de beste infrarood thermometers getest

Beste infrarood thermometer getest? [2023 review]

Op zoek naar snelle en nauwkeurige manier om je temperatuur op afstand te meten? In dit artikel zullen we jullie door de beste infrarood thermometers leiden die momenteel op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. We geven ook aanvullende informatie over deze apparaten, inclusief hun voordelen en veelgestelde vragen. Of je nu op zoek bent naar een infrarood thermometer voor persoonlijk of professioneel gebruik, wij hebben het voor jou. Dus leun achterover en laten we samen in dit onderwerp duiken!

Voordelen van een infrarood thermometer

Voordat we de beste modellen bespreken, geef je hier graag wat voordelen die bij een goede infrarood thermometer komen kijken:

 • Een van de belangrijkste voordelen van een goede infraroodthermometer is de mogelijkheid om koorts snel en pijnloos te meten. Je kunt gemakkelijk iemands temperatuur opnemen zonder hem te storen of wakker te maken uit zijn slaap.
 • De contactloze functie maakt het gemakkelijk om de temperatuur van voedsel te controleren zonder risico op besmetting door het rechtstreeks met je handen aan te raken.
 • Door het hygiënische design worden ziektes zoals kruisbesmetting voorkomen met een infrarood thermometer
 • Je kunt een historie van vorige metingen opslaan met de geheugenfuncties die in een goede infrarood thermometer te vinden zijn.

De beste infrarood thermometers getest

Hieronder vind je de best geteste infrarood thermometers door ons en vele klanten. Indien je vragen hebt, laat het ons dan gerust weten!

1. Digitale infrarood thermometer luxe IRT6515 (Best getest)

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk en erg snelle meting
 • Aanbevolen door artsen
 • Ook zichtbaar in het donker
 • Erg goed beoordeeld door klanten

Nadelen:

 • Iets hoger geprijsd dan gemiddeld

De Braun thermometer: de ThermoScan 6 koortsthermometer is een zeer aanbevolen digitale infrarood- en oor thermometer door medische professionals. Deze infrarood thermometer beschikt over een snel en gebruiksvriendelijk ontwerp, met een kleur gecodeerd display voor eenvoudige interpretatie van meetwaarden. De groothoeksonde zorgt voor nauwkeurige metingen, zelfs bij pasgeborenen, en de gepatenteerde voorverwarmde tip zorgt voor zachte metingen en professionele nauwkeurigheid. De infarrood thermometer beschikt ook over ExactTemp-technologie, een display met achtergrondverlichting voor gebruik in het donker, en kan worden gebruikt met wegwerpbare hygiënedoppen om kruisbesmetting te voorkomen. Al met al is de Thermoscan 6 luxe IRT6515 een eersteklas keuze voor nauwkeurige en betrouwbare temperatuurmetingen.

2. Salvaro® Professionele Infrarood Thermometer (Beste prijs/kwaliteit)

professionele infrarood thermometer

Voordelen:

 • Geschikt voor voorhoofd en lichaam
 • Geschikt voor kinderen en volwassenen
 • Geheugenfunctie voor opslaan metingen

Nadelen:

 • Niet geschikt voor de oren mocht je dit willen

De Salvaro® Infrarood Thermometer is een medisch goedgekeurd apparaat, met FDA Klasse 1, CE en FCC goedkeuringen, en wordt geproduceerd door een ISO9001 gecertificeerde fabrikant. Het werkt door infraroodenergie te detecteren en de temperatuur weer te geven met een nauwkeurigheid van 0,1-0,2 graden ten opzichte van het gemeten referentiepunt. Het wordt aanbevolen om de thermometer te gebruiken op plaatsen met veel bloedvaten, zoals de slaap of boven de wenkbrauwen, omdat elk meetpunt een iets andere temperatuur kan hebben. Zo kun je deze infrarood thermometer goed inzetten als koorts thermometer.

3. Bintoi® XE200 – Infrarood thermometer (Beste goedkope optie)

Voordelen:

 • Zeer hygiënisch
 • Vanaf 0 jaar en kan gemeten worden als de baby slaapt
 • Goedgekeurd door✔️FDA ✔️CE ✔️FCC

Nadelen:

 • Geen geluid als het tempen klaar is

De Bintoi® XE200 infrarood thermometer is een handige en nauwkeurige manier om de temperatuur op afstand te meten, waardoor het ook een goede voorhoofd thermometer is. De thermometer is goedgekeurd door de FDA, CE en FCC en kan koorts meten terwijl je baby slaapt met zijn stille modus en duidelijke aflezing in het donker. Het kan ook de kamertemperatuur, vloeistoffen zoals melk en badwater en de stroomvoorziening meten. De thermometer heeft een geheugenmodus die tot 35 metingen kan opslaan en een koortswaarschuwingssysteem met verschillende gekleurde lampjes en piepjes voor verschillende temperatuur bereiken. De XE200 heeft een zeer nauwkeurige sensor en de nieuwste slimme chip voor snelle en betrouwbare metingen, en kan schakelen tussen Celsius en Fahrenheit met een simpele druk op de knop.

Waar let je op bij het kopen van een infrarood thermometer?

Als het gaat om het kopen van een infrarood thermometer zijn er een paar dingen waar ik altijd op let bij mijn aankoop, om er zeker van te zijn dat ik de juiste keuze maak:

 • Nauwkeurigheid: Wat heb je tenslotte aan een thermometer als hij je geen nauwkeurige metingen geeft? Ik zoek altijd naar producten die zijn getest en waarvan bewezen is dat ze betrouwbaar zijn in termen van nauwkeurigheid.
 • Geheugenfunctie: Ook is de geheugenfunctie op een infrarood thermometer zeer belangrijk voor mij, omdat ik hiermee eventuele veranderingen in temperatuurmetingen in de loop van de tijd kan volgen. Dit is vooral belangrijk bij het bewaken van de gezondheid van een ziek familielid of het volgen van de temperatuur van mijn kind dat koorts heeft. Met een betrouwbare geheugenfunctie kan ik eenvoudig metingen uit het verleden en het heden vergelijken en weloverwogen beslissingen nemen over hun gezondheid.
 • Hygiënisch: Wat ik ook erg belangrijk vind bij de aanschaf van een infraroodthermometer is het hygiënische ontwerp dat het met zich meebrengt. Een infrarood thermometer van goede kwaliteit moet gladde oppervlakken hebben die gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren zijn. Zo voorkom je ook ziektes als kruisbesmetting en voorkom je dat jezelf of jouw kind / baby ziek wordt.
 • Gebruiksgemak: Als iemand die niet bijzonder technisch onderlegd is, wil ik een infrarood thermometer dat eenvoudig te bedienen is. Idealiter zou het apparaat duidelijke instructies en gebruiksvriendelijke functies moeten hebben, zoals gemakkelijk leesbare displays of eenvoudige knopbediening.

Hoe is deze lijst met beste infrarood thermometers tot stand gekomen?

Als een team van gezondheids- en welzijnsenthousiastelingen begrijpen we hoe belangrijk het is om nauwkeurige en betrouwbare infrarood thermometer te hebben om onze lichaamstemperatuur te controleren.

Om anderen te helpen de beste aankoopbeslissingen te nemen over welke infraroodthermometer ze moeten kopen, hebben we besloten een lijst te maken met de best beschikbare thermometers. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en verschillende merken vergeleken op factoren als nauwkeurigheid, snelheid, gebruiksgemak, duurzaamheid en prijs.

Ons team overlegde ook met medische professionals en vertrouwde op beoordelingen van klanten om ervoor te zorgen dat onze aanbevelingen betrouwbaar waren. We hebben voor onze reviews over infrarood thermometers meer dan 20 thermometers getest.

Veelgestelde vragen

Wat is een infrarood thermometer?

Een infraroodthermometer is een contactloos temperatuurmeetinstrument dat warmtestraling detecteert die wordt uitgezonden door een object of oppervlak. Het werkt door de warmte-energie op te vangen die door het doelwit wordt afgegeven via de lens en deze om te zetten in een digitaal signaal dat een temperatuurmeting weergeeft. In dit artikel gaan we dieper in op wat een infraroodthermometer zo speciaal maakt en gaan we in op de verschillende toepassingen op verschillende gebieden.

Bij welke temperatuur is er sprake van koorts?

De gemiddelde lichaamstemperatuur van de mens is ongeveer 37 °C. Een stijging van de lichaamstemperatuur tussen 37,5 °C en 38 °C wordt als een lichte verhoging beschouwd. Koorts wordt echter vastgesteld wanneer de lichaamstemperatuur boven de 38 graden Celsius stijgt.

Hoe nauwkeurig is een infrarood thermometer?

De nauwkeurigheid van een infraroodthermometer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit, het type meting en het model van het apparaat. Hoger geclassificeerde modellen hebben over het algemeen een betere nauwkeurigheid in vergelijking met goedkopere infarrood thermometers. Als je een hoogwaardige infraroodthermometer van een gerenommeerde fabrikant gebruikt, is deze waarschijnlijk zeer nauwkeurig. Deze modellen zijn grondig getest op nauwkeurigheid en dienovereenkomstig gekalibreerd voor de meest nauwkeurige resultaten.

Kun je beter voor een voorhoofdsthermometer gaan of een oor thermometer met infrarood?

In mijn persoonlijke ervaring heb ik ontdekt dat een infrarood voorhoofdthermometer een belangrij voordeel biedt ten opzichte van de oor thermometer. Het geeft nauwkeurige metingen door het voorhoofd van een persoon van een afstand te scannen zonder enig ongemak of pijn te veroorzaken. Dit maakt het perfect voor gezinnen met jonge kinderen die er niet van houden om iets te lang in hun oren te laten zitten. Bovendien hoef je de thermometer niet na elk gebruik schoon te maken, omdat hij niet in contact komt met lichaamsvloeistoffen. Oor thermometers worden wel het hoogst beoordeeld en zijn dus erg populair onder klanten. Dit komt omdat sommige modellen van Braun erg optimaal en nauwkeurig zijn en veel aanvullende functies bezitten, zoals zichtbaarheid in het donker, een super geheugenfunctie en razendsnelle metingen. Het hangt er dus vanaf welke functies je zoekt, om te bepalen of een voorhoofd- of oor thermometer beter voor jou is.

Hoe werkt een infrarood thermometer?

Als iemand die beide typen infraroodthermometers heeft gebruikt, kan ik je vertellen dat ze volgens hetzelfde basisprincipe werken. Ze meten de hoeveelheid infraroodstraling die door een object wordt uitgezonden en gebruiken die informatie om de temperatuur te berekenen. De manier waarop ze dit doen, is echter iets anders, afhankelijk van of u een oorthermometer koopt of een thermometer voor jouw voorhoofd. Bij een oorthermometer wordt een kleine sonde in je gehoorgang gestoken en naar je trommelvlies gericht. De sonde bevat een lens die infraroodstraling focust op een detector in de thermometer. Deze detector zet de binnenkomende straling om in een elektrisch signaal, dat vervolgens wordt verwerkt door een microchip om je een temperatuurmeting te geven. Aan de andere kant, met een voorhoofdthermometer houd je het apparaat gewoon dicht bij je voorhoofd en druk je op een knop. De thermometer zendt een straal infraroodstraling uit naar uw huid en meet hoeveel terugkaatst.

+ berichten

Paris is schrijfster bij Mindsetking in de categorieën Gezondheid en Rust. Zij heeft een passie voor de meeste onderwerpen in deze categorieën en diept haar onderzoek graag uit, voordat zij een artikel schrijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *