alles over bindweefselmassage voor je benen

Bindweefselmassage benen: ervaringen, uitleg, tips

Bindweefselmassage (in het algemeen), zoals de naam al aangeeft, “verbindt” de verschillende lichaamsdelen, waaronder ook je gezicht. Het werkt als een cement tussen de huid en het onderhuidse weefsel. Dus door een bindweefselmassage te ondergaan, profiteren niet alleen de spieren, maar ook de omliggende structuren op de lange termijn.

Bindweefselmassage voor de benen is een geselecteerde vorm van massage voor iedereen die houdt van stevige strijkingen die diepere huidlagen bereiken en helpen om spierverstuikingen en chronische pijnen kwijt te raken.

De op reflexen gebaseerde techniek stimuleert het neurologische systeem om de fysiologie van het lichaam in evenwicht te brengen. Het heeft ook een sterke positieve invloed op hormonale onevenwichtigheden zoals de menopauze, menstruele onregelmatigheden en diabetes. Bij diabetes is bindweefselmassage zeer effectief voor de benen en voeten om diabetische pathologieën te voorkomen (B).

Werkingsprincipe van een bindweefselmassage benen

Het concept achter de bindweefselmassage van de benen is om het spierweefsel van het bindweefsel te scheiden door voldoende druk en kracht uit te oefenen.

Deze afschuifkracht creëert een verschil tussen de huid en de spieren en activeert receptoren die op hun beurt meer bloed naar binnen brengen door vasodilatatie. Benen bindweefselmassage manipuleert ook de fascia onder de huid en activeert het autonome zenuwstelsel.

Laten we er dieper op ingaan, door naar de voordelen te kijken.

Voordelen van een bindweefselmassage voor de benen

Langzame strelingen met druktechnieken worden toegepast op de onderste ledematen in een bindweefselmassage voor de benen. Er zijn bepaalde voordelen verbonden aan deze massage. De prominente worden hieronder vermeld:

Verjongt de huid

Bindweefselcellen worden gestimuleerd met een bindweefselmassage voor de benen, inclusief fibroblasten, collageen en elastine. Deze cellen geven op hun beurt een jeugdige uitstraling aan de huid van de benen (B). Bindweefselmassage is dus erg nuttig na de zwangerschap om onaantrekkelijke striae te verwijderen.

Herstelt het zenuwstelsel

Menselijke benen bevatten enorme hoeveelheden zenuwen die er doorheen lopen. Op deze manier worden sympathische en parasympathische systemen betrokken tijdens een massage van de benen. Bindweefselmassage van de benen creëert een balans tussen het sympathische en parasympathische systeem van het lichaam.

Het helpt de zenuwactiviteit te verhogen, dus het is zeer effectief voor diabetische voeten waarbij de sensorische toevoer van het zenuwstelsel wordt onderdrukt.

Bindweefselmassage van de benen helpt ook bij het vrijkomen van serotonine, een gelukshormoon. Tegelijkertijd vermindert het de hoeveelheid cortisol, een stressveroorzaker. Over het algemeen creëert het een stressvrije en ontspannen toestand voor lichaam en geest.

Verbetert de bloedsomloop

Bindweefselmassage voor de benen verbetert de doorbloeding van de benen. De verhoogde doorbloeding helpt om meer zuurstof op te nemen en af te geven, waardoor de spieren en het bindweefsel meer voedingsstoffen krijgen. Het verwijdert ook schadelijke gifstoffen.

Vermindert spierpijn in de benen

Bindweefselmassage voor de benen helpt acute en chronische spierpijn te verminderen. Het ontgift het opgeslagen melkzuur in de spieren, de belangrijkste boosdoener voor spierpijn. Spierkrampen in de benen na zware inspanning en sportblessures worden door deze massage genezen door een betere doorbloeding en snelle ontgifting.

Andere voordelen

Bindweefselmassage voor benen helpt bij de behandeling van bepaalde aandoeningen zoals:

 • Plantaire fasciitis
 • Plantaire ontsteking
 • Iliotibiaal syndroom
 • Neuromusculaire aandoeningen
bindweefselmassage benen ervaringen

Hoe je thuis een bindweefselmassage voor je benen kunt doen

Bindweefselmassage van de benen kan eenvoudig bij je thuis worden uitgevoerd. Je hebt alleen een rustige ruimte, een kleine hoeveelheid massageolie en een massagetafel nodig. Je kunt ook hulp zoeken in massageboeken en geschreven handleidingen van massage professionals.

 1. De persoon die de massage krijgt, ligt in buikligging.
 2. Warm eerst de spiervezels op met een kleine hoeveelheid massage olie die de huid revitaliseert. Het geeft meer soepelheid aan de strelingen op een dieper niveau. Deze glijdende palpatie helpt bij het uitzoeken van onderliggende pathologie.
 3. Verdeel het been in twee delen: de dij en de onderrug. Masseer het hele been (ook de billen) in de richting van het hart, zodat het bloed goed terugstroomt.
 4. Begin te werken vanaf de knieën tot aan de bovenkant van de dij.
 5. Voor de kniezijde beginnen we met het masseren van de knieën, de aanhechtingspunten voor de hamstrings (spieren van het achterste compartiment van de dij).
 6. Dan wordt de aandacht op de hamstrings gericht. Het zijn omvangrijke spieren en vereisen wat extra druk om mee te werken. Ga voor een moeiteloze massage met bindweefselmassage apparaten om thuis professionele resultaten te krijgen.
 7. Voor de dij is het laatste deel het heupgebied; vind zitbeenknobbels diep in de heup en geef schokkerige vibrerende bewegingen omdat dit de gemeenschappelijke oorsprong is van hamstrings.
 8. Gebruik daarna vibrerende technieken voor de hele dij.
 9. Gebruik vervolgens lange diepe strelingen voor de kuitspieren van de achillespees tot aan het kniegebied.
 10. Gebruik de duimen van beide handen tussen de twee spieren van de kuit. Het zorgt voor een dieper gevoel van ontspanning.
 11. Als laatste worden de voeten gemasseerd. De zool krijgt speciale aandacht.
 12. Voltooi de massage strelingen op het kniegewricht. Zo komt er een einde aan een deep tissue massage voor de benen.

Tip: er kunnen ook massage apparaten gebruik worden, indien je de massage niet volledig zelf wil uitvoeren. Een aantal van de beste opties zijn:

Bindweefselmassage van de benen tijdens de zwangerschap

Het is ook essentieel om de voeten van de zwangere vrouw te masseren om de stress en zwelling (oedeem) van de voeten te verlichten.
In het geval van zwangerschap worden de stollingsprofielen echter gewijzigd. Dus het masseren van de benen wordt vermeden omdat het de risico’s op mogelijk levensbedreigende bloedstolsels verhoogt.

Voorzorgsmaatregelen

Er wordt gezegd dat tijdens een recente verwonding, breuk of bloedaandoening voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen en massage moet worden vermeden. Probeer RICE-therapie, d.w.z. rust, ijs, compressie en elevatie bij acuut letsel of ernstige spierpijn.

Conclusie

Bindweefselmassage van de benen is een vorm van massage die diepe drukbewegingen manipuleert, waardoor het zenuwstelsel wordt gestimuleerd om de spieren en geest fysiek en psychologisch te ontspannen. Het verjongt de huid van de benen en verhoogt de aanmaak van gelukshormonen zoals serotonine.

Wat zijn jullie bindweefselmassage benen ervaringen?

Uit mijn eigen persoonlijke ervaringen met bindweefselmassage op mijn benen kan ik vol vertrouwen zeggen dat het een grote verandering in mijn leven is geweest op het gebied van pijnbeheersing. Een van de opvallende aspecten van bindweefselmassage voor benen is hoe het niet alleen spierspanning aanpakt, maar ook eventuele beperkingen in uw fascia. In tegenstelling tot traditionele massages die zich voornamelijk richten op oppervlakkige spieren, gaat deze techniek diep in op de strakke knopen en verklevingen die uw beenpijn kunnen veroorzaken.

Wat zijn bindweefselmassage benen voor en na resultaten?

Bindweefselmassage is een techniek die zich richt op het loslaten van spanning en het bevorderen van een betere doorbloeding van het bindweefsel van de benen. Veel mensen hebben ongelooflijke ervaringen met dit type massage en melden merkbare verbeteringen zowel voor als na hun sessies. Van verminderde spierpijn tot meer flexibiliteit, de resultaten kunnen echt transformerend zijn. Voordat ze een bindweefselmassage ondergaan, melden mensen vaak strakheid en stijfheid in hun benen als gevolg van langdurig zitten of staan. Na slechts één sessie merken ze echter een significant verschil in hoe hun benen voelen. De gerichte slagen en diepe druk die tijdens de massage worden gebruikt, helpen verklevingen en knopen in de fascia te verbreken, wat resulteert in verbeterde mobiliteit en verminderd ongemak.

Website | + berichten

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *