alles over de beste camera microfoons vind je in dit artikel

Top 5 camera microfoons voor professioneel geluid

Ik ben onlangs op zoek gegaan naar hoogwaardige microfoons voor mijn video- en audio-opnames. Als content creator audio en fervent audio gebruiker weet ik hoe belangrijk het is om goed geluid te hebben om creatieve projecten naar een hoger niveau te tillen. Zodoende wil vandaag graag de tekst met beste camera microfoons met jullie delen. Ik heb onderzoek gedaan en samen met medewerkers van Mindsetking de beste camera microfoon getest.

De beste camera microfoons samenvatting

Een camera microfoon die mijn aandacht trok, is de Rode microfoon VideoMic PRO Rycote. Deze betaalbare oplossing biedt uitstekend geluid bij videoprojecten. Ik was blij met de ingebouwde highpassfilter en geïntegreerde shockmount, die heldere opnames en verbeterde stabiliteit bieden.

Voor mijn clip-on microfoon behoeften koos ik voor de Maono AU-100. Ik was blij met de lange kabel van 6 meter en de mogelijkheid om direct aan te sluiten op verschillende apparaten, waardoor deze camera microfoon veelzijdigheid en goede geluidskwaliteit biedt.

De Boya BY-M1DM DUO dasspeld microfoon sprak me ook aan vanwege zijn mogelijkheid om het geluid in twee afzonderlijke sporen op te nemen. Dit geeft me flexibiliteit bij het monteren en aanpassen van mijn opnames. Ik kan deze microfoon zowel voor mijn smartphone als camera gebruiken.

Kortom, ik ben blij met mijn keuze van microfoons die het beste bij mijn behoeften passen. Nu kan ik genieten van professionele geluidsopnames voor al mijn creatieve projecten.

Beste camera microfoon met voor- en nadelen en afbeelding

1. Rode VideoMic PRO Rycote – Camera micrfoon (Beste keuze)

afbeelding van de beste camera microfoon

Voordelen:

 • Betaalbare oplossing voor hoogwaardig geluid bij video-opnames.
 • Ingebouwd highpassfilter elimineert lage bromgeluiden.
 • Geïntegreerde shockmount voor verbeterde stabiliteit.

Nadelen:

 • Geen ingebouwde batterij.

De Rode VideoMic PRO Rycote is een betaalbare oplossing voor hoogwaardig geluid bij het maken van video’s. Met zijn ingebouwde highpassfilter worden lage bromgeluiden effectief gefilterd, waardoor je opnames helder en zuiver blijven. Bovendien is de microfoon uitgerust met een geïntegreerde shockmount om stabiliteit te garanderen en ongewenste trillingen te verminderen. Met de Rode VideoMic PRO Rycote ben je verzekerd van uitstekend geluid voor al je videoprojecten.

2. Maono AU-100 clip-on microfoon camera (Beste dasspeld optie)

Voordelen:

 • Lange kabel van 6 meter voor maximale flexibiliteit.
 • Directe aansluiting op smartphones, computers, pc’s, laptops of camera’s met schakelknop.
 • Geen splitter nodig.
 • Goede geluidskwaliteit.

Nadelen:

 • Geen ingebouwde batterij.
 • Geen windbescherming.

De Maono AU-100 dasspeld microfoon is een omnidirectionele microfoon die perfect is voor gebruik met DSLR-camera’s, camcorders en pc’s. Met een 6 meter lange kabel biedt deze camera microfoon optimale flexibiliteit bij het opnemen. Bovendien kan de microfoon rechtstreeks worden aangesloten op verschillende apparaten, zoals smartphones, computers en camera’s, dankzij de handige schakelknop. Je hebt geen extra splitter nodig. De Maono AU-100 levert een goede geluidskwaliteit en zorgt ervoor dat je opnames helder en professioneel klinken.

3. Boya BY-M1DM DUO camera microfoon (Voordelige dasspeld optie)

afbeelding goedkope camera microfoon die goed is

Voordelen:

 • Geschikt voor smartphones en (DSLR) camera’s.
 • Vier meter kabellengte voor maximale bewegingsvrijheid.
 • Geluid wordt in twee afzonderlijke sporen opgenomen.
 • Frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hz.
 • Signaal-ruisverhouding van 76 dB.

Nadelen:

 • Minder kwalitatief

De Boya BY-M1DM DUO dasspeld microfoon is een dubbele lavaliermicrofoon die zowel geschikt is voor smartphones als voor (DSLR) camera’s. Met een kabellengte van vier meter biedt deze microfoon optimale bewegingsvrijheid tijdens het opnemen. Het unieke aspect van de BY-M1DM is dat het geluid in twee afzonderlijke sporen wordt opgenomen, zodat je de opnames apart kunt monteren en aanpassen. Met een frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hz en een signaal-ruisverhouding van 76 dB levert deze microfoon uitstekende geluidsprestaties. Bovendien wordt de microfoon geleverd met een 3,5 mm naar 6,3 mm adapter, zodat je deze ook kunt aansluiten op professionelere apparatuur.

Alles wat je moet weten bij het kiezen van de perfecte camera microfoon

De sleutel tot het vastleggen van geweldige video’s is niet alleen het beeld. Het geluid speelt ook een grote rol. Daarom is een goede camera microfoon essentieel. Hier is een korte gids om je te helpen de perfecte keuze te maken.

 1. Kwaliteit: Zoek naar een microfoon met een uitstekende geluidskwaliteit. Lees beoordelingen en bekijk geluidstests online.
 2. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de camera microfoon compatibel is met jouw camera. Niet alle microfoons werken op alle camera’s.
 3. Formaat en gewicht: Als je veel onderweg bent, kies dan voor een lichte, compacte microfoon. Zware microfoons kunnen je opnamen beïnvloeden, vooral als je filmt uit de hand.
 4. Richtingsgevoeligheid: Afhankelijk van wat je filmt, heb je misschien een microfoon nodig die geluid vanuit alle richtingen oppikt (omnidirectioneel) of juist één richting (cardioïde).
 5. Prijs: Camera microfoons variëren sterk in prijs. Bepaal je budget en houd rekening met de prijs-kwaliteitverhouding.
 6. Accessoires: Sommige microfoons worden geleverd met extra’s zoals windschermen, die nuttig kunnen zijn bij buitenopnamen.
 7. Garantie: Kijk naar de garantieperiode. Een langere garantie betekent vaak dat de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van hun product.

Met deze tips ben je klaar om de perfecte camera microfoon te vinden. Vergeet niet: het geluid is net zo belangrijk als het beeld. Succes met winkelen!

Welke soorten camera microfoons zijn er?

Hieronder de verschillende soorten camera microfoons die je kunt vinden:

 • Shotgun variant: Shotgun-camera microfoons zijn zeer directioneel en zijn ontworpen om geluid uit een specifieke richting op te vangen terwijl achtergrondgeluid wordt geminimaliseerd. Ze werken goed voor interviews of andere situaties waarin u audio van één specifieke bron wilt opnemen.
 • Stereo Shotguns: zijn vergelijkbaar, maar hebben twee elementen die afzonderlijk geluid opvangen en samenvoegen voor een natuurlijker stereo-effect. Dit type microfoon is perfect voor het opnemen van muziekoptredens of het vastleggen van omgevingsgeluiden in de natuur of in stedelijke omgevingen.
 • X-Y stereo: X-Y-stereo camera microfoons gebruiken twee cardioïde capsules die in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar zijn geplaatst om een nauwkeurig en natuurlijk stereobeeld te creëren.

Waarom kun je onze keuzes omtrent de beste camera microfoon vertrouwen?

De kern van onze aanpak bij het kiezen van de beste cameramicrofoon ligt in expertise. We zijn niet zomaar een pop-upblog met een lijst met aan te bevelen producten; we zijn professionals op het gebied van microfoons en we hebben talloze uren besteed aan het onderzoeken, testen en vergelijken van elk product op de markt om er zeker van te zijn dat onze keuzes echt de moeite waard zijn.

Ons team bestaat uit geluidstechnici, geluidsontwerpers en ervaren makers van inhoud die weten wat er nodig is om audio van hoge kwaliteit vast te leggen. We hebben praktische ervaring met alle soorten microfoons, van shotgun-microfoons tot lavaliers tot USB-microfoons en nog veel meer. En we gebruiken die ervaring om je alleen de allerbeste opties te bieden.

We nemen onze verantwoordelijkheid serieus als het gaat om het aanbevelen van producten. Daarom hebben we elke hier vermelde microfoon getest in praktijkscenario’s.

Andere reviews van ons over microfoons:

Veelgestelde vragen

Hoeveel camera microfoons hebben jullie getest?

Wij hebben 11 camera microfoons getest voor dit artikel. Daarnaast hebben wij vele andere micorfoons getest voor het schrijven van andere artikelen, waar ook een aantal camera microfoons bij zaten.

Waar hebben jullie op gelet bij het kiezen van de beste camera microfoon?

Wij hebben gelet op factoren als: (geluids)kwaliteit, compatibiliteit met andere apparaten, richtingsgevoeligheid, accessoires, formaat & gewicht en natuurlijk de prijs.

+ berichten

Mathijn schrijft binnen Mindsetking vooral artikelen in de categorie communicatie, aangezien hier een deel van zijn interesse ligt. Hij doet graag gedegen onderzoek naar media apparatuur, voor beeld en geluid en deelt zijn bevindingen graag met onze lezers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *