loopband bureau review en vergelijking

Beste loopband bureau kopen in 2023? Onze review.

Heb je genoeg van het zittend werken en snak je naar wat beweging? Maak kennis met de nieuwe en wondere wereld van loopband bureaus! Deze hippe vervangers van bureaustoelen stellen je in staat om te wandelen en te werken, zonder je workflow hierbij te verstoren. Maar je vooral geen zorgen, we hebben het hier over ontspannen wandelen, geen intense workouts! Wij hebben de beste loopband bureaus voor je op een rijtje gezet, en we hebben ook diepgaande wetenschappelijke inzichten om je te helpen bij je keuze. Dus maak je klaar, trek je comfortabele schoenen aan en laten we samen deze revolutie in werkcomfort verkennen!

Beste loopband bureau review – welke kies jij?

Hieronder de beste loopbanden voor op kantoor die wij hebben getest en vergeleken. We hebben de loopbanden beoordeeld op verschillende aspecten zoals: kwaliteit en materialen, bureau inbegrepen of niet, compactheid van de loopband, geluidsniveau en aanvullende functies zoals bluetooth of applicaties. Doe er je voordeel mee en kies een goed product!

1. LifeSpan – loopband bureau TR1200-DT5 48 (Beste keuze inclusief bureau)

Voordelen:

 • Inclusief verschillende bladgroottes te bestellen
 • Super stille loopband
 • Compact en neemt zo min mogelijk ruimte in
 • Inclusief touchscreen en bluetooth

Nadelen:

 • Kwaliteit heeft een prijskaartje

De LifeSpan Desk Loopband TR1200-DT5 48 is een veelzijdige en handige oplossing voor wie actief wil blijven tijdens het werk. Deze loopband inclusief bureau heeft een elektronisch verstelbare hoogte, zodat je de perfecte ergonomische positie voor jouw werkruimte kunt vinden. Het bevat ook een touchscreen voor eenvoudige bediening van de verschillende snelheden van de loopband, variërend van 0,6 tot 6 km/u. De LifeSpan Desk Treadmill is verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende kantoorruimtes. Het bureau zelf kan tot 100 kg worden belast, waardoor er voldoende ruimte is voor jouw werkmateriaal. Het loopkussen is ontworpen voor dagelijks gebruik en zorgt voor duurzaamheid en comfort tijdens het lopen en werken. Een van de opvallende kenmerken van deze bureauloopband is het stille en compacte ontwerp. Het is perfect voor kleine kantoren of thuiskantoren waar de ruimte beperkt kan zijn en je hoort hem niet.

2. LifeSpan – Loopband voor Stabureau TR1200-DT3 (Beste keuze zonder bureau)

loopband onder sta bureau

Voordelen:

 • Zeer goed beoordeeld door kopers
 • Uiterst stil en heerlijk compact
 • Hoogte verstelbaar evenals de snelheid
 • Kwalitatief zeer sterk product

Nadelen:

 • Maximale snelheid: 6.4 km/h
 • Niet inklapbaar

De LifeSpan – Loopband sta bureau TR1200-DT3 is de perfecte oplossing voor personen die actief en fit willen blijven tijdens het werk. Dit innovatieve bureau is elektronisch in hoogte verstelbaar en heeft een touchscreen voor eenvoudige bediening. De loopband heeft verschillende snelheidsopties variërend van 0,6 tot 6 km/u, zodat gebruikers hun favoriete tempo kunnen kiezen. Bovendien is het bureau verkrijgbaar in verschillende maten en kan het een belasting tot 100 kg dragen. Het loopvlak van deze bureauloopband is ontworpen voor dagelijks gebruik en biedt een handige manier om lichaamsbeweging in uw dagelijkse routine op te nemen. Hiermee kun je actief blijven en calorieën verbranden, aangezien je productief blijft op het werk. Eén van de opvallende kenmerken van de LifeSpan Desk-loopband is het stille en compacte ontwerp. Dit maakt het geschikt voor kleine kantoren of thuiskantoren waar de ruimte beperkt kan zijn. De bedieningselementen zijn gebruiksvriendelijk en stellen je in staat om de snelheid en zelf hellingshoek aan te passen aan jouw voorkeuren.

3. WalkingPad C2 Opvouwbare Loopband werkplek (Beste opvouwbare)

Voordelen:

 • Inclusief LED-display, waarop je jouw voortgang kunt volgen, zoals de tijd, snelheid en verbrande calorieën
 • Mobiele app ook inbegrepen
 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen:

 • Geen sta-bureau meegeleverd

De WalkingPad C2 is een opvouwbare loopband ontworpen voor thuisgebruik, perfect voor mensen met beperkte ruimte. Hij kan ook onder een bureau worden gebruikt, zodat jij tijdens het werk kunt sporten en bewegen. Met een krachtige motor die snelheden tot 6 km/u kan halen, is de C2 geschikt voor wandelen en licht joggen. Het beschikt ook over een dempingssysteem om het geluidsniveau onder de 65 decibel te houden. Opgevouwen heeft de C2 afmetingen van 82,5 * 52 * 13,6 centimeter, waardoor hij gemakkelijk als kleine loopband onder een bed of in een kast kan worden opgeborgen. Uitgevouwen meet hij 144,5 * 52 * 13,6 centimeter. De loopband heeft een LED-display om uw voortgang bij te houden, zoals tijd, snelheid en verbrande calorieën. Deze mini loopband voor onder je bureau is ook compatibel met een mobiele app voor verdere trainingsinzichten en kan worden bestuurd via een afstandsbediening.

4. Bluefin Fitness Kick LITE (Beste prijs/kwaliteit)

Voordelen:

 • Tot 8km/h wat sneller is als de gemiddelde loopband voor onder je bureau
 • Inklapbare loopband: stuur is inklapbaar
 • Behulpzaam bij gezondheidsproblemen
 • Stille motor

Nadelen:

 • Max belastbaar gewicht: 100kg

Wil jij een erg goede loopband onder je bureau voor een mooie prijs? Dit is een erg geschikte loopband voor beweging thuis of op kantoor. Met een stille motor kun je deze loopband voor onder je bureau gebruiken, zonder dat je collega’s of familie leden er last van hebben. Daarnaast kun je op deze loopband zowel flink doorlopen als lopen in een rustig tempo. Calorieën verbranden tijdens je werk was nog nooit zo makkelijk! Het stuur is inklapbaar, waardoor je hem ook gemakkelijker kunt verplaatsen en onder je bureau kunt gebruiken. Een nadeel is dat het maximaal belastbaar gewicht slechts 100 kilo is van deze loopband onder je bureau.

5. Sportstech smart loopband onder bureau thuis of kantoor (Beste goedkope)

Voordelen:

 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Inclusief app functies
 • Top model om het uit te proberen
 • Stille 1pk motor

Nadelen:

 • Sta bureau niet inbegrepen
 • Wat minder kwalitatief als bovenstaande opties

Verhoog jouw productiviteit, concentratie en conditie en verander zelfs fysiek passieve activiteiten in kleine fitnessapparaten met de sWalk en zijn innovatieve functies. Klaar, klaar, lopen! Stijlvolle LED’s reageren op snelheid (1-6 km/u) of je hartslag (in combinatie met de sPulse LED polsarmband) en begeleiden je bij elke stap in 7 verschillende kleuren: blauw, aqua, groen, geel, oranje, rood, magenta goud. Videoconferentie met collega’s, 3.000 stappen. Luister naar een podcast, 5.000 stappen. Film kijken, 10.000 stappen. Met de sWalk worden gewone bezigheden thuis en op kantoor gemakkelijk onderdeel van uw actieve levensstijl.

Loopbank bureau kopen: wat is belangrijk?

Dus, je hebt besloten dat je die zittende levensstijl achter je wilt laten en een loopband bureau aan je thuiskantoor wilt toevoegen? Geweldig! Net als traditionele loopbanden, bieden loopband bureaus vele voordelen. Maar voordat je jouw portemonnee trekt, zijn er een paar dingen die je in overweging moet nemen:

 • Grootte: Past het loopband bureau wel in je ruimte? Het zou een domper zijn als je nieuw gekochte loopband niet eens in je kantoor past! Dus, neem die meetlint ter hand en zorg ervoor dat je weet wat je werkt.
 • Geluid: Sommige loopbanden kunnen behoorlijk wat geluid maken, wat afleidend kan zijn. Zoek naar modellen die een stille motor bezitten, waardoor je geruisloos kunt bewegen.
 • Snelheidsinstellingen: Je wilt waarschijnlijk geen marathon lopen terwijl je een belangrijke presentatie aan het voorbereiden bent, maar lekker bewegen op je eigen tempo is natuurlijk wel fijn. Zorg ervoor dat de loopband een comfortabele wandelsnelheid kan instellen, waardoor jij lekker op je eigen tempo kunt wandelen.
 • Het formaat: Je wil genoeg ruimte overhouden voor andere spullen in je kamer. Het verbanden van calorieën en bewegen is misschien belangrijk, maar het overhouden voor genoeg ruimte voor andere zaken ook!
 • Compatibiliteit met accessoires: Overweeg of je misschien andere accessoires wilt toevoegen, zoals monitor armen of toetsenbordlades. Sommige loopband bureaus zijn hiervoor beter geschikt dan andere.
 • Stabiliteit: Een goed loopband bureau moet een stabiele werkruimte bieden, zodat je laptop of computer niet wiebelt terwijl je loopt. Het is niet fijn als je na een aantal stappen merkt dat je niet comfortabel loopt en hier je focus naar uit gaat.
 • Prijs: Last but not least, let op je budget. Hoewel een loopband bureau een geweldige investering is in je gezondheid, wil je geen gat in je portemonnee slaan.

Door deze punten in overweging te nemen, kun je ervoor zorgen dat je de beste loopband voor onder je bureau koopt, op basis van jouw behoeften en levensstijl. Veel succes met de aankoop van je nieuwe loopband! Er liggen een voordelen van het meer bewegen op je te wachten, waar ik je graag wat meer over vertel:

Voor- en nadelen van een loopband bureau

Voordat je die beslissende stap neemt (letterlijk en figuurlijk) om een nieuwe loopband te kopen, is het belangrijk om zowel de zonnige kanten als de mogelijke schaduwkanten van loopband bureaus te overwegen. Laten we eerst kijken naar de voordelen die wandelen een loopband bureau kan bieden:

 • Beweging tijdens het werk: Deze is voor de hand liggend, toch? Met een loopband bureau hoef je niet meer urenlang stil te zitten en kan je lekker in beweging blijven tijdens je werkdag, doordat je eigenlijk een wandeling maakt tijdens het werken.
 • Gemakkelijk thuis wandelen: nog nooit was thuis wandelen zo gemakkelijk en aantrekkelijk als met een loopband bureau. Je moet de tijd tijdens je werk toch volmaken toch? Daarnaast is de stap om te gaan wandelen erg groot, wanneer je de loopband al thuis op je vloer hebt liggen. Vele malen groter, dan wanneer je eerst naar de sportschool moet rijden, fietsen of wandelen.
 • Verhoogt de productiviteit: Onderzoek heeft aangetoond dat lichte beweging, zoals wandelen, de hersenactiviteit kan stimuleren en dus de productiviteit kan verhogen. Win-win!
 • Verhoogt de creativiteit: Sommige mensen vinden dat het in beweging zijn tijdens het werk hun creatieve sappen helpt stromen, wat resulteert in meer innovatieve ideeën en oplossingen. Zo kun je dus een loopband onder je bureau gebruiken om je creativiteit te verhogen.
 • Vermindert vermoeidheid: Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar lichte fysieke activiteit gedurende de dag kan je eigenlijk helpen je energieker te voelen. Dit komt doordat beweging de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer naar de hersenen verhoogt.
 • Vermindert rug- en nekpijn: Door regelmatig te bewegen tijdens het werk, in plaats van langdurig zitten, kun je het risico op rug- en nekpijn verlagen.
 • Bevordert gewichtsverlies: Calorieën verbranden tijdens je werk? Een loopband op kantoor geeft jou de benodigde beweging die je zoekt. Hoewel het tempo van wandelen op een loopband bureau meestal langzaam is, kan het regelmatig gedurende de dag doen leiden tot een aanzienlijke toename van het aantal verbrande calorieën.
 • Goed voor je gezondheid: Regelmatige lichaamsbeweging, zelfs in de vorm van langzaam wandelen, kan leiden tot een verbeterde cardiovasculaire gezondheid, gewichtsverlies en verbeterde mentale gezondheid. Je hoeft geen bergen te bewandelen op je loopband; gewoon wat beweging elke dag is meer dan voldoende.

Maar, net als alles in het leven, zijn er ook enkele potentiële nadelen die je in overweging moet nemen:

 • Geluid: Zoals we eerder al hebben genoemd, kunnen sommige loopband bureaus lawaaierig zijn, wat afleidend kan zijn voor jou of je collega’s. Gelukkig maken de beste loopbanden voor onder je bureau uit dit artikel nauwelijks geluid.
 • Vereist gewenning: Het kan even duren voordat je je op je gemak voelt bij het lopen op een loopband en werken tegelijkertijd. Maar maak je geen zorgen, de meeste mensen wennen er erg snel aan een loopband onder hun bureau en gebruiken hem vervolgens dagelijks!
 • Niet geschikt voor hardlopen: vrijwel alle loopbanden voor onder je bureau hebben een maximum snelheid van rond de 6 km/h. Dit maakt ze erg geschikt om te wandelen, maar niet om hard te lopen. Wil je hardlopen? Kijk dan voor een goede hardloopband.
 • Prijs: Hoewel er betaalbare opties zijn, kunnen loopband bureaus een flinke investering zijn. Het is echter een investering in je gezondheid en welzijn en dus is het zeker wel het overwegen waard om een loopband voor thuis of op kantoor aan te schaffen.

Door de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die het beste bij jouw behoeften en levensstijl past. Succes met je nieuwe loopband!

Wetenschappelijk onderzoek

Om nog wat dieper in de mogelijke voordelen van het gebruik van beste loopbanden voor op je werkplek te duiken, hebben we gezocht naar wetenschappelijk onderzoek. Lees hieronder meer over de onderzoeken die we hebben gevonden:

Betere sfeer

Volgens recent onderzoek vanuit het land van hamburgers en hotdogs – ja, je raadt het al, de Verenigde Staten – kan een loopband bureau op je werkplek niet alleen je prestaties een boost geven, maar zelfs bijdragen aan de sfeer in je team. Wie had gedacht dat een beetje wandelen tijdens je werk, de sleutel zou kunnen zijn tot je volgende promotie en een betere band met je collega’s? Dus hup, aan de wandel met die rapporten!

Gezondheid voorop

Daarnaast blijkt uit diezelfde studies dat als je elke dag 10.000 stappen zet, je risico op enge dingen als kanker, dementie en hartziekten aanzienlijk afneemt. Maar wacht, het wordt nog beter! Als je van die 10.000 stappen er 3.000 op een iets vlotter tempo doet, wordt de kans op deze ziektes nog kleiner. Met andere woorden, je zou kunnen zeggen dat elk stapje er één is in de richting van een gezonder leven en dat je die nieuwe loopband echt nodig hebt!

Sportschool onnodig

En nu voor het klapstuk. Stel je voor dat je al je inspanningen in de sportschool kunt inruilen voor een rustige wandeling op de loopband, tijdens je werk. Klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Maar volgens meerdere studies kan het zetten van 10.000 stappen in een relaxed tempo zelfs beter zijn voor je gezondheid dan driemaal per week zwoegen in de sportschool. Bovendien, het is een uiterst effectieve manier om vet te verbranden. Geen zweet en tranen meer op de crosstrainer, maar lekker wandelen op een loopband onder je bureau!

bureau loopband kopen
Indien jij nog niet verkocht bent na bovenstaande voordelen, zijn hieronder nog een aantal alternatieven die je kunt overwegen.

Welke alternatieven voor de loopband op je werkplek zijn er?

Als een loopband bureau niet helemaal jouw ding is, wees dan niet ontmoedigd! Er zijn tal van andere manieren om beweging in je werkdag te integreren. Hier zijn een paar alternatieven die je misschien wilt overwegen:

 • Sta-bureaus: Als je niet het type bent dat kan lopen en werken tegelijkertijd, kan een sta-bureau een geweldig alternatief zijn. Deze bureaus kunnen vaak op hoogte worden versteld, zodat je kunt wisselen tussen zitten en staan gedurende de dag, wat ook al gewoon erg goed is voor je ergonomie en lichaam.
 • Zit-sta krukken: Deze ergonomische krukken veranderen van hoogte afhankelijk van of je staat of zit. Het idee is dat ze je aanmoedigen om meer te bewegen, zelfs als je zit.
 • Oefenbalstoelen: Deze vervangen je traditionele bureaustoel door een oefenbal (of zitbal), wat je lichaam dwingt om spieren te gebruiken om in balans te blijven. Het is een eenvoudige manier om je kernspieren te trainen en calorieën te verbranden terwijl je werkt.
 • Bureaufietsen: Denk aan een loopband bureau, maar dan met fietsen. Deze fietsen onder je bureau hebben een ingebouwde fietspedaal zodat je kunt trappen terwijl je werkt.

Elk van deze alternatieven – voor een loopband bureau – heeft zijn eigen unieke voordelen en kan een geweldige manier zijn om je werkdag actiever en gezonder te maken. Vergeet niet dat de sleutel tot succes is om een oplossing te vinden die je daadwerkelijk zult gebruiken en die goed past bij jouw werkgewoonten en levensstijl.

Veelgestelde vragen

Wat is onze ervaring met een loopband bureau?

Werken en sporten is nog nooit zo leuk geweest! Je blijft fit terwijl je werkt en hoeft dus na werk niet nog extra de deur uit om te bewegen. Het is erg comfortabel en dat hadden we niet direct verwacht. Om eerlijk te zijn vinden we het een beter alternatief, dan een gewoon sta-bureau omdat je nu ook daadwerkelijk wandelt tijdens het werken. Het is ook totaal niet zwaar en goed uit te houden. Het meest positieve is dat, de kwaliteit van je werk er niet onder lijdt.

Hoeveel loopbanden voor kantoor hebben jullie getest?

Wij hebben 12 loopbanden getest. Hier zaten zowel mini loopband bureaus bij, als wel wat grotere modellen. De best geteste modellen vind je in ons artikel.

+ berichten

Maarten is al geruime tijd schrijver bij Mindsetking. Hij schrijft vooral vergelijkingsartikelen en artikelen op basis van wetenschappelijke informatie over ergonomisch werken, sport, voeding & gezondheid. Hij is in z'n leven veel bezig geweest met het ergonomisch inrichten van werkplekken en met het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid bij zichzelf en zijn cliënten. Naast zijn werk kijkt hij graag voetbal, tennis maar ook olympische sporten en bezoekt hij zo nu en dan graag eens een concert.