in dit artikel vind je de beste infrarood massage apparaten

De beste infrarood massage apparaten kopen? Lees eerst onze review

Ben je een masseur met een eigen salon die op zoek is naar een massage apparaat met infrarood? Of wil je voor het geven en krijgen van massages door je partner graag één aanschaffen? Dan heb je een goede kans van slagen na het lezen van dit artikel. De producten in dit artikel zijn beoordeeld op basis van hun kwaliteit, vormgeving en functies.

Natuurlijk is er ook aandacht besteed aan het behandelen van de belangrijke onderwerpen die bij infrarood massage apparaten komen kijken, zoals bijvoorbeeld hun voor- en nadelen, belangrijkste functies & veelgestelde vragen.

Lees dus gauw dit artikel zodat je niet alleen een goed overzicht krijgt van de verschillende infarood massage apparaten die je kunt kopen, maar ook meer te weten komt over het nut van deze machines bij het geven of ontvangen van een massage.

Wat is een massage en waarom heb je daarvoor een infrarood massage apparaat nodig?

Het aangeraakt worden hoort tot een basis emotionele behoeften van de mens. Door het contact in bijvoorbeeld de vorm van een handdruk, omhelzing of streling met het lichaam van iemand anders, maakt je lichaam ondere andere de gelukshormonen serotonine en dopamine aan. Deze hormonen helpen bijvoorbeeld voorkomen dat je depressief wordt doordat ze de werking van het stresshormoon cortisol helpen neutraliseren.

Je lichaam fungeert namelijk als een machine. Het voedt je energiebanen (ookwel meridianen genoemd) via verschillende fysiologische processen waardoor je je uitgerust en fit voelt. Deze processen zijn ook van invloed op je chakra’s, de in de Indiase cultuur veronderstelde energie wielen die horizontaal over je lichaam lopen. Je voelt je in die opvatting het best in je vel wanneer deze wielen open en in balans zijn.

Massage apparaten fungeren in deze functie

Een massagebehandeling (eventueel met massage apparaten) helpt je om in de behoefte aangeraakt te worden te voorzien. Massage is namelijk een techniek waarbij de energiebanen en spieren in je lichaam in een bepaalde volgorde worden aangeraakt.  De aanraking kan onder meer bestaan uit een strelende, knedende of kloppende beweging, waarbij de masseur een bepaalde mate van druk uitoefent.

Ofschoon een masseur in de meeste gevallen aan zijn of haar handen meer dan genoeg heeft om deze handelingen te verrichten, zijn massage apparaten vaak in staat om sneller het gewenste resultaat te bereiken. Vooral van infrarood massage apparaten mag je verwachten dat de stralen diep genoeg je huid indringen om vrijwel gelijk de vermoeidheid in je spieren te verlichten.

Beste infrarood massage apparaat

Onze experts hebben talloze recensies gelezen en enkele producten getest om de beste infrarood massage apparaten voor jou te vinden. Infraroodmassages worden een steeds populairdere manier om pijnlijke spieren te kalmeren, stress en spanning te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. In onderstaande alinea’s geven we een uitgebreid overzicht van enkele van de beste infrarood massage apparaten die momenteel op de markt zijn.

1. Maicura massage gun infrarood massage apparaat (Beste keuze)

afbeelding van de maicura pro massage gun infrarood massageapparaat

Voordelen:

 • Een all in one massage apparaat met infrarood
 • Batterij gaat lang mee
 • Handig in gebruik

Nadelen:

 • Het is niet mogelijk om je gehele rug te masseren als je het apparaat zelf bediend

De Maicura massage gun neemt met gemak de nummer een positie op onze lijst van beste infrarood massage apparaten in. Behalve dat dit apparaat voor elke fanatieke sporter geschikt is, is het ook voor de professionele masseur een echte aanwinst. Dit item bestaat uit zes massagekoppen waardoor je elke spiergroep op de juiste wijze onder handen kunt nemen. Vanwege de mogelijkheden die je hierdoor hebt, valt de prijs die je voor dit item moet betalen dus reuze mee.

2. ErgoLight™ Infrarood Massager (Goede prijs/kwaliteit)

afbeelding van het beste infrarood massage apparaat van ergolight

Voordelen:

 • Mooie vormgeving met lang handvat
 • Krachtige werking
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen:

 • Ook bij dit apparaat geld dat je bepaalde lichaamsgebieden zelf niet kunt raken, zoals bijvoorbeeld je rug.

Met de ErgoLight™ Infrarood Massager behoren je pijnen haast gelijk tot het verleden. Bij dit massage apparaat met infrarood dingt de werking namelijk diep je spieren in. Je kunt jezelf daardoor de massage behandeling geven die je nodig hebt. Het bijzondere van onze nummer twee op de lijst is de intensieve krachtige kloppende functie van het apparaat gecombineerd met de mogelijkheid het ook zelf voor een rugmassage te kunnen gebruiken. Dit is tevens een massage apparaat, welke vaak als handmassage apparaat gebruikt wordt.

3. Beurer MG55 massage apparaat infrarood (Goede voordelige optie)

afbeelding van het voordelige massage apparaat met infrarood van beurer

Voordelen:

 • Goede prijs kwaliteit mix
 • Gebruiksvriendelijk
 • Effectief en goedkoop

Nadelen:

 • Apparaat is niet draadloos te gebruiken

Het Beurer MG55 infrarood massage apparaat is een betaalbaar massage apparaat met kloptechniek dat is ontworpen om je te helpen ontspannen en tot rust te komen. Het is een lichtgewicht handheld-apparaat dat comfortabel in de hand ligt, zodat je het altijd en overal kunt gebruiken. Het gebruikt infraroodwarmte om diep in jouw spieren door te dringen en helpt stijfheid te verminderen en flexibiliteit te vergroten terwijl pijn wordt verlicht.

4. Blije voeten voetmassage apparaat (Beste voor voetmassage)

afbeelding van het blije voeten voetmasage apparaat met infrarood

Voordelen:

 • Leuke vormgeving
 • Goede prijs kwaliteitsverhouding
 • Handig en een gratis pot crème
 • Hoog beoordeeld vanwege de goede werking

Nadelen:

 • Niet echt geschikt voor kinderen
 • Niet goed als je hartproblemen hebben omdat de trillingen voor hartritmestoringen kunnen zorgen.

Wil je iets totaal anders of heb je gewoon af en toe een voetmassage nodig die behalve effectief ook doelgericht is, dan is het Blije voeten voetmassage apparaat geschikt voor jou. Dit massage apparaat met infrarood bestaat uit trilfunctie die je met een afstandbediening in werking zet. De trillingen en infrarode stralen stimuleren de doorbloeding in je benen wat voor een verlichting van je vermoeide benen zorgt. Het leuke van dit item is dat je het ook kunt gebruiken om je rug te masseren. Vooral na een lange wandeling of als je last hebt van een slechte doorbloeding van je benen, bevelen we je dit apparaat ten zeerste aan.

5. Most Essential Premium nekmassage apparaat 

afbeelding van het infrarood massage apparaat voor de nek van mostessentials

Voordelen:

 • Mooi ontwerp
 • Verschillende standen
 • Gebruiksvriendelijk
 • 5 Massages & 16 Levels

Nadelen:

 • Alleen geschikt voor nekmassages

De techniek staat echt voor niets. Het zorgt ervoor dat je nu niemand meer nodig hebt om je met een massage van je stijve nek af te helpen. Je hoeft slechts een nekmassage apparaat van Premium aan te schaffen, het in te stellen naar je behoefte om verlichting van je pijnen te voelen. Het Most Essential Premium nekmassage apparaat past om elke nek, wat het tevens tot een leuk cadeau maakt. Het voelt aan als een menselijke massage waarvan je de de intensiteit maar liefst zestien keren kunnen bijstellen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een infrarood massage apparaat

Kun je niet wachten om een van de infrarood massage apparaten uit onze top vijf aan te schaffen, maar weet je nog niet waar je echt op moet letten? Dan heb je aan onderstaande punten beslist wat.

Let bij het kopen van een infrarood massage apparaat op:

 • Wat is de reden waarom je een infrarood massage apparaat nodig hebt: wil je slechts je spieren ontspannen of moet je apparaat met infrarood ook je pijnen helpen verlichten? Een model met meerdere hulpstukken en functies is in het laatste geval dan het meest geschikt voor jou;
 • Welk lichaamsdeel wil je gaan masseren? heb je een infrarood massage apparaat nodig voor je hele lichaam of slechts voor het masseren van je nek, benen of rug?
 • Je budget: duurder betekent niet persé beter maar het bedrag dat je kunt uitgeven aan een massage apparaat met infrarood bepaalt ook het model en het merk ervan;
 • De mate waarop je in staat bent om je infrarood massage apparaat zelf te bedienen. Een massage gun zelf proberen te gebruiken voor je onderrug gaat namelijk niet lukken, want je komt er niet bij. Iemand anders kan wel de massage gun voor jou bedienen om je onderrug te masseren.
 • De recensies van anderen over het infrarood massage apparaat dat je wilt kopen: door zoveel mogelijk naar informatie op het internet te zoeken, kom je gelijk achter de prijs kwaliteit verhouding van het infrarood massage apparaat dat je voor ogen hebt en natuurlijk reviews lezen zoals de onze.

Onze top vijf infrarood massage apparaten zijn in ieder geval de moeite van het overwegen waard. We beschrijven ze voor je in de volgende alinea’s.

Welke soorten infrarood massage apparaten zijn er?

Je lichaam bestaat uit meer dan 600 spieren terwijl je lichaam twaalf energiebanen heeft. Soms heb je aan één infrarood massage apparaat genoeg om elk deel van je lichaam te masseren. Dit vanwege het feit dat het apparaat uit verschillende functies en onderdelen bestaat die zulks mogelijk maakt.

Het komt echter vaker voor dat je voor een bepaald lichaamsdeel een infrarood massage apparaat wenst aan te schaffen. Daarnaast kan je keuze ook bepaalt worden door je mobiliteit of het hebben van een lichamelijke beperking. Fabrikanten spelen daar handig op in waardoor er dus verschillende type infrarood massage apparaten verkrijgbaar zijn.

 • Voor het geval je vaak last hebt van een stijve of vermoeide nek, halswervels of je schouderblad, kun je een nek infrarood massage apparaat kopen.
 • Je vermoeide benen (inclusief je voeten) hebben baat bij een infrarood massage apparaat die daar speciaal voor is ontworpen.
 • Bij rugklachten kan een massage apparaat met infrarood in de vorm van een kussen of gordel de beste remedie voor je zijn.
 • En natuurlijk zijn er ook infrarood massage apparaten die zodanig ontworpen zijn dat je ze zonder hulp over je gehele lichaam kunt toepassen.

Naast massage apparaten met infrarood zijn er ook andere apparaten die voorzien in de voordelen van infrarood therapie, zoals infrarood dekens & infraroodlampen.

Voordelen van infrarood massage apparaten

Ja, je kunt massages geven of ontvangen zonder gebruik te maken van een massage apparaat. Ook hoeft je geen massage apparaat met infrarood aan te schaffen voor deze handeling. Maar als je toch op zoek gaat naar een hulpmiddel is het wel een goede investering om gelijk voor een beste infrarood massage apparaat te kiezen. Dit vanwege de volgende voordelen:

 1. Een infrarood massage apparaat straalt een aangename warmte uit die je huid diep penetreert. Daardoor krijgen je spieren een betere doorbloeding. Je cellen bouwen zich als gevolg hiervan sneller op terwijl de afvalstoffen ook vlotter uit je lichaam worden afgevoerd. Ook heb je minder last van je vermoeide benen na een lange wandeling wanneer je ze met een van de infrarood massage apparaten bewerkt;
 2. Een massage werkt ontspannend. Doe het met een infrarood massage apparaat om te ervaren dat de warmte de eerder beschreven fysiologische processen eerder opgang helpt komen. Na een massage met een infrarood massage apparaat voel je je eerder weer goed in je vel en dus vrijwel haast gelijk energieker;
 3. Massage apparaten met infrarood zorgen ervoor dat je van vervelende pijnlijke plekken op je lichaam afkomt. Deze plekken zijn vaak plaatselijke verkrampingen in een spiergroep die vol afvalstoffen zitten. Deze spierknopen behandelen met de kloppende functie van een infrarood massage apparaat zorgt voor zowel versoepeling van de desbetreffende spieren als voor het afvoeren van de stoffen. Daardoor verdwijnt de pijn dus veel sneller dan bij een normale massagebehandeling.

Kortom infrarood massage apparaten verlichtensommige pijnen pijnen eerder en effectiever terwijl ze bij regelmatig gebruik je lichamelijk welzijn ten goede komen.

Hoe gebruik je een infrarood massage apparaat?

De werking van een infrarood massage apparaat hangt af van het type en model waar je voor kiest.

 • Het belangrijkste bij het gebruiken van infrarood massage apparaten blijft toch ook wel het uittrekken van genoeg tijd voor je massage. Daardoor kunnen de stralen je spieren goed verwarmen voor het beoogde effect.
 • Infrarood massage apparaten kunnen slechts één functie hebben of je in staat stellen om de kop van het apparaat te veranderen voor een andere werking, zoals bijvoorbeeld bij de massage gun. Bepaalde koppen zijn hierbij bedoeld voor bepaalde lichaamsdelen.
 • En infrarood massage apparaat kan je spieren loskloppen, vibreren, rollende oftewel golvende bewegingen maken in de sterkte waarop je het afstelt. Het is beter om met de laagste sterkte te beginnen en het van dat punt uit te verhogen.
 • Maak eventueel gebruik van een timer (soms zit deze in het apparaat), om ervoor te zorgen dat je niet te lang masseert met infrarood straling.

Er is dus zoals je al vermoed niet één manier om een infraroodmassage apparaat te gebruiken. Door het opvolgen van de gebruikersinstructies van de producten in dit artikel kom je er gemakkelijk achter hoe je het infrarood massage apparaat moet gebruiken.

Veelgestelde vragen over infrarood massage apparaten

Wat is een infrarood massage apparaat?

Een infrarood massage apparaat is een therapeutisch hulpmiddel dat is ontworpen om spierpijn te verlichten, de bloedsomloop te verbeteren en stress te verminderen. Het werkt door een infrarood licht uit te zenden dat de huid binnendringt en het onderliggende spierweefsel verwarmt. Dit helpt om gespannen spieren te ontspannen, de bloedstroom te verhogen en ontstekingen te verminderen.

Wat is nog meer goede infraroodtherapie?

Als je meer infrarood apparaten zoekt die goed voor je kunnen zijn, kijk dan eens naar infraroodlampen. Deze worden bijvoorbeeld ook veel gebruikt om te ontspannen en hebben daarnaast een positieve invloed op onze slaap.

Wat zijn onze ervaringen met infrarood massage apparaten?

Onze persoonlijke ervaringen met infrarood stimulators zijn ronduit geweldig. We hebben ontdekt dat ze buitengewoon effectief zijn in het verlichten van spanning, het verzachten van pijnlijke spieren en het geven van een algeheel gevoel van ontspanning. Ze zijn niet alleen geweldig om jezelf te verwennen na een lange dag, maar we hebben ook gemerkt dat de bloedsomloop verbetert wanneer je regelmatig infraroodmassage apparaten gebruikt. We houden allebei van het gevoel van verbeterde ontspanning dat gepaard gaat met het gebruik van deze infraroodmassage apparaten. Ze bieden een warmte die anders is dan elk ander soort massage apparaat, wat echt helpt om de strakheid in onze spieren te verminderen en de flexibiliteit in de loop van de tijd te verbeteren. Na elke sessie is het alsof het gewicht van onze schouders wordt getild – we voelen ons verfrist en verjongd!

Waarop beoordelen jullie de beste infrarood massage apparaten?

We beoordelen talloze producten om de meest betrouwbare op de markt te vinden, rekening houdend met kenmerken zoals duurzaamheid, prijs, ontwerp, energie-instellingen en meer. Naast het zelf beoordelen en testen van producten, houden we ook rekening met klant beoordelingen voordat we onze definitieve oordelen vormen. Op deze manier zorgen we ervoor dat al onze keuzes kunnen worden vertrouwd door klanten die op zoek zijn naar een infrarood massage apparaat dat vele jaren meegaat.

Hoeveel infrarood massage apparaten hebben jullie getest?

Voor dit artikel hebben wij 14 infrarood massage apparaten getest. Daarnaast hadden wij voor het schrijven van dit artikel al de nodige massage apparaten met infrarood functie getest.

Freelance schrijver gezondheid | + berichten

Martijn schrijft graag artikelen die verband houden met zijn interesses en passies. Zo schrijft hij graag over onderwerpen als fysiotherapie, massage en massage apparaten. De beste massage apparaten die hij vergelijkt voegt hij maar al te graag toe aan zijn eigen assortiment. Hij struint graag het internet af en neemt reviews uitvoerig door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *