtend? Dat is echt geen toeval hoor. De ware impact van een matras op de gezondheid van onze rug is eigenlijk niet te negeren. Het selecteren van de beste matras voor rugklachten, zoals lage rugpijn of hernia-gerelateerde pijn, kan het verschil betekenen tussen wakker worden klaar om de dag vol energie tegemoet te gaan of strompelen door de ochtend met stijve, pijnlijke spieren. Ben jij op zoek naar een oplossing die jou niet alleen geruststelling biedt, maar ook jouw lichaam (en vooral rug) de juiste ondersteuning? Jij bevindt je op de perfecte plek om jouw slaap en ruggezondheid te verbeteren met de beste matrassen bij rugpijn. Laten we samen alles doornemen wat je moeten weten over de hulpmiddelen om een pijnvrije rug te garanderen!

Slechte matrassen en rugklachten

Hoe kan het dat sommige matrassen niet geschikt zijn om voldoende hulp en ondersteuning te bieden bij rugklachten? Dit komt vaak niet enkel door een tijdelijk ongemak of een verkeerde slaappositie, maar door een voortdurende strijd tussen jouw lichaam en een ongeschikt matras. Een matras zonder de juiste ondersteuning en uitlijning van de wervelkolom kan stiekem een boosdoener zijn voor uw rug. Maar waarom? Omdat het faalt in het bieden van een stabiele basis voor uw rug, waardoor die essentiële wervelkolomkrommingen en drukpunten in het gedrang komen. Een subtiele, doch potentieel schadelijke vijand, waarbij pijn slechts het topje van de ijsberg is. Het is tijd dat we de sluier oplichten en het belang van een echt ondersteunend matras erkennen, niet alleen voor onze slaap maar voor onze algehele welzijn en vitaliteit.

Beste matrassen voor rugklachten kopen – een handig overzicht

1. M line Medic Motion – matras voor rugklachten (Beste keuze)

beste matras bij rugklachten

Voordelen:

 • Erg hoog beoordeeld door klanten
 • Zeer effectief bij het verlichten van rugpijn
 • Optimale druk ontlasting en extra ventilerend

Nadelen:

 • Voor kwaliteit betaal je iets meer

Ontdek de revolutionaire slaapervaring met het M line Medic Motion+ matras, ontworpen om rugklachten met deskundige zorg aan te pakken. Dit matras combineert een 16 cm koudschuim kern met 7 comfortzones en een innovatieve DEEP flex zone voor uitstekende ondersteuning, terwijl de Visco-Contact® en Contour Contact® lagen voor ultieme drukontlasting en perfecte lichaamsaanpassing zorgen. Met de extra elastanen hoes geniet jij van een heerlijk koel en goed geventileerd slaapklimaat. Uitproberen? Maak gebruik van 100 dagen proefslapen, waarbij bij ontevredenheid het matras gratis wordt opgehaald en het aankoopbedrag terugbetaald. Vergeet niet het matras driemaandelijks te keren om van blijvend comfort te genieten. Maak de stap naar pijnvrij slapen met Medic Motion+.

2. Emma matras rugklachten diamond Hybrid koudschuim (Ook erg goed)

Voordelen:

 • Reacties van mensen met rugklachten, die ook echt minder rugpijn ervaren
 • Mix van pocketveren en koudschuim
 • Goede drukverdeling en past zich erg goed aan het lichaam aan

Nadelen:

 • Relatief hoog prijskaartje, maar wel erg goed

Duik in een wereld waar comfort en ondersteuning samensmelten met de Emma Diamond Medium Hybrid matras. Met zorgvuldig ontworpen pocketveren wordt je lichaam op ideale wijze ondersteund in elke slaaphouding, terwijl het comfortschuim nauwkeurige drukverlichting biedt, zodat draaien en woelen tot het verleden behoren. Geniet van een diepe, herstellende slaap dankzij de geavanceerde Diamond Degree® Grafiet Foam, een schuimtechnologie die overtollige warmte efficiënt afvoert, waardoor je sneller die essentiële diepe slaapfase bereikt. Eén klein minpuntje? Als je de voorkeur geeft aan een steviger comfort, kies dan voor de ‘hard’ uitvoering. De elastische, wasbare matrashoes met handige handgrepen maakt onderhoud eenvoudig en zorgt voor een steeds frisse nachtrust. Ervaar de uitmuntendheid in slaapcomfort met de Emma Diamond Medium Hybrid!

3. M line Medic Motion – matras voor rugklachten (Beste keuze)

matras voor rugklachten goedkoop

Voordelen:

 • Zeer goede prijs kwaliteit verhouding
 • Mede ontworpen om rugpijn te verminderen en te voorkomen
 • Vermindert ook gewrichtspijn

Nadelen:

 • Iets minder kwalitatief als bovenstaande opties

Verwen jezelf met de zachtheid en ondersteuning van The Living Store’s traagschuim matras en dat alles voor een zeer betaalbare prijs. Met een comfortabele dikte van circa 17 cm, belooft dit matras een zalige slaapervaring dankzij zijn flexibele tweezijdigheid: kies zelf of je wilt genieten van de voordelen van het hoogwaardige traagschuim of opteer voor de reguliere matraskant. Dit matras voor rugklachten pronkt met ongeëvenaarde viscositeit en dichtheid, vloeiend terugkerend naar zijn originele vorm na gebruik en intelligent je gewicht verdelen om drukpunten in ons lichaam te minimaliseren. Dit matras voor rugpijn wordt zelfs aanbevolen om gewrichts-, rug- en nekpijn en slapeloosheid te verzachten! Een kleine kanttekening: met zijn vijf gelaagde structuur, waaronder een polyester toplaag en verschillende schuimlagen, is het wellicht een avontuur om de perfecte slaapzijde te kiezen. Een nachtelijke reis naar dromenland begint op dit veelzijdige matras!

Waar let je op bij het kopen van een goed matras voor rugpijn?

Het inslapen mag dan vaak bij rugklachten een uitdaging zijn, je weg vinden in de wereld van matrassen lijkt dat ook te zijn, maar met de juiste begeleiding valt dat heel erg mee.Als slaapexpert wil ik je graag door het grote bos aan keuzes loodsen met de belangrijkste overwegingen voor het uitzoeken van het beste matras bij rugklachten:

 • Stevigheid is key:
  • Zoek een balans tussen zachtheid voor comfort en stevigheid voor ondersteuning.
  • Een medium-firm matras wordt vaak aanbevolen om de wervelkolom uitgelijnd te houden en te ondersteunen bij rugklachten.
 • De juiste materialen:
  • Koudschuim of traagschuim kan wonderen doen met zijn drukverlagende magie en contouren rond jouw specifieke lichaamsvormen. Pocketvering kan ook helpen, maar in eerste instantie raden wij traagschuim aan.
  • Het is belangrijk dat er vermeld staat dat het matras voldoende ondersteuning geeft aan de rug (wervelkolom) en de drukpunten ontlast.
 • Ondersteuning van de wervelkolom:
  • Een matras moet de natuurlijke kromming van je ruggengraat ondersteunen om de drukpunten in je rug goed te ondersteuenn.
  • Zorg ervoor dat het matras voldoende ondersteuning biedt aan de lumbale regio, welke zich in de onderrug bevind.
 • Probeer het matras voor rugklachten uit:
  • Maak gebruik van proefperiodes om er zeker van te zijn dat een matras voldoet aan je behoeften en dat je zeker bent dat je het beste matras bij rugklachten koopt, voor jou persoonlijk.
  • Zelfs de meest geprezen matrassen verschillen in hun beleving van persoon tot persoon en daarom is het belangrijk het matras voor rugklachten uit te proberen.
 • Kwaliteit boven kwantiteit:
  • Een hogere prijs betekent niet altijd een beter matras; kijk naar de gebruikte technologieën, materialen en klantbeoordelingen, welke gaan over het matras.
  • Garantie en levensduur zijn belangrijke indicatoren van de kwaliteit van een matras en bieden je daarnaast zekerheid voor de toekomst.
 • Persoonlijke slaapstijl:
  • Houd rekening met je slaaphouding – zij-, rug-, of buikslaper – elk heeft zijn eigen voorkeuren slaaphouding. Maar sommige slaaphouding zijn beter, als andere slaaphoudingen, wanneer je last hebt van je rug.
  • Je gewicht en lichaamsbouw zijn eveneens bepalend in hoe een matras aanvoelt en ondersteunt bij rugklachten.

Luister goed naar wat je lichaam je vertelt. Rugklachten tijdens het slapen is een verhaal dat verteld wordt door jouw spieren en wervels, en het kiezen van het juiste matras is het liefdevol schrijven van een nieuw, comfortabeler hoofdstuk. Ik ben hier om je bij elke stap te begeleiden, zodat je weg naar verlichting zo soepel en ondersteunend mogelijk is.

een goed matras bij rugklachten

Hoe kan het juiste matras jouw rugklachten verminderen en voorkomen?

Een heerlijke verlichting en geen last van een pijnlijke rug na een heerlijke nacht slapen – dat is het geschenk dat het juiste matras je kan brengen. Maar hoe zorgt een goed matras bij rugklachten nou dat je geen pijn krijgt door het slapen in een verkeerde positie? Dat leggen we je graag uit:

 • Optimale uitlijning: De sierlijke boog van onze wervelkolom schreeuwt om respect en ondersteuning, ook tijdens de nachtrust. Een matras voor rugklachten dat deze natuurlijke kromming eert, helpt spanning in de ruggenwervels te verminderen en biedt het juiste fundament, zodat je ’s ochtends heerlijk wakker wordt, zonder pijn.
 • Drukpunt verlichting: Gelijkmatige verdeling van je gewicht over het matras zorgt ervoor dat drukpunten zoals heupen en schouders verzacht worden, waardoor je rug niet belast wordt en zodat jij wakker wordt zonder gevoelens van ongemak.
 • Spierontspanning: Een matras voor rugklachten dat de perfecte mix van comfort en ondersteuning biedt, maakt het voor jouw spieren mogelijk om te ontspannen en zich te herstellen van de dagelijkse sleur, zodat je rug wordt ontzien van zowel overbelasting als stress.
 • Diepe slaap: Een ongestoorde, diepe slaap (inclusief rem slaap) wordt gefaciliteerd wanneer je lichaam echt comfortabel is – dit is waar de magie van heling gebeurt en waar jouw rug de kans krijgt om zichzelf te regenereren in een positie van optimale uitlijning en ondersteuning.
 • Maat van het matras: Denk na over de maat van je beste matras; compatibel met je bed en voldoende ruimte om vrij te bewegen draagt bij aan een ononderbroken nachtrust en voorkomt ongewenste draaiingen en spanning in de rug.
 • Preventieve zorg: Een matras voor rugklachten dat je rug voldoende ondersteunt, werkt preventief tegen mogelijke toekomstige klachten, door consistent de juiste ondersteuning en drukverlichting te bieden, nacht na nacht. Het kan een aantal dagen en soms zelfs weken duren voordat je het effect echt goed merkt. Maak daarom gebruik van 30 of zelfs 60 dagen proefslapen als deze optie aangeboden wordt!

Nu weet je hoe de beste matrassen bij rugklachten jou de juiste ondersteuning bieden en zorgen dat de druk op je rug wordt verminderd. Ook weet je nu waar je verder op moet letten bij je aankoop. Mocht nog geen keuze hebben gemaakt voor een nieuwe matras bij rugklachten, dan is dat denk ik nu het juiste moment om te doen!

Veelgestelde vragen

Welke hardheid van het matras is het beste bij rugklachten?

Het ideale niveau van hardheid van je matrass bij rugklachten kan variëren afhankelijk van wat jij persoonlijk prettig vind, maar ook van jouw lichaamstype, en specifieke rugproblemen die je ervaart. Sommige slaapexperts suggereren een medium-firm matras (of een hybride matras) omdat het voldoende ondersteuning biedt terwijl het ook comfort en veel drukverlichting biedt. Echter, het is heel erg belangrijk om te onderhouden dat het iedereen uiteindelijk zelf bepaalt wat nou echt comfortabel aanvoelt en geen extra pijn veroorzaakt in elke specifieke situatie.

Een hard of zacht matras bij rugklachten?

De keuze tussen een hard of zacht matras bij rugklachten is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, maar ook zaken als: lichaamsgewicht, en slaaphouding. Onderzoek suggereert dat mensen met chronische rugpijn vaak baat hebben bij een medium-firm (of hybride) matras omdat het een goede balans biedt tussen ondersteuning voor de wervelkolom en daarnaast ook comfort.

Is een traagschuim matras goed bij rugklachten?

Ja, traagschuim matrassen staan erom bekend goed te dienen als een effectieve keuze voor matrassen bij rugklachten. Traagschuim past zich aan de contouren van het lichaam aan, wat helpt om de wervelkolom in een neutrale positie te houden en de druk op de ruggengraat te verminderen en daarmee rugproblemen te voorkomen. Traagschuim matrassen bieden ook een goede ondersteunen en zijn zeer comfortabel om op te slapen. Dit helpt bij het ondersteunen van de drukpunten in de rug.

Is een latex matras goed bij rugklachten?

Latex matrassen kunnen eveneens voordelig zijn voor mensen met rugklachten, vooral omdat ze een aangename balans van comfort en ondersteuning bieden. Ze hebben de neiging om een natuurlijke veerkracht en een consistente ondersteuning doorheen het hele bed te bieden, wat kan bijdragen aan een neutrale uitlijning van de wervelkolom en een verminderde druk op de gewrichten.

Is een pocketveren matras goed bij rugklachten?

Pocketveren matrassen kunnen ook een goede optie zijn voor mensen met rugklachten, mits ze voldoende ondersteuning bieden en soms is het raadzaam om een combinatie van pocketveren met koudschuim te nemen voor de beste resultaten. Het voordeel van pocketveren is dat ze onafhankelijk van elkaar bewegen, wat betekent dat ze zich kunnen aanpassen aan de vorm van het lichaam, de wervelkolom ondersteunen en de drukpunten minimaliseren. De geschiktheid op het gebied van ”het beste matras voor rugklachten” kan echter afhangen van de kwaliteit van de matras, het aantal veren, en de toegevoegde comfortlagen die het matras bezit.

+ berichten

Elizabeth houdt zich binnen Mindsetking vooral bezig met de categorieën gezondheid en slapen. In de afgelopen jaren is zij veel bezig geweest met het studeren van onze slaap en kan zij zichzelf nu slaapexpert noemen Dit heeft ze o.a. gedaan door het lezen van vele (wetenschappelijke) boeken en het sparren met experts. Ook heeft ze cursussen, trainingen en opleidingen behaald in de gezondheidsindustrie, met specialisaties in slapen, voeding en gezondheid. Op haar social media kanalen deelt ze graag heerlijke recepten die over het algemeen ook gezond zijn (maar niet altijd). Indien je met haar in contact wil komen, kun je een mail sturen aan contact@mindsetking.nl