kobo sage vergelijken

Kobo Sage review: goede e-reader of beter overslaan?

Ben je op zoek naar een e-reader die meer biedt dan alleen een plek om je favoriete boeken op te slaan en wil een mega fijne leeservaring? Dan zou de Kobo Sage wellicht een optie voor je kunnen zijn. Deze grote e reader biedt niet alleen een naadloze leeservaring, maar ook een reeks functies waarmee je het volledige potentieel van je leeservaring kunt benutten. Van gepersonaliseerde aanbevelingen en mogelijkheden om notities te maken tot een uitgebreide bibliotheek met boeken en audioboeken, Kobo Sage heeft alles wat je nodig hebt om je leesgewoonten naar een hoger niveau te tillen.

In deze uitgebreide review en gids bekijken we wat Kobo Sage zo’n goede e-reader maakt en of hij ook daadwerkelijk beter is dan alle concurrenten. Ook geven we tips over hoe je het meeste uit de vele functies kunt halen. Of je nu een levenslange lezer bent of nieuw in de wereld van e-readers, Kobo Sage zal zeker indruk maken. Dus waarom wachten? Laten we beginnen en ontdekken op welke manieren Kobo Sage jouw leeservaring kan verbeteren!

Introductie van Kobo Sage

Kobo Sage is een e-reader die is ontworpen voor lezers die op zoek zijn naar meer dan alleen een plek om hun boeken op te slaan, want dit apparaat is vrij high tech voor een e-reader. Het apparaat biedt een scala aan functies die zijn ontworpen om je leeservaring naar een hoger niveau te tillen, waaronder gepersonaliseerde aanbevelingen, notitiefuncties, grote mooie display, waterbestendig materiaal en een uitgebreide bibliotheek van boeken en audioboeken.

Een van de belangrijkste voordelen van Kobo Sage is dat het apparaat een naadloze leeservaring biedt die vergelijkbaar is met het lezen van een fysiek boek. Het apparaat is voorzien van een hoogwaardig scherm dat is ontworpen om de ogen te sparen en een leeservaring te bieden die vergelijkbaar is met het lezen van een echt boek.

Kobo Sage kopen – een kort overzicht

Voordelen:

 • Water- en stof bestendig
 • 32GB opslagcapaciteit (tot wel 24.000 boeken)
 • Zeer grote en heldere display

Nadelen:

 • Prijs is wat hoger als gemiddeld

Kobo Sage / Tolino Epos 3 – Kobo Sage Cover (Kobo Sage hoes)

kobo sage cover

Eigenschappen:

 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Erg handige hoes, om ook je nieuwe Kobo Sage rechtop te gebruiken
 • Erg hoge klanttevredenheid na aankoop
 • 1 jaar garantie inbegrepen
 • Stevig materiaal
 • Houder is gemaakt van flexibel, schokabsorberend siliconen materiaal

Voordelen en onderscheidend vermogen Kobo Sage

Als ik de Kobo Sage vergelijk met andere e-readers op de markt, zijn er enkele bekende kenmerken die deze e-reader onderscheiden van zijn concurrenten en hieronder deel ik ze graag met. Laten we eens kijken hoe de Kobo Sage zich verhoudt tot andere populaire e-readers die je kunt kopen:

 1. Schermgrootte en resolutie: Met zijn 8-inch HD E Ink Carta 1200-touchscreen biedt de Sage echt een ruim scherm met een uitstekend contrast en scherpte, wat wel zo lekker is voor je ogen. Dit plaatst het in het middensegment wat betreft schermgrootte, waarbij het een erg goede balans vindt tussen draagbaarheid en leescomfort. Het scherm is voor een Kobo e-reader echter erg groot en alleen de Kobo Elipsa heeft een groter scherm.
 2. Opslagcapaciteit: Met een indrukwekkende opslagcapaciteit van 32 GB kan de Sage echt tot wel 24.000 boeken bevatten, wat erg veel is voor een e-reader. Goedkope e-readers kunnen hier sowieso niet aan tippen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van sommige andere e-readers, vooral voor fervente lezers die graag een uitgebreide bibliotheek bij de hand willen hebben.
 3. Water- en stofbestendigheid: Een opvallend kenmerk van de Kobo Sage is zijn water- en stofbestendigheid, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over mogelijke schade bij onbedoelde blootstelling aan vocht of stof. Dit maakt de Kobo Sage een aantrekkelijke keuze voor gebruiks buitenshuis, zoals op het strand of bij het zwembad. Dat zijn natuurlijk wel plaatsen, waar je je e-reader gaat gebruiken, toch?
 4. Luisterboeken en notitiefunctie: De mogelijkheid om luisterboeken af te spelen en handgeschreven notities te maken met de Kobo Sage is een waardevolle toevoeging. Hierdoor biedt de e-reader een veelzijdige ervaring, zodat je kunt genieten van zowel het lezen als het luisteren naar je favoriete verhalen, en belangrijke aantekeningen kunt maken voor studie- of werkdoeleinden.
 5. Compatibiliteit en integratie: De Sage biedt ook compatibiliteit met PDF- en Dropbox-documenten, waardoor je deze bestanden gemakkelijk kunt integreren met je e-reader. Dit vergroot de flexibiliteit en maakt het handig om belangrijke documenten en aantekeningen altijd bij de hand te hebben.

Hoewel sommige andere goede e-readers vergelijkbare functies en mogelijkheden kunnen bieden, onderscheidt de Kobo Sage zich door zijn combinatie van een ruim scherm, grote opslagcapaciteit, water- en stofbestendigheid & compatibiliteit en integratiemogelijkheden vooral. Deze eigenschappen maken de Sage een aantrekkelijke keuze voor lezers die op zoek zijn naar een veelzijdige en gebruiksvriendelijke e-reader.

Zijn er ook nadelen te bedenken voor de Kobo Sage?

Hoewel de Kobo Sage veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waarvan je wellicht op de hoogte wil zijn. Ik kan alvast met je delen, dat we hiervoor wat beter moesten zoeken dan de voordelen, maar we hebben ze wel degelijk kunnen vinden:

 1. Prijs: De Kobo Sage is mogelijk iets duurder in vergelijking met andere e-readers op de markt en dit kan een obstakel voor je zijn. Hoewel het een geweldige prijs-kwaliteitverhouding biedt met zijn functies en prestaties, kan het voor sommige budgetbewuste kopers buiten hun bereik vallen. Een goed en goedkoper alternatief, kan de Kobo Libra 2 zijn, die tevens door ons en klanten als beste beoordeeld is.
 2. Beperkte compatibiliteit met bepaalde bestandsindelingen: Deze staat een beetje haaks op het eerder benoemde voordeel, maar hoewel de Sage een goede compatibiliteit biedt met verschillende bestandsindelingen, is het belangrijk op te merken dat er mogelijk beperkingen zijn bij het maken van markeringen en notities in PDF’s met Digital Rights Management (DRM) of beperkte rechten. Dit kan invloed hebben op de mogelijkheid om aantekeningen te maken in bepaalde documenten.

Hoewel deze nadelen moeten worden overwogen, moeten ze worden afgezet tegen de vele voordelen en functionaliteiten die de nieuwe Kobo Sage biedt. Het is belangrijk om je eigen behoeften en budget in overweging te nemen bij je aankoop van de beste e-reader.

Kobo Sage gebruiken: hoe gaat dit in z’n werk?

Het gebruik van de Kobo Sage is eenvoudig en intuïtief, waardoor je moeiteloos kunt genieten van je favoriete leesbare boeken en audioboeken.

 1. Om te beginnen, zorg ervoor dat je de e-reader volledig hebt opgeladen voordat je begint.
 2. Schakel de Kobo Sage in door op de aan/uit-knop te drukken en volg de instructies op het scherm om je taalvoorkeur en andere basisinstellingen in te stellen.
 3. Blader door je bibliotheek met behulp van het touchscreen en tik op een boek om het te openen. Je ziet hier ook boeken tussen staan die je eerder al eens hebt gelezen.
 4. Met de vele aanpasbare functies, zoals de mogelijkheid om de tekstgrootte en de helderheid van het scherm aan te passen, kun je de leeservaring aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren.
 5. Als je gebruik wilt maken van de luisterboekfunctie, koppel je de Kobo Sage eenvoudig via Bluetooth met een compatibel apparaat of koptelefoon en selecteer je het gewenste luisterboek, om het vervolgens af te spelen.
 6. Voor het maken van notities kun je de apart verkrijgbare Kobo Stylus gebruiken om rechtstreeks op het scherm te schrijven en belangrijke passages te markeren en dat is wel zo makkelijk. Vergeet niet dat de Kobo Sage ook water- en stofbestendig is, dus voel je vrij om hem mee te nemen naar bijvoorbeeld het strand of een zwembad.

Ervaringen met de Kobo Sage

Lees hieronder enkele ervaringen die ik heb ondervonden met het gebruik van de Kobo Sage:

Leeservaring

De Kobo Sage biedt een scherp scherm met uitstekend contrast, wat een eersteklas leeservaring garandeert en dat heb ik ondervonden. Pagina’s laden snel dankzij de vernieuwde processor, wat een genot is voor veeleisende lezers. Hoewel de Sage verbeteringen toont ten opzichte van de Forma, zijn deze soms marginaal en ik zal je vertellen waarom.

Een opmerkelijke kwestie is het gewicht van de Sage. Hoewel slechts iets zwaarder dan de Kobo Libra 2, voelt het apparaat, mede door de grootte, in de loop van de tijd vermoeiend aan.

Verder is er een zorgpunt met betrekking tot de vernieuwde bladerknoppen melden gebruikers en hier kan ik me wel in vinden. Ze vereisen nu een vastere druk en zijn in enkele gevallen inconsistent, wat de leeservaring kan verstoren. Het tikken op het scherm om te bladeren bleek echter wel erg goed te werken.

Een verbetering is de verplaatste aan/uit-knop, die nu makkelijker te vinden is. Echter, in combinatie met Kobo’s speciale slaaphoes wordt deze knop verborgen, wat de toegankelijkheid ervan belemmert in mijn ogen. Dit kan de nieuwe e reader namelijk uit de sluimerstand halen minder intuïtief maken.

Samenvattend biedt deze nieuwe e reader ”de Kobo Sage enkele noemenswaardige verbeteringen, maar ook enkele ontwerppunten die voor verbetering vatbaar zijn.

Schrijf ervaring

De Kobo Sage pronkt met Kobo stylus-ondersteuning, verkrijgbaar als optionele extra voor een kleine €40,00. Maar let wel op, want er is hierbij geen ingebouwde opbergruimte. Voor veilige opslag raden we de PowerCover met batterij aan, die wat extra kost.

De Kobo stylus, aangedreven door een AAAA-batterij, is zowel functioneel als stijlvol. Met een metalen behuizing voelt hij comfortabel en natuurlijk aan. Er zijn twee knoppen; één voor tekstmarkering en de andere gebruik je voor wissen. Schrijven en tekenen gebeurt bijna onmiddellijk, met een vertraging van slechts enkele milliseconden en dat is prima.

Het 8-inch scherm kan krap aanvoelen voor notities, maar Kobo heeft slim nagedacht over leesinstellingen die invloed hebben op notities. Ze hebben een optie toegevoegd om te schakelen naar de instellingen die actief waren tijdens het maken van de notitie.

Tekenaars hebben verschillende penstijlen en tinten tot hun beschikking, maar het biedt niet dezelfde precisie als professionele grafische tablets.

Kleine kanttekening: ondanks de mogelijkheid om in boeken te schrijven, kunnen handgeschreven notities niet worden toegevoegd aan gemarkeerde teksten. We hopen op een toekomstige firmware-update die deze functie dan wel introduceert.

Hoe Kobo Sage in te stellen

Het instellen van Kobo Sage is eenvoudig en gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een Kobo-account. Zodra je je apparaat hebt ontvangen, hoef je alleen maar de stappen op het scherm te volgen om het apparaat in te stellen en je account te koppelen.

Eenmaal ingesteld, kun je je leeservaring personaliseren door je voorkeuren en interesses in te stellen. Dit zorgt ervoor dat je altijd aanbevelingen ontvangt voor boeken die passen bij je persoonlijke smaak en interesses.

Wat zijn de populairste concurrenten van de Kobo Sage?

Als fervent gebruiker van e-readers en bekend met de markt, kan ik je vertellen dat de Kobo Sage enkele populaire concurrenten heeft en die zal ik hieronder even met je doornemen:

 1. Kobo Nia: De Kobo Nia is een betaalbare e-reader die bekend staat om zijn gebruiksgemak en toegankelijkheid. Met een 6-inch scherm, instelbare verlichting en een lichtgewicht ontwerp, is de Kobo Nia ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige e-reader zonder de extra functies.
 2. Kobo Clara 2E: De Kobo Clara 2E is een veelzijdige en populaire e-reader met een 6-inch E-Ink-scherm, vergelijkbaar met de Kobo Nia. Wat de Clara 2E onderscheidt, is echter de toevoeging van fysieke knoppen aan de zijkant, waardoor het bladeren door boeken nog intuïtiever wordt. Bovendien biedt de Clara 2E een iets geavanceerder besturingssysteem en meer aanpassingsmogelijkheden dan de Kobo Nia.
 3. Kobo Libra 2: De Kobo Libra 2 is een premium e-reader met een 7-inch E-Ink-scherm en een ergonomisch ontwerp. Wat de Libra 2 onderscheidt, is het asymmetrische ontwerp met fysieke bladerknoppen aan één kant, waardoor het gemakkelijk vast te houden is voor langdurig lezen en dat is wel lekker kan ik je vertellen. Met een groter scherm dan gemiddeld (wel kleiner als de Sage) en meer geavanceerde functies, is de Kobo Libra 2 een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een geavanceerdere leeservaring.

Hoewel deze e-readers allemaal van Kobo zijn, bieden ze elk unieke eigenschappen en prijspunten die kunnen aansluiten bij verschillende gebruikersbehoeften en daarom zou je ze eens kunnen bekijken. Het is belangrijk om te overwegen welke functies en specificaties voor jou het meest belangrijk zijn, zoals schermgrootte, verlichtingsopties, fysieke knoppen en ergonomie, bij het kiezen tussen de Kobo Sage, Kobo Nia, Kobo Clara 2E en Kobo Libra 2.

Voor welke type lezer is de Kobo Sage het meest geschikt?

Als ik eerlijk ben, is de Kobo Sage e-reader echt geschikt voor jou als je op zoek bent naar een e-reader met het grootste scherm, geavanceerde functies en veel opslagcapaciteit. Met zijn 8-inch HD E Ink Carta 1200-touchscreen biedt de Kobo Sage het grootste scherm in vergelijking met andere Kobo-modellen en dat zegt natuurlijk wel wat. Dit betekent dat je kunt genieten van een ruime leeservaring met meer tekst per pagina en een comfortabelere weergave van afbeeldingen.

Daarnaast biedt de Kobo Sage geavanceerde functies zoals luisterboekondersteuning, waardoor je je favoriete boeken kunt beluisteren terwijl je onderweg bent of bijvoorbeeld tijdens een lekkere wandeling. Het is een geweldige optie als je graag gebruikmaakt van zowel het lezen als het luisteren naar verhalen.

Wat betreft opslagcapaciteit, biedt de Kobo Sage een indrukwekkende 32 GB opslagruimte, waardoor je duizenden boeken kunt opslaan, in totaal zo’n 24.000. Dit is meer dan de meeste e-readers bieden en ideaal als je een uitgebreide bibliotheek met je mee wilt dragen of als je veel verschillende genres en titels wilt kunnen lezen zonder je zorgen te hoeven maken over het opslaan of verwijderen van boeken.

Kortom, als je op zoek bent naar een e-reader met het grootste scherm, geavanceerde functies zoals luisterboekondersteuning en veel opslagcapaciteit, dan is de Kobo Sage een uitstekende keuze voor jou. Het biedt een uiterst goede combinatie van leesgemak, functionaliteit en ruimte voor een uitgebreide collectie boeken.

Conclusie: Is Kobo Sage geschikt voor jouw?

Kobo Sage is een krachtige e-reader die is ontworpen om je leeservaring te verbeteren en te optimaliseren. Met een scala aan functies, waaronder gepersonaliseerde aanbevelingen, notitiefuncties en een uitgebreide bibliotheek van boeken en audioboeken, biedt Kobo Sage alles wat je nodig hebt om je leesgewoonten naar een hoger niveau te tillen.

Als je op zoek bent naar een e-reader die meer biedt dan alleen een plek om je boeken op te slaan, dan is Kobo Sage zeker het overwegen waard. Of je nu een levenslange lezer bent of nieuw bent in de wereld van e-readers, Kobo Sage zal indruk op je maken.

Veelgestelde vragen

Is de Kobo Sage ook wel eens in de aanbieding?

Op de website van onze partner vind je geregeld kortingen of aanbiedingen, zo ook voor de Kobo Sage. Kijk via de link in ons artikel of er op dit moment een aanbieding is.

Wat is de maximale batterij duur van de Kobo Sage?

De maximale batterijduur van de Kobo Sage is ongeveer 7 uur.

+ berichten

Hallo! Ik ben Mahnoor, een klinisch psycholoog die haar werk met veel liefde en toewijding uitvoert. Ik vind het heerlijk om mijn creatieve kant te uiten door het schrijven van vakkundige artikelen voor websites zoals Mindsetking.nl. Maar mijn passie beperkt zich niet alleen tot psychologie en schrijven. Ik heb ook een kleine onderneming, genaamd 'Ibteda', die ik met hart en ziel run. Ibteda is mijn manier om echt een verschil te maken; we richten ons op het helpen van mensen in nood.