Foto van een vrouw met een slaapmasker. In dit artikel vind je de beste slaapmaskers

Top 7 slaapmaskers vergeleken (2023 review en test)

Een slaapmasker blokkeert licht en dit kan helpen als je slecht slaapt en kan je helpen om sneller in slaap te vallen, maar niet elk slaapmasker is van dezelfde kwaliteit. Voor een optimale nachtrust heb je een comfortabel slaapmasker nodig die geen druk geeft op de ogen, die licht blokkeert en goed rond je gezicht valt. Er zijn zoveel slaapmaskers dat je bijna niet meer weet welk slaapmasker kopen.

Deze blog gaat over de top 7 slaapmaskers van dit moment. Dit lijstje is opgesteld naar hand van de reviews en de ervaring van onze testen. Er is getest op de kwaliteit van de stof, het comfort van het slaapmasker, de verduistering en de prijs/ kwaliteit verhouding. Benieuwd welk slaapmasker als beste slaapmasker uit de test kwam? Lees dan vooral verder!

De beste slaapmaskers onderzocht

1. Manta Sleep Mask (beste getest)

Dit is het beste slaapmasker waar iedereen over spreekt. Dit is niet gek, want dit slaapmasker is een echte must-have als je uitgerust wilt wakker worden. Dit masker heeft vele voordelen, waaronder dat het komt met premium oordopjes en een waszakje.

Dit is een foto van het manta sleep mask, het best geteste slaapmasker

De voordelen van het beste slaapmasker

 • Verduisterend: Dit slaapmasker werkt verduisterend. Je ziet niets meer wanneer je dit slaapmasker draagt. Dit is niet alleen goed wanneer je gaat slapen, maar ook als je last hebt van migraine of wanneer je mediteert.
 • Comfort en kwaliteit: Dit masker voelt superzacht aan. Valt goed rond het gezicht en is makkelijk te verstellen. Het slaapmasker geeft geen druk op de ogen en is gemaakt van een duurzame en ademende stof.

Wasmachine bestendig: Dit oogmasker kan je wassen in de wasmachine. Volg uiteraard de wasvoorschriften, want het zou zonde zijn mocht je dat niet doen. Dit slaapmasker komt ook met een waszakje. In dit waszakje kan je jouw slaapmasker voorzichtig wassen.

De nadelen van dit oogmasker

 • De prijs: Het enige nadeel aan dit product is de prijs, maar door de kwaliteit en duurzaamheid ervan is dit het meer dan waard!

2. Bluetooth slaapmasker van SleepiezZ (Goede tweede)

Het slaapmasker van SleepiezZ is een zeer bijzonder slaapmasker. Dit is zo, omdat dit een slaapmasker met bluetooth is. Je kunt namelijk muziek luisteren wanneer je dit slaapmasker draagt. In dit slaapmasker zitten flinterdunne speakers. Zo kan je heerlijk wegdromen met witte ruis op de achtergrond.

Een foto van het goede slaapmasker van Sleepiezz

De voordelen van dit slaapmasker

 • Comfortabele stof: Het is van een zachte stof gemaakt die comfortabel valt op het gezicht.
 • Verduisterend: Dit slaapmasker heeft een zeer goede verduisterende werking. Je hebt met dit slaapmasker geen last meer van zowel buiten als blauw licht.
 • Snel opgeladen: Het masker laad snel op. Het duurt slechts 2,5 uur om hem volledig op te laden, daarna kan je acht uur lang van muziek genieten.
 • Wasmachine bestendig: Je kunt dit masker met de machine wassen. Doe dit echter niet warmer dan 30 graden celsius!

De nadelen van dit oogmasker

 • Verstand van bluetooth: Je moet overweg kunnen met bluetooth om je slaapmasker te verbinden met jouw laptop/ telefoon. Om deze reden is dit slaapmasker helaas niet weggelegd voor de oudere generatie.
 • Valt niet automatisch uit: Je hoort acht uur muziek en het slaapmasker valt niet automatisch uit. Je moet hem handmatig uitschakelen. Als je een beetje technische kennis hebt dan kan je jouw laptop of telefoon instellen om na een bepaalde tijd uit te schakelen. Als je telefoon/ laptop geen connectie meer heeft met jouw slaapmasker dan stopt de muziek.
 • Power off: Wanneer de bluetooth functie uitschakelt zegt een mechanische stem ´Power off´. Van deze plotselinge stem kan je wakker schieten.

3. Podec Slaapmasker (Beste goedkope optie)

Het slaapmasker van het merk Podec is gemaakt van katoen. De voering van dit masker is van memory foam. Dit slaapmasker zal, nadat je het een tijdje hebt gebruikt, naar jouw gezicht vormen. Dit is goed als je het slaapmasker alleen gebruikt, maar mocht je het masker een keer uitlenen aan je man dan kan dit een nadeel zijn. Niet iedereen heeft tenslotte dezelfde gezichtsbouw! Dit is een slaapmasker voor mannen en vrouwen.

foto van een van de beste slaapmaskers, het podec slaapmasker

De voordelen van dit slaapmasker

 • Gemaakt van een lichtmateriaal: Een voordeel van het masker is dat het gemaakt is van een lichtmateriaal. Het slaapmasker is daarom makkelijk mee te nemen op reis.
 • Wasmachine bestendig: Dit slaapmasker mag ook in de wasmachine gewassen worden. Doe dit echter niet warmer dan 40 graden celcius. Mocht je dit slaapmasker heter wassen dan 40 graden dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor de memory foam.

De nadelen van dit oogmasker

 • Kriebelende voering: De memory foam voering kan kriebelen aan de neus. Mocht je een gevoelige huid hebben dan kan het masker schurend aanvoelen.
 • Elastische hoofdband: De elastische band van dit slaapmasker zal zijn elastische kracht kunnen kwijtraken als je deze elke avond gebruikt. Dit betekend dat de band zal uitlubberen en niet meer comfortabel zal zitten, nadat je hem een tijdje gebruikt hebt.
 • Voorzichtig drogen! Je kunt dit masker in de machine wassen. DIt is zeker een voordeel, maar pas op bij het drogen van het masker! Laat het aan de lucht drogen en het liefst zonder het masker te vouwen. De vouw kan er namelijk in blijven zitten en dit wil je natuurlijk voorkomen!

4. Sleepcore slaapmasker (een complete set)

Het Sleepcore slaapmasker is gemaakt van een zachte zijde stof. De voering van het masker is van traagschuim. DIt schuim zal zich vormen naar jouw gezicht. Het masker heeft een uitholling voor de ogen en is volledig aansluitend op de neus.

Foto van een van de beste slaapmaskers, het sleepcore slaapmasker

De voordelen van dit slaapmasker

 • Comfortabele stof: De stof van dit masker is een groot voordeel. Het voelt namelijk comfortabel en zacht aan.
 • Bijgevoegde extra´s: Bij deze zijde slaapmasker krijg je een opbergzakje en een paar oordoppen. Deze extra´s zijn mooi meegenomen.
 • Licht materiaal: Dat het masker van een licht materiaal is gemaakt is zeker een groot voordeel!

De nadelen van dit oogmasker

 • Elastische hoofdband: De elastische hoofdband zit niet comfortabel. Het brengt spanning op de neus..
 • Goedkope uitstraling: Het slaapmasker heeft ook een goedkope uitstraling. Er zijn andere slaapmaskers op de markt die er luxer uitzien als deze.

5. Satijnen slaapmasker van het merk EAZ (best verzwaarde slaapmasker)

Dit slaapmasker is gemaakt met een heerlijk zachte polyester-satijnen stof. Dit is weliswaar zeer zacht, maar de stof heeft ook een sterke glans. Dit kan je zien als mooi, maar ook als storend. Dit slaapmasker komt met een opbergzakje en een cadeauverpakking.

dit is het verzwaarde slaapmasker van EAZ

De voordelen van dit slaapmasker

 • Je kunt het masker wassen in het wasmachine!: Dit masker is wasbaar in het wasmachine. Was het oogmasker echter niet warmer dan 30 graden celcius. Stop het slaapmasker eventueel in een waszak. Deze zal jouw slaapmasker in het wasmachine beschermen. Let op! Was jouw slaapmasker bij de dezelfde kleuren. Stop bijvoorbeeld jouw zwarte slaapmasker bij de zwarte was.
 • Comfortabel: Het masker drukt niet op de ogen.
 • Het slaapmasker is unisex: Dit slaapmasker is voor zowel vrouwen als mannen.

De nadelen van dit oogmasker

 • Verschuift veel! Ben jij een woeler? Dan is dit masker geen goede match voor jou. Dit slaapmasker verschuift namelijk veel wanneer je woelt in je slaap.
 • Glanzende stof: De glanzende stof geeft het slaapmasker een goedkope uitstraling. Ook al zal niemand je zien in het slaapmasker, het oog wilt ook wat.
 • Elastische hoofdband: Elastische hoofdbanden zijn niet altijd van een even goede kwaliteit. Het elastiek kan zijn rek na een bepaalde periode verliezen en dan kan je jouw slaapmasker niet meer gebruiken.

6. Strex Luxe slaapmasker

Het Strex Luxe slaapmasker is een slaapmasker gemaakt van sport mesh, katoen & traagschuim. Het oogmasker laat geen licht toe, heeft een verstelbare fit en is gemaakt van een ademend materiaal. Helaas heeft dit slaapmasker ook verschillende nadelen.

foto van het luxe slaapmasker van Stres

De voordelen van dit slaapmasker

 • Ademend materiaal: Zoals hierboven vermeld is het masker gemaakt van een ademend materiaal. Hierdoor geeft dit slaapmasker geen benauwd gevoel.
 • Het slaapmasker kan gewassen worden: Je kan het slaapmasker met de hand en met koud water wassen. Dit is, voor hygiënische redenen, zeker een voordeel die benoemd moet worden.
 • Inclusief opbergzakje voor het slaapmasker: Bij dit slaapmasker krijg je ook een opbergzakje. Dit opbergzakje is handig om je slaapmasker mee te nemen op reis of op een slaapfeestje. In dit opbergzakje is jouw oogmasker ook veilig tegen stof en vuil..

De nadelen van dit oogmasker

 • Moeilijk te verstellen: Je kunt het slaapmasker naar wens verstellen. Helaas gaat dit niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Wees voorzichtig bij het verstellen ervan, want dit slaapmasker zit of te strak of te los.
 • Drogen van het slaapmasker: Dat je het dit slaapmasker kan wassen is een voordeel, maar het drogen ervan niet.. Je moet na het wassen het masker aan de lucht laten drogen. Dit is een nadeel, want het drogen duurt best lang. Met een vochtig masker slapen is afgeraden, want dit kan negatieve gevolgen hebben voor je gezicht.

7. Medoes traagschuim slaapmasker

Dit slaapmasker is handgemaakt uit honderd procent katoen. Het slaapmasker is op een speciale manier genaaid, namelijk met de hand, zodat hij perfect zal aansluiten op jouw gezicht. Het slaapmasker is verstelbaar en werkt verduisterend.

foto van het medoes traagschuim slaapmasker

Voordelen van het Medoes traagschuim slaapmasker

 • Handgemaakt: Dit slaapmasker is met de hand gestikt en daardoor zijn de naden stevig. Je voelt ze echter niet en het slaapmasker geeft geen druk op de ogen.
 • Traagschuim: Een groot voordeel aan dit masker is het traagschuim in dit masker. Dit zorgt voor een zeer comfortabele nachtrust.

Nadelen van het Medoes traagschuim slaapmasker

 • Klitterband: Ben jij een woeler? Wees dan voorzichtig met dit slaapmasker! Je haar kan namelijk klem komen te zitten tussen het klitterband.

Conclusie: beste slaapmaskers

In bovenstaand lijstje heb je gelezen over verschillende slaapmaskers en hun voor- en nadelen. Het beste slaapmasker van dit moment is het Manta slaapmasker. Het comfort van het masker zorgt ervoor dat je iedere ochtend uitgerust wakker wordt. De duurzaamheid van de stof zorgt ervoor dat je vele jaren plezier hebt van dit slaapmasker. Bovendien is dit slaapmasker wasmachine bestendig hierdoor kan jij je slaapmasker op een hygiënische manier dragen. Bespaar jezelf de slapeloze nachten en bestel jouw Manta slaapmasker vandaag nog.

Voordelen van het gebruik van een slaapmasker

Als iemand die al jaren worstelt met een goede nachtrust, kan ik vol vertrouwen zeggen dat het gebruik van een slaapmasker voor mij bijzonder goed heeft uitgepakt. Het helpt niet alleen ongewenst licht te blokkeren, maar geeft mijn hersenen ook een signaal dat het tijd is om tot rust te komen en me voor te bereiden op slapen. In andere woorden je maakt meer melatonine aan.

De voordelen van het gebruik van een slaapmasker zijn mede hierdoor talrijk, maar een van de belangrijkste is de mogelijkheid om gemakkelijker in de REM-slaap (rapid eye movement) te komen.

Tijdens de REM-slaap zijn onze hersenen in een actieve staat en ervaart ons lichaam spierverlamming. Deze fase is cruciaal voor het verwerken van emoties en herinneringen, en voor het bevorderen van de algehele cognitieve gezondheid. Zelfs kleine verstoringen in licht of geluid kunnen deze cruciale slaapfase echter verstoren. Het gebruik van een slaapmasker helpt een omgeving te creëren waarin je lichaam zich volledig kan ontspannen en in een diepe REM-slaap kan gaan.

Is alleen een slaapmasker voldoende om een goede nachtrust te ervaren?

Hoewel het dragen van een slaapmasker je slaapkwaliteit zeker kan verbeteren, is het niet altijd genoeg. Als je bijvoorbeeld in een rumoerige omgeving woont of moeite hebt met het uitschakelen van achtergrondgeluiden, wil je misschien ook in oordopjes voor het slapen investeren. Evenzo, als je de neiging hebt om de hele nacht te woelen en te draaien of worstelt met angst of sensorische problemen, kan het nuttig zijn om een verzwaringsdeken toe te voegen aan je bedtijdroutine.

Veelgestelde vragen

Wat is een slaapmasker?

Een slaapmasker is een stuk stof of ander materiaal dat over de ogen wordt gedragen om licht te blokkeren. Slaapmaskers worden vaak gebruikt door mensen die moeite hebben met slapen, zoals mensen met slapeloosheid. Het dragen van een slaapmasker kan je helpen in slaap te vallen en in slaap te blijven door het donker en comfortabel te maken.

Waarom zou je een slaapmasker gebruiken?

De belangrijkste reden is dat het je kan helpen meer melatonine aan te maken en de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Melatonine is een hormoon dat helpt bij het reguleren van je slaapcyclus, en de productie ervan neemt af met de leeftijd. Door een slaapmasker te gebruiken, kunt u de hoeveelheid melatonine die uw lichaam aanmaakt verhogen, waardoor u beter slaapt.

Zijn slaapmaskers gevaarlijk?

Slaapmaskers worden soms als gevaarlijk gezien omdat mensen denken dat ze erin kunnen stikken. Dit is echter niet het geval. Slaapmaskers zijn niet dik genoeg om verstikkingsgevaar te veroorzaken. In feite zijn ze eigenlijk vrij dun en kun je veel slaapmaskers nog dermate vaststellen dat ze niet afvallen. Dus als je op zoek bent naar een manier om het licht te blokkeren en een goede nachtrust te krijgen, dan is een slaapmasker een volkomen veilige optie.

Is een slaapmasker slecht voor je ogen?

Zolang je het slaapmasker niet te strak over je gezicht draagt, dan niet. Zorg voor een goed slaapmasker, met een verstelbare band. Je kunt de beste optie uit dit artikel gebruiken, om er zeker van te zijn dat je kwaliteit koopt.

Wat zijn de eigenschappen van een goed slaapmasker?

Er zijn een paar belangrijke eigenschappen waar je op moet letten bij het zoeken naar een goed slaapmasker. Ten eerste moet het materiaal zacht en comfortabel zijn om de huid of ogen niet te irriteren. Ten tweede is een verstelbare band belangrijk, zodat je de perfecte pasvorm voor je hoofdomvang kunt vinden. Ten slotte moet het slaapmasker volledig lichtblokkerend zijn om een goede nachtrust te garanderen.

Waar kan ik een goed slaapmasker kopen?

Over het algemeen raden wij Bol.com aan om slaapmaskers te kopen. Dit omdat ze snel leveren en je er de meeste kwalitatieve producten wel kunt vinden. Klik bijvoorbeeld eens op de button van een slaapmasker in dit artikel om een goed slaapmasker, die aan jou wensen voldoet, te vinden.

Wat is een verzwaard slaapmasker?

Een verzwaard slaapmasker is een type oogmasker dat druk uitoefent op het gezicht en de ogen om een betere nachtrust te bevorderen. Zo wordt de productie van melatonine nog verder gestimuleert, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de slaap-waakcyclus. Kijk voor het beste verzwaarde slaapmasker in dit artikel naar de naam: Satijnen slaapmasker van het merk EAZ.

+ berichten

Elizabeth houdt zich binnen Mindsetking vooral bezig met de categorieën gezondheid en slapen. In de afgelopen jaren is zij veel bezig geweest met het studeren van onze slaap en kan zij zichzelf nu slaapexpert noemen Dit heeft ze o.a. gedaan door het lezen van vele (wetenschappelijke) boeken en het sparren met experts. Ook heeft ze cursussen, trainingen en opleidingen behaald in de gezondheidsindustrie, met specialisaties in slapen, voeding en gezondheid. Op haar social media kanalen deelt ze graag heerlijke recepten die over het algemeen ook gezond zijn (maar niet altijd). Indien je met haar in contact wil komen, kun je een mail sturen aan contact@mindsetking.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *