wat is een billen massage en hoe voer je deze uit

Billen massage: voordelen, uitvoering & technieken

Onze onderrug en billen zijn de meest gebruikte delen van het lichaam die ondersteuning bieden en het lichaamsgewicht dragen. Billen zijn een verzameling dikke spieren en vetten. In de billen zorgen 9 spieren voor ondersteuning, bewegingen en houding.

Wanneer deze spieren zwak zijn door een blessure of minder gebruik, kunnen ze leiden tot pijn in de onderrug en de billen en het bewegingsbereik beperken.

Een bilmassage manoeuvreert deze 9 spieren en maakt spanning en verklevingen los, waardoor je ontspannen en comfortabel wordt. Hier zijn de voordelen en technieken van een bilmassage.

Voordelen van het masseren van de billen

Een billen massage heeft de algemene voordelen die bij bijna elke massage horen, samen met de plaatselijke voordelen voor de onderrug. Hier is een korte lijst met voordelen van het masseren van de billen:

 • Vermindert de spanning van de bilspieren
 • Vermindert pijn in de bilspieren
 • Groter en beter bewegingsbereik
 • Verbetert de contouren van de billen
 • Verbetert het butt lift effect vergelijkbaar met de butt cupping techniek (meer informatie over cupping massages)
 • Vermindert rugpijn veroorzaakt door ischias, hernia en strakke spieren
 • Verlicht beenpijn en aanverwante ziekten zoals bursitis
 • Verbetert atletisch uithoudingsvermogen
 • Verbetert de bloedsomloop

Technieken die worden gebruikt voor om de billen te masseren

De billen masseren kan met behulp van meerdere technieken worden uitgevoerd. Professionele stimulators combineren vele technieken voor een ontspannend effect, zoals compressie, kneden, wrijving en diepe strelingen. Van alle soorten massages worden Zweedse massage en bindweefsel massages effectief gebruikt voor billen massage. Je kunt hiervoor ook massage apparaten speciaal voor het bindweefsel gebruiken, ter ondersteuning.

Hoe doe je een billenmassage thuis

Om de bilmassage thuis te doen, moet je enkele essentiële stappen volgen die hieronder worden beschreven (je kunt altijd professionele begeleiding zoeken met behulp van een massage thuisstudie):

 1. Om te beginnen is een comfortabele en serene kamer nodig die de privacy behoudt.
 2. Het volgende is een massagetafel of -kleed waar de persoon die de massage krijgt op de buik zal liggen.
 3. Vraag de persoon die de massage krijgt om zijn ogen te sluiten en diep adem te halen. Concentreer je op het ademhalingspatroon, adem alle goede energie in en elimineer de slechte tijdens het uitademen. Dit geeft een diep gevoel van rust. Probeer ongeveer 5 seconde in te ademen en ook 5 seconde weer uit te ademen.
 4. Wrijf massageolie op je handen en breng gelijkmatig aan op het billen oppervlak.
 5. Warm de spieren op met behulp van lichte vibrerende bewegingen, zoals schudden, voor ontspanning en snelle genezing in geval van eerder letsel.
 6. Gebruik diepe rekoefeningen op de spieren met de handpalmen van beide handen.
 7. Plaats nu een hand waar de ruggengraat eindigt om het lichaam te stabiliseren en de andere hand op de bilspieren; gebruik je duim en dan de hiel van je hand om in de spieren te kneden.
 8. Maak nu vuisten van je handen en schep de spieren erin. Dit zorgt voor een langdurig ontspannend effect.
 9. Verleng je massageslagen (of strelingen) naar het achterste compartiment van de dij.

De gehele massagesessie duurt ongeveer 20 minuten.

Conclusie

Een billen massage is een subtiele manier om de billenspieren te ontspannen, de bloedsomloop te stimuleren, de vorm van de billen te verbeteren en een snelle genezing te bevorderen in geval van een eerdere blessure. Omdat bilspieren meer druk nodig hebben, kun je voor de beste resultaten hulp zoeken bij massage pistolen, zoals bijvoorbeeld theraguns of Sanbo massage pistolen.

+ berichten

Asadullah z'n passie is de gezondheid van de mens. Dit heeft hem doen bewegen de studie Bachelor of Medicine & Bachelor of Surgery te starten aan een gerenommeerde universiteit. In z'n vrije tijd verdient hij graag wat bij met het schrijven van artikelen voor websites in de gezondheidsniche. Bij Mindsetking zijn we blij dat we hem konden toevoegen aan ons team!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *