pols bloeddrukmeters vergelijken

Pols bloeddrukmeter: 2024 review, beste opties & uitleg

Op zoek naar een eenvoudige en efficiënte manier om je bloeddruk te meten? In dit artikel hebben we de tijd genomen om enkele van de beste pols bloeddrukmeters op de Nederlandse markt te beoordelen. Dit hebben we gedaan om onze lezers een eerlijk antwoord te geven over pols bloeddrukmeters. Zijn ze wel zo betrouwbaar als bovenarm bloeddrukmeters? We behandelen hun voor- en nadelen en geven je alle informatie die je nodig hebt om een goede aankoop beslissing te nemen, op basis van jouw wensen en behoeften. Bovendien hebben we antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over pols bloeddrukmeters opgenomen, zodat je zeker kunt zijn van jouw aankoop. Dus laten we er samen direct even in duiken!

Beste pols bloeddrukmeters in Nederland

Wij hebben onderzoek en testen gedaan naar de beste polsbloeddrukmeters en hieronder vind je het resultaat. Deze modellen zijn door ons en experts verkozen als de beste pols bloeddrukmeters. Heb je vragen? Dan mag je ons gerust een mail sturen!

1. OMRON pols bloeddrukmeter RS3 Intelli IT (Beste keuze)

Klinisch gevalideerde pols bloeddrukmeter voor nauwkeurige metingen

Voordelen:

 • Klinisch gevalideerd merk, welke wordt aanbevolen door hartstichting
 • Maar liefst 3 jaar garantie
 • Signaleert onjuist aangebracht manchet
 • Meet gemiddelde over 3 metingen en onregelmatige hartslag

Nadelen:

 • Iets hoger geprijsd dan gemiddeld
 • Ochtendhypertensie wordt niet gesignaleerd

De OMRON RS3 Intelli IT bloeddrukmeter pols is een slimme en handige manier om de bloeddruk nauwkeurig te meten. Het kleine formaat en de polsmaat maken hem geschikt voor alle lichaamstypes, en de gegevens worden via Bluetooth opgeslagen in de OMRON connect-app, zodat je eenvoudig de voortgang kunt volgen. Met klinisch gevalideerde technologie en Intellisense voor comfortabele en snelle metingen, wordt deze alles-in-één hartslagmeter geleverd met een opbergetui voor gebruik onderweg. Het gebruik van een bloeddrukmeter kan helpen bij het diagnosticeren en beheersen van hoge bloeddruk, het detecteren van risico’s voor het hart en de bloedvaten en het geven van een completer beeld van de gezondheid van uw hart. Om de RS3 Intelli IT te gebruiken, hoef je alleen maar de polsmanchet om je linkerpols te doen, in een ondersteunde stoel te gaan zitten en op de Start/Stop-knop te drukken voor snelle en gemakkelijke metingen.

2. RS7 Intelli IT Bloeddrukmeter pols (Meest luxe optie)

afbeelding van de pols bloeddrukmeter van Omron welke zeer geavanceerd is

Voordelen:

 • Detecteerd ochtendhypertensie
 • Meet over 3 metingen het gemiddelde
 • Signaleert onjuist aangebracht manchet

Nadelen:

 • Prijskaartje is wat hoger

Deze Omron bloeddrukmeter voor de pols is een handige en nauwkeurige manier om de bloeddruk te meten, ongeacht het lichaamstype dat je bezit. De geavanceerde technologie zorgt voor een comfortabele en snelle meting, waardoor onnodig opblazen van de manchet wordt voorkomen. Het apparaat detecteert ook een onregelmatige hartslag en hypertensie, en de metingen worden automatisch via Bluetooth naar je smartphone gestuurd. Met de OMRON connect-app kun je jouw voortgang bekijken, opslaan en volgen, waardoor je een vollediger beeld krijgt van de gezondheid van je hart. De RS7 Intelli IT is geschikt voor elke polsmaat en wordt geleverd met een geavanceerde positiesensor en symbool om te zorgen voor een juiste toepassing van de manchet.

3. Beurer BC 44 bloeddrukmeter pols (Beste voordelige optie)

Voordelen:

 • Erg goed beoordeelde pols bloeddrukmeter
 • We vonden hem zeer nauwkeurig
 • Zeer voordelig in prijs

Nadelen:

 • Er zijn alternatieven met meer functionaliteiten

De Beurer BC 44 bloeddrukmeter voor de pols is een uitmuntende keuze voor wie een betrouwbare en gebruiksvriendelijke gezondheidsmonitor voor de pols zoekt. Kenmerkend zijn het eenvoudige gebruik, het blauw verlichte XL display voor duidelijke leesbaarheid, en de eenknopsbediening. Dit medisch apparaat biedt volautomatische metingen van bloeddruk en hartslag, met extra functies zoals een risico-indicator en detectie van onregelmatige hartslag. Geschikt voor polsen van 14 – 19,5 cm, het is compact en komt met een handige opbergbox. Het enige nadeel is de beperking in polsomtrek. Met 5 jaar garantie belooft de Beurer BC 44 duurzaamheid en precisie, ideaal voor dagelijkse gezondheidscontroles.

4. Medisana BW 315 – Pols Bloeddrukmeter (Budget optie)

afbeelding van een goedkope maar goede pols bloeddrukmeter van Medisana

Voordelen:

 • Meet gemiddelde bloeddruk over 3 metingen
 • Te gebruiken voor 2 personen
 • Zeer voordelig in prijs en nog hoog beoordeeld

Nadelen:

 • Je kunt deze pols bloeddrukmeter niet koppelen met een app

Deze Medisana bloeddrukmeter voor de pols is een handige en gemakkelijke manier om thuis, op kantoor of onderweg uw bloeddruk te meten. Het beschikt over een kleurenschaal die is opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie, zodat je eenvoudig de resultaten kunt vergelijken en mogelijke hartritmestoornissen kunt diagnosticeren. De monitor kan tot 120 metingen per persoon opslaan, waardoor hij ideaal is om je bloeddruk in de loop van de tijd te volgen of te delen met je arts. De ruime manchet is geschikt voor polsmaten van 12,5-21,5 cm en het extra grote display is gemakkelijk af te lezen. De monitor wordt geleverd met batterijen en een opbergetui en is gecertificeerd volgens strenge EU-richtlijnen.

Polsbloeddrukmeter kopen: waar let je op?

Wanneer je een pols bloeddrukmeter aan wil schaffen, raad ik je aan om zeker op de volgende punten te letten:

 • Nauwkeurigheid: Als het gaat om het kopen van de beste pols bloeddrukmeter, moet nauwkeurigheid natuurlijk je topprioriteit zijn, omdat pols bloeddrukmeters natuurlijk al iets minder nauwkeurig zijn dan bovenarm bloeddrukmeters.
 • Gemiddelde kunnen meten over drie metingen: Vooral bij een pols bloeddrukmeter is het belangrijk om het gemiddelde te meten over drie metingen. Dit is belangrijk omdat het een nauwkeuriger beeld geeft van de bloeddruk en je kan helpen waarschuwen voor mogelijke problemen. Zonder deze functie kun je inconsistente metingen krijgen die de werkelijke bloeddruk niet volledig weergeven.
 • Detecteren onjuist aangebrachte manchet: Een ander kenmerk waar je op moet letten bij een goede polsbloeddrukmeter is het vermogen om verkeerd aangebrachte manchetten te detecteren. Dit is van groot belang omdat het gebruik van een manchet met de verkeerde maat kan leiden tot onnauwkeurige metingen en een verkeerde diagnose. De beste pols bloeddrukmeter heeft naar mijn mening een ingebouwde technologie die je waarschuwt wanneer de manchet niet correct om de pols zit.
 • Meten van ochtendhypertensie: Een ander ding waar ik naar op zoek ben in een goede polsbloeddrukmeter is het vermogen om ochtendhypertensie te detecteren. Dit is wanneer je bloeddruk ’s ochtends stijgt voordat je zelfs maar uit bed komt en dit kan een teken zijn van onderliggende gezondheidsproblemen. Een goede monitor kan dit detecteren en je waarschuwen, zodat je indien nodig passende maatregelen kunt nemen.
 • Connectiviteit met bluetooth en/of applicatie: Een andere functie die ik nuttig vind, is de beschikbaarheid om verbinding te maken met Bluetooth en een app. Hierdoor kan ik mijn metingen gemakkelijk in de loop van de tijd volgen en indien nodig delen met mijn zorgverlener.

Wat is beter: een pols bloeddrukmeter of een bovenarm bloeddrukmeter?

Als iemand die beide heeft geprobeerd en zich verschrikkelijk goed heeft in gelezen, kan ik met zekerheid stellen dat bovenarm bloeddrukmeter, de beste bloeddrukmeters zijn. Dit omdat ze over het algemeen nauwkeuriger meten.

Waarom is een bovenarm bloeddrukmeter de beste keuze?

Uit een studie gepubliceerd in het American Journal of Hypertension bleek ook dat pols bloeddrukmeters over het algemeen minder nauwkeurig waren dan hun bovenarm tegenhangers. Dit komt omdat ze de bloeddruk op hartniveau meten, terwijl polsmonitors kunnen worden beïnvloed door hun positie en eventuele beweging van de gebruiker. Daarnaast worden pols bloeddrukmeters ook niet aanbevolen voor bepaalde groepen. Ze zijn vaak niet de beste keuze voor ouderen, mensen met hartritmestoornissen, obesitas, of artritis.

Hoe is dit artikel over pols bloeddrukmeters tot stand gekomen?

We willen, als experts op het gebied van gezondheid, ons publiek zo goed mogelijk informeren omtrent hun product keuzes in de gezondheidsbranche en we weten hoe belangrijk het meten van de bloeddruk is. Daarom hebben we besloten een lijst samen te stellen met de beste pols bloeddrukmeters en ook eerlijk aan te geven dat bovenarm bloeddrukmeters preciezer zijn.

We hebben grondig onderzoek gedaan, overlegd met andere medische professionals, talloze reviews van klanten gelezen en zelfs enkele monitoren zelf getest. We wilden ervoor zorgen dat onze lezers toegang hadden tot nauwkeurige informatie over de beste bloeddrukmeters in verschillende categorieën.

Wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot betrouwbare hulpmiddelen voor de gezondheidszorg, zoals bloeddrukmeters. We hopen dat deze lijst een waardevol hulpmiddel zal zijn voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om thuis zijn bloeddruk te meten. Als je dan toch een pols bloeddrukmeter wil aanschaffen, koop dan een van bovenstaande opties!

Veelgestelde vragen

Wat is een pols bloeddruk meter?

Een polsbloeddrukmeter is een apparaat dat de bloeddruk meet via de slagaders in onze pols. Het is een kleine, compacte machine die gemakkelijk kan worden meegenomen en thuis of onderweg kan worden gebruikt. Ik gebruik er nu al jaren een en het is een essentieel onderdeel van mijn gezondheidsroutine geworden.

Is een pols bloeddrukmeter betrouwbaar?

Ja, een pols bloeddrukmeter is betrouwbaar wanneer correct gebruikt. Het is echter belangrijk dat de pols op hartniveau wordt gehouden tijdens de meting voor nauwkeurige resultaten.

Wat is een normale bloeddruk?

Volgens de American Heart Association zou een normale bloeddruk bij volwassenen lager moeten zijn dan 120/80 mmHg. Deze waarde wordt beschouwd als de gouden standaard en kan ernstige gezondheidscomplicaties zoals hartaandoeningen of beroertes helpen voorkomen.

Hoe meet je de bloeddruk met een pols bloeddrukmeter?

Zorg er ten eerste voor dat jij je helemaal correct positioneert. Ga in een comfortabele stoel zitten met je voeten plat op de grond en leg je arm op een tafel of armleuning ter hoogte van je hart. Schuif de manchet vervolgens om jouw pols en pas deze aan tot hij nauwsluitend maar comfortabel om je pols zit. Druk op de startknop en wacht op de meetwaarden. Het is belangrijk om tijdens dit proces stil te blijven staan, omdat elke beweging de nauwkeurigheid kan beïnvloeden

Wat is het verschil tussen een bovenarm- en een pols bloeddrukmeter?

Het voornaamste verschil tussen een bovenarm- en een polsbloeddrukmeter ligt in de locatie van de meting. Een bovenarmbloeddrukmeter meet de bloeddruk bij de bovenarm, terwijl een polsbloeddrukmeter dit bij de pols doet. Bovenarmmeters worden in algemene zin als nauwkeuriger beschouwd, vooral voor oudere volwassenen, mensen met diabetes, en mensen met bepaalde hart- en vaataandoeningen, omdat ze dichter bij het hart meten. Polsbloeddrukmeters zijn compacter en handiger, maar vereisen een nauwkeurigere positionering op hartniveau voor betrouwbare resultaten. Pols bloeddrukmeters kunnen dus ook nauwkeurig zijn als je weet hoe je ze moet bedienen.

+ berichten

Hey daar! Ik ben Asadullah, en mijn hart klopt voor de gezondheid van de mens. Deze passie bracht me ertoe om de studie Geneeskunde te volgen aan een vooraanstaande universiteit. Wanneer ik niet studeer, schrijf ik met veel plezier artikelen over gezondheidsthema's om iets bij te verdienen. Ik ben blij om deel uit te maken van het Mindsetking team, want hier kan ik mijn liefde voor gezondheid en schrijven combineren, en het is geweldig om te weten dat mijn bijdragen anderen kunnen helpen en inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *