alles over de duo massage

Wat is een duo massage? Waarom of waarom juist niet?

Een duo massage, of massage voor twee, is een unieke ervaring waarbij jij en je geliefde op dezelfde plaats en tijd genieten van een massage. Probeer een duo massage als je je date night onvergetelijk wilt maken!

Films, hangouts en diners worden overschat naar onze mening ten opzichte van de duo massage. Duo massage kan een uitstekende optie zijn om de herinneringen aan je speciale dag permanent in je geheugen te griffen. Een ander voordeel is dat dit type massage ook emotionele, fysieke en mentale voordelen heeft voor jou en je partner of vriend of vriendin.

Voor wie is een duo massage geschikt?

Hoewel de naam koppelmassage impliceert dat het alleen voor stellen is, is een duo massage een heilzame ervaring die je kunt delen met wie je maar wilt; of het nu je speciale is, je beste vriend, je ouders of je broers en zussen.

Wat gebeurt er bij een duo massage?

Bij duo massage therapie krijgen u en uw partner een massage op twee aparte bedden naast elkaar. Meestal krijgen beide partners dezelfde soort massage en beginnen en beëindigen de therapeuten de therapieën gelijktijdig. Het is meer een gesynchroniseerde massage die je ondergaat met je speciale. Je kunt praten tijdens de massage, of je kunt elkaars hand vasthouden en voelen hoe elkaar ontspant. Het is inderdaad een romantische manier om contact te maken!

De werkwijze van een duo massage

Een duo massage is min of meer hetzelfde als een routinemassage. Je komt in contact met een masseur en bespreekt de soorten massage die zij aanbieden. Na overleg kies je een massage, waarna de therapeuten beginnen met de massage. De details van elke massage variëren. De meest populaire massagesoorten zijn ayurvedische massage, Chinese massage, Thaise massage, Shiatsu mssage, bindweefselmassage, lomi lomi massage, (voet)reflexologie– en deep tissue-massage.

Raadpleeg onze artikelen voor meer informatie over deze soorten massage.

Het kan zijn dat u zich al dan niet moet uitkleden, afhankelijk van het type massage. Een Duo-massagesessie varieert doorgaans van 30 minuten tot 1,5 uur, waarbij de eerste gericht is op specifieke delen van het lichaam, terwijl de laatste een volledige lichaamsmassagesessie is.

De verlichting van de ruimte wordt gedimd voor een optimale beleving. Je kunt ook een geur naar keuze kiezen als onderdeel van aromatherapie. Met aangename muziek op de achtergrond wordt een Duo-massage een onvergetelijke ervaring voor jouw speciale dag!

waarom wel of geen duo massage

Waarom zou je kiezen voor een Duo massage

Een duo massage is superieur aan andere massagevormen omdat het naast fysieke en mentale ontspanning ook emotioneel welzijn brengt. Hier zijn enkele uitgesproken voordelen van een duo massage:

 • Verbetert het begrip tussen jou en je partner
 • Er komen gelukshormonen (serotonine en oxytocine) vrij
 • Aanzienlijke vermindering van angst (B)
 • Verhoogde intimiteit
 • Mentaal welzijn en verminderde waargenomen stress (B)
 • Relatie tevredenheid (B)
 • Bevordert spierontspanning door de afgifte van GABA, de remmende neurotransmitter, te stimuleren
 • Verminderde spierpijn
 • Bevordert spierherstel
 • Betere CZS-functie
 • Verlaging van de hartslag en ademhalingsfrequentie tot een basaal niveau
 • Verlaagde bloeddruk bij hypertensiva

Naast al deze voordelen is het ook leuk om samen met je maatje te beleven!

Hoe je thuis van een duo massage kunt genieten

Een massage geven aan mijn partner is erg leuk. Als je moet leren masseren, kun je hulp krijgen in enkele massageboeken. Hier is hoe je thuis een paar massages kunt krijgen:

 • Bereid de kamer goed voor en vermijd zware maaltijden voor de massage.
 • Masseer de hoofdhuid van je partner met wat massageolie in je handen. Hoofdmassage apparaten kunnen deze taak voor je vergemakkelijken.
 • Ga verder naar het gezicht en masseer de wangen, het voorhoofd en de kin in een cirkelvormige beweging. Voor een effectieve oogmassage kun je een oogmassage apparaat gebruiken. Als alternatief kun je een gezichtsmassage apparaat gebruiken om uzelf wat tijd te besparen.
 • Gebruik langere neerwaartse bewegingen op de nek. Voor een andere ervaring kun je nekmassage roller gebruiken. Ga dan verder naar de schouders en oefen met langere slagen druk uit in de richting van het lichaam. Je kunt ook elektrische nekmassage apparaten gebruiken om jezelf al het werk uit handen te nemen.
 • Begin in de armen met de handen en masseer de handpalmen. Wrijf vervolgens elk gewricht met cirkelvormige bewegingen en gebruik langere bewegingen op de spieren in opwaartse richting.
 • Masseer in de romp de borst rond en volg een S-vormig patroon op de buik, beginnend vanaf het kwadrant rechtsonder.
 • Masseer de rug met lange en cirkelvormige bewegingen en ga dan verder naar de billen. Omdat de rug vaak gespannen is en moeilijk te masseren is, kun je hulp zoeken bij een rugmassage apparaat, bijvoorbeeld een massage gun.
 • Masseer ten slotte de benen en voeten op dezelfde manier als de armen. Benen hebben speciale zorg nodig en beenmassage apparaten kunnen jouw beenspieren effectief ontlasten. Voor voeten kan het proberen van een voetmassage apparaat je wat tijd besparen en een andere (gemakkelijkere maar ook goede) massage ervaring bieden.

Om verwarring te voorkomen, hebben we een artikel samengesteld waarin wordt uitgelegd welk massage apparaat voor welk lichaamsdeel moet worden gebruikt.

Laatste opmerkingen

Een duo massage is een heilzame ervaring die zowel emotioneel welzijn als de fysieke en mentale voordelen van een massage met zich meebrengt. Deze massagetherapie stelt je in staat om wat quality time door te brengen met jouw geliefde. Een andere optie is om je partner zelf te masseren, wat de meest romantische optie is. Je kunt hulp krijgen van massage apparaten om jouw ervaring te verbeteren!

+ berichten

Hey daar! Ik ben Asadullah, en mijn hart klopt voor de gezondheid van de mens. Deze passie bracht me ertoe om de studie Geneeskunde te volgen aan een vooraanstaande universiteit. Wanneer ik niet studeer, schrijf ik met veel plezier artikelen over gezondheidsthema's om iets bij te verdienen. Ik ben blij om deel uit te maken van het Mindsetking team, want hier kan ik mijn liefde voor gezondheid en schrijven combineren, en het is geweldig om te weten dat mijn bijdragen anderen kunnen helpen en inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *