Calorieën verbranden op het werk? Het klinkt onmogelijk, toch? Nou, dat is het niet! Hoewel je misschien denkt dat de hele dag aan je bureau zitten niet veel zal doen voor je taille, zijn er eigenlijk veel manieren om calorieën te verbranden terwijl je aan het werk bent. In dit artikel gaan we dieper in op hoe dat precies kan.

Van het veranderen van je dagelijkse routine tot het opnemen van kleine workouts in je pauzes of lunchpauze – er zijn verschillende methoden en strategieën die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat de dag die je in een bureaustoel doorbrengt, niet hoeft te betekenen dat je aankomt.

We bespreken hoe eenvoudige veranderingen, zoals de trap nemen in plaats van de lift en naar een vergadering toe lopen in plaats van e-mailen of bellen, je echt kunnen helpen om actief en fit te blijven, zelfs als je de hele dag aan een bureau zit.

Ergonomische hulpmiddelen om calorieën te verbranden op je werk

Calorieën verbranden hoeft niet moeilijk te zijn of beperkt te zijn tot de sportschool. Met een paar simpele aanpassingen kun je op het werk calorieën verbranden en in vorm blijven. Hier zijn enkele tips om dit te doen:

Ergonomische hulpmiddelen zoals zitballen, bureaufietsen en ergonomische sta-bureaus maken het gemakkelijk om je routine gedurende de dag af te wisselen.

  • Zitballen zorgen voor een diepere ademhaling, zodat zuurstofrijk bloed gemakkelijker door je lichaam stroomt en jouw stofwisseling een extra boost krijgt.
  • Bureaufietsen helpen de bloedsomloop te verbeteren tijdens langdurig zittend werk, terwijl ze ook jouw kernspieren trainen terwijl je wegtrapt.
  • Ten slotte kun je met ergonomische sta-bureaus afwisselen tussen staan en zitten zonder je rug- of nekspieren extra te belasten, terwijl je meer calorieën verbrandt dan wanneer je de hele dag gewoon zou zitten.
  • Aanvullend op je sta-bureau kun je een loopband voor op kantoor aanschaffen om in beweging te blijven. Dit werkt comfortabeler, dan je zou verwachten!

Hoe ga je na je werk toe?

Als je tijdens het werk calorieën wilt verbranden, zijn er een paar opties beschikbaar. Ten eerste kun je je woon-werkverkeer gebruiken als een kans om wat extra lichaamsbeweging te krijgen.

Als je bijvoorbeeld dicht genoeg bij jouw werk woont, kun je overwegen te lopen of fietsen in plaats van met de auto of het openbaar vervoer te gaan. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook een effectieve manier om calorieën te verbranden en fit te blijven!

Wat doe je in de pauze?

Een van de gemakkelijkste methoden is om tijdens je pauze of lunch een korte wandeling te maken. Een fijne wandeling van 25-30 minuten rond het blok kan helpen om je energieniveau te verhogen en je lichaam de broodnodige beweging gedurende de dag te geven.

Als je geen tijd hebt om te wandelen, probeer dan een zitbal te gebruiken in plaats van op een bureaustoel te zitten tijdens je pauze.

Zitten op een zitbal verbetert niet alleen de bloedsomloop en houding, maar het helpt je ook om meerdere spieren te gebruiken terwijl je jezelf balanceert bovenop de bal, wat leidt tot het verbranden van calorieën zonder het te beseffen!

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.