Flow Fitness loopband review: 1 voor elke situatie

Zoek je een manier om fit te blijven, ongeacht het weer, je drukke agenda of het verlies van reistijd? Ontmoet Flow Fitness loopbanden, de ultieme oplossing voor jouw fitnessbehoeften, waar je binnen gebruik van kunt maken. Het maakt hierbij niet uit of je een ervaren hardloper bent of nieuw in de wereld van loopbanden, Flow Fitness heeft iets voor iedereen. Deze loopbanden bieden niet alleen comfortabele loopvlakken maar komen ook vol futuristische functies zoals voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, hartslagmonitoren, en app-compatibiliteit met Kinomap en Fitshow. Het beste deel? Ze zijn ontworpen om in bijna elke ruimte te passen, dankzij hun compacte design. Blijf lezen en ontdek welke Flow Fitness loopband het beste bij jou past. We belichten de topmodellen en helpen je op weg naar je fitnessdoelen. Grijp nu je kans om je gezondheid een boost te geven!

Flow Fitness loopband review: welke is het best?

Hieronder vind je de best geteste Flow Fitness loopbanden van dit moment. Wij hebben ze uitvoerig vergeleken met de concurrenten en zelf ook getest, net als veel van de andere beste loopbanden. Door onze ervaring met deze fitness apparaten weten wij waar we op moeten letten en zal ons advies opvolgen, jou tevreden stellen. Welke van onderstaande opties wordt jouw nieuwe loopband?

Flow Fitness perform t3i loopband (Beste en meest luxe keuze)

beste flow fitness loopband kopen

Voordelen:

 • Meest luxe en zeer goed beoordeeld optie
 • 40 trainingsprogramma’s en hartslagfunctie
 • Hardloopband gaat tot maar liefst 24km/h
 • Hellingshoek van 15%

Nadelen:

 • Je krijgt waar je voor betaald

De Flow Fitness Perform T3i Loopband is een veelzijdige fitnessoplossing die zowel esthetisch als functioneel aantrekkelijk is. Deze loopband schittert in robuustheid en ontwerp, wat duidelijk te zien is aan zijn uitgestrekte loopvlak van 157 x 56 cm—praktisch een van de ruimste op de markt. De unieke Running Guide Lights niet alleen verbeteren de veiligheid, maar ze zijn ook kleur-verstelbaar voor extra flair. Met betrekking tot de prestaties, deze loopband komt geladen met 30 trainingsprogramma’s en met de ‘Rapid Shift Paddles’ kun je eenvoudig de snelheid en hellingshoek aanpassen. Het luxe 9-inch LCD touchscreen is niet alleen visueel indrukwekkend maar biedt ook nuttige real-time statistieken. Het enige nadeel? Je zou bijna niet meer buiten willen hardlopen!

Flow Fitness perform t2i loopband review (Ook erg goed)

goede flow fitness loopband

Voordelen:

 • 29 programma’s en harslagfunctie inbegrepen
 • Inklapbare loopband
 • Rubuust en zeer steving ontwerp
 • Connectiviteit met bluetooth en applicatie

Nadelen:

 • Iets hoger geprijsd als gemiddeld

De Flow Fitness Perform T2i Loopband is een dynamisch beest van een machine, perfect voor zowel beginnende hardlopers als pro’s. Zijn sterke stalen frame kan tot 180 kg dragen en biedt een royaal loopvlak van 152 x 52 cm, dat je zelfs kunt inklappen om ruimte te besparen. Dankzij de Hybride Drive 6.5 motor en een scala aan snelheidsopties, is deze loopband perfect voor intervaltrainingen en eindsprints. Trainingsmogelijkheden? Die zijn enorm. Je hebt keuze uit 29 verschillende programma’s, waaronder handmatige en hartslaggestuurde opties. Plus, meet je hartslag met handsensoren of een aparte Bluetooth borstband voor nauwkeurige metingen.

Flow Fitness Runner DTM2000i Loopband (Beste prijs kwaliteit)

beste prijs kwaliteit flow fitness loopband

Voordelen:

 • 34 programma’s inbegrepen en hartslagfunctie
 • T/m 18 km/h hardlopen
 • Sterk en stevig design

Nadelen:

 • Bovenstaande opties zijn wat geavanceerder

De Flow Fitness Runner DTM2000i Loopband is erg goede loopband voor iedereen die serieus met thuisfitness bezig is en op zoek is naar de beste prijs kwaliteit verhouding. Met zijn stoere stalen frame dat tot 150 kg kan dragen en een stabiele basis biedt, weet je meteen: dit is een krachtpatser. Het grote loopvlak komt met Shockx dempers, waardoor je gewrichten en pezen bespaard blijven tijdens je looptrainingen. Qua prestaties, de 4.0 pk motor duwt de band tot een indrukwekkende 18 km/u, wat erg snel is en wat je weinig tegenkomt in deze prijsklasse. Sneltoetsen op het display zorgen voor gemak, en met 34 trainingsprogramma’s is verveling uitgesloten.

De Flow Fitness runner DTM400i loopband (Populair model)

flow fitness treadmill

Voordelen:

 • Inklapbare loopband
 • Hartslagfunctie inbegrepen
 • 12 trainingsprogramma’s

Nadelen:

 • Max 14 km/h

De Flow Fitness Runner DTM400i Loopband is een erg goede combinatie van gebruiksgemak en functionaliteit. In een mum van tijd is hij klaar voor gebruik, dankzij de eenvoudige en snelle montage van deze loopband. De fijne en stille 2.5 pk motor biedt snelheden tot 14 km/u, instelbaar in stappen van 0,2 km/u, wat geschikt is voor zowel beginners als gevorderden wandelaars en hardloper. Wil je sprinten? Kijk dan naar een van bovenstaande modellen. Deze Flow Fitness loopband is uitgerust met 12 veelzijdige trainingsprogramma’s en heeft een hellingshoek van 12% voor een extra uitdaging. Wil je je trainingen verder personaliseren? Koppel dan je smartphone met de gratis Fitshow app en krijg toegang tot aangepaste trainingsplannen. Bonus: je kunt je telefoon opladen via de ingebouwde USB-aansluiting.

Flow Fitness Kingston I Loopband (Goede prijs kwaliteit)

Voordelen:

 • 24 vooringeprogrammeerde trainingsprogramma’s
 • Verschillende applicaties mogelijk
 • Inklapbaar
 • Loopband met helling

Nadelen:

 • De motor heeft een piekvermogen van 2.5 pk

De Flow Fitness Kingston i Loopband is een uitstekende keuze voor iedereen die variatie, functionaliteit en een fijne prijs in hun aankoop zoeken. Met 24 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s die variëren in moeilijkheidsgraad, is deze loopband geschikt voor zowel lichte als intensieve workouts. De maximale snelheid van 16 km/u en een hellingshoek tot 12% bieden voldoende uitdaging voor de serieuze loper. Wat ook mooi is, is dat vanwege de compatibiliteit met apps zoals Kinomap, Zwift en Fitshow, de Kingston i een meeslepende trainingservaring biedt. Ren langs digitale stranden, bergen of stedelijke routes en houd je prestaties bij of race tegen vrienden.

Flow Fitness walker dtm100i walkingpad loopband (Beste voor bureau)

flow fitness walker dtm100i walkingpad loopband

Voordelen:

 • Zeer geschikt als loopband voor onder je bureau
 • Ideaal om op te wandelen en gemakkelijk op te bergen
 • Voordelig in prijs in vergelijking met de andere opties

Nadelen:

 • Maximum snelheid 6 km/h

Geniet van de voordelen van wandelen op deze goed beoordeelde loopband. De Flow Fitness Walker DTM100i Walkingpad Loopband is een zeer handige en compacte loopband, die je kunt inzetten als loopband bureau of waar je gewoon heerlijk op kunt wandelen. Met zijn ultracompact design is dit apparaat perfect voor kleine woonruimtes; het glijdt gemakkelijk onder een bank of bed na gebruik. Afwezigheid van handgrepen en een LED-display bij de voeten zorgen voor een minimalistische look.Deze Flow Fitness loopband biedt een maximale snelheid van 6 km/u, wat niet erg hard is en daarom kun je alleen wandelen op deze walkingpad van Flow Fitness.


Hoe doen de Flow Fitness loopbanden het ten opzichte van de concurrenten?

Als het aankomt op loopbanden, kun je jezelf verliezen in een zee van merken en modellen, want het zijn er zo veel. Flow Fitness is echter een merk dat zich op hun eigen manier onderscheidt van concurrenten als VirtuFit, Life Fitness, Tunturi, BluMill en Focus Fitness. Maar hoe stackt Flow Fitness precies op?

 • Prijs-kwaliteitverhouding: Terwijl merken zoals Life Fitness vaak een steviger prijskaartje hebben, biedt Flow Fitness vrij premium functies en kwaliteit zonder een aanslag op je portemonnee te zijn. Het verschilt wel per model hoeveel je betaald. Wil je het beste model van Flow Fitness kopen, dan kom je al dichter bij de prijzen van Life Fitness uit.
 • Technologische Snufjes: In vergelijking met BluMill loopbanden en sommige modellen van Focus Fitness, Tuntrui en Virtufit biedt Flow Fitness meer tech-georiënteerde loopbanden. Denk aan maximum snelheid, hartslagmonitoren en compatibiliteit met diverse fitness apps zoals Kinomap en Fitshow.
 • Duurzaamheid: VirtuFit en Focus Fitness bieden degelijke loopbanden variërend per model, maar de robuuste stalen constructie van Flow Fitness loopbanden staat garant voor een langere levensduur en wordt als kwalitatief nog beter gezien.
 • Ruimte-efficiëntie: In tegenstelling tot sommige andere modellen, die soms moeilijk te verplaatsen zijn, kun je een Flow Fitness loopband makkelijk inklappen en verplaatsen. We moeten zeggen dat dit ook mogelijk is bij de bovengenoemde concurrenten.
 • Variëteit in Programma’s: Flow Fitness springt eruit met een breed scala aan voorgeprogrammeerde trainingsmogelijkheden, iets waarin het meer variëteit biedt dan de modellen van BluMill en Focus Fitness.

In een notendop, zijn de Flow Fitness loopbanden over het algemeen iets hoger geprijsd als de bovengenoemde concurrenten, maar zijn ze kwalitatief ook wat beter. Ze onderscheiden dan vooral door hun kwalitatieve en duurzame constructie, maar ook door de geavanceerde mogelijkheden die je krijgt bij de aankoop van een Flow Fitness loopband.

Loopbanden die nog wel als kwalitatiever worden gezien als de gemiddelde Flow Fitness loopband zijn Life Fitness loopbanden & Kettler loopbanden.

Wat is het merk Flow Fitness en waar staan zij voor?

Flow Fitness is een Nederlandse merk opgericht in 2000, dat zich specialiseert in het ontwikkelen van hoogwaardige fitnessapparaten en dus niet alleen loopbanden. Het merk is een icoon van Dutch Design, dankzij een team van topontwerpers die voortdurend inspelen op klantfeedback, markttrends en technologische innovaties. Dit heeft geleid tot een uitgebreid assortiment aan thuisfitnessapparaten, variërend van loopbanden en roeitrainers tot unieke items zoals trainingsbanken en ook producten als ab shapers.

De focus ligt niet alleen op het product, maar ook op de klant. Flow Fitness staat bekend om zijn uitstekende klantenservice, waarbij persoonlijk contact en aftersales hoog in het vaandel staan. Vragen en klachten worden snel en professioneel afgehandeld, wat bijdraagt aan een hoge klanttevredenheid over hun dienstverlening. Naast thuisgebruik bieden ze ook oplossingen voor zakelijke klanten zoals sportscholen en fysiotherapeuten.

In een markt overspoeld met keuzes, biedt Flow Fitness een harmonieuze mix van kwaliteit, innovatie en klantenservice.

+ berichten

Dag! Ik ben Maarten, en ik schrijf al geruime tijd voor Mindsetking. Mijn specialisatie ligt in het schrijven van vergelijkingsartikelen en artikelen gebaseerd op onze eigen tests, wetenschappelijke informatie, vooral gericht op ergonomisch werken, sport, voeding en gezondheid. Door mijn leven heen ben ik intensief bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn cliënten. Indien je vragen hebt, mag je altijd een mail sturen naar contact@mindsetking.nl.