op deze afbeelding zie je een van de beste rode microfoons die je kunt kopen

Beste rode microfoon kopen in 2023 ? 4x best geteste!

Welkom bij onze uitgebreide gids voor de beste microfoons van het merk Rode! Ben jij op zoek naar een microfoon waarmee je audio van hoge kwaliteit kunt opnemen?

Het assortiment microfoons van Rode biedt tal van uitstekende opties. We bespreken hun voor- en nadelen, vergelijken ze met concurrenten en bieden een schat aan aanvullende informatie.

We zullen ook enkele van de meest gestelde vragen over de rode microfoon behandelen. Dus doe met ons mee terwijl we alles over rode microfoon technologie ontdekken!

De beste rode microfoon van dit moment

Er zijn veel goede merken microfoons, zoals JBL microfoons & Shure microfoons, maar Rode wordt toch echt wel als het goudhaantje gezien. Hieronder vind je het overzicht van de beste Røde die er beschikbaar zijn. De microfoon zijn getest en uitvoerig vergeleken om de beste informatie te kunnen bieden voor jullie aankoopbeslissing.

1. Røde NT1 KIT – Microfoon (Beste zwarte optie)

afbeelding van de beste rode microfoon zwart

Voordelen:

 • Frequentiebereik: 20 000 Hz
 • Beschikt over een cardioïde polair patroon en pikt alleen geluid van de voorkant op
 • Extreem lage zelfruis

Nadelen:

 • Nadelen? Prijs iets hoger dan sommige andere modellen, maar de prijs is het zeker waard en totaal niet duur.

De NT-1 microfoon, een SM6 “spin” met een ingebouwd pop-scherm, een XLR-kabel van 6 meter en een opbergtas zijn allemaal inbegrepen in de professionele Rde NT1 Kit. Met zijn cardioïde polaire patroon, dat alleen geluid van voren oppikt en achtergrond- en zijgeluiden uitsluit, is de NT-1 microfoon een grootmembraancondensator die geluid van opmerkelijke kwaliteit produceert. Door zijn lage eigenruis is deze microfoonset ideaal voor het opnemen van zang, podcasts, instrumenten en voice-overs, vooral wanneer er zeer stille geluidsbronnen aanwezig zijn. De HF6-capsule van Rde produceert een vintage geluid dat lijkt op legendarische microfoons, maar met minder ruis. Bovendien wordt een kleine lier, gemaakt in samenwerking met Rycote, gebruikt om de microfoon op te hangen, wat trillingen en garanties vermindert

2. Røde microfoon NT1-A KIT (Beste zilveren optie)

afbeelding van de beste rode microfoon in het zilver

Voordelen:

 • Complete set met shockmount, popfilter, XLR kabel en opberghoes
 • Cardioïde richtingskarakteristiek
 • Zeer laag ruissignaal

Nadelen:

 • Geen afstandsbediening

De Røde NT1-A Kit is een eersteklas studiomicrofoon die uitzonderlijke kwaliteit levert voor spraak-, zang- en instrumentopnamen. Bekend om zijn uitstekende prestaties, is de NT1-A de industriestandaard geworden voor studiocondensatormicrofoons. Met zijn warme en heldere geluid, hoog dynamisch bereik en laag ruissignaal van slechts 5 dBA is deze microfoon perfect voor het opnemen van zang, instrumenten en zelfs percussie. Het cardioïde polaire patroon zorgt ervoor dat alleen het geluid van voren wordt opgepikt, waardoor ongewenste achtergrondgeluiden tot een minimum worden beperkt. De NT1-A Kit wordt compleet geleverd met een shockmount, popfilter, 6 meter kabel en opbergkoffer. Door de schokdemper kan de microfoon vrij in de lucht hangen, waardoor externe interferentie wordt geëlimineerd, terwijl het popfilter harde geluiden zoals ‘P’ of ‘T’ verzwakt om te voorkomen dat ze irritant worden.

3. Rode PodMic – Podcast microfoon (Beste goedkope optie)

afbeelding van een goede voordelige rode microfoon

Voordelen:

 • Richtingskarakteristiekcardioide
 • Type audio connectorXLR 3-polig
 • Dynamische microfoon

Nadelen:

 • Microfoon is niet draadloos

De Rode PodMic is een hoogwaardige podcast microfoon die uitsluitend bedoeld is voor podcasting. Het onderdrukt op efficiënte wijze ongewenste geluiden zoals ‘P’- en ‘S’-geluiden wanneer de luidspreker te dicht bij de microfoon staat, dankzij een geïntegreerd plopfilter. De frequentierespons is afgestemd op de menselijke stem, wat resulteert in consistent heldere en bruikbare opnames. Deze grootmembraanmicrofoon kan met elke audio-interface worden gebruikt, maar presteert het beste met de Rodecaster Pro. De Rodecaster en PodMic passen zich automatisch aan het geluid van jouw stem aan, zodat je direct kunt beginnen met opnemen zonder handmatige aanpassingen. Deze dynamische microfoon is een must-have voor elke professionele podcaster, met een gevoeligheid van -57 dBV/PA, impedantie van 300-349 Ohm en maximale SPL van 150 dB – 159 dB.

afbeelding van de procaster microfoon van rode

Voordelen:

 • Ingebouwd pop-filter
 • Enorm robuust en sterk gebouwd
 • Zeer goede prijs kwaliteit verhouding

Nadelen:

 • XLR microfoon, dus geen USB plug and play

Met een fabrieksgarantie van maar liefst 2 jaar heb je gelijk een stukje zekerheid omtrent je aankoop. Daarnaast is dit een sterke en robuuste microfoon, die maar zelden kapot gaat. De Rode procaster microfoon weegt net iets meer dan een kilo en is over het algemeen erg gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel op het gebied van gebruiksgemak is dat dit een XLR microfoon is, wat betekent dat je hem niet simpel in je usb poort kunt bevestigen en vervolgens kunt beginnen met opnemen.

5ƒ. Rode Lavalier GO White (Beste dasspeld lavalier microfoon)

afbeelding van de witte røde microfoon lavalier

Voordelen:

 • Kabel verstevigd met Kevlar
 • Diameter van 5 mm en een lengte van slechts 24 mm
 • Inclusief windkap en clip

Nadelen:

 • Niet geschikt voor

De Rode Lavalier GO Wit is een dasspeld lavalier microfoon voor het Rode Wireless GO systeem, ideaal voor het verhogen van de audiokwaliteit bij videoproducties. Door zijn kleine vorm is hij gemakkelijk te vervoeren, waardoor hij geschikt is voor journalisten en videografen die veel onderweg zijn. Met de clip kun je de microfoon moeiteloos op uw kledingstuk verbergen en tegelijkertijd de snoeren verbergen. Wind- en geluidshinder worden verminderd dankzij het gemonteerde windscherm. De microfoon kan geluid in 360 graden opnemen vanwege zijn omnidirectionele directionele aard. Het heeft een 3,5 mm TRS-connector en kan worden gebruikt met het Wireless GO-systeem en met andere opnameapparaten die dezelfde verbinding gebruiken.

Hoe goed zijn de microfoon van Rode in vergelijking met de concurrentie?

Rode microfoons zijn gewoon uitstekend in termen van kwaliteit en prestaties. Dit blijkt onder andere uit tests van experts en uit klantreviews, ook wij vinden ze behoren tot de beste microfoons die we getest hebben.

Rode’s toewijding aan detail is een van de redenen waarom ik geloof dat hun microfoons zo geweldig zijn. Ze lijken erg bezorgd te zijn over elk onderdeel van hun product, van ontwerp tot geluidskwaliteit. Bovendien gebruiken ze hoogwaardige componenten, die een aanzienlijk verschil maken bij het vastleggen van audio.

Røde heeft voor de NT1 de “HF6” capsule ontwikkeld. Hiermee kunnen ze ruis aanzienlijk verminderen, wat ons zeker positief op viel in vergelijking met een hoop concurrenten.

Hoe is de prijs van een Røde microfoon?

Dat gezegd hebbende, is het vermeldenswaard dat de microfoons van Rode duurder zijn dan de gemiddelde microfoon. Als het echter om audioapparatuur gaat, heb ik het gevoel dat je krijgt waar je voor betaalt. Investeren in een Rode microfoon is zeker de moeite waard als je geluid en prestaties op professioneel niveau wilt.

Wil jij toch liever een goedkopere optie? Kijk dan eens rond op de volgende andere pagina’s: beste draadloze microfoonsbeste JBL microfoonsbeste karaoke microfoons, beste podcast microfoons.

Waar let je op bij het kopen van een goede (Røde) microfoon?

Wanneer je een nieuwe microfoon wil kopen, dan is het belangrijk dat je vooraf wat onderzoek doet, om de juiste aankoop te doen. Je wil dan onderzoek doen naar de volgende zaken en bij je aankoop letten op:

Waarvoor ga je de microfoon gebruiken: Om te beginnen, wat is het primaire gebruik? Als je podcast of zingt, kan een goede rode microfoon een uitstekende keuze zijn. Deze microfoons zijn niet alleen stijlvol en opvallend, maar bieden ook geluid van hoge kwaliteit. Indien je hem staand gaat gebruiken, kan een microfoon standaard ook wenselijk zijn.

Cardioïde polair patroon: Zoek bij het winkelen naar een rode microfoon naar een microfoon met een cardioïde polair patroon. Dit type patroon helpt achtergrondgeluid te minimaliseren en vangt geluid op vanaf de voorkant van de microfoon. Het is perfect voor situaties waarin je je op jouw stem wilt concentreren zonder ongewenste geluiden uit de kamer op te pikken.

Frequentie systeem, VHF of UHF? Dit bepaalt hoe goed jouw microfoon geluid oppikt, evenals het bereik en de algehele kwaliteit. Er zijn twee hoofdopties als het gaat om frequentiesystemen: VHF en UHF. Hoewel VHF goedkoper is, biedt UHF betere prestaties op het gebied van bereik en interferentie.

Type capsule: Een andere belangrijke overweging bij de aanschaf van een rode microfoon is het type capsule dat in het apparaat wordt gebruikt. Er zijn twee hoofdtypen: dynamische en condensorcapsules. Dynamische capsules worden meestal gebruikt voor live optredens omdat ze hoge volumes aankunnen zonder vervorming, terwijl condensatorcapsules een grotere gevoeligheid en helderheid bieden voor studio-opnames.

Compatibiliteit met andere apparatuur: Vergeet ten slotte de compatibiliteit met uw huidige apparatuur niet. Sommige microfoons hebben specifieke interfaces of adapters nodig om correct te werken met bepaalde audio-instellingen of apparaten.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Bij Mindsetking zijn we ervan overtuigd dat onze reviews helpen bij het kiezen van de juiste microfoon voor jouw individuele behoeften. Daarom hebben we vele recensies uitgebreid doorgenomen en zelf een hoop microfoons getest om onze deskundige aanbevelingen te geven. We zijn er trots op experts te zijn in microfoons, en ons team is toegewijd om jou te helpen de perfecte match te vinden.

Ons team heeft de Rode microfoons persoonlijk in verschillende omgevingen getest en kan getuigen van zijn uitstekende prestaties, zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel.

Waarom zou je de keuzes van Mindsetking verder kunnen vertrouwen? Simpel gezegd, wij geloven in het verstrekken van eerlijke en nauwkeurige beoordelingen op basis van ervaringen uit de echte wereld. We vertrouwen niet op specificaties van de fabrikant of hype – in plaats daarvan nemen we de tijd om elk product grondig te testen voordat we een aanbeveling doen.

Veelgestelde vragen

Wat is het merk Røde?

Røde staat bekend om het produceren van microfoons van hoge kwaliteit en is synoniem geworden voor uitmuntendheid in de branche. In de kern is Rode een familiebedrijf dat trots is op het creëren van producten die zowel innovatief als toegankelijk zijn.

Hoeveel microfoons hebben jullie getest?

Wij hebben in totaal 8 verschillende Røde microfoon getest en dit zijn de microfoons die wij het best vonden.

Waar hebben jullie de keuzes op gebaseerd?

Eerst hebben we klant beoordelingen doorgenomen en vervolgens hiervan de beste modellen geselecteerd en deze hebben we getest. We hebben verder gelet op de functies van de microfoons, de specificaties, geluidskwaliteit, compatibiliteit met andere apparaten en prijs.

Hoe is dit artikel tot stand gekomen?

Als liefhebbers van audio apparatuur, muziek, communicatie en podcasts, hebben wij besloten alle soorten microfoons te beoordelen en deze reviews te delen in onze categorie communicatie. We hebben het met veel plezier gedaan en zullen de reviews die we geschreven hebben ook blijven onderhouden.

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *