De Top 5 Beste Omron Bloeddrukmeters Van 2023 Voor Jou

Hé daar! Als iemand die al een tijdje bloeddrukmeters onder de loep neemt, deel ik graag mijn mening over de top 5 beste bloeddrukmeters van Omron die echt een wereld van verschil kunnen maken in jouw leven. Als je net zoals mij bent, weet je hoe belangrijk het is om je bloeddruk bij te houden, en Omron heeft een paar zeer goede bloeddrukmeters om ons daarbij te helpen. Dus, lees gauw verder dan laat ik jou mijn favoriete Omron bloeddrukmeters zien en leg ik ook gelijk uit waarom ik ze zo geweldig vind. Dan weet jij aan het eind van dit artikel de beste Omron bloeddrukmeter voor jou in deze review.

Top 5 Omron bloeddrukmeters

Het meten van de bloeddruk is niet moeilijk en wordt alleen maar makkelijker met de goed beoordeelde bloeddrukmeters van Omron. Hieronder vind je de best getest Omron bloeddrukmeters van dit moment. We hebben de producten uitvoerig getest en vergeleken om de beste resultaten aan jullie voor te schotelen.

1. Omron X3 Comfort Bloeddrukmeter (Beste prijs/kwaliteit)

afbeelding Omron X3 beste bloeddrukmeter

Voordelen:

 • Beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Aanbevolen door consumentenbond, cardiologen & hartstichting
 • 3 jaar garantie

Nadelen:

 • Geen

Ik heb al heel wat bloeddrukmeters bekeken en zo kan ik je dan ook met alle plezier vertellen dat de Omron X3 Comfort een van de beste bloeddrukmeters is die ik heb gezien. Deze Omron bloeddrukmeter kreeg de eerste plaats in de Consumentenbond test van 2022 september, dat is niet voor niks! Ik ben het namelijk helemaal met de Consumentenbond eens, waarom lees je zo.

Wat me opviel is hoe gebruiksvriendelijk het is. Hij heeft nuttige aanwijzingen om de manchet goed aan te brengen en een handige bewegingsdetector. Op die manier maak je niet van die bewegingsfouten die je metingen in de war sturen. Oh, en vergeet niet dat de X3 Comfort door twee personen kan worden gebruikt, en tot 60 bloeddrukmetingen kan opslaan.

Dus als je om gezondheidsredenen dagelijks je bloeddruk moet meten, is de Omron X3 Comfort een echte ‘game-changer’. Dankzij het grote, gemakkelijk af te lezen display en de éénknopsbediening krijg jij je bloeddruk- en hartslagresultaten in een mum van tijd terug.

Uit 586 beoordelingen scoorde de Omron X3 Comfort een solide 4,8/5. Van de Omron bloeddrukmeter reviews over de Omron X3 heb ik gevonden dat er een paar minpuntjes aan het apparaat te vinden zijn zoals de moeite om het apparaat terug te plaatsen in het opbergdoosje of het gebrek aan geluidsmeldingen. Maar eerlijk gezegd vind ik de de pluspunten veel sterker: gebruikers zijn tevreden met de goede prijs-kwaliteitverhouding, het gebruiksgemak en natuurlijk de betrouwbare metingen.

Geen wonder dus dat deze Omron bloeddrukmeter bovenaan mijn lijstje staat!

2. Omron M6 Comfort Bloeddrukmeter (Ook zeer goed)

afbeelding van de omron m6 bloeddrukmeter

Voordelen:

 • Aanbevolgen door harstichting en cardiologen
 • Kan het gemiddelde meten over 3 metingen
 • Kan een onregelmatige hartslag meten
 • Kan een onjuist aangebracht manchet detecteren

Nadelen:

 • Relatief hoog geprijsd

Ik heb veel over de Omron M6 Comfort bloeddrukmeter gelezen, en laat me je vertellen dat deze bloeddrukmeter zeker het uitproberen waard is.

De Omron M6 Comfort wordt geleverd met de Intelli Wrap Manchet, waardoor het super gemakkelijk is om nauwkeurige resultaten te krijgen. Ik vind het zelf echt indrukwekkend hoe het ook de aanwezigheid van atriale fibrillatie detecteert!

Een van de opvallendste kenmerken voor mij is dat het 3 opeenvolgende metingen met tussenpozen van 30 seconden uitvoert en vervolgens het gemiddelde weergeeft om je een nauwkeuriger indicatie van je bloeddruk te geven. Bovendien heeft deze Omron bloeddrukmeter ook nog eens een intern geheugen voor twee verschillende gebruikers, met elk 90 geheugenplaatsen, dit overtreft zelfs mijn eigen verwachtingen.

Van de Omron bloeddrukmeter reviews die ik heb gelezen is het grote display en het een-knop-systeem van het apparaat een groot pluspunt.

De meest voorkomende minpunten zijn de hogere prijs en de problemen om het apparaat weer in de opbergkoffer te plaatsen. De positieve punten vind ik echter veel sterker: gebruikers waarderen de goede drukverdeling, het gebruiksgemak en de nauwkeurige metingen van deze Omron bloeddrukmeter.

3. Omron M7 Intelli IT Bloeddrukmeter (Erg uitgebreide en goede optie)

afbeelding van de omron m7 bloeddrukmeter aanbevolen door de hartstichting

Voordelen:

 • Erg precies en comfortabel
 • Kan het gemiddelde meten over 3 metingen en kan 100 metingen opslaan
 • Kan een onregelmatige hartslag meten
 • Kan een onjuist aangebracht manchet detecteren

Nadelen:

 • Relatief hoog geprijsd

Deze volgende Omron bloeddrukmeter, de Omron M7 Intelli IT, heeft echt mijn aandacht getrokken. Toen ik voor het eerst van deze bloeddrukmeter voor de bovenarm hoorde, was ik onder de indruk van de klinisch gevalideerde en voor Bluetooth geschikte functies. Hij kan zelfs de mogelijkheid van atriumfibrilleren (AFib) opsporen, waardoor een hoger risico op beroerte en embolie ontstaat. Lees hier meer over hoe bloeddrukmeters jouw kans op een beroerte kunnen verkleinen (link naar bloeddrukmeter artikel).

Een van mijn favoriete dingen aan de Omron M7 Intelli IT is de manier waarop mijn bloeddrukmetingen via Bluetooth met mijn smartphone kunnen worden gesynchroniseerd. Dit maakt het zo makkelijk voor mij om mijn metingen altijd en overal te controleren via de Omron Connect app, of zelfs aan mijn Alexa te vragen of ze de resultaten even kan voorlezen. Zo hoef ik eigenlijk niet eens mijn telefoon op te pakken.

Ook de M7 Intelli IT kan drie opeenvolgende metingen doen met tussenpozen van 30 seconden en vervolgens het gemiddelde weergeven, zodat ik een nog nauwkeuriger beeld kan krijgen van mijn bloeddruk.

Op basis van de reviews die ik heb gevonden, heeft de M7 Intelli IT een 4,8/5 beoordeling van 393 gebruikers. Een paar minpunten zijn het niet kunnen corrigeren van onjuiste metingen in de app en de prijs. De meeste gebruikers (ik ook) zijn dol op de handige app-verbinding, de goede kwaliteit en de betrouwbare metingen. De prijs van 99 euro vind ik zeker een goede investering voor iedereen die thuis zijn bloeddruk wil meten.

4. Omron X2 Basic Bloeddrukmeter (Beste goedkope optie)

Voordelen:

 • Doet de in de kern goed wat hij moet doen
 • Voordelig in prijs
 • Meet bloeddruk en hartslag

Nadelen:

 • Geen ingebouwde geheugenplaatsen
 • Minder uitgebreid qua functies

Op nummer 4 moet ik jullie vertellen over de Omron X2 Basic Bloeddrukmeter. Voor mij is dit de ideale Omron bloeddrukmeter om te kopen als je opzoek bent naar een goede bloeddrukmeter zonder dat je je blauw betaald. Ook deze Omron bloeddrukmeter heeft de Intellisense-technologie, wat ik heerlijk vind. Zo komt de manchet namelijk niet te strak opgeblazen en vind ik het wat fijner zitten.

Laat me je nu eens vertellen wat het kan. Hij meet niet alleen je bloeddruk, maar ook je hartslag. Je krijgt dus een completer beeld van je gezondheid voor een kleiner prijsje. Ik vind het fantastisch dat het zo gebruiksvriendelijk is met één knop, waardoor het voor iedereen makkelijk te gebruiken is.

Een leuke functie is dat het je waarschuwt als de manchet niet goed om je arm zit, zo ben je verzekerd van nauwkeurige metingen. Een nadeel is dat er geen ingebouwde geheugenplaatsen zijn, dus kan je geen metingen opslaan. Maar het heet niet voor niets “Basic”, toch?

Gebaseerd op de reviews die ik heb gevonden, heeft het een degelijke 4,7/5 gekregen. Gebruikers lijken de goede prijs/kwaliteitsverhouding, het gebruiksgemak en de betrouwbare metingen te waarderen. Enkele negatieve punten die ik heb aangetroffen zijn het gebrek aan opslagruimte voor meer dan de laatste meting en een iets te kleine manchet.

Maar over het algemeen denk ik dat voor de prijs van slechts €37,99 de Omron X2 Basic Bloeddrukmeter een echte aanrader is voor wie een Omron bloeddrukmeter wil kopen, zonder poespas, die zijn werk goed doet.

5. Omron EVOLV Bloeddrukmeter bovenarm (Meest luxe optie)

Voordelen:

 • Zeer goede en bruikbare draadloze optie

Nadelen:

 • Relatief hoog geprijsd

Oké, laat me je even vertellen over mijn gedachten bij de Omron EVOLV Bloeddrukmeter, de laatste in onze top 5 lijst maar zeker nog het bespreken waard. Als ik naar deze bloeddrukmeter kijk, kan ik niet anders dan het fraaie ontwerp en de alles-in-één functies waarderen. Ik voel me echt aangesproken door het gebruiksgemak, en het is geweldig dat hij altijd nauwkeurige metingen verricht, hoe ik hem ook rond mijn bovenarm plaats.

Naar mijn mening is het feit dat Omrons exclusieve hartslagalgoritme, Advanced Accuracy, in deze bloeddrukmeter wordt gebruikt een enorm pluspunt. Het meet meer datapunten van mijn meting en voorkomt verstoring door mijn bewegingen.

Van wat ik heb gelezen, is de Omron EVOLV bloeddrukmeter bijzonder gebruiksvriendelijk, en ik ben dol op het moderne uiterlijk en de eenvoudige bedieningsknoppen. De draagbaarheid is ook een groot pluspunt voor mij, omdat ik het apparaat gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen.

Volgens de beoordelingen die ik heb gelezen, heeft het een waardering van 4,7/5. Negatieve punten zijn de prijs en de beperking van de gegevensopslag voor slechts één gebruiker. Aan de andere kant waarderen mensen zoals ik de perfecte pasvorm, de hoge kwaliteit, de uiterst nauwkeurige metingen en het gemak van de app.

Omron vergeleken met andere merken

Wat bloeddrukmeters betreft, vind ik dat Omron bloeddrukmeters zich echt onderscheiden van de concurrentie. Ik heb rondgekeken en Mindsetking heeft testen uitgevoerd en hierbij hebben we ontdekt dat Omron-apparaten consequent nauwkeurige metingen van hoge kwaliteit leveren. Het is dan ook geen wonder dat zij een topkeuze zijn voor veel mensen zoals ik die hun gezondheid in de gaten willen houden.

Eén ding is me bij Omron opgevallen: hun oog voor detail. Omron bloeddrukmeters, zoals degene die ik eerder heb genoemd, zijn voorzien van innovatieve functies zoals de Intelli Wrap Cuff, die het bijna onmogelijk maakt om de metingen te verknoeien. Ik bedoel, wie zou dat soort nauwkeurigheid en gebruiksgemak niet willen, toch?

In mijn ervaring zijn Omron-apparaten ook zeer betrouwbaar. Ze zijn klinisch gevalideerd en worden aanbevolen door de Hartstichting, wat voor mij superbelangrijk is bij het kiezen van een bloeddrukmeter. Ik wil er zeker van zijn dat ik nauwkeurige metingen krijg, en Omron doet dat.

Ik moet wel toegeven dat Omron-bloeddrukmeters een ietwat prijzig zijn in vergelijking met andere merken. Maar naar mijn mening krijg je waar je voor betaalt. Als je top-nauwkeurigheid en gebruiksgemak wilt, is een Omron bloeddrukmeter de beste keus voor jou. Dus al met al zou ik zeggen dat de apparaten van Omron het behoorlijk goed doen in vergelijking met de concurrentie!

Je hebt een bloeddrukmeter nog, want de bloeddrukmeten zonder meter gaat niet. Meer weten over bloeddrukmeters en beste bloeddrukmeters in het algemeen? Bekijk dat hier ons uitgebreide artikel.

Ervaringen met Omron bloeddrukmeters

”Na lange tijd Omron M6 Comfort te hebben gebruikt, ben ik overgestapt naar de draadloze Omron EVOLV. Ik ben erg tevreden, omdat het onweis simpel en duidelijk is. Vooral het feit dat het draadloos is en je alle voorgaande metingen kunt terugzien via de app is super.” Review van alidas84 (30-39 jaar) Bij Omron Evolv.

”Het merk werd me geadviseerd door de internist. Het is een fijn apparaat. Makkelijk in gebruik, duidelijk af te lezen. Ook handig dat je voor 2 personen de metingen op kunt slaan, en deze ook makkelijk terug kunt kijken.” Review van BetsievdK (40-49 jaar) uit Nieuwerkerk aan den IJssel bij Omron X3 Comfort 

”Ik ben zeer tevreden met (bloeddrukmeter van OMRON) mijn aankoop. Heb hem mee genomen naar mijn huisarts om hem te vergelijken en hij was zeer goed . Ik had volgens de huisarts een goede en betrouwbare aankoop gedaan . Daarom krijgt hij van mij 5 sterren en ben er zeer tevreden mee . Ik beveel iedereen die een bloeddrukmetet wil aanschaffen deze aan.” Review van JanenEddy (70+ jaar) uit helmond bij Omron M6 Comfort

”Geeft correcte waarden. Ik heb nog een ander toestel en kan dus vergelijken. De bovendruk en onderdruk geven een groene led aan als je bloeddruk goed is en oranje als hij te hoog is. Je kan hem ook verbinden met je smartphone, dat heb ik nog niet geprobeerd…Is zeer stil in gebruik en klemt je arm niet af tijdens de meting zoals andere toestellen soms wel doen.” Review van Petevc (50-59 jaar) Bij Omron M7 Intelli.

Wat is Omron?

Omron, een wereldleider in medische apparatuur voor gezondheidsmonitoring, staat bekend om zijn innovatieve en hoogwaardige bloeddrukmeters. Als ’s werelds grootste producent van elektronische bloeddrukmeters, heeft Omron het vertrouwen gewonnen van consumenten en medische professionals, zo zijn hun bloeddruk meters aanbevolen door de Hartstichting en heeft de Omron X3 Comfort zelfs de Consumentenbond overtuigt.

Bij Omron ligt de focus op het creëren van draagbare en gebruiksvriendelijke bloeddrukmeters die een cruciale rol spelen bij het voorkomen van hartziekten en beroertes. Maar dat is niet alles! Het bedrijf ontwikkelt ook andere gezondheidsmonitoringapparatuur, zoals pijnstillers, elektronische thermometers en weegschalen. Deze toewijding aan innovatie en ontwikkeling zorgt ervoor dat Omron voorop blijft lopen in de gezondheidszorgindustrie.

De sterke wereldwijde aanwezigheid en reputatie van Omron als een vertrouwde marktleider zijn geen toeval. Omron levert consequent betrouwbare, gebruiksvriendelijke producten die het consumentenvertrouwen in hun merk versterken. Als het gaat om het monitoren van je gezondheid, wil je er zeker van zijn dat je een betrouwbaar apparaat gebruikt, en dat is precies wat Omron biedt.

De niet-aflatende toewijding van Omron aan kwaliteit en innovatie zorgt ervoor dat hun bloeddrukmeters de voorkeurskeuze blijven voor degenen die nauwkeurigheid en gebruiksgemak waarderen. Met een goedkeuringsstempel van artsen en de Hartstichting kun je erop vertrouwen dat een Omron-bloeddrukmeter een uitstekende investering is in je gezondheid.

In dit artikel heb ik je hopelijk geholpen bij het kiezen van de juiste Omron bloeddrukmeter door verschillende modellen te analyseren en te vergelijken. Of je nu een apparaat met veel opslagruimte en een app nodig hebt of een eenvoudige, no-nonsense optie voor incidenteel gebruik, is er een Omron-monitor die bij jouw behoeften past. Als je overweegt een Omron bloeddrukmeter te kopen, hoop ik dat deze informatie jou helpt bij het maken van een weloverwogen beslissing!

Andere merken bloeddrukmeters die wij getest en vergeleken hebben:

Veelgestelde vragen

Hoeveel bloeddrummeters hebben jullie getest?

In totaal hebben wij meer dan 35 bloeddrukmeters getest van verschillende merken om een goede aanbeveling te kunnen doen.

Waar hebben jullie de keuzes uit dit artikel op gebaseerd?

We hebben gelet op reviews en onze eigen tests, maar ook op aanvullende funties die bloeddrukmeters bieden, nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid. Last but not least: hebben we uiteraard ook gelet op aanbevelingen van professionals en professionele organisaties, zoals: hartstichting, consumentenbond en advies van cardiologen.

+ berichten

Paris is schrijfster bij Mindsetking in de categorieën Gezondheid en Rust. Zij heeft een passie voor de meeste onderwerpen in deze categorieën en diept haar onderzoek graag uit, voordat zij een artikel schrijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *