Een gezichtsmassage tegen rimpels: gebruik je de hand of een massage apparaat?

Voor degenen onder ons die op zoek zijn naar een manier om rimpels en fijne lijntjes te verminderen, kan een gezichtsmassage een effectieve oplossing zijn.

Maar kun je het beste je handen of een massageapparaat gebruiken? In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van elke optie onderzoeken, zodat jij de beste beslissing voor jezelf kunt nemen.

Als het gaat om gezichtsmassages met je handen, gaat er niets boven het gevoel van warme huid op huidcontact. Er wordt gezegd dat de druk van je vingers helpt de bloedcirculatie en lymfedrainage in het gezicht te verhogen, wat de collageenproductie en elasticiteit bevordert.

Gezichtsmassages met de hand zijn ook gemakkelijk thuis te doen zonder speciale apparatuur. Omdat ze echter direct contact met de huid inhouden, mogen ze alleen worden gedaan met zorgvuldig gewassen handen, met zachte bewegingen en niet te veel druk.

Wat zijn de voordelen van een gezichtsmassage?

Een regelmatige gezichtsmassage heeft tal van voordelen voor de huid. Het kan zorgen voor meer elasticiteit in de huid door het stimuleren van de bloedcirculatie, wat ook leidt tot meer collageenproductie.

Zelfs na één massage kunnen er al aanzienlijke veranderingen worden gevonden in jouw gelaatshuid. Het helpt om het luie orgaan betere resultaten te laten behalen uit producten die je aanbrengt zoals serum en hydratering.

Op lange termijn kan zo’n massage ook de circulatie verder helpen op gang brengen en ervoor zorgen dat schade of trauma’s door externe factoren geleidelijk wordeer wordt hersteld.

Hoe masseer je je gezicht met de hand?

Je lippen masseren tegen rimpels

Oefen druk uit door je lippen te knijpen tot ze je tanden raken en hou de druk 20 seconde aan. Voer ook de visoefening uit, waarbij je met je wangen de mond van een vis moet nabootsen voor 10 seconde.

Herhaal deze oefening tien keer om de meeste resultaten te behalen. Daarnaast kan het gebruik van een anti-rimpelcrème samengaan met het gebruik van een speciale rimpelaspirator ter versterking van het effect dat typeert tegen huidveroudering!

Je oogcontouren masseren tegen rimpels

Rimpels rond de ogen, ook wel kraaienpootjes genoemd, zijn vaak de eerste tekenen van veroudering die op het gezicht verschijnen. De huid rond ons oog is extra dun en dus gevoelig voor invloeden van buitenaf zoals vervuiling, roken of een overmatige blootstelling aan de zon. Gelukkig kun je pijnloos je eigen anti-rimpel massage doen om je uiterlijk te verbeteren:

Herhaald dit zo vaak mogelijk: knijp je ogen stevig dicht en sper ze vervolgens zo wijd mogelijk open. Volgens professionals is het raadzaam om deze massage ’s morgens, middags én ’s avonds meermaals herhaalt te worden voor het beste effect.

Je voorhoofd masseren tegen rimpels

Wil je natuurlijk je voorhoofdspieren ontspannen tegen rimpels? Probeer dan het masseren van je voorhoofd! Begin met het masseren bij de aanzet van de wenkbrauwen, en beweeg langzamerhand uit stevige druk naar je slapen toe, met je duimen.

Herhaal daarna de zelfde beweging, maar begin dit keer bij de bovenkant van je wenkbrauwen. Geniet ervan om jezelf elke avond ’s avonds trakteren op een gezichtsmassage sessie – sluit je ogen, ontspan en leer om te relaxen.

Leuk weetje: de rimpel tussen de wenkbrauwen wordt ook wel de leeuwenrimpel of fronsrimpel genoemd.

Kunnen gezichtsmassage apparaten deze technieken nabootsen?

Gezichtsmassage is een geweldige manier om rimpels te verminderen, en met de juiste hulpmiddelen kun je het zelf doen.

Gezichtsmassageapparaten kunnen een uitstekende imitatie bieden van de professionele gezichtsmassage-ervaring thuis.

Deze apparaten zijn ontworpen om zich op specifieke delen van uw gezicht en zelfs jouw ogen te richten, waardoor een meer gerichte behandeling mogelijk is die alle probleemgebieden raakt.

Omdat deze apparaten speciaal zijn gemaakt voor gezichtsmassage, bieden ze zachte maar effectieve kneedbewegingen die de bloedsomloop stimuleren en kunnen eventueel voedingsstoffen naar jouw huidcellen brengen.

Dit helpt de collageenproductie te verhogen en voorkomt dat rimpels na verloop van tijd ontstaan of dieper worden.

Bovendien kan het gebruik van een gezichtsmassageapparaat helpen om gespannen spieren rond je gezicht te ontspannen, waardoor rimpels worden verminderd en de teint in het algemeen wordt verbeterd.

Naast de traditionele gezichtsmassage apparaten kun je voor de ogen weer speciale oogmassage apparaten aanschaffen om rimpels tegen te gaan en zijn ook nog fijne hoofdmassage apparaten die voor gebieden in het gezicht te gebruiken zijn.

Wat is beter een massage apparaat of met de hand masseren?

Als het gaat om gezichtsmassage tegen rimpels, blijft de discussie of een handmatige massage of een massageapparaat beter is.

Veel mensen geven de voorkeur aan de menselijke aanraking van een professionele masseur en beweren dat ze gebieden effectiever kunnen behandelen.

Aan de andere kant zijn anderen van mening dat machines tegenwoordig zo geoptimaliseerd zijn, dat deze dezelfde technieken en resultaten kunnen nabootsen.

De waarheid is dat beide hun voor- en nadelen hebben, afhankelijk van jouw behoeften en voorkeuren. Mensen die niet erg goed zijn in handmatige massages, vinden apparaten misschien gemakkelijker in het gebruik, omdat er geen enkele vaardigheid voor nodig is om ze te bedienen.

Daarnaast zijn massage apparaten niet duur in vergelijking met het telkens bezoeken van een professionele praktijk. Echter als je jezelf goed kunt masseren heb je weer helemaal geen massage apparaat nodig.

Het hangt dus af van je persoonlijke voorkeur en budget. Indien je een goed massage apparaat wil aanschaffen kun je kijken op één van onze pagina’s:

Andere gerelateerde pagina’s: