afbeelding van een vrouw die een medisana bloeddrukmeter gebruikt

5x beste Medisana bloeddrukmeter in onze 2023 review!

Welkom bij deze uitgebreide gids en review over het kopen van een Medisana bloeddrukmeter, een toonaangevend merk in de wereld van gezondheid en bloeddrukmeters. Medisana, met een lange geschiedenis en wortels in Duitsland, heeft een solide reputatie opgebouwd voor het leveren van hoogwaardige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke bloeddrukmeters tegen concurrerende prijzen. Klinkt voldoende interessant, toch?

Daarom hebben wij ze getest en vergeleken met de concurrenten, waarbij uiteraard ook de voordelen, nadelen en functies van Medisana bloeddrukmeters aam bod komen. Om niet enkel op onze eigen mening af te gaan, laten we ook experts- en gebruikers ervaringen zien.

Ben je er klaar voor, want ik heb er m’n best gedaan op dit artikel en kan niet wachten om het met je te delen!

Top 6 Medisana Bloeddrukmeters van dit moment

Om met het belangrijkste (voor de meeste lezers) te beginnen, zijn hier de top 5 beste Medisana bloeddrukmeters die je zou moeten overwegen voor het bijhouden van jouw bloeddrukwaarden. Deze apparaten van Medisan worden het best beoordeeld en worden als erg goed beschouwd voor het behoud van een goede gezondheid en bieden betrouwbare resultaten.

1. Medisana BU 510 Bloeddrukmeter (Beste prijs/kwaliteit)

afbeelding van de beste medisana bloeddrukmeter

Voordelen:

 • Kan een onregelmatige hartslag meten
 • Geschikt voor 90 geheugenplaatsen
 • Voordelig in prijs in vergelijking met concurrenten

Nadelen:

 • Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd

De Medisana BU 510 is een ideale keuze voor snelle en nauwkeurige bloeddrukmetingen op de bovenarm. Dit gecertificeerde medische apparaat biedt 90 geheugen-slots voor twee gebruikers elk, waardoor het handig is voor regelmatige metingen van twee personen in het huishouden. Deze Medisana bloeddrukmeter heeft ook een duidelijk, gemakkelijk af te lezen display en een extra groot manchet voor armomtrekken variërend van 22 tot 36 cm, zo is het gebruiksvriendelijk voor bijna iedere armomtrek.

Eén van de belangrijkste kenmerken van de BU 510 is zijn vermogen om te diagnosticeren volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), met behulp van een kleurenschaal om de gezondheid van de bloeddruk van de gebruiker aan te geven. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om te begrijpen of ze zich in het gevaarlijke (rood) metingsgebied bevinden, of als de bloeddruk veilig is (groen). Bovendien kan deze Medisana BU 510 bloeddrukmeter onregelmatige hartslagen herkennen en deze informatie op het scherm weergeven.

De Medisana BU 510 heeft een mooie online beoordeling van 4,6/5. Gebruikers waarderen in hun Medisana bloeddrukmeter reviews van dit apparaat de goede kwaliteit, prijs en de waarschuwingen die het geeft als metingen te hoog of te laag zijn. Enkele negatieve punten die gebruikers opmerken is dat de bloeddrukmeter luid piept en enigszins onduidelijke instructies over de plaatsing van de band heeft.

2. Medisana BU 512 Bloeddrukmeter bovenarm (Presteert erg goed)

afbeelding van de Medisana BU 512 bloeddrukmeter bovenarm

Voordelen:

 • Kan een onregelmatige hartslag meten
 • Grote cijfers voor gemakkelijk aflezen resultaten
 • Voordelig in prijs ten opzichte van concurrentie

Nadelen:

 • Onjuist aangebrachte manchet wordt niet gedetecteerd

De Medisana BU 512 bloeddrukmeter is één van de beste Medisana bloeddrukmeters op de markt en is nog een uitstekende optie voor nauwkeurige bloeddrukmetingen. Deze Medisana bloeddrukmeter heeft 90 geheugenslots voor elk van twee gebruikers en toont de systolische, diastolische, hartslag, datum en tijd. Het apparaat wordt geleverd met een groot manchet (22-36 cm) en heeft een weergave van onregelmatige hartslagen, waardoor het een praktische en betrouwbare keuze is voor gebruikers.

Net als de BU 510 kan de BU 512 diagnosticeren volgens de richtlijnen van de WHO, met behulp van een kleurenschaal om de gezondheid van de bloeddruk van de gebruiker aan te geven. Deze functie maakt het voor jou extra makkelijk om de metingen te begrijpen en de best mogelijke beslissingen te nemen over je gezondheid.

De Medisana BU 512 heeft online een beoordeling van 4,6/5. Gebruikers merken positief op dat de batterijen al zijn geïnstalleerd, dat het apparaat nauwkeurige metingen geeft vergelijkbaar met die bij de huisarts, en dat het de verwachtingen overtreft. Er zijn weinig tot geen negatieve punten genoemd in de Medisana bloeddrukmeter reviews van de BU 512 Bloeddrukmeter.

3. Medisana MTS Bloeddrukmeter (Beste met grote display)

Afbeelding van de Medisana MTS bloeddrukmeter

Voordelen:

 • Kan een onregelmatige hartslag meten
 • Meet volgens richtlijnen WHO
 • Grote display en schakelt automatisch uit

Nadelen:

 • Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd
 • Meet niet het gemiddelde over 3 metingen
 • Minder geheugenslots dan bovenstaande opties

De Medisana MTS is nog een medisch gecertificeerde bloeddrukmeter die nauwkeurige metingen van de bloeddruk biedt. Met 60 geheugenslots voor elk van de twee mogelijke gebruikers, geeft dit apparaat jou het overzicht op je bloeddruk en mogelijke veranderingen. Het grote, gemakkelijk af te lezen display toont de systolische, diastolische en pols metingen, evenals de datum en tijd.

Deze Medisana bloeddrukmeter detecteert ook nog eens onregelmatige hartslagen, wat essentieel is voor het monitoren van de algehele gezondheid.

Met een prijs van €30 heeft de Medisana MTS bloeddrukmeter een beoordeling van 4,5/5 online. Gebruikers zijn blij met de goede prijs-kwaliteitverhouding en het gemak van gebruik. Enkele negatieve punten in de Medisana bloeddrukmeter reviews van de MTS Bloeddrukmeter zijn echter een iets te kleine meetband en een trage opstarting van het apparaat.

4. Medisana bloeddrukmeter BU A57 (Verkeerslicht kleurenschaal)

Voordelen:

 • Geheugen voor 90 metingen
 • Met verkeerslicht kleurenschaal
 • 3 jaar garantie en presteert erg goed

Nadelen:

 • Detecteerd onjuist aangebrachte manchet niet

De Medisana bloeddrukmeter BU A57 is niet alleen beoordeeld met 5 sterren, maar wordt ook geleverd met 3 jaar garantie en CE-certificering. Deze medische bloeddrukmeter voor de bovenarm is steeds populairder geworden onder mensen die op zoek zijn naar een nauwkeurige en betrouwbare manier om hun bloeddruk thuis te meten.

Een van de opvallende kenmerken van de Medisana BU A57 is de mogelijkheid om tot 90 geheugenlocaties op te slaan. Dit betekent dat je eenvoudig jouw metingen in de loop van de tijd kunt volgen en kunt zien hoe uw bloeddruk gedurende de dag of week fluctueert. Bovendien berekent het apparaat automatisch het gemiddelde van jouw laatste drie metingen voor nog nauwkeurigere resultaten. Vertrouw me als ik zeg dat deze monitor een redder in nood is geweest door me te helpen mijn bloeddruk onder controle te houden.

5. Medisana BW 315 pols bloeddrukmeter (Beste prijs)

Voordelen:

 • Kan het gemiddelde meten over 3 metingen
 • Je kunt deze pols bloeddrukmeter gebruiken voor twee personen
 • Maar liefst 120 geheugenslots voor 2 personen

Nadelen:

 • Niet geschikt voor bovenarm
 • Niet koppelbaar met een mobiele app

De Medisana BW 315 pols bloeddrukmeter stelt jou in staat om gemakkelijk en snel je bloeddruk te controleren terwijl je onderweg, thuis of op kantoor bent. Met een kleurenschaal op basis van de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kan je moeiteloos je meetresultaten vergelijken. Bovendien registreert deze Medisana bloeddrukmeter ook automatisch onregelmatige hartslagen en toont ze na de meting op het scherm.

De BW 315 polsbloeddrukmeter biedt 120 geheugenslots voor elk van twee gebruikers, waardoor het ideaal is voor gedeeld thuisgebruik of het monitoren van bloeddruk tijdens het reizen. Het kan ook worden gebruikt om de nieuwste metingen met een zorgverlener te delen en bekijken. Het apparaat toont systolische, diastolische, hartslag, datum en tijd, en berekent het gemiddelde van de laatste drie metingen. Met een extra groot en gemakkelijk af te lezen display, een breed manchet (12,5-21,5 cm polsomtrek) en batterijen (2 x AAA) inbegrepen, biedt de Medisana BW 315 gemak en gebruiksvriendelijke functionaliteit.

Met een prijs van €21,19 heeft de Medisana BW 315 een beoordeling van 4,3/5. Beoordelaars vermelden positieve punten zoals een geweldige prijs, bruikbaarheid voor twee personen en gebruiksgemak. Enkele negatieve punten zijn echter het ontbreken van een mobiele app en verminderde nauwkeurigheid vergeleken met andere Medisana modellen. Dit komt tevens mede doordat het een pols bloeddrukmeter is!

6. Medisana BU 535 Voice Bloeddrukmeter (Beste met voice)

afbeelding van de Medisana BU 535 bloeddrukmeter met voice control voor de bovenarm

Voordelen:

 • Spraakfunctie met taalkeuze uit DE, GB, NL, ES, FR, IT
 • Maar liefst 120 geheugenplaatsen voor 2 gebruikers
 • Berekent gemiddelde van de laatste 3 metingen

Nadelen:

 • Kan een onjuist aangebrachte manchet niet detecteren

De Medisana BU 535 voice bloeddrukmeter is een betrouwbare bloeddrukmeter van Medisana voor nauwkeurige metingen op de bovenarm. Met een eenvoudige eenknopsbediening kan jij snel je systolische, diastolische en hartslagmetingen bekijken op het grote, gemakkelijk te lezen display. De BU 535 voice heeft ook nog eens een spraakfunctie die de meetresultaten voorleest in jouw gewenste taal (opties zijn onder andere Duits, Engels, Nederlands, Spaans, Frans en Italiaans).

De BU 535 Voice Medisana bloeddrukmeter detecteert ook onregelmatige hartslagen en geeft deze informatie weer op het scherm, zodat jij jouw zorgverlener kan raadplegen wanneer dat nodig is. Met 120 geheugenslots voor twee gebruikers wordt elke meting met datum en tijd geregistreerd, waardoor jij je bloeddruk in de loop van de tijd kan volgen.

De Medisana BU 535 bloeddrukmeter voice kost €34,99 en heeft een beoordeling van 4,5/5. In de reviews van deze Medisana bloeddrukmeter waarderen de gebruikers de goede prijs-kwaliteitverhouding, de spraakfunctie en het gebruiksgemak. Enkele genoemde nadelen zijn het ontbreken van detectie voor verkeerd geplaatste manchetten en een korte verbindingskabel.

Waarom een Medisana bloeddrukmeter kopen?

Medisana is een merk met een lange geschiedenis, geworteld in Duitsland. Medisana bloeddrukmeters staan bekend om hun lage prijzen en uitgebreide functies, wat zorgt voor een uitstekende balans tussen betaalbaarheid en functionaliteit.

Gebruiksvriendelijkheid en gebruiksgemak

Ondanks het uitgebreide ontwerp zijn Medisana’s bloeddrukmeters ongelooflijk gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te bedienen. Het is met een Medisana bloeddrukmeters dus makkelijk om erachter te komen hoe je de bloeddruk meet. Een van hun unieke aanbiedingen op de markt is de Medisana voice bloeddrukmeter, die erg vernieuwend is en waarmee je meer gebruiksgemak verkrijgt. Na het voltooien van de meting kan de monitor de resultaten mondeling in het Nederlands delen, wat het ongelooflijk handig en toegankelijk maakt, ook als je bijvoorbeeld slecht ziend bent.

Welke modellen maken gebruik van de voice-functie?

De twee Medisana bloeddrukmeters die deze spreekfunctie bevatten zijn de MTC (bovenarm) en HGC (pols) modellen. Deze innovatieve apparaten tonen de toewijding van Medisana om praktische en effectieve oplossingen te bieden aan iedere gebruiker.

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Zelf ben ik onder de indruk van de prijs-kwaliteitsverhouding die Medisana bloeddrukmeters bieden. Deze handige apparaten geven je de perfecte combinatie van betaalbaarheid en kwaliteit, waardoor het goed bijhouden van je bloeddruk niet duur hoeft te zijn. Ik hoop dat je dit artikel nuttig hebt gevonden en nu een beter idee hebt van welke Medisana bloeddrukmeter het beste bij jou past.  Wil jij je meer inlezen over bloeddrukmeters over het algemeen en diverse modellen, bekijk dat hier het uitgebreide artikel.

Het meten van de bloeddruk is erg belangrijk en is daarnaast niet pijnlijk en ook niet gevaarlijk. Geen reden om er dus niet mee te beginnen en je gezondheid in de gaten te houden!

Concurrenten van Medisana bloeddrukmeters:

Zijn deze merken beter als de Medisana bloeddrukmeters? Na testen en vergelijken kunnen wij concluderen dat Sanitas en Microlife over een gelijkwaardige kwaliteit beschikken. De reviews ondersteunen deze conclusie, doordat ze voor alle drie de merken ongeveer evenhoog zijn. Wat betreft de bloeddrukmeter van Omron, kunnen we wel stellen dat deze wat beter zijn als die van Medisana (over het algemeen gesproken). Over het algemeen geef ik hier aan, omdat de premium modellen van Medisana ook goed scoren. Maar de onderkant van het assortiment van Medisana doet wel echt duidelijk onder voor het gehele assortiment van Omron.

Veelgestelde vragen

Hoeveel bloeddrukmeters hebben jullie getest?

In totaal hebben wij meer dan 35 bloeddrukmeters getest voor het schrijven van verschillende reviews, waaronder alle Medisana bloeddrukmeters.

Waar hebben jullie de keuzes in dit artikel op gebaseerd?

We hebben rekening gehouden met nauwkeurigheid, gebruiksvriendelijkheid, onze eigen tests, aanvullende functies die bloeddrukmeters bieden, aanbevelingen van professionals zoals cardiologen en meningen van professionele organisaties, zoals: hartstichting en de consumentenbond.

+ berichten

Paris is schrijfster bij Mindsetking in de categorieën Gezondheid en Rust. Zij heeft een passie voor de meeste onderwerpen in deze categorieën en diept haar onderzoek graag uit, voordat zij een artikel schrijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *