Is een massage gun pijnlijk om te gebruiken en hoe weten we dat?

Overweeg jij te investeren in een massagepistool? Voordat je de sprong waagt, is het belangrijk om de implicaties van het gebruik van dit soort apparaten te begrijpen.

Veel mensen vragen zich af of massagepistolen pijnlijk kunnen zijn om te gebruiken en hoe ze dat kunnen zien. Hier bij Mindsetking hebben we zelf verschillende soorten massagepistolen uitgeprobeerd en uitgebreid onderzoek gedaan om deze vragen te beantwoorden.

In dit artikel zullen we dieper in gaan op onze ervaringen en de recensies die wij hebben gelezen.

Wat is onze ervaring en die van andere gebruikers omtrent de pijn?

Ben je nieuwsgierig naar het gebruik van een massage gun, maar ben je bang dat het pijnlijk kan zijn? We begrijpen jouw bezorgdheid – en we kunnen kunnen jullie verzekeren dat wij het niet pijnlijk vonden om een massage gun te gebruiken en dat we niet of nauwelijks recensies zijn tegengekomen waarbij mensen het als pijnlijk omschreven.

Onze ervaring is dat de pulserende bewegingen van het de massage gun echt goed aanvoelen en dat je zelfs kunt lachen van opluchting als de spanning wegsmelt.

We hebben ook veel recensies gelezen van mensen die massagepistolen hebben gebruikt, en ze melden allemaal vergelijkbare gevoelens van ontspanning en tevredenheid.

Veel mensen vinden de sensatie uniek, maar op geen enkele manier ongemakkelijk of zelfs maar een beetje onaangenaam. Een paar mensen beschrijven het als een ’tintelend’ of ‘grappig en ontspannend’ gevoel – meer als een minivakantie dan als een pijnstillende behandeling!

Bij onze nekpijn deed de massage gun, verder ook geen zeer en bood erna zelfs direct verlichting.

Iedereen heeft een andere pijngrens

Bij het overwegen of een massagepistool al dan niet pijnlijk is om te gebruiken, is het belangrijk om te onthouden dat iedereen een andere pijngrens heeft.

Hoewel niemand van ons pijnklachten heeft gemeld met betrekking tot het gebruik van onze massagepistolen, hoeft het niet zo te zijn dat dit bij iedereen zo zal zijn.

We hebben niet voldoende ervaringen met medische aandoeningen

Voor mensen met medische aandoeningen zoals fibromyalgie kan het gebruik van een massagepistool pijn veroorzaken vanwege de intensiteit van trillingen. Het is echter belangrijk op te merken dat niet iedereen pijn ervaart bij het gebruik van een massagepistool.

Voor degenen die zich zorgen maken over de pijn die gepaard gaat met het gebruik van een massagepistool of een medische aandoening hebben, is het het beste om eerst met jouw arts te praten.

Jouw arts kan advies geven over hoe je het apparaat veilig en correct kunt gebruiken zonder ongemak te veroorzaken of bestaande medische aandoeningen te verergeren.

Bovendien hebben de meeste massagepistolen instelbare instellingen, zodat je het vermogensniveau van jouw apparaat kunt aanpassen aan wat voor jou persoonlijk comfortabel is.

We weten wel dat er tegenwoordig ook fysiotherapeuten zijn die massage guns gebruiken, dus wellicht goed om bij hun langs te gaan!