Loopbanden zijn al jaren een favoriete keuze voor thuis hardlopen, en de Focus Fitness loopband is daarop zeer zeker geen uitzondering. Dit merk staat bekend om een goede prijs/kwaliteit verhouding, maar ook duurzame en gebruiksvriendelijke loopbanden die goed passen bij verschillende niveaus. Of je nu gewoon je conditie wil verbeteren, wat gewicht wil verliezen of je wil voorbereiden op de marathon, er is een Focus Fitness loopband die hierin kan voorzien. Met een verscheidenheid en snelheidsopties, instelbare hellingen en geavanceerde dempingssystemen bieden Focus Fitness loopbanden functies, waar de meeste van ons naar op zoek zijn. In deze review over alle goede Focus Fitness loopbanden gaan we dieper in op hun kenmerken, voor- en nadelen, gebruikerservaringen, onze eigen ervaringen en geven we je tips om deze loopbanden op de beste wijze te gebruiken. Lees je met ons mee om erachter te komen, welk model het beste bij jou past?

Beste Focus Fitness loopbanden die je kunt kopen

Hieronder volgt een overzicht van de beste Focus Fitness loopbanden, hun voor- en nadelen en een korte product omschrijving. Daarna gaan we in op de concurrenten en geven we nog belangrijke aanvullende informatie, bijvoorbeeld over het beste gebruik.

1. Focus Fitness Senator iPlus Loopband (Beste keuze)

beste focus fitness loopband

Voordelen:

 • De beste geteste focus fitness loopband
 • Heeft de meeste functionaliteiten
 • Breed loopoppervlak
 • Toegangt tot app met training

Nadelen:

 • Het is ook de duurste focus fitness loopband
 • Misschien iets te uitgebreid voor recreatieve thuissporters

De Focus Fitness Senator iPlus Loopband is een semi-professionele loopband met een robuuste constructie en een belastbaarheid van maar liefst 160 kg, wat sterker is dan de meeste loopbanden. Eén van de andere en meest opvallende functies is de geïntegreerde Bluetooth waarmee je je tablet of smartphone kunt verbinden met de loopband, waardoor je tablet je trainingscomputer wordt. Hierdoor kun je profiteren van de EHealth-app en trainingen op verschillende locaties over de hele wereld ervaren. De loopband biedt ook 25 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s, een hellingshoek die kan worden ingesteld van 0 tot 15 levels, en de mogelijkheid om op hartslag te trainen, wat uiteraard voordelen biedt. De Senator is ook uitgerust met een stille en krachtige 3 PK motor, een achtvoudige flex suspension vering voor comfort en een extra groot en breed loopvlak, zodat je zeer comfortabel kan rennen. Bovendien kun je genieten van je favoriete muziek via de geïntegreerde speakers en jezelf koel houden met het ingebouwde ventilatiesysteem. Het enige nadeel is dat de hartslag borstband apart moet worden aangeschaft.

2. Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband (Ook erg goed)

Focus Fitness Jet 9 loopband

Voordelen:

 • Hartslagsensoren inbegrepen
 • Bluetooth functie beschikbaar
 • 15 hellingshoek niveaus
 • 15 trainingsprogramma’s
 • Maximum snelheid: 20 km/h

Nadelen:

 • Eén na duurste model van Focus Fitness
 • Misschien iets te uitgebreid voor recreatieve thuissporters

De Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband is een krachtig apparaat voor intensieve thuisworkouts, want deze loopband heeft een sterke 3 PK-motor die snelheden tot 20 km/u haalt en een ruim loopvlak met 8-voudige demping voor comfort en veiligheid tijdens je training. De loopband biedt 15 verschillende hellingshoek niveaus, 15 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, en geïntegreerde hartslagsensoren, waardoor je een effectieve en gevarieerde training kunt samenstellen. Dankzij de iPlus-module kun je gemakkelijk je smartphone of tablet verbinden via Bluetooth en je training personaliseren met trainingsapps, waarbij je zelfs de route via Google Maps kunt bepalen. De Jet 9 iPlus loopband is zeer eenvoudig op te bouwen en vereist slechts het aandraaien van 8 schroeven. Het enige nadeel van dit apparaat kan zijn dat het met zijn krachtige motor en uitgebreide functies wellicht te veel is voor de gemiddelde thuissporter.

3. Focus Fitness Jet 5 loopband (Beste prijs/kwaliteit)

focus fitness loopband jet 5

Voordelen:

 • Maar liefst 36 trainingsprogramma’s
 • Maar liefst 12 hellingshoekniveaus
 • Inclusief hartslag functie
 • De meeste keren als beste uit de reviews gekomen

Nadelen:

 • Maximum snelheid: 16 km/h. Voor sommige sprinters te weinig

De Focus Fitness Jet 5 loopband is een uitstekende keuze voor thuisgebruik en je zet hem erg gemakkelijk in elkaar: met slechts 8 schroeven om aan te draaien, kun je snel aan de slag. De Jet 5 heeft 36 verschillende trainingsprogramma’s, waaronder manuele, user en voorgeprogrammeerde opties. De elektronisch verstelbare hellingshoek tot 12 levels biedt een echte bergopwaarts ervaring, en de geïntegreerde hartslagsensoren geven inzicht in jouw inspanningsniveau, waarmee je ook gemakkelijk je gezondheid kunt meten. De achtvoudige flex suspension vering zorgt voor comfort tijdens het hardlopen en beschermen je gewrichten tegen pijn, door de druk van het lopen op te vangen.. De 2 pk-motor maakt snelheden tot 16 km/h mogelijk, en het heldere lcd-scherm toont al je trainingsgegevens, zodat je jouw voortgang (onder andere via BMI) gemakkelijk kunt bijhouden. Het enige nadeel is het maximale gebruikersgewicht van 120 kg, wat beperkend kan zijn voor sommige gebruikers.

4. Focus Fitness Jet 2 loopband (Beste goedkope optie)

Focus Fitness Jet 2 loopband

Voordelen:

 • 7 Trainingsprogramma’s met 40 trainingsniveaus inbegrepen
 • Loopband met hellingshoek
 • 6-voudig demping systeem
 • Lekker breed loop-oppervlak

Nadelen:

 • Maximum snelheid: 13km/h, waardoor het niet de beste hardloopband is
 • Maximaal belastbaar gewicht: 100kg

De Focus Fitness Jet 2 Loopband is een loopband met een extreem goede prijs/kwaliteit verhouding en mede hierdoor ook erg leuke aankoop voor een loopband thuis. Deze loopband heeft een stille 1,5 PK motor die snelheden tot 13 km/u kan bereiken en is handmatig verstelbaar in twee verschillende hoogtes voor gevarieerde en leuke trainingen. Met zeven voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, variërend van manueel tot verschillende snelheidsprogramma’s, is de Jet 2 een veelzijdige optie voor verschillende wandel- en hardloopdoelen. Het loopvlak van 41 cm biedt voldoende ruimte voor comfortabel hardlopen of joggen, en de 6-voudige flexdemping beschermt zowel je gewrichten als het geluidsniveau. Het display is eenvoudig te bedienen en toont belangrijke trainingsgegevens zoals snelheid, afstand, calorieverbruik en hartslag. Hij bezit ook een hellingshoek, maar een nadeel is dat de hellingshoek handmatig moet worden aangepast, wat enige moeite kan kosten tijdens de training.

Welke past het best bij jou?

Ben je een beginner? De Focus Fitness Jet 5 of de Focus Fitness Jet 2 is je ideale partner. Deze zijn beide niet erg prijzig en bieden voldoende functies om je weg te vinden.

Ben je op zoek naar een betaalbare keuze? Dan is de Focus Fitness Jet 2 perfect voor jou. Ondanks de vriendelijke prijs, krijg je een stille motor, een handmatig verstelbaar loopvlak in twee verschillende hoogtes en 7 trainingsprogramma’s.

Wil je de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Focus Fitness Jet 5 geeft je veel waar voor je geld. Met zijn krachtige 2,5 PK motor, breed loopvlak en 15 trainingsprogramma’s, is het een uitstekende keuze met een erg goede prijs/kwaliteit verhouding. Hij is niet voor niets 10 keer het beste uit de kieskeurig reviews gekomen.

Zoek je naar topkwaliteit en is alleen het beste goed genoeg? De Focus Fitness Senator iPlus is de koning onder de Focus Fitness loopbanden. Het biedt de meest geavanceerde opties, het hoogste snelheidsbereik en het meeste belastbaar gewicht.

Reviews en gebruikerservaringen

Met bovenstaande voor- en nadelen & eigenschappen over de verschillende loopbanden van Focus Fitness, kun je natuurlijk je keuzes al ergens op baseren. Maar hoeveel fijner is het niet als je ook kunt lezen, wat echte gebruikers zeggen over een product? Dat is altijd een goede graadmeter, omdat klanten dikwijls hun eerlijke ervaring delen. Lees hieronder wat we hebben gevonden, tussen het doorspitten van alle ervaringen van klanten:

 • Positieve punten: Veel gebruikers prijzen de goede kwaliteit, de redelijke prijs, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid van de Focus Fitness loopbanden. Ze vinden het ook handig dat de loopbanden inklapbaar zijn, waardoor ze ruimtebesparend zijn. De loopbanden hebben een mooi design en zijn eenvoudig te monteren, hoewel het handig kan zijn om dit met twee personen te doen. Sommige gebruikers geven ook aan de uitgebreide programma- en instellingsmogelijkheden te waarderen.
 • Negatieve punten: Een veelvoorkomend probleem is een summiere of onduidelijke handleiding, waardoor sommige gebruikers moeite hadden met het monteren en instellen van hun loopband. Een paar gebruikers klaagden over defecten na korte tijd, zoals een niet-werkende display, wat natuurlijk wel erg vervelend is. Er werd ook enkele keren opgemerkt dat sommige functies, zoals airconditioning en geïntegreerde luidsprekers, werden vermeld in de handleiding, maar niet aanwezig waren op de loopband.
 • Opmerkingen over het formaat: De grootte van de loopband wordt door sommige gebruikers gezien als een voordeel, omdat de compacte afmetingen handig zijn in kleinere ruimtes. Andere klanten merken echter op dat het smalle en korte loopvlak misschien niet geschikt is voor grotere personen.

In algemene zijn lijken de Focus Fitness loopbanden een goede keuze te zijn voor thuisgebruik, zolang je maar alles goed controleert wanneer je de verpakking uitpakt. De kans is klein dat er wat ontbreekt in de verpakking, omdat er slechts enkele negatieve reviews zijn, maar mocht dit toch het geval zijn, dan kun je direct gebruik maken van het retourbeleid.

Vergelijking van de Focus Fitness loopband met Andere merken

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke en kwalitatieve loopband voor thuisgebruik, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Er zijn zoveel merken en modellen om uit te kiezen. Focus Fitness is een toonaangevend merk dat veel te bieden heeft. In deze vergelijking laten we zien waarom Focus Fitness loopbanden een uitstekende keuze zijn in vergelijking met concurrerende merken zoals Tunturi, VirtuFitt, Kettler, en zelfs het premium merk Life Fitness.

🔹 Veelzijdigheid en Functionaliteit Focus Fitness loopbanden bieden erg veel functionaliteiten en trainingsprogramma’s. Dit is vergelijkbaar met wat Tunturi loopbanden en VirtuFitt loopbanden bieden. Focus fitness biedt echter over het algemeen een lagere prijs aan dan – in ieder geval VirtuFit – en biedt op hun beste producten hogere snelheden aan.

🔹 Kwaliteit en Duurzaamheid Focus Fitness loopbanden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor een relatief lange levensduur. Hoewel de levensduur waarschijnlijk niet zo lang zal zijn, als die van premium loopbanden zoals Flow Fitness loopbanden, Life Fitness loopbanden en Kettler loopbanden, zal de levensduur toch wel op kunnen lopen tot 5-10 jaar (en wie weet langer?).

🔹 Prijs-Kwaliteitverhouding Focus Fitness biedt uitstekende waarde voor jouw geld en in vergelijking met enkele andere merken met vergelijkbare kwaliteit, krijg je best veel kwaliteit voor een iets lagere prijs. Terwijl merken als Tunturi en VirtuFitt iets hoger scoren in de reviews, krijg je een Focus Fitness loopband vaak voor een iets lager bedrag.

🔹 Merkevaluatie Focus Fitness is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn goede prijs/kwaliteit verhouding en vele functies voor deze aantrekkelijk prijs. Dit maakt het een aantrekkelijke loopband om in te investeren, vergelijkbaar met een aantal andere merken op de markt. Terwijl er enkele premium merken zijn in de prijscategorie 2500-4000 euro, probeert Focus Fitness met succes iets aan te bieden wat hier op lijkt, maar dan voor een schijntje van deze prijs.

Wat is het merk Focus Fitness?

Het is in 2005 opgericht door de visionaire ondernemer Yves Stout, die ook de drijvende kracht was achter het succes van Betersport. Al snel na de oprichting heeft Focus Fitness zijn stempel gedrukt op de Nederlandse fitnessmarkt door het lanceren van een eigen merk, dat inmiddels is uitgegroeid tot een sterk begrip in de branche.

Je zult hun hoogwaardige loopbanden dan ook terugvinden in talloze huiskamers en home gyms. Sterker nog, meerdere loopbanden van Focus Fitness zijn al uitgeroepen tot best beoordeelde loopband op kieskeurig.nl, wat een prestatie is om trots op te zijn.

De sleutel tot het succes van Focus Fitness is hun goede prijs/kwaliteit verhouding en het daarbij integreren van vele functies die je ook terugziet bij de beste loopbanden op de markt.

Ik ben ervan overtuigd dat zij door middel van deze formule nog vele decennia succes zullen hebben op de markt van loopbanden.

Veelgestelde vragen

Waarom is de Focus Fitness Jet 1 loopband niet opgenomen in jullie artikel?

De Focus Fitness Jet 1 is slechts 20 euro goedkoper als de Jet 2 en de Jet 2 bezit net wat meer en betere functionaliteiten. Daardoor vinden wij het overbodig om de ook de Jet op te nemen in ons artikel.

Waarom is de Focus Fitness Slimline niet opgenomen in jullie artikel?

De Focus Fitness Slimline is op dit moment niet meer te koop en inmiddels al enige tijd uit de handel genomen. Voor vele jaren was de Focus Fitness slimline de populairste loopband van het assortiment, maar vandaag de dag kun je deze alleen nog tweedehands verkrijgen. Op dit moment kun je het beste één van hun nieuwere modellen, uit dit artikel aanschaffen.

+ berichten

Maarten is al geruime tijd schrijver bij Mindsetking. Hij schrijft vooral vergelijkingsartikelen en artikelen op basis van wetenschappelijke informatie over ergonomisch werken, sport, voeding & gezondheid. Hij is in z'n leven veel bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en met het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid bij zichzelf en zijn cliënten. Naast zijn werk kijkt hij graag voetbal, tennis maar ook olympische sporten en bezoekt hij zo nu en dan graag eens een concert.