mindfulness coaching

Vind een mindfulness coach!

Hoe vind je een mindfulness coach?

Hoe vaak heb ik op YouTube wel niet van die meditatie en mindfulness sessies geprobeerd. Herkenbaar? Ja, deze korte momentjes van rust zijn erg fijn en enigszins rustgevend, ook vond ik het aan het begin erg interessant omdat het nieuw voor mij was. Maar of je er nou echt wat mee opschiet, dat is niet voor iedereen zo.

Om echt resultaat uit mindfulness te kunnen halen ben ik er van overtuigt dat het erg belangrijk is dat je goed weet wat je doet, en waarvoor je het doet. Door geen vragen en onduidelijkheid te ervaren zorg jij voor meer rust in je hoofd, zelfs al voordat je begint.

Maar hoe zorg je er nou voor dat je genoeg informatie en ervaring tot je krijgt zonder het hele internet af te hoeven zoeken? Dat antwoord is super simpel, ga voor een mindfulness coach!

Wat doet een mindfulness coach?

Om te beginnen leert een mindfulness coach jou de basistechnieken en basishoudingen van mindfulness aan. Met verschillende sessies ontdek jij verschillende oefeningen die je, als ze bij je passen, ook zelf kan uitvoeren. Deze oefeningen helpen jou met het omgaan van je gedachten, emoties en stress. en dus ook hoe je deze toe zou kunnen passen in het dagelijkse leven.

Jouw coach is continu bezig met hoe jij je voelt en wat jou bezig houd in jouw dagelijks leven, op die manier kan hij het mindfulness coaching helemaal op jou aanpassen. Een paar voorbeelden waar jij en jouw coach zich op kunnen focussen zijn de invloeden van jouw omgeving, depressies, posttraumatische stress, rusteloosheid en angstgevoelens. En nog veel meer!

Als je gaat voor een mindfulness coach kan je deze sessies in persoon gaan doen, maar ook via online cursussen. Persoonlijk zou ik gaan voor de online cursussen. Hierdoor heb je geen verplichtingen en kan jij voor jezelf bepalen wat je nodig hebt, en wanneer je het nodig hebt. En niks is beter dan het luisteren naar jouw eigen behoeftes als het gaat om mindfulness.

Ook weet je bij online cursussen precies hoe jouw mindfulness coach te werk gaat en wat je kan verwachten. Waarom dat zo is en naar welke online cursussen mijn voorkeur uit gaan kom ik later nog op terug.

Waarom wordt mindfulness makkelijker met een coach?

Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar veel mensen zijn er na een tijdje wel klaar mee om continu zinloze pogingen te doen om grip op hun gedachten en lichaam te verbeteren. Dure boeken aanschaffen die ze dan een keer door bladerde, maar waar verder toch niks mee doen. Of van die gratis lessen voor beginners via Instagram of Facebook.

Deze gratis ‘lessen’ lieten mij vaak van die personen zien die het allemaal geweldig voor elkaar hadden, en dan dacht ik wow! Dat wil ik ook! Maar met één of twee lessen sloeg het helemaal nergens meer op… Tuurlijk zal dit voor sommigen wel een opening zijn, maar iedereen heeft natuurlijk een andere persoonlijkheid en andere leerdoelen. Je kunt aan je persoonlijke ontwikkeling werken via mindfulness en mindfulness zal je helpen je op andere vlakken te verbeteren doordat je meer grip hebt op je gedachten.

Je kan niet verwachten dat deze mensen met het zelfde leerproces even ver komen. Een professionele coach kan zijn of haar sessies zo aanpassen dat jij er het meeste van leert. Want ja, waarom zou je moeite doen voor iets wat toch geen vooruitgang laat zien?

Het belang van mindfulness coaching

Nu weten we dat mindfulness een stuk makkelijker wordt met een mindfulness coach, maar is het nou echt van belang? Met mindfulness leer jij om bewuster om te gaan met jouw gedachten en lichaam. Het doel is om minder automatisch te reageren vanuit ingesleten patronen. Het gaat dus om meer grip en vrijheid te krijgen in jouw doen en laten.

Het is aan jouw coach om jou hier op een professionele wijze in te begeleiden. Maar wat is daar nou het belang van? Als het aan mij ligt, vertrouw ik alleen een professional met mijn lichaam en gedachtes. En wie is er nou meer gespecialiseerd in het mindfulness coaching als een mindfulness coach! Deze mensen hebben vaak een opleiding gedaan en zijn hun hele carrière al aan het uitzoeken hoe ze hun begeleidingsstijl kunnen optimaliseren.

Doordat de coach zijn aandacht optimaal aan jou kan besteden kan hij vanaf een ander point of view naar je kijken dan hoe je dat zelf doet. Dit zorgt ervoor dat je misschien wel informatie te horen krijgt waar jij nooit bij stil hebt gestaan. Dit laat jouw proces nog veel sneller gaan. Het is dus wel echt van belang als jij een goed proces wilt waar je resultaten uit kan halen, dat je op zoek gaat naar een professionele mindfulness coach.

Hoe kan je aan een geschikte mindfulness coach komen?

Om terug te komen op hoe ik vertelde over de online cursussen die mijn voorkeur kregen, dat zijn de cursussen van “Happy with Yoga Academy”. Op deze site kan je kiezen voor vijf verschillende cursussen voor een relatief lage prijs. De bedragen variëren tussen de €37,00 en €87,00 en zijn op dit moment sterk afgeprijsd. De prijs is gebaseerd op hoe veel lessen er zijn en welke invloed de lessen op jou hebben.

Op basis van welk doel jij voor ogen hebt kies jij een van de cursussen uit. Je krijgt hulp bij het kiezen doormiddel van een aantal vragen, zo is het nog makkelijker om een cursus te kiezen die bij jou past. Vervolgens krijg je allemaal informatie te zien waar de cursus voor helpt en wat je er van leert. Ook zie je allemaal interessante feitjes over het onderdeel, laten ze weten of jij veel aan deze cursus hebt en waarom.

En tot slot krijg je ook nog een duidelijk beeld over wie jouw cursus gaat geven. Geen mogelijkheid tot miskopen als je het mij vraagt! Als je er dan nog niet over uit bent kan je altijd nog kijken naar de geweldige reviews die er geplaatst zijn. En kom je ergens niet uit of loop je ergens in vast? Dan kan je altijd een van de professionals benaderen.

Kijk hier voor het beste aanbod wat betreft mindfulness cursussen! Er zal zeker wat voor je tussen zitten. Succes!

1 reactie op “Vind een mindfulness coach!”

  1. Pingback: De waarde van een helicopterview - Mindsetking

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.