alles over teenmassage en hoe je deze uitvoert

Wat is de perfecte manier om een teenmassage te doen? Dat zoeken we uit!

Een teenmassage kan een snelle oplossing zijn voor je pijnlijke tenen. Naast pijnverlichting vermindert een teenmassage ook angst en negatieve gevoelens, vooral bij postmenopauzale vrouwen (B). Een teenmassage verlaagt ook de bloeddruk, vermindert voet- en enkelblessures en verbetert hoofdpijn en perifeer oedeem.

Het beste deel van een teenmassage is dat je al deze voordelen thuis kunt benutten. Zo doe je zelf een teenmassage:

Hoe doe je zelf een teenmassage thuis?

Een teenmassage doe je gemakkelijk thuis voor jezelf of je partner. Hier is een stapsgewijs proces:

 1. Warm de tenen op met behulp van de tractietechniek. Trek de tenen iets naar je toe en laat dan los.
 2. Oefen lichte druk uit met je vingertoppen op de bovenkant van elke teen gedurende 2 seconden en laat dan los. Voer deze procedure uit op alle tenen.
 3. Herhaal het driemaal en ga naar het middelste en onderste deel van elke teen. Houd elke keer 2 seconden ingedrukt en laat los.
 4. Masseer de zijkanten van elke teen met je duim en wijsvinger.
 5. Knijp met je duim en wijsvinger lichtjes in elke teen en trek naar jezelf toe. Herhaal dit voor alle tenen. Herhaal deze procedure ook voor het weefsel van de tenen.
 6. Houd de binnenkant van de voet tussen uw handen en draai beide handen in tegengestelde richtingen. Deze techniek wordt ruggengraatdraaien genoemd, omdat dit voetgebied overeenkomt met de wervelkolom in reflexologie.
 7. Gebruik de haak- en back-uptechniek op de zool waarbij je de voet tussen uw wijsvinger en duim haakt en vervolgens weer omhoog trekt.
 8. Schuif je duim met enige druk dwars langs de basis van het eerste middenvoetsbeentje naar het vijfde middenvoetsbeentje. Dit gebied komt overeen met het middenrif in reflexologie en een massage helpt angst te verminderen.
 9. Draai de tenen en knijp en draai ze voorzichtig met je vingers.

Met bovenstaande tips omtrent de teenmassage kun jij jezelf of je partner thuis een lekkere tenen massage geven. Hieronder hebben we trouwens nog een leuke methode, genaamd de koude-steen teenmassage:

Hoe doe je een koude steenteenmassage?

Je kunt ook een koude steen toevoegen aan je teenmassage voor betere resultaten en comfort. Hier is hoe je een koude stenen teenmassage doet:

 • Wrijf de steen zachtjes over het plantaire aspect van elke teen.
 • Gebruik de rand van de steen om de basis van elke teen te masseren.
 • Plaats elk een steen gedurende 1 minuut tussen je tenen voor extra ontspanning.
 • Rol een ronde steen over de zool om de doorbloeding te verbeteren.

Conclusie

Een teenmassage verlicht uw pijnlijke tenen en verlaagt de bloeddruk, waardoor hoofdpijn en depressie worden verminderd. Een teenmassage geven aan je partner of jezelf is eenvoudig en plezierig, hoewel het voor beginners lastig kan zijn. U kunt massageapparaten zoals een voetmassageapparaat gebruiken voor betere resultaten.

Website | + berichten

Shelley heeft in de loop der jaren veel kennis op gedaan en onder andere haar studies succesvol afgerond Op dit moment deelt Shelley haard kennis op het gebied van gezondheid haar kennis via het internet op websites als Mindsetking. Shelley houdt zich vooral bezig met de categorieën lichamelijke- en mentale gezondheid, slapen (rust) en massage (rust). Deze onderwerpen gaan haar naar het hart en hierover kan ze echt met passie schrijven. Haar artikelen op Mindsetking worden zoveel mogelijk onderbouwt met wetenschappelijke content en bronnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *