kobo clara 2e test

De perfecte e-reader? Een kritische blik op de Kobo Clara 2e”.

In het huidige digitale tijdperk zijn e-readers een populaire keuze geworden voor boekenliefhebbers, want ze bieden nogal wat voordelen t.o.v. reguliere boeken, zoals je misschien wel weet. Met het gemak van een hele bibliotheek op zak hebben e-readers een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we boeken lezen en veroveren ze in rap tempo de markt. Maar met zoveel beschikbare opties op de markt kan het kiezen van de beste e reader voor jou persoonlijk lastig zijn, zeker als je voor het eerst een e reader koopt.

Vandaag kijken we naar de Kobo Clara 2e en kom jij erachter of deze e-reader geschikt ivoor jou kan zijn. Deze e-reader heeft de markt stormenderhand veroverd met zijn slanke ontwerp, geavanceerde functies en lijkt dan ook een voor-de-hand liggende optie voor elke lezer.. Maar is deze e reader de hype echt waard? In dit artikel kijken we kritisch naar de Kobo Clara 2e en analyseren we zijn prestaties, ontwerp en gebruikerservaring. We onderzoeken de sterke en zwakke punten en helpen je een goede beslissing te nemen omtrent je mogelijk aankoop van deze e reader. Dus laten we er eens in duiken en uitzoeken of de Kobo Clara 2e echt de perfecte e-reader is, zoals velen ons doel geloven.

Inleiding van de Kobo Clara 2e

De Kobo Clara 2e is een compacte e-reader die is ontworpen om boekenliefhebbers een comfortabele leeservaring te bieden. Het apparaat heeft een 6-inch E-Ink Carta-scherm dat een resolutie van 300 ppi biedt en is voorzien van ComfortLight Pro-technologie, waardoor het scherm verlicht kan worden met meerdere kleuren. Het apparaat is ook uitgerust met een 1 GHz-processor, 512 MB RAM en 8 GB opslagruimte, waardoor het voldoende kracht heeft om boeken snel te openen en soepel te bladeren.

Kobo Clara 2e kopen – Een kort overzicht

Eigenschappen:

 • Waterdicht volgens IPX8 normen
 • Hoge resolutie display van 6 inch
 • Achtergrond verlichting in het scherm
 • ComfortLight PRO inbegrepen
 • Gewicht: 170gr
 • Maximale batterijduur: 20 dagen

Voordelen en nadelen van de Kobo Clara 2e

Indien jij overweegt een nieuwe e reader aan te schaffen, is het belangrijk om de voor- en nadelen te kennen en hier eventueel je keuze op aan te passen. De Kobo Clara 2E biedt een rijke mix van voordelen en enkele nadelen die je naar mijn mening zou moeten afwegen:

Voordelen:

 • Zeer Hoog Beoordeeld door Gebruikers: Dit apparaat heeft veel positieve gebruikersrecensies ontvangen, wat wijst op een hoge mate van klanttevredenheid en dan weet je vaak dat producten goed presteren en ook een goede prijs kwaliteit verhouding bieden.
 • Waterdicht volgens IPX8 normen: Je kunt zonder zorgen lezen bij het zwembad of zelfs in bad, tijdens bijvoorbeeld je zonvakantie; het apparaat is waterdicht en kan dus wel wat hebben!
 • Uitmuntende Bouwkwaliteit: De Clara 2E is robuust gebouwd, wat de duurzaamheid ten goede komt en dat lees je ook terug in de reviews. Je investeert in een apparaat dat gemaakt is om lang mee te gaan en dat is wel zo lekker.
 • Haarscherp Display: Met een hoge-resolutie scherm van 300 ppi en de comfortlightPRO fucntie, biedt deze e reader een kristalheldere tekstweergave, waardoor je ogen minder snel vermoeid raken tijdens langdurige leessessies en je zelfs in het donker nog haarscherp kunt lezen.
 • Comfortabele Leeservaring: De fijne gebruikersinterface en de aanpasbare instellingen maken van lezen een naadloze en uitermate plezierige ervaring.
 • Ondersteuning voor ePub-bestanden: In tegenstelling tot bepaalde concurrenten, ondersteunt deze e reader het universele ePub-formaat, wat je meer flexibiliteit biedt in je keuze van leesmateriaal.
 • Kosteneffectief: Gezien de functies en de bouwkwaliteit, biedt de Clara 2E een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, en positioneert het zich als één van de beste budgetvriendelijke opties op de markt. Nog een stuk goedkoper dan de Kobo Libra 2, met vrijwel dezelfde functies in de aanbieding.

Nadelen:

 • Matige Batterijduur: Hoewel voldoende voor dagelijks gebruik, kan de batterijduur van de Clara 2E teleurstellend zijn voor degenen die gewend zijn aan wekenlang de e reader niet opladen. Ik denk dat je deze e reader zo’n keer per week of twee weken op moet laden bij intensief gebruik.
 • Sommige e readers hebben een Groter Scherm: Als je de voorkeur geeft aan een groter scherm, zijn er andere modellen die dit bieden, hoewel dit vaak ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid en prijs van het apparaat. Dergeleke apparaten worden namelijk ook slechter beoordeeld op deze gebieden.
 • Beperkte Boekenselectie: In vergelijking met sommige concurrenten, zoals Amazon’s Kindle, is de ingebouwde boekenwinkel van de Clara 2E minder uitgebreid. Wel kun je veel boeken alsnog aanschaffen via de handige Kobo Store.

Kortom, de Kobo Clara 2e heeft verschillende voordelen, waaronder een uitstekende bouwkwaliteit, een scherp scherm, een comfortabele leeservaring, een aanpasbaar besturingssysteem en de mogelijkheid om ePub-bestanden te lezen. Daarnaast is de Kobo Clara 2E niet duur en behoort hij naar ons idee tot de beste goedkope e-readers. Enkele van de nadelen zijn de matige batterijduur en de minder uitgebreide boekenwinkel in vergelijking met sommige andere e readers.

Kobo Clara 2E review: Prestaties op verschillende vlakken

Lees hieronder meer over de kenmerken van de Kobo Clara 2E en hoe hij het doet in vergelijking met de concurrenten. Maakt de Kobo Clara 2E het waar om tot de beste e-readers te behoren en wordt deze e reader misschien wel jouw nieuwe e reader?

Ontwerp en constructiekwaliteit

De Kobo Clara 2e heeft een strak en modern ontwerp, wat natuurlijk mooi voor het oog is. Het apparaat is gemaakt van kunststof en heeft een matte afwerking, wat het ook een premium uitstraling geeft. Een kleine kanttekening is dat de randen wel vrij dit zijn, welke in onze optiek is dunner mochten zijn. Het apparaat weegt slechts 170 gram en heeft een afmeting van 159,6 x 112 x 8,5 mm, waardoor het gemakkelijk in één hand vast te houden is. Het apparaat heeft een IPX8-classificatie, wat betekent dat het waterdicht is tot 2 meter diep gedurende maximaal 60 minuten, waardoor je met een duikbril op ook onderwater kunt lezen (knipoog). Dit maakt de Kobo Clara 2e wel een ideale metgezel voor degenen die graag lezen in bad of bij het zwembad uiteraard.

Het apparaat heeft ook fysieke knoppen aan de zijkant om bladeren en het veranderen van de pagina’s gemakkelijker te maken, waarmee ze verder inspelen op gebruiksgemak. Het is ook mogelijk om de fysieke knoppen aan te passen om specifieke acties uit te voeren, zoals het aanpassen van de helderheid of het openen van het menu. Over het algemeen is het ontwerp van de Kobo Clara 2e solide en biedt de Kobo Clara 2E dus een uitstekende bouwkwaliteit en beschikt het over een mooi ontwerp.

Display en leeservaring

Het 6-inch E-Ink-scherm van de Kobo Clara 2e is van uitstekende kwaliteit en biedt een scherpe, heldere weergave van tekst en afbeeldingen. Het scherm is vrij groot en alleen de Kobo Sage & de Kobo Elipsa, hebben een groter scherm binnen het merk Kobo. Het scherm heeft een resolutie van 300 ppi, wat betekent dat het scherm een hoge pixeldichtheid heeft, wat resulteert in scherpe en duidelijke tekst. Het scherm is ook voorzien van ComfortLight Pro-technologie, waardoor het scherm verlicht kan worden met meerdere kleuren en dat is nog niet alles. De technologie past de kleurtemperatuur van het scherm aan om de leeservaring in verschillende lichtomstandigheden te verbeteren.

De leeservaring op de Kobo Clara 2e is ook uitstekend te noemen. Het apparaat heeft een snelle pagina-omslag, wat betekent dat het gemakkelijk is om door boeken te bladeren. Het apparaat ondersteunt ook verschillende bestandsindelingen, waaronder ePub, PDF, MOBI, TXT, HTML en CBZ, waardoor het gemakkelijk is om boeken van verschillende bronnen te lezen. Het apparaat heeft ook een ingebouwd woordenboek en vertaaltool, waardoor het gemakkelijk is om de betekenis van een woord te achterhalen of een woord in een andere taal te vertalen. Wel zo makkelijk toch als een boek alleen in een andere taal verkrijgbaar is? Wij vonden dit in ieder geval een zeer handige feature.

Is de Kobo Clara 2E goed?
De Kobo Clara 2E ziet er dus mooi uit, is waterdicht en beidt een kwalitatieve display. Maar hoe zit het met de software, opslag en dergelijke?

Software en gebruikersinterface

De Kobo Clara 2e wordt geleverd met de nieuwste versie van Kobo’s besturingssysteem, dat een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface biedt. Het apparaat heeft verder een aantal handige functies, zoals de mogelijkheid om notities te maken, hoogtepunten te markeren en bladwijzers toe te voegen. Dit kan dus dienen als prettig geheugensteuntje of middel om te leren.

Het apparaat ondersteunt ook het synchroniseren van notities en highlights met andere Kobo-apparaten en de Kobo-app op andere apparaten. Dit betekent dat je jouw notities en hoogtepunten kunt bekijken en bewerken vanaf elk apparaat dat is verbonden met je Kobo-account en dat is nog eens makkelijk!

Het apparaat heeft ook toegang tot de Kobo-winkel, waar je e-books kunt kopen en downloaden, vanaf een wifi verbinding, waar dan ook vandaan. De winkel heeft een uitgebreide selectie van boeken in verschillende categorieën en genres, waardoor het gemakkelijk is om iets te vinden dat bij jouw smaak en behoeften past. Het apparaat ondersteunt ook de OverDrive-functie, waarmee u e-books kunt lenen van uw plaatselijke bibliotheek en deze op uw Kobo Clara 2e kunt lezen.

Connectiviteit en opslag

De Kobo Clara 2e heeft 8 GB opslagruimte, wat voldoende is om duizenden boeken op te slaan. Als u nog meer opslagruimte nodig heeft, kunt u een microSD-kaart tot 32 GB toevoegen. Het apparaat heeft ook Wi-Fi-connectiviteit, waardoor het gemakkelijk is om boeken te downloaden en firmware-updates uit te voeren. Het apparaat ondersteunt ook de Pocket-functie, waarmee u artikelen van het web kunt opslaan en later op uw Kobo Clara 2e kunt lezen.

Batterijduur en opladen

De Kobo Clara 2e heeft een batterijduur van ongeveer 4 weken, afhankelijk van het gebruik. Dit betekent dat u het apparaat lange tijd kunt gebruiken zonder het op te laden. Als u het apparaat moet opladen, duurt dit ongeveer 3 uur met de meegeleverde micro-USB-kabel.

Vergelijking met andere e-readers op de markt

Er zijn verschillende e-readers op de markt die vergelijkbaar zijn met de Kobo Clara 2e, zoals de Amazon Kindle Paperwhite en de Barnes & Noble Nook GlowLight Plus. In vergelijking met de Kindle Paperwhite biedt de Kobo Clara 2e vergelijkbare prestaties en functies, maar heeft het een meer aanpasbaar besturingssysteem en de mogelijkheid om ePub-bestanden te lezen. In vergelijking met de Nook GlowLight Plus heeft de Kobo Clara 2e een betere bouwkwaliteit en een meer intuïtieve gebruikersinterface.

Kobo clara 2e vs libra

Na het grondig vergelijken van de Kobo Clara 2e en de Kobo Libra 2, kan ik concluderen dat beide e-readers uitstekende keuzes zijn, maar elk met elk soortgelijke voordelen. Als je op zoek bent naar een compacte e reader met een goede prijs-kwaliteitverhouding, is de Kobo Clara 2e een betere keuze. De Kobo Libra is namelijk enkel iets groter, heeft wat meer opslag en bied ook fysieke knoppen om het apparaat mee te bestukeren. Als je daarom op zoek bent naar een meer ergonomisch ontwerp, een groter scherm en meer opslagruimte , dan is de Kobo Libra 2 de betere optie. De prijs van de Libra is 25% duurder dan de Kobo Clara 2E, waardoor ik vind dat de Kobo Clara 2E hierdoor ook een stuk aantrekkelijker is.

Kobo Nia vs Kobo Clara 2E

De Kobo Clara 2e is over het algemeen stukken beter dan de Kobo Nia. De Clara 2e heeft een hogere resolutie (300 ppi), een waterdicht ontwerp en fysieke bladerknoppen voor gemakkelijk navigeren, wat de Nia allemaal niet heeft.. De Nia e reader heeft een lagere resolutie (212 ppi) en mist de waterdichte functie en fysieke knoppen. Beide e-readers hebben vergelijkbare software en functies, maar de Clara 2e biedt een betere leeservaring en meer geavanceerde functies. Als je de voorkeur geeft aan een scherper display, waterdichtheid en fysieke knoppen, is de Clara 2e de beste keuze.

Kobo Sage VS Kobo Clara 2E

De Kobo Sage en de Kobo Clara 2E bedienen verschillende segmenten van de markt. De Sage is gericht op een premium ervaring met extra functies zoals draadloos opladen, een uitbreidbare opslagruimte, en de mogelijkheid om notities te maken met een stylus. De Clara 2E daarentegen is meer een instapmodel met focus op fundamentele leesbehoeften. Het mist de luxe aanvullende kenmerken van de Sage maar biedt nog steeds een solide leeservaring met een hoge-resolutie display en waterdicht ontwerp. Kortom, als je op zoek bent naar een e reader met meer geavanceerde functies, zoals het maken van notities, dan is de Sage de betere keuze. Wil je enkel gewoon een goede leeservaring? Dan is de Clara 2E een uitstekende optie!

Kobo Elipsa VS Kobo Clara 2E

De Kobo Elipsa is het neusje van de zalm als het gaat om Kobo’s e reader assortiment. Met een groot 10.3-inch scherm en notitie-maak functies via een Kobo stylus, is het bijna meer een tablet dan een pure e reader. De Clara 2E blijft daarentegen trouw aan de kernfunctie van digitaal lezen, op hoogwaardig niveau. Hoewel het scherm kleiner is, biedt het nog steeds een uitstekende leeservaring met een hoge resolutie en waterdicht ontwerp. Als je prioriteit geeft aan lezen met een paar extra’s zoals notities en markeringen, is de Elipsa meer je apparaat. Maar voor degenen die een ongecompliceerde, pure leeservaring willen, eventueel met Kobo store, is de Clara 2E de betere keuze.

Conclusie

De Kobo Clara 2e is een uitstekende e-reader die een comfortabele leeservaring biedt en geavanceerde functies heeft. Het apparaat heeft een uitstekende bouwkwaliteit, een scherp scherm, hijs waterdicht en de prestaties zijn erg goed. Het is een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een e-reader die veelzijdig is en een comfortabele leeservaring biedt, binnen een betaalbare prijsklasse. Hoewel het niet zo uitgebreid is als de Kobo Libra 2, biedt het nog steeds een goede selectie van boeken en ondersteunt het de nieuwste features. Al met al is de Kobo Clara 2e een geweldige keuze voor boekenliefhebbers die op zoek zijn naar een e-reader die zowel stijlvol als functioneel is.

+ berichten

Mahnoor is klinisch psycholoog en vervult haar vak met veel liefde. Haar creatieve kant kan zij kwijt, door vakkundige artikelen te schrijven voor websites als Mindsetking.nl. Naast deze twee banen, heeft Mahnoor nog een derde passie, dat is een kleine onderneming genaamt ''Ibteda''. Deze onderneming helpt mensen in nood. Het is hun missie om honger uit gemeenschappen te bannen en levens mooier te maken.