voordelen van nekmassages en hoe je ze uitvoert

Alles op het gebied van nekmassage! Voordelen en risico’s

We hebben vaak gezien dat wanneer mensen moe zijn van het werk, ze hun nek en schouders vasthouden om enige opluchting te voelen. Deze handeling laat zien dat er veel spanning wordt opgeslagen in het nekgebied, waardoor nekstijfheid en spierpijn ontstaan.

Lang in de zelfde (soms slechte) houding verkeren als gevolg van bureauwerk of veelvuldig autorijden kunnen leiden tot nekpijn. Een fijne nekmassagetherapie kan deze spanning snel verlichten en helpt de persoon om zich beter te voelen.

Nekmassage therapie omvat zachte strelingen en andere technieken om de spieren en bijbehorende ligamenten te masseren. De massage helpt de bloedcirculatie te verbeteren en het welzijn van de persoon te bevorderen, samen met andere voordelen die we in dit artikel zullen behandelen.

Voordelen van een nekmassage

Nekmassage therapie biedt voordelen op fysiek en psychologisch vlak. Het is een gemakkelijke manier om alle opgeslagen spanning los te laten. Nekmassage biedt vele voordelen, waarvan er enkele hieronder worden opgesomd:

 • Verlicht stress
 • Angst verminderen
 • Verlicht hoofdpijn
 • Het verbetert de bloedcirculatie naar de hersenen
 • Maakt een breed bewegingsbereik mogelijk
 • Verbetert spierpijn
 • Effectief bij het verlichten van chronische nekpijn
 • Verbetert de kracht van de nek

Hoe geef je thuis een nekmassage

Het is altijd prettig om in de buurt van je eigen huis een massage te krijgen zonder de deur uit te gaan. Voor een effectieve nekmassage heb je hulp nodig. Vraag je partner om het voor je te doen met behulp van de massage boeken.

 1. Begin met het vinden van een serene rustige ruimte met een vriendelijke sfeer.
 2. Neem een comfortabele stoel en zit rechtop met de nek en rug recht. Een massagestoel (eventueel inklapbaar) of een tafel om op te masseren zijn ideaal voor het beste resultaat.
 3. Sluit je ogen en concentreer je op de ademhalingspatronen. Adem een minuut in en uit. Dit proces kalmeert de zenuwen en de geest. De persoon die de massage geeft, staat achter de stoel.
 4. Neem wat van een goede massageolie, wrijf en verwarm het op je handen en breng het aan op de nek, voor- en achterkant.
 5. Warm op en gebruik de vingertoppen om de nekspieren los te maken.
 6. Plaats drie vingers op de basis van de nek en oefen stevige druk uit. Schuif je vingers richting de schouders.
 7. Kneed je duimen waar je de spierknopen voelt en oefen stevige en aanhoudende druk uit.
 8. Werk aan de achterkant van de nek door het hoofd naar voren te bewegen. Dit zorgt voor een trekkracht in de nekspieren. Ondersteun het hoofd met één hand en maak glijdende bewegingen met de handpalmen met de andere hand op de achterkant van de nek.
 9. Plaats je duimen op de middellijn aan de achterkant van de nek en druk ze zachtjes in de spieren. Schuif ze naar de ruggengraat.
 10. Werk ten slotte aan beide schouders tegelijk. Glijd de handpalmen van elkaar weg. Je kunt massage apparaten voor je nek gebruiken voor een perfecte en professionele massage ervaring thuis. Twee van mijn persoonlijke favorieten zijn nekmassage kussens & massage riemen.

Maak van deze nekmassage een onderdeel van je dagelijkse routine, want het duurt amper 5 tot 6 minuten per sessie.

Risico van nekmassage behandeling

Nekmassages zijn een effectieve manier om te zorgen voor ontspanning, maar soms voelen mensen kort na de massage spierpijn, maar dit duurt niet lang.

Bij een nekmassage is veel voorzichtigheid geboden omdat de hoofdtoevoer naar de hersenen via de nek loopt. Stretch niet te hard en te impulsief als iemand al last heeft van zijn of haar nek (B).

Verdere voorzorgsmaatregelen kunnen zijn:

 • Een comfortabele stoel die helpt bij het corrigeren van de houding
 • Stretchpauzes nemen tijdens lange werkuren

Conclusie

Nekmassages zijn een effectieve manier om nekstijfheid te behandelen die het gevolg is van pijnlijke nekspieren. Nekmassage ontspant het lichaam en de geest door de spanning die in de nekspieren is opgeslagen los te laten en de bloedcirculatie naar de hersenen te verbeteren. Het versterkt de spieren en verlicht stress en angst.

+ berichten

Asadullah z'n passie is de gezondheid van de mens. Dit heeft hem doen bewegen de studie Bachelor of Medicine & Bachelor of Surgery te starten aan een gerenommeerde universiteit. In z'n vrije tijd verdient hij graag wat bij met het schrijven van artikelen voor websites in de gezondheidsniche. Bij Mindsetking zijn we blij dat we hem konden toevoegen aan ons team!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *