Beste ergonomische kniestoel kopen: 2023 review, top 4!

Ben je het zat om in een traditionele bureaustoel te zitten die je aan het eind van de dag met pijn achterlaat? Het is tijd om je werkplek te transformeren met een ergonomische kniestoel, vanwege de voordelen en het comfort dat ze bieden. Deze innovatieve stoelen zijn ontworpen om rugpijn te verlichten en de productiviteit te verhogen en bieden een comfortabel en ondersteunend alternatief voor traditionele zitmeubelen.

Of je nu in een traditioneel kantoor werkt of van thuis uit, een ergonomische kniestoel is een zeer positieve verandering voor jouw werkomgeving en helpt mee aan het maken van je ergonomische werkplek. Sluit je aan bij het groeiende aantal professionals die de vruchten plukken van deze revolutionaire zitoplossing en breng je werkplek naar nieuwe hoogten van comfort, productiviteit en uiteraard ergonomie.

Inleiding tot ergonomische kniestoelen

Ergonomische kniestoelen zijn ontworpen met de menselijke anatomie in gedachten en dat is een zeer mooie gedachte naar mijn mening. Ze bieden namelijk een alternatieve en comfortabele manier van zitten, waarbij de knieën ondersteund worden en het gewicht op een natuurlijke manier verdeeld wordt. Hiermee bevorderen deze stoelen een goede houding door de wervelkolom in een neutrale positie te houden, waardoor rugpijn verminderd wordt. Door gebruik te maken van een ergonomische kniestoel kun je de druk op de tussenwervelschijven verminderen en de spieren in je rug, nek en schouders ontlasten. Dit kan leiden tot een verbeterde bloedcirculatie, verhoogde energie en verminderde vermoeidheid tijdens het werken.

Review: Beste ergonomische kniestoelen van dit moment

BY JRM ergonomische kniestoel met extra dikke kniekussens (Beste keuze)

Voordelen:

 • Extra dikke kniekussens voor het meeste comfort
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Diverse gezondheidsvoordelen
 • Zeer hoog beoordeeld door ons en klanten

Nadelen:

 • Zwarte variant is iets hoger geprijsd

De JRM Ergonomische Kniestoel met Extra Dikke Kniekussens bevordert actief zitten, wat tal van voordelen heeft voor je lichaam. Het ontwerp van de stoel kantelt het bekken naar voren, maakt de wervelkolom recht en activeert de buik- en rugspieren. Dit helpt om een rechtopstaande houding te behouden, de rompspieren te versterken en spanning in de rug en schouders te verminderen. De stoel stimuleert ook kleine spierbewegingen, waardoor je lichaam actief wordt zonder dat je het doorhebt. Als je opstaat uit de stoel, voel je je soepeler en minder stijf. De hoek tussen het boven- en onderlichaam wordt vergroot tijdens het zitten op de stoel, waardoor de bloedcirculatie verbetert. Het flexibele onderstel van de stoel reageert met een zachte schommelbeweging bij de overgang van een actieve naar een ontspannen positie. Persoonlijk vonden wij hem ook heerlijk zitten (voor urenlang) en hebben wij hem mede door onze persoonlijke ervaring en de positieve reviews van klanten op één gezet.

Livista® – Ergonomische kniestoel – hout – blauw (Goede goedkope kniestoel)

afbeelding van een mooie blauwe ergonomische kniestoel van hout

Voordelen:

 • Voor zowel volwassenen als kinderen geschikt
 • Actieve, dynamische en goede zithouding
 • Verbeterde bloedcirculatie en zuurstoftoevoer
 • Versterkt de romp-, buik- en rugspieren

Nadelen:

 • Wat minder hoog beoordeeld als bovenstaande opties
 • Max 130kg

Ervaar met Livista® direct de voordelen van een ergonomische knielstoel. Zeg de negatieve gevolgen van traditioneel zitten vaarwel en omarm een actieve zithouding. Deze stoel bestrijdt rugpijn, druk op de ledematen en een slechte bloedcirculatie door een “gedwongen” zithouding te bevorderen. Zorg goed voor je lichaam en voorkom de nadelen van passief zitten met de ergonomische knielstoel van Livista. Het verbetert de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer terwijl het de rug-, buik- en rompspieren versterkt. Het in elkaar zetten van de stoel is een fluitje van een cent, waardoor het voor iedereen handig is.

Dynaseat kniestoel ergonomisch met rugleuning

Voordelen:

 • Met afneembare rugleuning
 • Vervaardigd van hout en memory foam
 • Schommelmechanisme door gebogen vorm
 • Voor iedereen geschikt

Nadelen:

 • Redelijk hoog geprijsd voor de kwaliteit die het biedt
 • Iets minder hoog beoordeeld als bovenstaande opties

De Uppa knielstoel is een ergonomische bureaustoel die tal van voordelen biedt voor een comfortabele en gezonde werkomgeving. Met zijn afneembare rugleuning en gebogen vorm biedt hij een schommelmechanisme dat gemakkelijke beweging tijdens het zitten mogelijk maakt. Gemaakt van hout en traagschuim, is de Uppa knielstoel extra comfortabel en geschikt voor iedereen. Door een juiste zithouding aan te nemen, stimuleert het de natuurlijke kromming van de rug en voorkomt het rug-, nek- en schouderklachten. Bovendien versterkt de actieve zithouding de buik- en rugspieren, verhoogt het de energie en verbetert het de bloedcirculatie, wat leidt tot een hogere productiviteit en creativiteit. De verstelbare hoek en eenvoudige montage van de Uppa knielstoel maken hem tot een handige en stijlvolle toevoeging aan elke bureauruimte.

Happy Knees ergonomische kniestoel (Voordelige optie)

Voordelen:

 • Zeer voordelig in prijs
 • Verbeterde bloedcirculatie en houding
 • Vormen gebaseerd op het menselijk lichaam

Nadelen:

 • Minder kwalitatief als bovenstaande opties

Als een tester van de Happy Knees ergonomische kniestoel kan ik met enthousiasme delen dat deze stoel echt een verschil maakt in mijn zithouding en algemeen welzijn. Het is geweldig om te ervaren hoe deze stoel automatisch helpt om een goede houding aan te nemen en meer beweging te stimuleren. Ik merk dat mijn rug zijn natuurlijke kromming behoudt, waardoor mijn rug-, buik- en rompspieren sterker worden en ik minder last heb van lage rugklachten. Bovendien voel ik de positieve effecten op mijn energieniveau en mentale helderheid dankzij de verbeterde bloedsomloop en zuurstoftoevoer. Of je nu een volwassene of een kind bent, de Happy Knees kniestoel is een veelzijdige en comfortabele zitoptie die je houding en welzijn ten goede komt.

Ergonomische kniestoel kopen: waar hou je rekening mee?

Bij het kiezen van een ergonomische kniestoel zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden als het aan mij ligt en ik zal ze hieronder met je delen:

 • Verstelbaarheid: Het is erg belangrijk om naar de verstelbaarheid van de ergonomische kniestoel – die je op het oog hebt – te kijken. Een goede ergonomische kniestoel moet namelijk verstelbaar zijn in hoogte en hoek, zodat je de stoel kunt aanpassen aan jouw lichaam, op basis van de ergonomische richtlijnen.
 • Kwaliteit: Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de stoel, het materiaal en de duurzaamheid van je ergonomische kniestoel. Een ergonomische kniestoel is een investering in je gezondheid en productiviteit, dus het is belangrijk om te kiezen voor een stoel van goede kwaliteit die lang meegaat. Zo voorkom je o.a. dat je volgend jaar weer een nieuwe moet kopen.
 • Ergonomisch ontwerp: Kies een kniestoel met een ergonomisch ontwerp, welke je rug en knieën ondersteunt en de druk gelijkmatig verdeelt. Dit zorgt onder andere voor een goede uitlijning van je wervelkolom, zodat geen pijn in je nek of rug zal ervaren.
 • Stabiliteit: Zorg er ook voor dat de kniestoel stabiel en stevig is, zodat je veilig en ongestoord kunt werken. Dat is wel zo prettig, toch? Sommige kniestoelen hebben daarnaast ook een rugleuning, die kan bijdragen op dit gebied.
 • Budget: Denk na over het budget dat je wil uitgeven aan jouw kniestoel en zoek naar een nieuwe kniestoel die binnen je prijsklasse past. Met de opties uit dit artikel zal het je zeker lukken om ook een goede prijs kwaliteit verhouding te vinden.
 • Garantie: Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de garantie en het retourbeleid van de stoel, zodat je zeker weet dat je tevreden zult zijn met je aankoop. Dit is ook een stukje vertrouwen van de leverancier in haar eigen producten uiteraard.

Waarom een ergonomische kniestoel zo belangrijk is?

Hieronder gaan we dieper in op de nare bijkomstigheid – die je kunt oplopen – tijdens lange kantooruren: rugpijn. Hierin zal ik het bruggetje maken naar ergonomische kniestoelen, zodat je weet hoe deze je bij rugpijn kunnne ondersteunen. Zo zal je begrijpen hoe belangrijk een ergonomische kniestoel kan zaijn voor het verbeteren van je gezondheid tijdens het werk of het uitvoeren van een hobby.

Uiteraard kun je een goede ergonomische kniestoel ook (gedeeltelijk) vervangen door een ergonomische bureaustoel, ergonomische kruk of zelfs een ergonomische zitbal en is het dus niet het enige middel, dat je werkplek gezonder kan maken.

Veelvoorkomende oorzaken van rugpijn op de werkplek

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem op de werkplek en kan veroorzaakt worden door diverse factoren, maar zeker ook door een verkeerde houding. Langdurig zitten in een verkeerde houding, leidt tot een slechte uitlijning van de wervelkolom en extra druk op de tussenwervelschijven, waardoor je pijn kunt ervaren. Dit is iets wat mensen soms vergeten als ze denken ”zonder reden” spierpijn te hebben.

Daarnaast kunnen uiteraard een gebrek aan lichaamsbeweging, stress, slechte ergonomie, en het tillen van zware voorwerpen ook bijdragen aan rugpijn. Het is belangrijk om deze oorzaken aan te pakken om rugpijn te voorkomen en te verminderen.

Hoe ergonomische kniestoelen rugpijn kunnen verlichten

Ergonomische kniestoelen kunnen rugpijn effectief verlichten door de druk op de wervelkolom te verminderen en een goede houding te bevorderen, wat ze eigenlijk automatisch doen – wanneer je er op plaats neemt. Door de knieën te ondersteunen en het gewicht te herverdelen, vermindert een ergonomische kniestoel de belasting op de tussenwervelschijven en spieren in de rug. Dit helpt de natuurlijke kromming van de wervelkolom te behouden en verbetert de uitlijning van de wervelkolom (je chiropractor zal trots op je zijn). Hierdoor wordt de druk op de zenuwen verminderd en kunnen pijn en ongemak worden verminderd, wat natuurlijk zeer wenselijk is voor iedereen hier met rugpijn.

Daarnaast kan een ergonomische kniestoel ook de spierkracht en stabiliteit verbeteren door een actieve zithouding te bevorderen en zo houdt je je spieren dus een beetje actief. Lekker toch? Deze actieve houding kan helpen bij het versterken van de spieren in de rug, buik en benen, waardoor de algehele stabiliteit en flexibiliteit verbeterd worden. Hierdoor zal je je ook lekkerder gaan voelen en het kan volgens sommigen zelfs je productiviteit verhogen.

Overzicht van alle voordelen die ergonomische kniestoelen kunnen bieden:

 • Verbetering van de zithouding
 • Versterking van rug-, buik- en rompspieren
 • Vermindering van lage rugklachten
 • Een toename van de productiviteit
 • Stimulering van de bloedsomloop en zuurstoftoevoer
 • Verhoogde energieniveaus en verbeterde hersenfunctie
 • Geschikt voor zowel volwassenen als kinderen
 • Veelzijdig in verschillende omgevingen

Tips voor het juiste gebruik en instellen van een ergonomische kniestoel

Om het maximale – voor je gezondheid – uit je ergonomische kniestoel te halen, is het belangrijk om deze op de juiste manier te gebruiken en in te stellen. Ten eerste is het belangrijk om de juiste hoogte van de ergonomische kniestoel in te stellen, zodat je in een ondersteunende positie zit, waarbij je beeldscherm op ooghoogte verkeerd. Je knieën moeten lager zijn dan je heupen, en je voeten moeten comfortabel ondersteund worden door de grond of de kniestoel zelf. Daarnaast is het ook een goede mogelijkheid om zo nu en dan even af te wisselen tussen staan en zitten. Dit helpt stijfheid, vermoeidheid en bevordert een goede doorbloeding. Tot slot wil ik graag meegeven dat het erg belangrijk is om af en toe even pauze te nemen van je beeldscherm. Zeker 5 minuten per uur zou ik even pauze nemen en een stukje lopen of desnoods gewoon domweg uit het raam staren.

Expertadviezen en aanbevelingen over ergonomische kniestoelen

Experts op het gebied van ergonomie zijn het erover eens dat ergonomische kniestoelen een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan iedere ergonomische werkplek. Ze benadrukken het belang van een goede zithouding, een ergonomisch bureau en het kunnen afwisselen met een ergonomische bureaustoel. Dit omdat een ergonomische kniestoel wellicht wat ”to-much” is om de gehele dag op plaats te nemen. Met een ergonomisch bureau kun je zo nu en dan staan en op een ergonomische bureaustoel zit je in een goede zithouding.

Experts raden aan om te investeren in een ergonomische kniestoel van goede kwaliteit die verstelbaar is, zodat je de stoel kunt aanpassen aan je lichaam en behoeften. Ze benadrukken ook het belang van regelmatig bewegen en strekken tijdens het werken om vermoeidheid en stijfheid te verminderen. Je kunt dit het best ieder uur even inplannen voor jezelf voor minimaal zo’n 5 minuten. Dan sta je even op, loop je een stuk en strek je je lichaam even uit.

Veelgestelde vragen

Wat is een ergonomische kniestoel?

Een ergonomische kniestoel is een ergonomisch meubelstuk dat ontworpen is om een gezonde en comfortabele zithouding te bevorderen en je productiviteit te verhogen. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat deze stoelen een geweldige oplossing zijn voor iedereen die langdurig zit, of het nu op kantoor is of thuis. Met zijn ergonomische en unieke ontwerp plaatst de kniestoel je in een hoek waarbij je knieën en heupen lager zijn dan je bekken. Dit creëert een natuurlijke kromming in je rug en helpt je rug-, buik- en rompspieren te versterken. Bovendien stimuleert de ergonomische kniestoel een goede bloedsomloop en zuurstoftoevoer, wat je energieniveau kan verhogen en je hersenfunctie kan verbeteren, maar ook andere voordelen kent. Deze vind je in ons artikel. Het is kortom een geweldige investering in je algehele welzijn!

Hoe zijn de ergonomische kniestoelen van de Ikea?

Ik heb de kans gehad om verschillende ergonomische kniestoelen van Ikea uit te proberen en ik kan zeggen dat ze een gemengde ervaring bieden. Sommige modellen zijn echt goed ontworpen en bieden uitstekende ondersteuning en comfort, terwijl andere modellen misschien niet aan dezelfde standaard voldoen. Het is belangrijk om te kijken naar factoren zoals de verstelbaarheid van de stoel, de kwaliteit van het materiaal en de algehele constructie. Een van de voordelen van Ikea is dat ze een breed assortiment aanbieden, zodat je kunt kiezen op basis van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Mijn advies zou zijn om zorgvuldig de specificaties en klantbeoordelingen te bekijken voordat je een ergonomische kniestoel van Ikea aanschaft, om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt die past bij jouw individuele behoeften.

+ berichten

Maarten is al geruime tijd schrijver bij Mindsetking. Hij schrijft vooral vergelijkingsartikelen en artikelen op basis van wetenschappelijke informatie over ergonomisch werken, sport, voeding & gezondheid. Hij is in z'n leven veel bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en met het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid bij zichzelf en zijn cliënten. Naast zijn werk kijkt hij graag voetbal, tennis maar ook olympische sporten en bezoekt hij zo nu en dan graag eens een concert.