Effectief magnesium voetenbad? – Een gedetailleerde gids

Waarom wordt het gebruik van een magnesium voetenbad door? Wie kan een voetenbad met magnesium gebruiken? Wat is precies de rol van magnesium voetenbad? Er kunnen nog veel meer van dit soort vragen in je opkomen als je wordt verteld over het nemen van dit voetenbad. Laten we alle vragen over het voetenbad behandelen.

Een magnesium voetenbad bevat magnesiumchloridevlokken die o.a. helpen om je spieren te ontspannen. Onderdompelen in magnesium via een voetenbad helpt stress te verlichten, sommige huidaandoeningen te genezen en het magnesiumgehalte van het lichaam te verbeteren. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder en kom erachter wat een magnesium voetenbad nog meer kan betekenen.

Belang van een voetenbad met magnesium

Magnesium is een speciaal soort mineraal dat eigenlijk maar in kleine hoeveelheden in ons lichaam nodig is, maar het speelt wel een hele belangrijke rol voor onze gezondheid in het algemeen. Het helpt bij vele functies in het lichaam, waaronder het geven van voldoende energie. Door een voetenbad te nemen met magnesium, kunnen we op een zachte en verzorgende manier deze belangrijke stof aan ons lichaam geven, wat bijdraagt aan alle voordelen die magnesium ons te bieden heeft.

Magnesium in het menselijk lichaam speelt zijn rol bij:

 • Ontspannende spieren
 • Regulering van calcium en hartcontractie
 • Energie leveren
 • Op peil houden van de bloedsuikerspiegel
 • Versterking van tanden en botten

De voordelen van een magnesium voetbad

Een dergelijk voetenbad is van vitaal belang vanwege de resultaten die het met zich meebrengt voor het menselijk lichaam. Enkele van de essentiële effecten van een voetenbad met magnesium zijn:

 • Het verlichten van spierspanning en spasmen
 • Verbetering van de bloedcirculatie
 • Opnemen van magnesium middels een lekker voetenbad
 • Het verwijderen van dode huidcellen op de voeten
 • Behandeling van schimmelinfecties
 • Verwijderen van geur van voeten (dus geen stinkvoeten meer)
 • Verzachten van verschillende huidaandoeningen zoals acne, psoriasis, eczeem, enz.
 • Hydraterend skiën
 • Afnemende gewrichtspijn
 • Stimuleren van een goede nachtrust
voetenbad magnesium

Magnesium voetbad ontgifting

Een magnesium voetenbad helpt bij het ontgiften van de schadelijke chemicaliën in het menselijk lichaam. Je kunt jouw voeten van vele kwaaltjes genezen door ze in een magnesium voetbad te laten weken, omdat magnesium helpt de witte bloedcellen te herstellen en ontstekingen te verminderen die worden veroorzaakt op verschillende wijzen. Eén daarvan kan te wijten zijn aan een tekort aan magnesium. (B)

Magnesium voetenbad voorbereiden met magnesium vlokken

Het bereiden van een dit voetenbad is eenvoudig; doe gewoon magnesium vlokken in warm water en meng ze goed. Je kunt een paar druppels van je favoriete etherische olie toevoegen voor nog wat extra ontspanning of zelfs verlichting van je voeten.

Een voetenbad met magnesium maak je door ¼ tot ½ kopje magnesium vlokken in warm water te gieten en het vervolgens goed te roeren. Je kunt het gehalte aan magnesium vlokken aanpassen aan je persoonlijke keuze, maar doorgaans 125 gram per 4 liter een goede verdeling.

Let op: Vermijd het gebruik van heet water vanwege de nadelige effecten zoals een brandende huid, roodheid, jeuk, het wegspoelen van noodzakelijke oliën en vocht van de huid en het uitdrogen van de huid.

Magnesium vlokken voetenbad- opname via onze huid

Onze huid is niet alleen het orgaan dat ons in contact brengt met de buitenwereld om ons heen, maar het helpt ons ook om belangrijke stoffen, zoals magnesium, op te nemen (in dit geval middels een voetenbad). Door een voetenbad met magnesium vlokken te nemen, maakt de huid gebruik van haar natuurlijke vermogen om deze bruikbare stoffen op te nemen, zodat wij van de voordelen kunnen genieten.

Een magnesium voetenbad helpt om stress te verminderen, de spieren te ontspannen, en ongewenste stoffen uit het lichaam te verwijderen, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor de inname van magnesium, wat essentieel is voor vele functies in ons lichaam. Het is een zachte en natuurlijke manier om voor onszelf te zorgen en ons algemeen welzijn te verbeteren.

Hoe vaak mag je een magnesium voetenbad nemen?

 • Het is voldoende om jouw voeten gedurende 20 minuten onder te dompelen in een magnesium voetenbad, voor de beste resultaten.
 • Je kunt het 2-3 keer per week gebruiken, afhankelijk ook van wat je doel is en wat aanbevolen wordt door je arts.

Bijwerkingen van een magnesium voetenbad

Onthoud de volgende tips voordat je dit gebruikt voor maximaal voordeel, omdat je mogelijk extra zorg nodig heeft.

 • Dit type voetenbad maakt onze voeten wat droger, dus het is belangrijk om je voeten af te spoelen na afloop.
 • Als je een vochtarme huid hebt, probeer dan niet vaker dan twee keer per week een magnesium vlokken voetenbad te nemen.
 • Gebruik altijd USP-gecertificeerde producten.
 • Als je diabetes hebt, zijn voetbaden niet veilig voor je.

Wanneer geen magnesium voetenbad nemen?

Er zijn bepaalde situaties wanneer het nemen van een voetenbad met magnesium niet de beste keuze is. Indien je al meer dan een week last hebt van pijn aan je voeten, of als je voeten gezwollen of rood zijn, is het beter om eerst medisch advies in te winnen. Hetzelfde geldt als je open wonden of zweren op je voeten hebt (kijk uit). In deze situaties is het belangrijk om voorzichtig te zijn en professioneel medisch advies te zoeken om verdere pijn of verergering van de situatie te voorkomen.

voetenbad met magnesium vlokken

Magnesium voetenbad tijdens de zwangerschap

Je kunt met de vraag komen naar de veiligheid van een magnesium voetbad tijdens de zwangerschap. Het is volkomen veilig tijdens de zwangerschap omdat magnesiumchloride in die fase zelfs een essentieel supplement is. Misschien wil je in deze tijd zelfs wel even lekker extra ontspannen met een voetenbad met massagefunctie?

Een voetenbad met magnesium na het sporten

Sporten vermindert de magnesiumophoping in de spieren en het lichaam, en deze vermindering wordt weer normaal wanneer de persoon stopt met trainen. Maar dit voetenbad brengt het magnesiumgehalte in de spieren onmiddellijk in evenwicht en dit is dus een voordeel voor sporters.

Stressverlichtende effecten

Sommige onderzoeken tonen aan dat psychologische aandoeningen zoals stress bij individuen verband houden met lagere magnesiumgehaltes. (B)

Een magnesium voetenbad helpt stress te verminderen doordat het magnesium erin door de huid wordt opgenomen en het magnesiumgehalte verhoogt.

Verschil tussen magnesium voetenbad en Epsom zout

Magnesium voetenbad en Epsom zout lijken erg op elkaar, maar er zijn ook bepaalde kleine verschillen aan te merken tussen beide. Het grootste verschil zit in de soorten zouten die ze bevatten en hoe snel je lichaam deze opneemt. Magnesium voetenbad bevat magnesiumchloride, dat door je lichaam sneller wordt opgenomen in vergelijking met de sulfaten in Epsom zout. Dit betekent dat het magnesium in het magnesium voetenbad op een efficiëntere manier door je lichaam kan worden gebruikt voor allerlei belangrijke functies, die verband houden met je gezondheid.

Laatste woorden

Als je last hebt van spierspanning, zwelling in de voeten, pijn in het lichaam, stress, stinkende voeten en een schimmelinfectie aan je voeten, dan kan dit een erg goede oplossing voor deze aandoeningen. Daarnaast is het ook uitermate geschikt om dode huidcellen op je voeten te verweijderen, maar is het belangrijk om te controleren dat je huid niet is uitgedroogd, voor dat je het voetenbad met magnesium neemt.. Zorg dat je een voetenbad stapsgewijs gebruikt.

Andere situaties waarin je een voetbad met magnesium beter niet kan nemen zij: bij diabetes, open wonden en pijn die langer dan een week aanhoudt. Gebruik een magnesium voetenbad niet vaker dan 3-4 keer per week – zonder overleg met je arts en niet meer dan 20-25 minuten. O ja en spoel je huid goed af met schoon lauw water na een magnesium voetbad!

Relevante aanvullende artikelen over voetenbaden en middelen:

Website | + berichten

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.