Als het gaat om een gezellige en rustige nachtrust, zijn elektrische dekens en verzwaringsdekens twee soorten beddengoed die zowel warmte als comfort bieden. Maar welke moet je kiezen als het om je eigen slaapkamer gaat? In dit artikel zetten we ze naast elkaar zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Wanneer kies je een elektrische deken?

Elektrische dekens/ warmtedekens zijn perfect voor mensen die het de hele nacht snel koud hebben of een constante temperatuur in hun slaapkamer willen behouden. Je kunt de temperatuur instellen op een elektrische deken, waardoor je de hele nacht nauwkeurige controle heeft over jouw lichaamstemperatuur, waardoor ugemakkelijker in een diepe slaap valt. Ze worden ook geleverd met verschillende warmte-instellingen – sommige hebben lage, gemiddelde en hoge warmte-instellingen, terwijl andere worden geleverd met instelbare temperaturen, wat betekent dat je het net zo warm kunt instellen als je nodig hebt op koudere winternachten.

Wanneer kies je een verzwaringsdeken?

Verzwaringsdekens worden steeds populairder vanwege hun vermogen om comfort en ontspanning te bieden door middel van diepe drukaanrakingsstimulatie (DPT). Verzwaringsdekens werken door het gewicht gelijkmatig over jouw lichaam te verdelen, gevoelens van veiligheid te bevorderen en stress en angst te verminderen. Ze zijn vooral handig als je merkt dat je last hebt van slapeloosheid of extra ondersteuning nodig hebt tijdens lange nachten van rusteloosheid.

Meer content over elektrische dekens?

Meer content over verzwaringsdekens?

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *