Heb je last van spierpijn, spierpijn of gewoon behoefte aan ontspanning? Dan is massagegel wellicht iets voor jou om te overwegen. Massagegel is een alternatief voor het gebruik van massageoliën en lotions. Het staat erom bekend dat het een beschermende barrière vormt tussen je huid en de handen van de massagetherapeut, terwijl het de smering bevordert. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van het gebruik van massagegels en of het jouw algehele gezondheid ten goede kan komen.

Massage gel, wat is het?

Als je ooit online hebt gezocht naar massagegel, is het je misschien opgevallen dat veel winkels alternatieven bieden voor massage gels.

Maar bestaat deze “alternatieve” massagegel eigenlijk? Het antwoord is een beetje vaag om eerlijk te zijn omdat de zoekterm wel resultaten oplevert, maar vaak andere producten worden getoond, die niet de term ”massage gel” bevatten.

Hieruit kunnen wij concluderen dat massage gel niet echt iets is. Bij Bol.com is het eerste zoekresultaat zelfs glijmiddel in plaats van een massage gel.. We hebben niet enkel product hier kunnen vinden dat echt een massage gel is..Ga

Wat is er wel?

Als het gaat om professionele massages, zijn er verschillende soorten gels (eigenlijk bijna altijd oliën genoemd) die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het type massage dat wordt uitgevoerd. Deze omvatten minerale oliën, jojoba-olie, druivenpitolie en andere natuurlijke stoffen.

Deze stoffen hebben allemaal verschillende eigenschappen waardoor ze ideaal zijn voor bepaalde soorten massagebehandelingen.

Minerale oliën kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt bij diepe weefselmassages omdat ze zorgen voor smering en wrijving verminderen tijdens de sessie.

Aan de andere kant wordt jojoba-olie vaak gebruikt als aromatherapie-olie vanwege de kalmerende geur en hydraterende eigenschappen.

Hoe vind ik een goede massage olie?

Een massage krijgen is een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen. Maar om de ervaring zo bevredigend en comfortabel mogelijk te maken, is het belangrijk om de juiste massageolie te kiezen.

Het kan moeilijk zijn om jouw behoeften te begrijpen bij het overwegen van verschillende soorten massageolie. In dit artikel bespreken we hoe je de beste massageolie kunt vinden die bij jou past!

Ga naar het artikel met de beste massage oliën beschikbaar>>>

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.