artikel over lomi lomi massages

Wat is lomi lomi massage? Elk detail erover!

Het is een genezende massage die zijn oorsprong vindt in Hawaï en nu al meer dan 1000 jaar wordt beoefend. Deze massage wordt ook wel “liefdevolle handen” massage genoemd.

Een rustige ruimte zorgt voor mentale rust; en verzorgende, rustgevende aanraking ontgift de stress van het lichaam. Lomi betekent ‘wrijven of kalmeren’. Handen en onderarmen tot aan de elleboog en soms knieën worden gebruikt voor deze massage. De oude Lomi Lomi-massagemethode omvatte ook gebeden, zang en dans voor een meer verfrissend effect.

Het concept achter een lomi lomi massage

Lomi Lomi-massage heeft een vergelijkbare ideologie als de traditionele Chinese massage die werkt volgens het Qi-principe. Lomi Lomi massage heeft als concept dat lichaam en geest in een mens fysiek en emotioneel met elkaar verbonden zijn. Het stelt dat herinneringen zich ook in het lichaam bevinden, samen met de hersenen. Als de geest onder stress staat, staat het lichaam ook onder stress en reageert door die stress op te slaan in verschillende cellen door het hele lichaam. Lomi Lomi-massage biedt een manier om de opgeslagen stress tegelijkertijd het lichaam en de geest te laten verlaten.

Het Huna-principe

Het komt uit Hawaï en zegt dat Huna het principe van het leven is. Er staat dat er een balans is tussen het emotionele, fysieke en spirituele welzijn van een wezen. Elke onbalans veroorzaakt ziekte. Lomi Lomi-massage omvat dit concept.

Er zijn zeven Huna-principes:

IK: Let op
KALA: Wees vrij
MAKIA: Wees gefocust
MANAWA: Wees hier
ALOHA: Wees blij
MANA: Wees zelfverzekerd
PONO: Wees positief

Wat heb je nodig voor een lomi lomi massage?

Lomi Lomi-massage geeft het beste resultaat wanneer een serene omgeving, een getrainde masseuse, een massagekleed of -tafel en massage olie worden verstrekt. Meestal gaat het bij een lomi lomi massage om een sessie van een uur.

Hoe een lomi lomi massage wordt uitgevoerd

Lomi Lomi’s massageslagen komen overeen met de golven in de oceaan, de een na de ander, krachtig, gevolgd door een zachte terugwijkende golf. De therapeut gebruikt krachtige, diepe strijkingen langs het lichaam en vervolgens een zachte, oppervlakkige strijking omhoog naar het beginpunt.

Lomi Lomi-massage wordt uitgevoerd in een rustige, serene kamer met een kalmerende uitstraling. Het wordt gedaan op een massagekleed dat op de vloer is geplaatst. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van een massagetafel. Massagebeoefenaars gebruiken lange slagen die van de ene kant van het lichaam naar de andere vloeien en een aanzienlijk gebied eronder bedekken.

Meestal belemmeren kleding of kleine stukjes afdekgordijn de bewegingsstroom, dus er worden geen gordijnen gebruikt.
Als de klant dat wil, worden er echter enkele wijzigingen aangebracht en zorgt de masseuse voor boven- en onderlakens voor het comfort van de klant.

Net als elke andere massage maakt Lomi Lomi-massage gebruik van massageoliën die zorgen voor wrijvingsloze bewegingen en elementen bevatten die de huid voeden.

Er wordt notenolie (walnoot-, kokosolie) of palmolie gebruikt.

lomi lomi massage technieken en voordelen

Hoe je een lomi lomi-massage thuis kunt doen

Het wordt aangeraden om een massage sessie te volgen bij een professionele therapeut die er jarenlange ervaring mee heeft, maar hier is hoe je een Lomi Lomi-massage thuis kunt doen:

 1. Kies voor een comfortabele kamer met een rustige omgeving.
 2. Gebruik een massagekleed op de vloer of een massagetafel.
 3. Begin met een royale hoeveelheid massageolie.
 4. Het hele lichaam wordt opgewarmd door willekeurig alle lichaamsdelen te betrekken met knedende bewegingen van de onderarmen.
 5. Begin met het masseren van de achterkant van het lichaam, met lange halen. Een rugmassage apparaat kan helpen als je zelf een massage uitvoert.
 6. Bedek het gebied van de bovenste ledematen en ga nu naar de onderste ledematen.
 7. De zijkanten van de onderarmen en handen van de stimulator glijden met lange halen over het lichaam. De hielen van de voeten krijgen speciale aandacht.
 8. Hoofdmassage wordt gedaan met vingertoppen waarbij de hoofdhuid betrokken is. Een hoofdmassage apparaat kan enorm helpen.
 9. Gezicht en hals worden tegelijkertijd behandeld. Glijdende handpalmen verwarmen het gezicht langs de contouren van het gezicht.
 10. Het tempelgebied en de sinussen mogen niet worden gemist. Gezichts- en nekmassageapparaten kunnen worden gebruikt om het gezicht effectief te masseren.
 11. Onderarmen worden gebruikt om de nek op te tillen en het onderliggende gebied wordt met de andere hand gemasseerd. Hiervoor kunnen sommige nekmassage apparaten worden gebruikt.
 12. Als laatste wordt de voorkant van het lichaam bedekt.

Het hele proces duurt meestal een uur tot anderhalf uur.

Technieken die worden gebruikt bij lomi lomi-massage

Lomi Lomi Massage maakt gebruik van de volgende technieken:

 • Lange ononderbroken strelingen
 • Glijdende bewegingen
 • Het strekken van de spieren
 • Masseren van de wervelkolom

Gezondheidsvoordelen van een Lomi Lomi-massage

Lomi Lomi-massage heeft een breed scala aan voordelen na een volledige massagesessie. De slagen helpen bij fysieke en emotionele aandoeningen, waardoor energie voorbij blokkades kan stromen. Hier zijn enkele diepgaande voordelen van een Lomi Lomi-massage:

 • Betere doorbloeding
 • Verlicht de symptomen van pijn (B)
 • Stimuleert de doorstroming van lymfe
 • Herstelt de energiestroom in het lichaam
 • Verbetert de immuniteit (B)
 • Artritis verminderen
 • Migraine verminderen
 • Verbetert de houding
 • Snelle genezing
 • Vermindert stress
 • Verlicht de spierspanning
 • Ontgifting van gifstoffen uit het lichaam
 • Creëert een gevoel van vrede

Conclusie

Lomi Lomi-massage is een oude Hawaiiaanse massage die gebruik maakt van lange, vloeiende bewegingen die het hele lichaam bedekken en lichaam en geest met elkaar verbinden. De massage laat ongewenste stress los op basis van het Huna-principe. Het is heel eenvoudig uit te voeren en je kunt een Lomi Lomi-massage ook thuis uitvoeren met behulp van massageboeken en massage-apparaten.

+ berichten

Asadullah z'n passie is de gezondheid van de mens. Dit heeft hem doen bewegen de studie Bachelor of Medicine & Bachelor of Surgery te starten aan een gerenommeerde universiteit. In z'n vrije tijd verdient hij graag wat bij met het schrijven van artikelen voor websites in de gezondheidsniche. Bij Mindsetking zijn we blij dat we hem konden toevoegen aan ons team!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *