pols bloeddrukmeters vergelijken

Pols bloeddrukmeter: 2023 review, beste opties & uitleg

In dit artikel hebben we de tijd genomen om enkele van de beste pols bloeddrukmeters op de Nederlandse markt te beoordelen. We behandelen hun voor- en nadelen en geven je alle informatie die je nodig hebt om een goede aankoop beslissing te nemen voor jouw behoeften. Bovendien hebben we antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over pols bloeddrukmeters opgenomen, zodat je zeker kunt zijn van jouw aankoop. Dus laten we er samen duiken!

Beste pols bloeddrukmeters in Nederland

Wij hebben onderzoek en testen gedaan naar de beste polsbloeddrukmeters en hieronder vind je het resultaat. Heb je vragen? Dan mag je ons gerust een mail sturen!

1. OMRON RS3 Intelli IT Bloeddrukmeter Pols (Beste keuze)

Klinisch gevalideerde pols bloeddrukmeter voor nauwkeurige metingen

Voordelen:

 • Klinisch gevalideerd merk, welke wordt aanbevolen door hartstichting
 • Maar liefst 3 jaar garantie
 • Signaleert onjuist aangebracht manchet
 • Meet gemiddelde over 3 metingen en onregelmatige hartslag

Nadelen:

 • Iets hoger geprijsd dan gemiddeld
 • Ochtendhypertensie wordt niet gesignaleerd

De OMRON RS3 Intelli IT bloeddrukmeter pols is een slimme en handige manier om de bloeddruk nauwkeurig te meten. Het kleine formaat en de polsmaat maken hem geschikt voor alle lichaamstypes, en de gegevens worden via Bluetooth opgeslagen in de OMRON connect-app, zodat je eenvoudig de voortgang kunt volgen. Met klinisch gevalideerde technologie en Intellisense voor comfortabele en snelle metingen, wordt deze alles-in-één hartslagmeter geleverd met een opbergetui voor gebruik onderweg. Het gebruik van een bloeddrukmeter kan helpen bij het diagnosticeren en beheersen van hoge bloeddruk, het detecteren van risico’s voor het hart en de bloedvaten en het geven van een completer beeld van de gezondheid van uw hart. Om de RS3 Intelli IT te gebruiken, hoef je alleen maar de polsmanchet om je linkerpols te doen, in een ondersteunde stoel te gaan zitten en op de Start/Stop-knop te drukken voor snelle en gemakkelijke metingen.

2. RS7 Intelli IT Bloeddrukmeter pols (Meest luxe en geavanceerde optie)

afbeelding van de pols bloeddrukmeter van Omron welke zeer geavanceerd is

Voordelen:

 • Detecteerd ochtendhypertensie
 • Meet over 3 metingen het gemiddelde
 • Signaleert onjuist aangebracht manchet

Nadelen:

 • Prijskaartje is wat hoger

Deze Omron bloeddrukmeter voor de pols is een handige en nauwkeurige manier om de bloeddruk te meten, ongeacht het lichaamstype dat je bezit. De geavanceerde technologie zorgt voor een comfortabele en snelle meting, waardoor onnodig opblazen van de manchet wordt voorkomen. Het apparaat detecteert ook een onregelmatige hartslag en hypertensie, en de metingen worden automatisch via Bluetooth naar je smartphone gestuurd. Met de OMRON connect-app kun je jouw voortgang bekijken, opslaan en volgen, waardoor je een vollediger beeld krijgt van de gezondheid van je hart. De RS7 Intelli IT is geschikt voor elke polsmaat en wordt geleverd met een geavanceerde positiesensor en symbool om te zorgen voor een juiste toepassing van de manchet.

3. Medisana BW 315 – Pols Bloeddrukmeter (Beste goedkope optie)

afbeelding van een goedkope maar goede pols bloeddrukmeter van Medisana

Voordelen:

 • Meet gemiddelde bloeddruk over 3 metingen
 • Te gebruiken voor 2 personen
 • Zeer voordelig in prijs en nog hoog beoordeeld

Nadelen:

 • Je kunt deze pols bloeddrukmeter niet koppelen met een app

Deze Medisana bloeddrukmeter voor de pols is een handige en gemakkelijke manier om thuis, op kantoor of onderweg uw bloeddruk te meten. Het beschikt over een kleurenschaal die is opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie, zodat je eenvoudig de resultaten kunt vergelijken en mogelijke hartritmestoornissen kunt diagnosticeren. De monitor kan tot 120 metingen per persoon opslaan, waardoor hij ideaal is om je bloeddruk in de loop van de tijd te volgen of te delen met je arts. De ruime manchet is geschikt voor polsmaten van 12,5-21,5 cm en het extra grote display is gemakkelijk af te lezen. De monitor wordt geleverd met batterijen en een opbergetui en is gecertificeerd volgens strenge EU-richtlijnen.

Waar let je op bij het kopen van een goede pols bloeddrukmeter?

Wanneer je een pols bloeddrukmeter aan wil schaffen, raad ik je aan om zeker op de volgende punten te letten:

 • Nauwkeurigheid: Als het gaat om het kopen van een pols bloeddrukmeter, moet nauwkeurigheid natuurlijk je topprioriteit zijn, omdat pols bloeddrukmeters natuurlijk al iets minder nauwkeurig zijn dan bovenarm bloeddrukmeters.
 • Gemiddelde kunnen meten over drie metingen: Vooral bij een pols bloeddrukmeter is het belangrijk om het gemiddelde te meten over drie metingen. Dit is belangrijk omdat het een nauwkeuriger beeld geeft van de bloeddruk en je kan helpen waarschuwen voor mogelijke problemen. Zonder deze functie kun je inconsistente metingen krijgen die de werkelijke bloeddruk niet volledig weergeven.
 • Detecteren onjuist aangebrachte manchet: Een ander kenmerk waar u op moet letten bij een goede polsbloeddrukmeter is het vermogen om verkeerd aangebrachte manchetten te detecteren. Dit is van cruciaal belang omdat het gebruik van een manchet met de verkeerde maat kan leiden tot onnauwkeurige metingen en een verkeerde diagnose. Een hoogwaardige monitor heeft ingebouwde technologie die je waarschuwt wanneer de manchet niet correct om de pols zit.
 • Meten van ochtendhypertensie: Een ander ding waar ik naar op zoek ben in een goede polsbloeddrukmeter is het vermogen om ochtendhypertensie te detecteren. Dit is wanneer je bloeddruk ’s ochtends stijgt voordat je zelfs maar uit bed komt en dit kan een teken zijn van onderliggende gezondheidsproblemen. Een goede monitor kan dit detecteren en je waarschuwen, zodat je indien nodig passende maatregelen kunt nemen.
 • Connectiviteit met bluetooth en/of applicatie: Een andere functie die ik nuttig vind, is de beschikbaarheid om verbinding te maken met Bluetooth en een app. Hierdoor kan ik mijn metingen gemakkelijk in de loop van de tijd volgen en indien nodig delen met mijn zorgverlener.

Wat is beter: een pols bloeddrukmeter of een bovenarm bloeddrukmeter?

Als het gaat om het meten van je bloeddruk, vraag je je misschien af welk type apparaat beter is: een pols bloeddrukmeter of een bovenarm bloeddrukmeter. Als iemand die beide heeft geprobeerd en zich verschrikkelijk goed heeft in gelezen, kan ik met zekerheid stellen dat bovenarm bloeddrukmeter, de beste bloeddrukmeters zijn.

Waarom is een bovenarm bloeddrukmeter de beste keuze?

In de eerste plaats zijn bovenarm bloeddrukmeters nauwkeuriger dan pols bloeddrukmeters. Dit komt omdat ze de bloeddruk op hartniveau meten, terwijl polsmonitors kunnen worden beïnvloed door hun positie en eventuele beweging van de gebruiker. Uit een studie gepubliceerd in het American Journal of Hypertension bleek ook dat pols bloeddrukmeters over het algemeen minder nauwkeurig waren dan hun bovenarm tegenhangers.

Hoe is deze lijst met pols bloeddrukmeters tot stand gekomen?

We willen, als experts op het gebied van gezondheid, ons publiek zo goed mogelijk informeren omtrent hun productkeuzes in de gezondheidsbranche en we weten hoe belangrijk het meten van de bloeddruk is. Daarom hebben we besloten een lijst samen te stellen met de beste pols bloeddrukmeters en ook eerlijk aan te geven dat bovenarm bloeddrukmeters preciezer zijn.

We hebben grondig onderzoek gedaan, overlegd met andere medische professionals, talloze reviews van klanten gelezen en zelfs enkele monitoren zelf getest. We wilden ervoor zorgen dat onze lezers toegang hadden tot nauwkeurige informatie over de beste bloeddrukmeters in verschillende categorieën.

Wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot betrouwbare hulpmiddelen voor de gezondheidszorg, zoals bloeddrukmeters. We hopen dat deze lijst een waardevol hulpmiddel zal zijn voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om thuis zijn bloeddruk te meten. Als je dan toch een pols bloeddrukmeter wil aanschaffen, koop dan een van bovenstaande opties!

Veelgestelde vragen

Wat is een pols bloeddruk meter?

Een polsbloeddrukmeter is een apparaat dat de bloeddruk meet via de slagaders in onze pols. Het is een kleine, compacte machine die gemakkelijk kan worden meegenomen en thuis of onderweg kan worden gebruikt. Ik gebruik er nu al jaren een en het is een essentieel onderdeel van mijn gezondheidsroutine geworden.

Is een pols bloeddrukmeter betrouwbaar?

Als iemand die al jaren met het meten van de bloeddruk bezig is, heb ik verschillende bloeddrukmeters geprobeerd. Hoewel pols bloeddrukmeters zeker handig en gebruiksvriendelijk zijn, zijn ze niet altijd even betrouwbaar als hun bovenarm-tegenhangers.

Wat is een normale bloeddruk?

Volgens de American Heart Association zou een normale bloeddruk bij volwassenen lager moeten zijn dan 120/80 mmHg. Deze waarde wordt beschouwd als de gouden standaard en kan ernstige gezondheidscomplicaties zoals hartaandoeningen of beroertes helpen voorkomen.

Hoe meet je de bloeddruk met een pols bloeddrukmeter?

Zorg er ten eerste voor dat jij je helemaal correct positioneert. Ga in een comfortabele stoel zitten met je voeten plat op de grond en leg je arm op een tafel of armleuning ter hoogte van je hart. Schuif de manchet vervolgens om jouw pols en pas deze aan tot hij nauwsluitend maar comfortabel om je pols zit. Druk op de startknop en wacht op de meetwaarden. Het is belangrijk om tijdens dit proces stil te blijven staan, omdat elke beweging de nauwkeurigheid kan beïnvloeden

+ berichten

Asadullah z'n passie is de gezondheid van de mens. Dit heeft hem doen bewegen de studie Bachelor of Medicine & Bachelor of Surgery te starten aan een gerenommeerde universiteit. In z'n vrije tijd verdient hij graag wat bij met het schrijven van artikelen voor websites in de gezondheidsniche. Bij Mindsetking zijn we blij dat we hem konden toevoegen aan ons team!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *