in dit artikel vind je alle informatie over infraroodlampen

Beste infraroodlampen gerangschikt. Welke kies jij?

Een infrarood lamp heeft tal van voordelen. Zo dragen infrarood lampen bij aan het bestrijden van spierklachten, het verbeteren van je bloedcirculatie en bij het verbeteren van je nachtrust.

Er zijn tal van verschillende modellen infrarood lampen verkrijgbaar, en elk type heeft zo zijn voor- en nadelen en de infrarood lamp voordelen en nadelen kunnen daarnaast per persoon verschillen.

Het kiezen van de beste infrarood lamp kopen is daarom vaak een lastige opgave. Om je een handje te helpen bij het kiezen van de beste infraroodlamp kun je een kijkje nemen bij de best geteste infrarood lampen van dit moment in de onderstaande tekst.

Ook lees je hier waarom een infrarood lamp wel of niet gezond is voor je en hoe je de infrarood lamp het best kunt gebruiken.

Een infrarood lamp kopen? Bekijk de beste infrarood lampen

De verschillende infraroodlampen verschillen onderling sterk in eigenschappen en in voor- en nadelen. Bekijk daarom voordat je een lamp aanschaft welk exemplaar het best bij jouw voorkeuren aansluit.

1. De Medisana Infraroodlamp 300W IR885

afbeelding van het medisana infrarood lamp

Voordelen:

 • 35° draaibare voet
 • Instelbare timer
 • Groot behandeloppervlak
 • CE gecertificeerd

Nadelen:

 • Grotere modellen behandelen een groter oppervlak

De best geteste lamp van dit moment is de Medisana Infraroodlamp 300W IR885. Deze lamp van Medisina is een duurzame infrarood-halogeenlamp die gemakkelijk te bedienen is en zich snel kan opwarmen. De lamp beschikt over een automatische timer (van 1 tot 15 minuten), waardoor je de lamp gemakkelijk voor het slapen gaan kunt instellen.

Naast dat de medisana infrarood lamp 300W IR885 een uitstekende infrarood lamp voor boven bed is, is de infraroodlamp ook ideaal voor cosmetische behandelingen, zoals bij een onzuivere huid.

2. De Beurer IL50 – Infraroodlamp

afbeelding van de beurer IL50

Voordelen:

 • Instelbare timer
 • Groot behandeloppervlak
 • Keramisch glas

Nadelen:

 • Beschikt niet over draaibare voet

Wil je graag een kleine infrarood lamp kopen die gemakkelijk op je nachtkastje past? Dan is de Beurer IL50 een uitstekende keuze voor jou. De losse infraroodlamp van het merk Beurer komt uitstekend uit de test en wordt zeer positief beoordeeld door experts en gebruikers.

De lamp is een uitstekende infrarood lamp voor het slapen en is erg gebruiksvriendelijk. Zo is de lamp gemakkelijk in te stellen en beschikt de lamp over een handige timer. De lamp beschikt ook over een automatische uitschakeling en heeft een groot stralingsoppervlak. De Beurer lamp is daarnaast een speciale infraroodlamp spieren, waardoor de lamp ideaal is voor het verminderen van spierpijn.

3. De LIROMA® – LED Infraroodlamp 349,- 4,6

afbeelding van de goede infrarood lamp van liroma

Voordelen:

 • Inclusief beschermende bril
 • Draagbaar compact tafelmodel
 • Uitstekende infrarood lamp spieren

Nadelen:

 • Minder groot oppervlakte

Wil je een staande infrarood lamp kopen? Kies dan voor deze LIROMA® lamp. De in hoogte verstelbare LED Infrarood lamp van het merk LIROMA® is een uitstekende infraroodlamp met tal van handige eigenschappen.

De infraroodlamp op staander beschikt over rood licht en near infrarood licht (NIR) met een stralingsfrequentie van 850nm. De lamp bevat UV-licht en is niet schadelijk voor de huid of ogen. Hierdoor is de lamp ideaal voor mensen die de lamp willen gebruiken voor het verbeteren van huidproblemen in het gezicht.

4. De LIROMA® 300W Infraroodlamp – Hoogte verstelbaar

Voordelen:

 • Op afstand bedienbaar
 • Handige wieltjes
 • Flexibele draaiarm
 • A+ label en 300W lamp

Nadelen:

 • Redelijk groot van formaat

Wil je een infrarood lamp kopen die je op meerdere plekken kunt gebruiken? Kies dan voor een handig verstelbare en verplaatsbare infraroodlamp. Deze infrarood lamp op statief neem je dankzij de handige wieltjes gemakkelijk mee naar verschillende ruimtes in je woning, waardoor je in elke ruimte zorgt voor de juiste ontspanning.

De lamp beschikt daarnaast over een flexibele draaiarm, waardoor je de lamp exact in de juiste positie kunt plaatsen voor een plaatselijke opwarming. Ook is de infraroodlamp gemakkelijk in temperatuur in te stellen, en beschikt de lamp over een handige afstandsbediening waarmee je temperatuur en de duur van de behandeling kunt instellen.

5. De Sunshower Combi White infrarood lamp douche (meest luxe keuze)

Voordelen:

 • Zeer krachtige 500 watt lampen
 • Minimalistisch design
 • Een bruin kleurtje krijgen onder de douche
 • Ontspannende douche ervaring

Nadelen:

 • Zeer prijzig

Wil je een infrarood lamp kopen voor onder de douche? Dan is de Sunshower Combi White een uitstekend exemplaar. De infrarood douche lamp van Sunshower is gemakkelijk te bedienen en beschikt over maar liefst vier infraroodlampen van 500W. Hierdoor biedt de lamp een zeer krachtige en effectieve werking.

Met deze Sunshower Combi lamp zorg je voor een heerlijk relax momentje onder de douche. De infrarood lamp voor in de douche heeft daarnaast een minimalistisch design, waardoor de lamp uitstekend aansluit in elk type interieur.

6. De LIROMA® 600W Infrarood lamp – Hoogte verstelbaar met dubbele kop

foto van de liroma 600w infrarood lamp

Voordelen:

 • Krachtige 600Watt straling
 • 360 graden rotatie
 • Flexibele draaiarm

Nadelen:

 • Niet erg stabiel

De infraroodlamp op stander met dubbele kop van het merk LIROMA® is een zeer effectieve infrarood lamp die tal van voordelen biedt. Met maar liefst 600 Watt zorgt deze lamp voor een krachtige en effectieve straling en is de lamp geschikt voor het opwarmen van je gehele lichaam.

De krachtige LIROMA® lamp is gemakkelijk in te stellen in temperatuur en hoogte, waardoor je altijd voor de juiste straling en behandeling kunt zorgen. De lamp beschikt daarnaast ook over een handige timer, waardoor je de lamp gemakkelijk automatisch uit kunt schakelen.

7. De LIROMA® LED Infrarood lamp collageen lamp

Voordelen:

 • Groot behandeloppervlakte
 • Inclusief beschermbril
 • Speciaal voor huidproblemen

Nadelen:

 • Zeer prijzig

Deze infrarood lamp van LIROMA® is speciaal ontwikkeld voor het verminderen van huidproblemen. Zo kan deze infrarood lamp bijvoorbeeld bijdragen aan het verminderen van acne, wallen, rimpels, en tal van andere huidproblemen.

De LIROMA® collageen infrarood lamp is zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt ervoor kiezen om de infrarood lamp op te hangen (met meegeleverde ophangbenodigdheden) of ergens te plaatsen. De infrarood lamp is daarnaast waterbestendig, en kan dus ook in vochtige ruimtes geplaatst worden, zoals in de badkamer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een infraroodlamp?

De werking en het effect van een infrarood lamp verschilt over het algemeen per persoon en per type lamp. Zo kan de lamp een sterker effect hebben voor sommige mensen dan voor andere. De lampen verschillen onderling sterk in eigenschappen.

 • Let op het type infraroodlamp: Indien je de infraroodlamp wilt kopen voor een specifieke klacht is het belangrijk dat je let of de lamp hiervoor geschikt is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een infrarood lamp rugpijn exemplaar. Een infraroodlamp voor de rug is special ontworpen om rugpijn klachten te helpen verminderen of voorkomen. Heb je meerdere lichaamsklachten? Kies dan voor een exemplaar die je hele lichaam kan bestralen, zoals de verschillende soorten infrarood lampen badkamer modellen. Infrarood lampen voor in de badkamer zijn waterbestendig en kunnen naast of boven de douche geplaatst worden.
 • Let op het vermogen van de infraroodlamp: je wilt ervoor zorgen dat het wattage van de lamp hoog genoeg is om voldoende warmte te bieden, of juist niet teveel als dit je wens is.
 • Warmteregelaar: Met een warmteregelaar kun je de hoeveelheid warmte aanpassen die door de lamp wordt uitgestraald. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent de lamp gedurende langere tijd te gebruiken of als je een gevoelige huid hebt. Zonder warmteregelaar loop je het risico je huid te verbranden of zelfs je ogen te beschadigen als je de lamp te dicht bij je gezicht gebruikt.
 • Timer: Met een timer op een infraroodlamp kun je de duur van je behandelingssessie instellen, zodat je niet overdrijft en je huid beschadigt.
 • Formaat: Als je op zoek bent naar een model dat een groot gebied bestrijkt of volledige lichaamsdekking biedt, dan is de keuze voor een grotere infraroodlamp essentieel. Dit zorgt ervoor dat de warmte die door het apparaat wordt uitgestraald, alle delen van je lichaam effectief bereikt. Aan de andere kant, indien je alleen een gerichte behandeling nodig hebt op specifieke delen van het lichaam, zoals artritis in je handen of voeten, dan kan een kleiner model voldoende zijn.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een infraroodlamp?

Infrarood lampen kunnen voor tal van gezondheidsvoordelen zorgen:

 • Zo blijkt dat de infrarood lampen kunnen bijdragen aan het verhogen van je alertheid, je energieniveau en je algemene stemming. Ook kunnen de infrarood lampen helpen met het verminderen van allergieklachten en stress.
 • Daarnaast blijken de lampen ook een positief effect hebben op de bloedcirculatie, en op je spieren en gewrichten. De infrarood lampen worden daarom vaak gebruikt bij spier- of gewrichtsproblemen en bij ouderdomsverschijnselen.
 • Ook kunnen infraroodlampen helpen om beter te slapen en sneller in slaap te vallen door je meer ontspanning te bieden.
 • Ten slotte worden infraroodlampen vaak gebruikt voor het verminderen van huidproblemen, zoals acne en wallen. Indien je last hebt van huidproblemen kun je het best kiezen voor een infraroodlamp die geschikt is voor je gezicht.

Algemene voordelen infrarood therapie

Infraroodtherapie is een natuurlijke en niet-invasieve manier om de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren van een persoon. Het maakt gebruik van infrarood licht om diep in de weefsels van ons lichaam door te dringen, wat verschillende voordelen oplevert. Een groot voordeel van infraroodtherapie is het vermogen om ontspanning te bevorderen door stressniveaus te verminderen. Bij blootstelling aan dit soort licht maakt je lichaam endorfines vrij die een rustgevend effect hebben op zowel lichaam als geest. Aanvullende infrarood apparaten die wij vergeleken en getest hebben zijn: infrarood massage apparaten en infrarood dekens.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

We nemen onze beoordelingen serieus en doen er alles aan om onbevooroordeelde informatie te verstrekken die je helpt de juiste keuze te maken voor de beste infraroodlamp. Ons beoordelingsproces is grondig en uitgebreid, zodat alleen de best beoordeelde producten in onze lijst met aanbevolen infraroodlampen terechtkomen. We nemen onderstaande criteria (zie kopje: waar let je op bij het kopen van een infraroodlamp) mee in onze besluiten en baseren onze review daarnaast op eigen tests en vele klant beoordelingen. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat de keuzes van Mindsetking voor de beste infraroodlampen grondig zijn getest door echte shoppers en ons als experts, met echte meningen en ervaringen.

Veelgestelde vragen over infrarood lampen

Wat is een infraroodlamp?

Een infraroodlamp is een speciale soort lamp die infraroodlicht gebruikt om warmte af te geven. Dit licht kan de pijn helpen verlichten door het gerichte gebied op je lichaam te verwarmen. In tegenstelling tot normale warmtelampen, penetreert het infrarode licht dieper in je huid en weefsel waardoor de genezende werking ervan wordt versterkt.

Hoe lang mag je een infraroodlamp gebruiken?

Veel mensen vragen zich af ‘hoe vaak mag je infraroodlamp gebruiken?’ Je kunt een infraroodlamp gerust dagelijks gebruiken. Ook kun je kiezen voor meerdere behandelingen per dag, zoals na het wakker worden en voor het slapen gaan. Een infraroodlamp kan je lichaam goed opwarmen en kan de huid ook verbranden. Zorg er daarom voor dat je de lamp met voorzichtigheid gebruikt. Over het algemeen is een behandeling van ongeveer 15 minuten vaak voldoende, en zorgt deze 15 minuten behandeling voor een effectieve infraroodlamp werking.

Heeft een infraroodlamp effect op de slaap?

Naast dat een infraroodlamp tal van gezondheidsvoordelen heeft kan de lamp ook bijdragen aan het verbeteren van je nachtrust. Veel mensen met slaapproblemen kiezen voor het plaatsen van een infraroodlamp in de slaapkamer. Zo speelt licht een belangrijke rol in je slaapritme. Het rode licht van de lamp heeft de meest gunstige golflengte van licht. Het rode licht van een infraroodlamp helpt je ontspannen, waardoor je lichaam melatonine aanmaakt en waardoor je je slaperig zal voelen. De straling van een infraroodlamp dringt daarnaast diep door in de huid en zorgt ervoor dat spieren en gewrichten zich beter ontspannen. Hierdoor ontspant je lichaam volledig en bereik je een diepere slaap.

Wat doet een infraroodlamp met je spieren?

 Door de warmte die een infraroodlamp afgeeft, neemt je bloedcirculatie toe. Dit betekent dat bouw- en afvalstoffen sneller kunnen worden vervoerd, waardoor spierherstel versneld kan worden. Daarnaast is het ook goed voor de huid, aangezien de bloedsomloop hierdoor gestimuleerd wordt en het zelfs helend kan zijn bij huidaandoeningen.

Hoe vaak mag je een infraroodlamp gebruiken?

Over het algemeen mag een infraroodlamp dagelijks gebruikt worden. De duur van de behandeling kan verschillen afhankelijk van het doel en de persoon die wordt behandeld, maar in principe mag het gebruik niet langer duren dan 15 minuten per dag. Fabrikanten raden ook aan om tussen de 30 en 60 cm afstand te houden tot de lamp om in te voorkomen dat de huid te warm wordt.

Is een infraroodlamp schadelijk?

Infraroodlampen zijn niet schadelijk voor het menselijk lichaam. Het infrarode licht dat zij uitstralen is comfortabel en veilig in tegenstelling tot de schadelijke UV-straling. Daarom is er geen reden om je bezorgd te maken over blootstelling aan een infraroodlamp.

Wat doet een infraroodlamp?

Een infraroodlamp straalt licht uit dat onzichtbaar is voor het menselijk oog, maar diep in de huid en lichaamsweefsels kan doordringen. Dit soort licht heeft veel heilzame toepassingen – van pijnverlichting tot ontspanning voor het slapen. Er zijn ook massage apparaten die infrarood licht als therapie gebruiken.

Hoe beoordelen wij infrarood lampen?

We nemen onze beoordelingen serieus en doen er alles aan om onbevooroordeelde informatie te verstrekken die je helpt de juiste keuze te maken voor jouw behoeften. Ons beoordelingsproces is grondig en uitgebreid, zodat alleen de best beoordeelde producten in onze lijst met aanbevolen infraroodlampen terechtkomen. We begrijpen hoe moeilijk het kan zijn om de kenmerken en voordelen van verschillende producten te vergelijken. Daarom nemen we de tijd om talloze klantbeoordelingen te lezen voordat we onze selectie maken. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat de keuzes van Mindsetking voor de beste infraroodlampen grondig zijn getest door echte shoppers en ons als experts, met echte meningen en ervaringen.

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *