Wil jij baby-zachte voeten zonder extra inspanning uit te geven? Ben je op zoek naar een effectief en zakvriendelijk alternatief voor de spa? Het hebben van een soda voetenbad kan jouw problemen oplossen met veel extra voordelen.

Naast het helpen van de huid te verbeteren, is een dergelijk voetenbad ook nuttig bij het kalmeren van pijn of pijn in de spieren. Het veroorzaakt mentale ontspanning en verlicht depressie symptomen.

Het hebben van een soda voetenbad is een effectieve manier om schimmels van je voeten te verwijderen en je benen weer te verfrissen.

Ziet er interessant uit? Laten we meer te weten komen over een soda voetenbad!

Het soda voetenbad

Een soda voetenbad is een snelle thuis remedie om je voeten te verzachten en te verfrissen zonder naar de spa te gaan. Naast het gebruik ervan voor de behandeling van koppige acne, wordt verdunde soda voetenbad gebruikt als een:

 • huid ex foliërende agent
 • Verzachtende werking
 • Antibacteriële middelen
 • Voet deodorant
 • Natuurlijke reiniging

Ook niet onbelangrijk om te weten: andere woorden voor een soda voetenbad zijn, zuiveringszout voetenbad, baking soda voetenbad en natrium voetenbad. Deze woorden kunnen soms door elkaar gebruik worden.

Hier volgt hoe je de maximale voordelen van een natrium of soda voetenbad te krijgen.

Dingen die je nodig hebt voor een soda voetenbad

Het grootste voordeel van een soda voetenbad is dat bijna alle benodigde dingen al thuis beschikbaar zijn, en je kunt baby-zachte voeten krijgen zonder geld uit te geven. Hier is een korte lijst van de dingen die je nodig hebt tijdens het hebben van een natrium voetenbad:

 • Tub of grote kom: Er is geen harde en snelle regel over hoe groot of diep de kom moet zijn. Zorg ervoor dat je voeten volledig ondergedompeld en comfortabel zijn. Je kunt ook zelf een voetenbad maken.
 • Lukewarm water: Voor maximale resultaten, voer een baking soda voetenbad in licht warm water uit. Het water moet op 92-100 °F, dat wil zeggen, ongeveer 33-37,7 °C. Simpel gezegd, je kunt licht warm water gebruiken dat niet onaangenaam is voor je lichaam.
 • Baking soda (bicarbonaat) 4 eetlepels
 • Marmeren: je kunt marmeren toevoegen aan de badkuip. Ze bieden een massage-effect wanneer je je voeten rolt over de marmeren tijdens het baden. Je kunt de gewenste hoeveelheid marmer gebruiken volgens jouw behoeften.
 • Essentiële oliën: je kunt gebruik maken van lavendel of tea tree olie
 • Melk: 4 eetlepels (melk is een natuurlijk vochtinbrengend middel dat de droge huid hydrateert. Het beschermt de huid tegen breken en voorkomt de vorming van callus. Het melkzuur in melk fungeert als een exfoliatiemiddel).
 • Zacht en schoon handdoek
 • Moisturiser

Voor een meer aangename ervaring is het natuurlijk wel zo dat een kwalitatief en betaalbaar voetenbad, meer resultaat geeft en daarnaast ook nog eens je voeten lekker kan verwennen d.m.v. een massage.

Laten we eens kijken naar de voorbereiding van de soda voetenbad.

Hoe maak je een soda voetenbad

Het voorbereiden van een natrium voetenbad is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. Hier is het volledige baking soda voetenbad recept:

 1. Neem een bad, een grote kom of een voetenbad. Zorg ervoor dat de kom groot is, zodat je comfortabel jouw voeten kunt onderdompelen.
 2. Voeg 4 eetlepels baking soda toe in het voetenbad en 3-4 druppels essentiële olie in het bad.
 3. Voeg nu 4 eetlepels verse melk toe.
 4. Gooi de marmeren in de badkuip.
 5. Voeg warm water toe en meng goed. Meng totdat alle frisdrank is opgelost.
 6. Je voetenbad met natrium is klaar!

Hoe gebruik je het soda voetenbad

Voor maximale resultaten neem je een goed voetenbad en moet je deze eenvoudige stappen volgen:

 1. Dompel je voeten 10-15 minuten onder
 2. Spoel met vers water en droog je voeten met een schoon handdoek
 3. Breng de moisturizer grondig aan na een soda voetenbad
 4. Voeg geen zeep toe aan het bad
 5. Voer een patch-test uit en neem geen baking soda voetenbad als je roodheid of irritatie opmerkt.
 6. Voeg altijd essentiële oliën toe na het verdunnen in drageroliën zoals jojoba.
voetenbad met soda
Verwen je voeten zo nu en dan eens en geniet van de helende werking die Soda je kan bieden.

Voordelen van soda voetenbad

Het verzacht je voeten, verwijdert de slechte geur, elimineert verborgen vuil en herstelt je voet, waardoor ze weer zacht worden. Hier zijn enkele van de voordelen van baking soda voetenbad:

Antifungal therapie

Je kunt een soda voetenbad twee keer om te voorkomen dat je voeten van eventuele schimmels. Volgens onderzoek stopt baking soda de groei van bijna alle grote groepen schimmels die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van huidinfecties. Je kunt ook 3-5 druppels essentiële oliën zoals lavendel, geranium of Romeinse kamille toevoegen om het effect van baking soda voetenbad voor schimmel te verbeteren. Het toevoegen van lavendelolie aan voetenbaden vermindert angst, depressie en stress symptomen bij zwangere vrouwen, volgens onderzoek.

Exfoliërende huid

Het toevoegen van melk aan een natrium voetenbad kan je lichaam helpen dode huidcellen te exfoliëren. Deze therapie helpt ook bij het verzachten van callussen. Een callus vormt wanneer er niet genoeg vocht beschikbaar is op de huid. Omdat melk een natuurlijk vochtinbrengend middel is, hydrateert het de huid en verzacht het de callussen. Het in melk aanwezige melkzuur heeft milde exfoliërende eigenschappen en helpt je lichaam bij het peelingsproces. Je kunt ook een pompoen steen proberen om de extra huid af te vegen terwijl je een melk- en baking soda-voetenbad doet.

Andere voordelen

Een soda voetenbad helpt tegen verkoudheid en bevordert de kwaliteit van de slaap. Onderzoek toont aan dat het hebben van een frisdrankvoet vergroot de bloedstroom in de aderen en de huid van de benen. Er is ook een toename van oxyhemoglobine, het eiwit dat verantwoordelijk is voor het dragen van zuurstof in het bloed. Andere voordelen van dit type voetenbad zijn de voet deodorant actie en antibacteriële actie. De alkalische aard van baking soda maakt het milieu ongunstig voor bacteriële cellen die op je huid groeien.

Kun je baking soda voeten zuigen tijdens de zwangerschap gebruiken?

De veiligheidsindex voor de zwangerschap van baking soda is nog steeds twijfelachtig. Hoewel er onvoldoende onderzoek over dit onderwerp is, toont onderzoek aan dat het bicarbonaatgehalte in het lichaam toeneemt na een soda voetenbad.

Het kan leiden tot een zuur-base onbalans bij zwangere vrouwen. Het is beter om een arts te raadplegen voordat je baking soda toevoegt aan het voetenbad tijdens de zwangerschap.

Een laatste woord..

Een voetenbad met soda heeft verschillende gunstige effecten. Het is minder duur, minder tijdrovend en produceert goede resultaten.

Een soda voetenbad gedraagt zich ook als een antischimmel, exfoliator en deodorant. Het verzacht de huid en verwijdert vuil van de voeten.

Het is echter beter om een arts te raadplegen voordat je een soda-voetenbad geeft aan kinderen en zwangere vrouwen. Aangezien het de huid droog maakt, breng altijd een zware moisturizer aan zodra je het bad hebt voltooid.

Relevante artikelen over voetenbaden en middelen

+ berichten

Asadullah z'n passie is de gezondheid van de mens. Dit heeft hem doen bewegen de studie Bachelor of Medicine & Bachelor of Surgery te starten aan een gerenommeerde universiteit. In z'n vrije tijd verdient hij graag wat bij met het schrijven van artikelen voor websites in de gezondheidsniche. Bij Mindsetking zijn we blij dat we hem konden toevoegen aan ons team!