beste oor thermometers vergelijken

De beste oor thermometer voor 2023? (Getest door experts)

Welkom bij ons artikel over de beste oor thermometers! In dit artikel nemen we de beste oor thermometers met je door en geven we belangrijke aanvullende informatie zodat je een juiste aankoop kunt doen en vooral ook zodat je weet waarom je deze aankoop hebt gedaan.

Oor thermometers zijn erg betrouwbare thermometers, indien je een goed product aankoopt. Wij zijn experts op het gebied van gezondheid en werken met kenners in de markt om de beste keuzes te maken. Ben je geïnteresseerd? Lees dan gauw verder! Indien je vragen hebt, mag je ons altijd een bericht sturen.

Wat zijn de beste oor thermometers in 2023 getest?

Op basis van vele tests en vergelijkingen hebben we onderstaande lijst samengesteld met de beste oor thermometers van dit moment. We houden ons oog altijd op mogelijke nieuwe merken en modellen die we eventueel aan de lijst kunnen toevoegen, om jullie de meest relevante aanbeveling te kunnen doen.

1. Braun 6520B ThermoScan 7 – Oor thermometer (Beste keuze)

beste oor thermometer voor iederen

Voordelen:

 • Snelle meting en gebruiksvriendelijk apparaat
 • Beschikt over hygiënische wegwerplensfilters
 • Display aan voorzijde met verlichting voor gebruik in het donker

Nadelen:

 • Geen smart functie
 • Niet waterbestendig

Deze Braun thermometer de ThermoScan® 7, is uitgerust met gepatenteerde Age Precision®-technologie die het giswerk bij het meten van de lichaamstemperatuur van jouw kind wegneemt. Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat wat een normale temperatuur kan zijn voor een vierjarige, koorts kan zijn voor een pasgeborene, waardoor leeftijd een cruciale factor is bij het bepalen van koorts. Het kleurgecodeerde display van de ThermoScan® 7 helpt je de meting nauwkeurig te interpreteren op basis van de leeftijd van je kind, waardoor je meer vertrouwen krijgt in het zorgen voor de gezondheid van uw kind. Met zijn gepatenteerde punt en voorverwarmfunctie zorgt de thermometer voor nauwkeurigheid, terwijl het ExacTemp®-hulpsysteem licht- en geluidssignalen geeft voor een nauwkeurige positionering. Het is geen wonder dat de Braun Thermoscan 7 het meest aanbevolen merk is door artsen en een snel en gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel voor ouders.

2. Digitale oorthermometer – thermoscan (Beste digitale keuze)

goede oor thermometer voor kinderen

Voordelen:

 • Aanbevolen merk door artsen
 • Achtergrond verlichting display voor gebruik in het donker
 • Beschikt over de Braun-hygiënecaps om kruisbesmetting te voorkomen

Nadelen:

 • Iets hoger geprijsd dan gemiddeld

De Braun IRT6515MNLA ThermoScan 6 infrarood thermometer is een zeer geavanceerde digitale oor thermometer die snel en gebruiksvriendelijk is. Het is het meest aanbevolen merk thermometer onder artsen en heeft een kleurgecodeerd display voor moeiteloze leesinterpretatie. De groothoeksonde zorgt voor nauwkeurige metingen, zelfs bij pasgeborenen, en de gepatenteerde voorverwarmde punt met een temperatuur tot 34 °C zorgt voor een zachte meting en professionele nauwkeurigheid. De thermometer beschikt ook over ExactTemp-technologie, een display met achtergrondverlichting voor gebruik in het donker, en is compatibel met wegwerpbare hygiënedoppen van Braun om kruisbesmetting te voorkomen. Het is een contactthermometer met een wit en groen kleurenschema, in het oor geplaatst en bediend met knoppen. De maateenheid is °C en het display is een LCD met achtergrondverlichting. De thermometer heeft een ingebouwde batterij.

3. Braun IRT 6515 – Oor thermometer 6 (Beste met kleurgecodeerde display)

beste oor thermometer voor kleine kinderen

Voordelen:

 • Voorkomt kruisbesmetting
 • Ideaal voor kleine kinderen en gewaardeerd door artsen
 • Snelle meting en gebruiksvriendelijk

Nadelen:

 • Relatief hoog geprijsd)

De Braun ThermoScan® 6 is een sterk aanbevolen koorts thermometer met infraroodtechnologie, vertrouwd door artsen over de hele wereld. De groothoeksonde zorgt voor nauwkeurige metingen, zelfs bij pasgeborenen, terwijl de gepatenteerde voorverwarmde punt zorgt voor zachte en nauwkeurige metingen. De thermometer beschikt ook over ExactTemp®-technologie en een display met achtergrondverlichting voor eenvoudig gebruik in het donker. Gebruik de wegwerpbare hygiënedoppen van Braun om kruisbesmetting te voorkomen. Een van de speciale kenmerken is de koortsindicatorfunctie, die groen weergeeft voor geen koorts, geel voor verhoogde koorts en rood voor hoge koorts. Het kleurgecodeerde display maakt het moeiteloos om de resultaten te interpreteren, waarbij groen een meetwaarde aangeeft tussen 35,7 en 37,4 graden Celsius, geel een waarde aangeeft tussen 37,4 en 38,5 graden Celsius en rood een waarde aangeeft groter dan 38,5 graden Celsius tot 42,2 graden Celsius. graden Celsius.

4. HoMedics Jumbo digitale infrarood oorthermometer (Beste prijs/kwaliteit)

afbeelding van een goede infrarood oorthermometer

Voordelen:

 • Meting binnen 1 seconde
 • Infraroodmeting en koortsalarm
 • Gemakkelijk schoon te maken

Nadelen:

 • Iets minder kwalitatief dan bovenstaande opties

De HoMedics TE-101 Jumbo Display oor thermometer maakt gebruik van infraroodtechnologie om in slechts 1 seconde een nauwkeurige meting van de lichaamstemperatuur te geven. Het extra grote LCD-scherm maakt het gemakkelijk af te lezen voor ouderen of slechtzienden, en het heeft ook een geheugenfunctie om de laatste 10 metingen op te slaan. De thermometer bevat een koortsalarm dat je waarschuwt als de temperatuur te hoog is en werkt op een knoopcelbatterij. Hij heeft een meetbereik van 34 tot 43 graden Celsius en is met slechts 49 gram licht van gewicht. Het apparaat is gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren met 70% ethanol of isopropylalcohol, maar water mag niet worden gebruikt om de thermometerlens te wassen. Daarnaast heeft de thermometer een lachend gezicht als de temperatuur lager is dan 38 graden Celsius en een fronsend gezicht als het 38 graden Celsius of hoger is.

5. G Master Professionele Digitale Infrarood oor thermometer (Beste goedkope)

best getest goedkope oor thermometer

Voordelen:

 • Geschikt vanaf 0 maanden (leeftijd)
 • Kan tot wel 35 metingen onthouden
 • Hygiënisch design en goedkope optie

Nadelen:

 • Wat minder geavanceerd als bovenstaande opties

De G Master Professional digitale infrarood-oor thermometer is een betrouwbare en gemakkelijke manier om de temperatuur van jezelf of van je baby te meten. Dankzij het hygiënische ontwerp hoef je je geen zorgen te maken over het steriliseren van het apparaat na gebruik. Het is geschikt voor gebruik bij baby’s vanaf 0 maanden oud en kan ook door volwassenen worden gebruikt. Een van de voordelen van deze thermometer is dat hij koorts kan meten zonder je kind wakker te maken. Het beschikt over een stille modus en duidelijke metingen in het donker. Het kan ook kamertemperatuur, vloeistoffen zoals melkflessen en badwater meten en heeft een geheugenmodus die tot 35 metingen kan opslaan. De thermometer heeft een koortswaarschuwingssysteem dat verschillende gekleurde lichten en piepjes gebruikt om normale temperatuur, lichte koorts en hoge koorts aan te geven. Het is snel en nauwkeurig dankzij de uiterst nauwkeurige sensor en slimme chip.

Waar let je op bij het kopen van een goede oor thermometer?

Als het gaat om het kopen van een oorthermometer, zijn er een paar dingen waar ik persoonlijk mijn aandacht aan besteed:

 • Geheugenfunctie: Een van de belangrijkste kenmerken is de geheugenfunctie. Hierdoor kan ik de temperatuur van mijn gezin in de loop van de tijd volgen en eventuele trends of veranderingen in hun gezondheid volgen. Ik zoek ook thermometers die een grote geheugencapaciteit hebben, zodat ik niet constant oude meetwaarden hoef te wissen.
 • Hygiëne: Een andere cruciale factor is hygiëne en het voorkomen van kruisbesmetting. Oorthermometers komen in contact met lichaamsvloeistoffen en bacteriën, dus het hebben van wegwerphoezen of gemakkelijk schoon te maken oppervlakken is essentieel.
 • Infraroodmeting: Dit type thermometer meet de warmtestraling die wordt uitgezonden door het trommelvlies en geeft een nauwkeurige meting zonder de gehoorgang daadwerkelijk aan te raken.
 • Koortsalarm: Een alarm laten afgaan wanneer de temperatuur van je kind een hoog niveau bereikt, kan zeer nuttig zijn om een hoge meting niet te missen.
 • Snelheid meting: Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, is een snelle meting voor kinderen en baby’s. Laten we eerlijk zijn, kleintjes kunnen kronkelig en ongeduldig zijn tijdens temperatuurcontroles.

Een andere functie die voor mij wel grappig is en leuk (maar niet erg nodig), is de mogelijkheid om een app te gebruiken en te koppelen met mijn smartphone. Dit maakt het voor mij niet alleen makkelijker om meetwaarden bij te houden, maar stelt me ook in staat om deze indien nodig eenvoudig te delen.

Hoe gebruik je een oor thermometer?

Het gebruik van een oorthermometer is een eenvoudig proces, maar het is belangrijk om een paar stappen te volgen om nauwkeurige metingen te garanderen:

 • Zorg er eerst voor dat je oren schoon zijn, want oorsmeer kan de meting verstoren.
 • Trek vervolgens voorzichtig je oor naar achteren en steek de thermometer in jouw gehoorgang, waarbij je de lens op je trommelvlies richt.
 • Druk op de knop en wacht een paar seconden tot de meting is uitgevoerd.
 • Reinig de lens na gebruik met alcohol of een ander ontsmettingsmiddel.

Door deze stappen te volgen, kun je een oorthermometer met vertrouwen en nauwkeurigheid gebruiken. Mocht je meer informatie willen over hoe je een thermometer gebruikt, lees dan ons artikel hierover.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een oor thermometer?

Als ouder weten we allemaal hoe vervelend het kan zijn als ons kind ziek is (of als je zelf ziek bent natuurlijk). Een van de vele zorgen die koorts met zich meebrengt, is het nauwkeurig controleren van onze temperatuur. Hoewel er verschillende manieren zijn om de lichaamstemperatuur te meten, is de oorthermometer een bekende en nauwkeurige manier, indien je over een goed model beschikt.

Hieronder noem ik enkele voordelen van het gebruik van een oor thermometer:

 • Gemak & snelheid: Een van de grote voordelen van het gebruik van een oorthermometer is het gemak en de snelheid. Oorthermometers geven snelle metingen binnen enkele seconden, waardoor ze ideaal zijn voor kieskeurige kinderen die het niet prettig vinden om te lang stil te zitten. Bovendien zijn ze gemakkelijk te gebruiken en vereisen ze minimale inspanning van jouw kant.
 • Nauwkeurigheid: Een ander voordeel van het gebruik van een oorthermometer is de nauwkeurigheid in vergelijking met andere traditionele methoden zoals orale of rectale thermometers. Oorthermometers zijn ontworpen om nauwkeurige metingen te leveren door de infraroodwarmte te detecteren die uit de gehoorgang komt.

Veelgestelde vragen

Wat is een oor thermometer?

Een oorthermometer is, zoals de naam al doet vermoeden, een soort thermometer die de lichaamstemperatuur meet via de gehoorgang. Het werkt door de infraroodstraling te meten die wordt uitgezonden door het trommelvlies en het omliggende weefsel. De sensor in de thermometer zet deze straling vervolgens om in een temperatuurmeting.

Hoeveel oor thermometers hebben jullie getest?

Voor dit artikel hebben wij 11 oor thermometers getest.

Waar hebben jullie de beoordeling van de beste oor thermometers op gebaseerd?

We hebben gekeken naar verschillende aspecten, waaronder: positieve reviews, duurzaamheid, kwaliteit display, infrarood functie, geheugenfunctie, gebruiksgemak, mate van hygiëne, koortsalarm, prijs en hoe snel de meting gedaan kon worden.

Hoe betrouwbaar is een oor thermometer?

Op basis van mijn ervaring, als je een goed model koopt van een betrouwbaar merk, dan is het zeer betrouwbaar. Dat gezegd hebbende, niet alle oorthermometers zijn hetzelfde. Goedkopere modellen kunnen minder nauwkeurig zijn en inconsistente meetwaarden geven. Het is belangrijk om te investeren in een hoogwaardige oorthermometer die klinisch is getest op nauwkeurigheid en wordt aanbevolen door zorgverleners.

+ berichten

Asadullah z'n passie is de gezondheid van de mens. Dit heeft hem doen bewegen de studie Bachelor of Medicine & Bachelor of Surgery te starten aan een gerenommeerde universiteit. In z'n vrije tijd verdient hij graag wat bij met het schrijven van artikelen voor websites in de gezondheidsniche. Bij Mindsetking zijn we blij dat we hem konden toevoegen aan ons team!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *