Spierpijn kent verschillende oorzaken. Myalgie. komt heel vaak voor. Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van spierpijn en spierpijn is niet persé goed of slecht. Omdat er in bijna alle delen van het lichaam spierweefsel zit, kan dit soort pijn vrijwel overal gevoeld worden.

Een massage gun kan zorgen dat de spieren sneller herstellen en een vervelende blessure sneller doen vergeten. Het is geen garantie, maar met de verschillende snelheidsstanden en het juiste opzetstuk zijn ze een perfecte aanvulling voor iedere sporter en wordt een ontspannende herstel massage toegankelijk.

Er is echter niet één oorzaak voor spierpijn. Hoewel overbelasting of letsel vaak voorkomt, zijn er ook andere mogelijke verklaringen voor aanhoudend ongemak.

Vaak kunnen mensen met spierpijn de oorzaak gemakkelijk achterhalen. Dat komt omdat de meeste gevallen van myalgie het gevolg zijn van te veel stress, spanning of lichamelijke activiteit. Enkele veel voorkomende oorzaken zijn:

Hoe kan een massage gun helpen bij spierpijn?

Als gezondheidswerker is mij talloze keren gevraagd naar de voordelen van massage guns. Patiënten die spierpijn en -spanning ervaren, zijn vaak benieuwd of deze apparaten verlichting kunnen bieden. Het simpele antwoord is ja, een massage pistool kan zeker nuttig zijn en direct effect hebben als het gaat om het verminderen van spierpijn.

Massage pistolen gebruiken klopmassage- en vibratie massage technieken om zich met snelle drukpulsen op specifieke delen van het lichaam te richten. Deze deep tissue massage apparaten dringen door lagen van spier- en bindweefsel, waardoor knopen en verklevingen effectief worden verbroken en de spieren dus een stuk meer ontspannen worden. Door de bloedtoevoer naar bepaalde gebieden te verbeteren, stimuleren massage guns de genezing en bevorderen ze ontspanning in de spieren.

Daarnaast kunnen massage guns ook ingezet worden bij andere uiteenlopende spierproblemen.

Spierspanning in een of meer delen van het lichaam

Een aantal prominente spierproblemen waar een massage pistool bij kan helpen, kunnen zijn:

Massage doet niet alles om deze problemen uit de weg te gaan of te genezen, maar massage, regelmatig en op de juiste manier, kan wel helpen. Maar ook rust is belangrijk. Een dag of langer voor spierpijn na inspanningen of bewegingen waar je lichaam niet aan gewend

Voorzichtige massage met een goede massage gun bij spierpijn kan helpen, maar verzeker je ervan dat het de juiste tharapie is voor je aandoening. Als je het niet zeker weet, neem dan contact op met je huisarts.

De juist massage gun vinden voor je spierpijn

Denk hierbij goed na over het budget dat je uit wil geven voor jouw massage gun bij spierpijn. Houd hierbij in gedachten dat een goedkope investering op korte termijn voordeliger kan lijken, maar dit op lange termijn vaak niet is. Goedkope apparaten gaan namelijk eerder stuk, waardoor je snel weer een nieuwe moet kopen. Een goed massage apparaat voor een redelijke prijs die lang meegaat is bijvoorbeeld de Maicura massage gun of de Northwall massage gun. Deze zijn zeer goed beoordeeld en leveren ook daadwerkelijk goede prestaties.

Bekijk eventueel ons artikel met de beste massage guns>>>

Freelance schrijver gezondheid | + berichten

Martijn schrijft graag artikelen die verband houden met zijn interesses en passies. Zo schrijft hij graag over onderwerpen als fysiotherapie, massage en massage apparaten. De beste massage apparaten die hij vergelijkt voegt hij maar al te graag toe aan zijn eigen assortiment. Hij struint graag het internet af en neemt reviews uitvoerig door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *