Kobo Libra 2 vergelijken

Kobo Libra 2 review: hoe goed is deze e reader werkelijk?

Hallo daar! Vandaag deel ik met veel plezier mijn persoonlijke kijk op de Kobo Libra 2 e-reader. Als verslaafde lezer en tech-liefhebber heb ik reikhalzend uitgekeken naar de kans om dit apparaat op de proef te stellen en te zien hoe het zich verhoudt tot de concurrentie. In dit artikel deel ik mijn eerlijke bevindingen nadat ik de Kobo Libra 2 grondig heb getest en vergeleken met andere populaire e-readers die er zijn. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe e reader om je leeservaring te verbeteren, doe je gordel om, want we duiken direct in een kort overzicht van deze Kobo Libra 2 review.

Kobo Libra 2 e reader kopen: een kort overzicht

Voordelen:

 • De best beoordeelde e reader door klanten en ons
 • Batterij-capaciteit: wekenlang
 • Water- & stofbestendig: ja
 • Met schermverlichting

Nadelen:

 • Er is nog een groter formaat (E-reader Sage), mocht je hier interesse in hebben

De Kobo Libra 2 e-reader is een lichtgewicht en draagbaar apparaat waarmee je je hele digitale bibliotheek overal mee naartoe kunt nemen. Het beschikt over een ingebouwde mediaspeler en Bluetooth-ondersteuning, zodat je onderweg naar audioboeken kunt luisteren. De e-reader is ontworpen voor optimaal leesplezier in de zon, met een mat afgewerkt scherm dat reflecties wegneemt. Het produceert ook minder blauw licht, waardoor de ogen minder vermoeid raken en het lezen in bed gemakkelijker wordt zonder dat dit invloed heeft op uw slaap. Bovendien is de Kobo Libra 2 waterdicht, zodat je zonder zorgen in bad kunt lezen. Met het Kobo Plus abonnement kun je onbeperkt lezen en luisteren op je e-reader, en zelfs onderweg verder lezen met de bol.com Kobo-app als je je e-reader thuis bent vergeten.

Alle specificaties Kobo Libra 2

 • Schermgrootte: 17,7cm (7 inch)
 • Opslagruimte: 32 GB (tot wel 24.000 boeken)
 • Schermverlichting: inbegrepen
 • Batterij-capaciteit: wekenlang indien je het licht en geluid met enige zuinigheid gebruikt
 • Stof- en waterbestendig: ja
 • Ingebouwde bluetooth
 • Gewicht: 215 gram
 • Afmetingen (b x h x d): 114,6 x 161,6 x 9 mm
 • Je kunt met de Kobo Libra 2 ook luisterboeken afspelen (met bijvoorbeeld je eigen draadloze koptelefoon of via de luidspreker)

Kobo Libra 2 review: Hoe zijn de functies en kenmerken?

Ik heb onlangs de gelegenheid gehad om de Kobo Libra 2 e-reader uit te testen, en ik kan je vertellen dat hij niet teleurstelde. Als iemand die in het verleden een paar verschillende e-readers heeft geprobeerd, kan ik vol vertrouwen zeggen dat dit apparaat zich onderscheidt van zijn concurrenten. Het is niet alleen de best beoordeelde e-reader door klanten, maar biedt ook een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel het niet de goedkoopste e reader is, raad ik je aan toch een paar tientjes bij te leggen en de Kobo Libra 2 e reader te kopen.

Naar onze mening presteerde hij nog net wat beter dan de Kobo Clara 2E, welke na de Kobo Libra 2 onze beste e-reader is.

Slanke, mooie en vooral ook lichte ontwerp

Het eerste dat me opviel aan de Kobo Libra 2 was het slanke en lichtgewicht ontwerp. Het past perfect in mijn hand en voelt ongelooflijk comfortabel aan om langdurig te lezen. Het scherm is scherp en levendig, waardoor tekst zelfs in fel zonlicht goed leesbaar is. Bovendien kan ik met zijn instelbare koplamp het helderheidsniveau aanpassen aan mijn voorkeuren.

Landschap- & Portretmodus: Afhankelijk van je voorkeur kun je eenvoudig wisselen tussen landschaps- en portretmodus, wat de flexibiliteit tijdens het lezen vergroot.

Typografie en Aanpassing: Met talloze lettertypen, groottes en marges is de leeservaring volledig naar wens in te stellen. Hiermee wordt ingespeeld op het optimale leescomfort voor elke lezer. Echter heb ik hem gewoon op de standaard lettertype laten staan! Haha.

Aanpasbare Verlichting: De ComfortLight PRO-technologie zorgt voor een aanpasbare kleurtemperatuur en hierdoor kun je in het donker lezen zonder je ogen te belasten, wat de nachtelijke leeservaring aanzienlijk verbetert.

Snelle e reader in tegenstelling tot sommige andere modellen

In tegenstelling tot sommige andere modellen, zoals de Kobo Nia, is de Kobo Libra 2 razendsnel. Het reageert onmiddellijk op elke aanraking en veegbeweging, waardoor ik naadloos door mijn uitgebreide bibliotheek vol boeken kan navigeren. Ik heb geen enkele keer gehad dat deze e reader vastliep en zie het haast ook nooit gebeuren bij andere klanten.

Aan opslagcapaciteit geen gebrek

Een andere van de opvallende kenmerken van de Kobo Libra 2 is de indrukwekkende opslagcapaciteit. Met ruimte voor maximaal 24.000 boeken is het veilig om te zeggen dat je niet snel zonder leesmateriaal komt te zitten! Deze royale opslagruimte betekent dat ik mijn hele collectie binnen handbereik heb, waar ik ook ga.

Waterdicht materiaal

De IPX8-classificatie maakt het waterdicht, zodat lezen bij het zwembad of in bad zorgeloos is. Hoewel we het niet aanraden het apparaat onder te dompelen, biedt deze beoordeling geruststelling voor die onvermijdelijke ongelukjes. Kortom, de Kobo Libra 2 is ontworpen voor een superieure, persoonlijke en zorgeloze leeservaring.

hoe goed is de Kobo Libra 2?
De Kobo Libra 2 staat garant voor kwaliteit en de beste prestatie, maar heeft ook deze e reader misschien een nadeel?

Lees ervaring met de Kobo Libra 2

Lezen op de Kobo Libra 2 voelt erg goed en het e book heeft wat mij betreft precies het goede formaat. Vanaf het moment dat ik het 7-inch scherm aanschouwde, was ik eigenlijk al verkocht (deels door de vele positieve reviews). Terwijl sommige e-readers je het gevoel geven voortdurend te moeten bladeren, biedt de Libra 2 net die extra ruimte voor een naadloze leesflow.

Fysieke knoppen zijn voor mij een absolute winst: op de juiste wijze en handig geplaatst, voegen ze toe aan een bijna nostalgische leeservaring, waarbij je pagina na pagina ‘omslaat’. Voor velen lijken ze misschien een klein detail, maar voor mij vormen ze de brug tussen het traditionele boeklezen en het digitale tijdperk. De knoppen zijn intuïtief geplaatst en geven elke paginaovergang een tastbaar gevoel. Het is alsof je daadwerkelijk door een papieren boek bladert, maar dan met de voordelen van moderne technologie.

Die technologie komt vooral naar voren in de e-ink technologie van de Libra 2 tijdens het boeken lezen. Ik heb in verschillende lichtomstandigheden gelezen: van het zachte licht van een schemerige kamer tot het heldere zonlicht van een stranddag. Elke keer was de tekst helder, scherp en gemakkelijk te lezen (beter dan bij andere e-readers).

De mogelijkheid om zowel de achtergrondverlichting als de lettergrootte aan te passen, zorgt ervoor dat het lezen van e books werkelijk perfect wordt. Er waren avonden dat ik in bed las met minimale verlichting, en dagen dat ik buiten in vol daglicht las; in beide scenario’s was het scherm van de Libra 2 super duidelijk te lezen en vond ik echt top!

Kent deze e reader ook nadelen?

Een nadeel dat voor mij opvalt, is de grootte van de Kobo Libra 2, indien je graag het allergrootste scherm zou willen hebben. Hoewel hij compact en gemakkelijk draagbaar is, schiet hij hierin tekort in vergelijking met zijn grotere tegenhangers, de Kobo Sage & de Kobo Elipsa (2E). Voor degenen die liever een groter scherm hebben om comfortabel te kunnen lezen, kan dit een flinke tegenvaller zijn. Persoonlijk vind ik dat grotere schermen dan deze niet nodig, maar meningen verschillen.

Concurrentievergelijking Kobo Libra 2: Hoe het zich verhoudt tot de andere goede E-readers

 • Kobo Libra 2 vs. Kobo Sage:
  • Schermgrootte: Beide hebben een een groot scherm, maar de Sage nog net iets groter met 8-inch schermgrootte. Ideaal voor langdurig lezen.
  • Functionaliteit: De Kobo Sage is Kobo’s premium model en biedt meer geavanceerde functies zoals Kobo Stylus en een snellere processor. Toch biedt de Libra 2 een solide leeservaring zonder al die extra’s en wordt hij hoger beoordeeld door gebruikers.
  • Prijs: Libra 2 komt over het algemeen voor een vriendelijker prijsje, wat het een geweldige optie maakt voor degenen die een betrouwbaar apparaat zoeken zonder alle toeters en bellen.
 • Kobo Libra 2 vs. Kobo Nia:
  • Scherm: De Nia is beperkter met een 6-inch scherm, terwijl de Libra 2 net dat beetje extra schermruimte biedt voor een betere leeservaring.
  • Opslag: Libra 2 heeft meer opslagruimte, ideaal voor als je een uitgebreide bibliotheek met zeer veel boeken wil samenstellen.
  • Water- en stofbestendig: Liba 2 wel en de Kobo Nia niet.
 • Kobo Libra 2 vs. Kobo Clara 2E:
  • Schermgrootte: De Kobo Clara 2E heeft een scherm van 6-inch en de Libra heeft een scherm van 7 inch, waardoor de Libra hier in het voordeel is.
  • Design: Hoewel beide strak en modern zijn, heeft de Libra 2 een licht ergonomisch voordeel met zijn fysieke bladerknoppen.
 • Kobo Libra 2 vs. Kobo Elipsa:
  • Multifunctionaliteit: De Elipsa is niet alleen een e-reader maar ook een notitieboek, wat het ideaal maakt voor mensen die ook notities bij willen houden. De Libra richt zich puur op de leeservaring en de Kobo Stylus is hierbij niet beschikbaar.
  • Grootte: Met een scherm van 10,3-inch is de Elipsa aanzienlijk groter, wat geweldig kan zijn voor notities en pdf’s. Maar voor pure lezers kan de 7-inch van de Libra net de juiste balans zijn.
  • Prijs: De Kobo Libra 2 is goedkoper en is hier dus in het voordeel.

Concluderend, de Kobo Libra 2 biedt een fantastische balans van functies en prijs. Hoewel elk van deze Kobo-modellen zijn eigen unieke voordelen heeft, biedt de Libra een solide, gefocuste leeservaring die veel lezers zeker zal aanspreken.

Wie moet wel een Kobo Libra 2 kopen?

Indien je op zoek bent naar de e-reader met de beste prijs kwaliteit verhouding en/of een e-reader om puur mee te lezen. Dan is de Kobo Libra de beste e reader die je kunt kopen.

Wie moet geen Kobo Libra 2 kopen?

Wil je ook notities kunnen maken en gebruik maken van de Stylus functie van Kobo? Dan kun je het beste voor de Kobo Elipsa of de -Sage gaan.

Conclusie

Na uitgebreid onderzoek en persoonlijke ervaring is het oordeel duidelijk: als je op zoek bent naar een e-reader, dan is de Kobo Libra 2 een no-brainer. Deze goede e-reader heeft niet alleen de hoogste beoordelingen van zijn concurrenten, maar overtreft ze ook op bijna elk front. Van het gestroomlijnde ontwerp tot de grote opslagcapaciteit en zijn snelheid: dit apparaat heeft een nieuwe standaard gezet voor e-readers. Alleen degene die ook uitgebreid notities maken of schrijven, kan beter voor een andere e reader kiezen. Om onze eerlijkheid te waarborgen, kun je ook zien dat we hem hebben verkozen tot beste e reader op de markt.

+ berichten

Mahnoor is klinisch psycholoog en vervult haar vak met veel liefde. Haar creatieve kant kan zij kwijt, door vakkundige artikelen te schrijven voor websites als Mindsetking.nl. Naast deze twee banen, heeft Mahnoor nog een derde passie, dat is een kleine onderneming genaamt ''Ibteda''. Deze onderneming helpt mensen in nood. Het is hun missie om honger uit gemeenschappen te bannen en levens mooier te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *