Als het gaat om spierverlichting, wenden veel mensen zich tot massagepistolen voor een snelle oplossing. Maar wat je misschien niet weet, is dat massagepistolen ook worden gebruikt door professionals, zoals fysiotherapeuten.

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de algehele gezondheidszorg, vaak gericht op het herstel van de mobiliteit na een blessure of operatie.

Fysiotherapeuten gebruiken verschillende methoden om hun patiënten te helpen herstellen, waaronder manuele therapie, oefenprogramma’s en therapeutische modaliteiten.

De toevoeging van een massagepistool stelt de therapeut in staat om met grotere precisie op diepe spieren te richten dan alleen traditionele methoden kunnen bieden.

In dit artikel bespreken we het verband tussen fysiotherapie en massagepistolen en hoe ze kunnen samenwerken om pijn en benauwdheid in het lichaam te verlichten.

Is een massage gun werkelijk zo’n goed apparaat?

Het massagepistool is een populair hulpmiddel voor professionele fysiotherapeuten, fysiotherapeuten en sporters. Het wordt gebruikt om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en de flexibiliteit te vergroten door zich op specifieke delen van het lichaam te richten.

Fysiotherapeuten zijn experts die precies weten welke spieren aandacht nodig hebben en hoe ze behandeld moeten worden.

Massagepistolen werken door snelle pulstrillingen af te geven aan de pijnlijke spier of het pijnlijke gebied met een instelbare snelheidsinstelling die helpt om het spierweefsel in zeer korte tijd te ontspannen.

De intensiteit kan ook worden aangepast zodat het geen ongemak of pijn veroorzaakt tijdens de behandeling. Hierdoor kunnen fysiotherapeuten massagepistolen gebruiken voor een preciezere stimulatie dan andere vormen van massagetechnieken.

Lees meer over de vraag of een massage gun goed of slecht is, in ons bijbehorende artikel>>>

Hoe gebruiken fysiotherapeuten tegenwoordig massage guns?

Fysiotherapeuten zijn getrainde professionals die weten hoe ze massagepistolen en de verschillende hulpstukken moeten gebruiken.

Massagepistolen zijn een geweldig hulpmiddel dat kan worden gebruikt in combinatie met fysiotherapie om de spiergezondheid te verbeteren en pijn te verminderen.

Met de juiste techniek kunnen fysiotherapeuten knopen uitwerken, littekenweefsel verbreken, mobiliteit vergroten en de bloedsomloop bevorderen.

Er zijn verschillende soorten hulpstukken voor een massagepistool waarmee het op specifieke spieren of delen van het lichaam kan worden gericht en meestal werken massage guns zonder pijn.

Het ene hulpstuk kan bijvoorbeeld zijn ontworpen voor een diepere penetratie in grote spiergroepen, terwijl een ander beter kan worden gebruikt om kleinere spieren of triggerpoints aan te pakken.

Fysiotherapeuten begrijpen welk hulpstuk het meest geschikt is voor elke individuele patiënt, zodat ze maximaal profiteren van hun behandelsessie.

Massage guns helpen bij nekpijn wat de meeste mensen betreft. Daarnaast bied het ook verlichting voor andere spiergroepen en pijnen. Dit kun je onder andere lezen in reviews en onderzoeken.

Meer over verschillende soorten massage pistolen kun je lezen in ons vergelijkingsartikel over massage pistolen>>>

Adviseren fysiotherapeuten ook andere massage apparaten

Hoewel massagepistolen de laatste jaren steeds populairder zijn geworden, bevelen fysiotherapeuten ook andere apparaten aan? Het antwoord kan afhangen van de mening van elke individuele fysiotherapeut.

Sommige fysiotherapeuten zijn van mening dat massagepistolen een effectief hulpmiddel zijn om het bewegingsbereik en de bloedsomloop te verbeteren, terwijl anderen misschien denken dat er betere opties beschikbaar zijn.

Uit onze ervaring adviseren sommige therapeuten het gebruik van een massage roller, ook wel foam roller. In ons artikel ”massage gun vs foam roller” kom je erachter welke volgens ons onderzoek beter is.