artikel over lomi lomi massages

Wat is lomi lomi massage? Elk detail erover!

Ben je op zoek naar een nieuwe vorm van masseren, waarbij niet alleen aandacht aan het lichaam wordt besteed, maar ook aan de geest? Je zal heerlijk ontspannen! Graag laat ik je kennis maken me lomi omi massage. Dit type massage is een genezende massage die zijn oorsprong vindt in Hawaï en nu al meer dan 1000 jaar wordt beoefend. Deze massage wordt ook wel “liefdevolle handen” massage genoemd.

Een rustige ruimte zorgt voor mentale rust; en verzorgende, rustgevende aanraking ontgift de stress van het lichaam. Lomi betekent ‘wrijven of kalmeren’. Handen en onderarmen tot aan de elleboog en soms knieën worden gebruikt voor deze massage. De oude Lomi Lomi-massagemethode omvatte ook gebeden, zang en dans voor een meer verfrissend effect.

Het concept achter een lomi lomi massage

Lomi Lomi-massage heeft een vergelijkbare ideologie als de traditionele Chinese massage die werkt volgens het Qi-principe. Lomi Lomi massage heeft als concept dat lichaam en geest in een mens fysiek en emotioneel met elkaar verbonden zijn. Het stelt dat herinneringen zich ook in het lichaam bevinden, samen met de hersenen. Als de geest onder stress staat, staat het lichaam ook onder stress en reageert door die stress op te slaan in verschillende cellen door het hele lichaam. Lomi Lomi-massage biedt een manier om de opgeslagen stress tegelijkertijd het lichaam en de geest te laten verlaten, wat als een holistische therapie kan worden gezien.

Het zogeheten huna-principe

Lomi lomi massage komt uit Hawaï en zegt dat Huna het principe van het leven is. Dit is een term uit Hawaii en betekent zoveel als dat er een balans is tussen het emotionele, fysieke en spirituele welzijn van een wezen. Volgens het Huna-principe veroorzaak elke onbalans in het leven ziekte. Lomi Lomi-massage baseert haar massage op dit concept en probeert deze balans in stand te houden of te herstellen

Volgens de Huna traditie zijn er zijn zeven Huna-principes, die je kunt onthouden tijdens je leven. Deze principes geven je kracht en veel een positieve houding:

IK: Let op
KALA: Wees vrij
MAKIA: Wees gefocust
MANAWA: Wees hier
ALOHA: Wees blij
MANA: Wees zelfverzekerd
PONO: Wees positief

Oke, genoeg over Hawaii en haar tradities. Laten we doorgaan met principe van de lomi lomi massage en hoe deze uitgevoerd wordt:

Wat heb je nodig voor een lomi lomi massage?

Lomi Lomi-massage geeft het beste resultaat wanneer je je bevind in een rustgevend omgeving, in het gezelschap van een getrainde masseuse, een massagetafel en massage olie binnen handbereik. Meestal gaat het bij een lomi lomi massage om een sessie van een uur en wordt er verwarmde massage olie gebruikt, voor de beste resultaten.

lomi lomi massage technieken en voordelen

Hoe je een lomi lomi-massage thuis kunt doen

Een lomi lomi massage kun je zelf uitvoeren, met enige voorkennis. Omdat jij dit waarschijnlijk wil leren, deel ik hieronder stapgewijs de technieken voor het uitvoeren van een goede lomi lomi massage.

 1. Kies voor een rustgevende kamer met eventueel wat ontspannende achtergrond muziek.
 2. Gebruik een massagekleed op de vloer of laat je patiënt zich klaarmaken op een massagetafel.
 3. Begin met een royale hoeveelheid massageolie aan te brengen op de huid.
 4. Het hele lichaam wordt opgewarmd door willekeurig alle lichaamsdelen te betrekken met knedende bewegingen vanaf de onderarmen.
 5. Begin met het masseren van de achterkant van het lichaam, met lange halen over de verschillende lichaamsdelen. Een rugmassage apparaat kan je eventueel helpen als je niet goed bent in masseren.
 6. Bedek het gebied van de bovenste ledematen en ga nu naar de onderste ledematen van het lichaam.
 7. De zijkanten van de onderarmen en handen glijden met lange halen over het lichaam. De hielen van de voeten krijgen speciale aandacht bij de lomi lomi massage.
 8. Hoofdmassage wordt gedaan met vingertoppen waarbij de hoofdhuid betrokken is. Een hoofdmassage apparaat kan enorm helpen, indien jij niet goed bent in masseren..
 9. Gezicht en hals worden tegelijkertijd behandeld. Glijdende handpalmen verwarmen het gezicht langs de contouren van het gezicht.
 10. Het tempelgebied en de sinussen mogen niet worden gemist bij een lomi lomi massage. Houdt hier dus rekening mee.
 11. Onderarmen worden gebruikt om de nek op te tillen en het onderliggende gebied wordt met de andere hand gemasseerd. Hiervoor kunnen sommige nekmassage apparaten worden gebruikt.

Het hele proces duurt meestal een uur tot anderhalf uur, om de massage goed uit te voeren. Haast je dus niet en richt je echt op het bieden van de gewenste ontspanning.

Gezondheidsvoordelen van een Lomi Lomi-massage

Lomi Lomi-massage brengt net als veel andere massages, een grote verscheidenheid aan voordelen met zich mee, zeker na een volledige massagesessie. De strelingen helpen bij fysieke en emotionele aandoeningen, waardoor energie voorbij blokkades kan stromen. Hieronder deel ik alle andere voordelen, die je kunt genieten na het ondergaan van een lomi lomi massage:

 • Betere doorbloeding
 • Verlicht de symptomen van pijn (B)
 • Stimuleert de doorstroming van lymfe
 • Herstelt de energiestroom in het lichaam
 • Verbetert de immuniteit (B)
 • Artritis verminderen
 • Migraine verminderen
 • Verbetert de houding
 • Snelle genezing
 • Vermindert stress
 • Verlicht de spierspanning
 • Ontgifting van gifstoffen uit het lichaam
 • Creëert een gevoel van vrede

Conclusie

Lomi Lomi-massage is een oude Hawaiiaanse massage die gebruik maakt van lange, vloeiende bewegingen die het hele lichaam bedekken en lichaam en geest met elkaar verbinden. De massage laat ongewenste stress los op basis van het Huna-principe. Het is heel eenvoudig uit te voeren en je kunt een Lomi Lomi-massage ook thuis uitvoeren met behulp van massageboeken en elektrische massage-apparaten.

+ berichten

Asadullah z'n passie is de gezondheid van de mens. Dit heeft hem doen bewegen de studie Bachelor of Medicine & Bachelor of Surgery te starten aan een gerenommeerde universiteit. In z'n vrije tijd verdient hij graag wat bij met het schrijven van artikelen voor websites in de gezondheidsniche. Bij Mindsetking zijn we blij dat we hem konden toevoegen aan ons team!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *