De spieren in de nek en schouders vormen een deel van dezelfde monnikskapspier. Bijna iedereen heeft wel eens een schoudermassage gekregen of gegeven. Als je die massage geeft met een massage gun zal die dieper doorwerken dan een massage met de handen.

De spierdelen zullen ook makkelijker los en zacht worden, de knopen zullen verdwijnen, en wat belangrijker is, langer wegblijven bij regelmatige massages.

Alleen al voor massages van de nek en schouders is het de moeite waard een massage gun te kopen. Je kunt dan volledig ontspannen en pijnlijke plekjes aanpakken.

Massage gun gebruiken ter ontspanning van je nek- en schouders

Als iemand die jaren heeft geworsteld met nek- en schouderpijn en vele andere hiermee heeft geholpen, kan ik getuigen van de transformerende kracht van een massage gun in deze gebieden. Deze precieze massage apparaten gebruiken percussietherapie om pijnlijke spieren aan te pakken en spanning los te laten, waardoor vrijwel onmiddellijke verlichting wordt geboden aan het getroffen gebied.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een massagepistool voor nek- en schouderpijn is dat je hiermee dus specifieke gebieden nauwkeurig kunt behandelen. In tegenstelling tot traditionele massages die moeilijk alleen toe te passen zijn, legt een massage pistool de kracht (letterlijk) in je eigen handen. Je kunt gemakkelijk die moeilijk bereikbare plekken bereiken en de intensiteit naar behoefte aanpassen totdat je precies het juiste drukniveau hebt gevonden. Er zijn namelijk vaak veel verschillende snelheidsinstellingen en opzetstukken waar je uit kunt kiezen.

Een ander voordeel van het gebruik van een massagepistool is dat het kan helpen de bloedstroom en circulatie naar het getroffen gebied te verbeteren. Dit helpt niet alleen ontstekingen te verminderen, maar bevordert ook de genezing door de broodnodige voedingsstoffen en zuurstof aan de spieren te leveren.

Massage gun voor je nek gebruiken – tips

Een massage gun kan helpen bij nekpijn, dat heb je ook kunnen lezen in ons andere artikel. Er zijn verschillende opzetstukken bij de massage gun die je effectief voor je nek kunt gebruiken.

Zo raden we je aan om het vork-vormige opzetstuk voor je nek te proberen en dan vooral voor het gebied rondom je wervelkolom.

Een ander leuk opzetstuk is het opzetstuk met de punt, welke je ook voor de nek kunt proberen. Pas op: deze dringt wel bijzonder goed door in je spieren!

Massage gun voor je schouders gebruiken – tips

Ook kun je een massage gun goed voor je schouders gebruiken met de verschillende opzetstukken.

Ook voor de schouders kun je het vork-vormige opzetstuk proberen en daarnaast vinden we het bol-vormige opzetstuk zelf altijd lekker voor de schouders.

Daarnaast kunnen massage guns bij rugpijn ook worden ingezet en vele andere pijnen, waardoor het een massage apparaat voor het hele lichaam is.

Beste massage gun vinden voor je nek en schouders

Bezoek ons artikel met de beste massage guns van dit moment>>>

Freelance schrijver gezondheid | + berichten

Martijn schrijft graag artikelen die verband houden met zijn interesses en passies. Zo schrijft hij graag over onderwerpen als fysiotherapie, massage en massage apparaten. De beste massage apparaten die hij vergelijkt voegt hij maar al te graag toe aan zijn eigen assortiment. Hij struint graag het internet af en neemt reviews uitvoerig door.