Triggerpoint-massage apparaten worden snel populair onder diegenen die hun eigen spierpijn willen aanpakken.

Of het nu het resultaat is van een blessure, een chronische aandoening of gewoon pijn veroorzaakt door inspanning en overmatig gebruik, deze apparaten kunnen worden gebruikt om spanningsgebieden te lokaliseren en deze door middel van massage los te laten.

In dit artikel vind je alles wat je moet weten over triggerpoint-massageapparaten en onze keuzes voor de beste modellen die vandaag beschikbaar zijn.

Bij het selecteren van een apparaat voor triggerpointmassage is het belangrijk dat u er een kiest met functies die het beste aansluiten bij uw behoeften.

Houd rekening met factoren zoals grootte en vorm van het apparaat, batterijduur, intensiteitsniveaus, draagbaarheid en prijsklasse bij het maken van jouw keuze.

De beste triggerpoint massage apparaten Top 5

Wil jij triggerpoints masseren voor een ontspannende massage? Trigger je diepe spieren en pijnlijke spieren met de beste triggerpoint massage apparaten:

1. TriggerPoint Impact Massage Gun

afbeelding van de triggerpoint massage gun van het merk triggerpoint

Eigenschappen:

 • 4 snelhedel
 • Premium massage voor alle triggerpunten
 • Oplaadbaar
 • Borstelloze motor voor een maximale levensduur van de batterij
 • Zeer stil werking, vrijwel geluidsloos
 • Zeer hoog beoordeeld triggerpoint massage apparaat

Dit is ons beste triggerpoint massage apparaat omdat deze het beste uit onze tests kwam en daarnaast ook erg hoog beoordeeld is door klanten. Het baanbrekende TriggerPoint Impact Massage Gun kan worden gebruikt om jouw spieren soepel te houden en is een geweldig hulpmiddel om de spiergezondheid te behouden. Je verbetert niet alleen de doorbloeding en hydratatie van het spierweefsel, maar verhoogt ook de prestaties van je lichaam doordat je kunt kiezen uit vier verschillende snelheden. De ergonomische handgreep verbetert zowel je grip als je balans, waardoor je meer kunt doen met minder inspanning. Doordat het wordt aangedreven door een koolborstel loze motor heeft het vuurwapen een lange levensduur en is het nagenoeg geruisloos in gebruik.

FitGun Mini Massage Gun – verschillende opzetstukken

afbeelding van de mini massage gun voor triggerpoint massages

Eigenschappen:

 • Incl. E-book
 • Beschikt over 4 verschillende opzetstukken en 3 Intensiteiten
 • Effectieve massage voor de trigger points
 • Voor het verlichten van stress
 • Geeft een zeer ontspannende massage
 • Stille motor
 • Duurzame batterij

Zoek je naar een massageapparaat dat jou kan helpen bij het verlichten van spierpijn, het verbeteren van de bloedsomloop en zelfs je prestatievermogen? Dan is de FitGun Mini Massage Gun iets voor jou. Het is een lichtapparaat waarmee je je spieren overal kunt relaxen, of je nou werkt, studeert of thuis bent. Neem hem mee waar je ook gaat en voorkom blessures door middel van verbeterde doorbloeding. Met 3 uur batterijduur en een stille technologie levert deze gun een perfecte combinatie van kracht en comfort op. Zeg vaarwel tegen spierpijn, blessures en knopen met de FitGun Mini Massage Gun! Een mini massage gun is een kleiner alternatief op de reguliere massage en is meestal voordeliger in prijs.

3. Massagerr® Massagebal – Vibrerend – Triggerpoint Bal 

afbeelding van de vibrerende massagebal van massagerr voor je triggerpoint

Eigenschappen:

 • Multifuntioneel triggerpoint massage apparaat
 • Ontspannende massage voor het hele lichaam
 • 1x Massagerr® Vibrerende Massagebal
 • 1x Oplaadkabel
 • 1x Handleiding NL/EN
 • 1x Opbergzakje
 • Krachtige batterij

Massagerr® Vibrerende Massagebal is een innovatieve massage bal die druk en vibraties toepast op specifieke delen van je lichaam voor vermindering van spanning en verbeterde flexibiliteit in jouw spieren. Met zijn unieke, compacte ontwerp met golfstructuur biedt deze massagebal een antislip effect én is het ideaal voor het bereiken van triggerpoints over het hele lichaam. De vibratietechnologie in dit product zorgt ervoor dat je minder hoeft te bewegen tijdens het diep masseren van je spieren, waardoor pijn wordt verminderd.

4. RX Goods handmassage gun – Deep tissue & Triggerpoint

afbeelding van de handmassage gun van RX goods voor triggerpoints

Eigenschappen:

 • Het massageapparaat is te bedienen met een afstandsbediening
 • Dit triggerpointmassage apparaat is draadloos te gebruiken
 • 6 Verschillende opzetstukken bij dit massage pistool
 • Beschikt niet over een smartfunctie
 • Geen warmtefunctie

 RX Goods Professioneel Klopmassage Apparaat en handmassage apparaat voor de triggerpoints biedt zes verschillende opzetstukken, zes diverse massage snelheden en zes klopmethodes om de ideale massage te vinden na een drukke dag of na het sporten. Na het kiezen van de perfecte massage kan je lekker achteroverleunen en genieten! Onze innovatieve apparaat geeft je verschillende mogelijkheden om je perfecte massage uit te kiezen voor elke situatie, van intensief massagen voor spierherstel of relaxeren na een drukke dag. Ontspan jezelf met behulp van het draadloze handmassageapparaat van RX Goods®!

5. Triggerpoint massage ballen van Ultimate Relief (Goedkope optie)

afbeelding van de triggerpoint ballen van ultimate relief

Eigenschappen:

 • Maar liefst drie stuk in de verpakking
 • Zeer voordelig in prijs
 • Triggerpoints masseren in alle lichaamsdelen
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Gemakkelijk om mee te nemen

De triggerpoint therapie ballen van Ultimate Relief bieden ultieme verlichting tegen myofasciale pijn waardoor je jouw dag voluit kunt beleven. Door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en zwaartekracht, kun je de massageballen gemakkelijk gebruiken om spierknopen en spanning te verlichten. Je kunt de balls overal en op elk moment dat het jou uitkomt gebruiken, zoals op een stoel, in bed, op de grond of op een yoga matje. Perfect om thuis of bijvoorbeeld op je yoga les of training mee te nemen.

Zijn er nog meer triggerpoint massage apparaten?

Triggerpoint-massagetherapie wordt steeds populairder als middel om chronische spierpijn en -spanning aan te pakken. Maar wat zijn de beschikbare massageapparaten om jou te helpen die probleemgebieden aan te pakken?

Het meest gebruikte apparaat voor triggerpointmassage zijn op dit moment wel massage guns en massageballen, vandaar dat wij die ook opgenomen hebben in dit artikel

Ook worden foam rollers en spijkermatten nog wel eens aangeprezen als triggerpoints, maar vanwege grotere oppervlak vinden wij deze over het algemeen minder effectief

Triggerpoint massage apparaten kopen: waar let je op?

Wanneer jij overweegt een apparaat voor triggerpointmassage aan te schaffen, zijn er verschillende belangrijke overwegingen waarmee je rekening moet houden.

Kwaliteit en materialen moeten de hoogste prioriteit hebben om ervoor te zorgen dat het apparaat duurzaam genoeg is om bij herhaald gebruik mee te gaan.

Zoek naar apparaten die zijn gemaakt van duurzame materialen die het milieu niet schaden wanneer ze aan het einde van hun levensduur worden weggegooid.

Overweeg bovendien welk formaat apparaat je nodig hebt- als het te klein is, bereikt het mogelijk niet de gewenste spiergroep of geeft het niet voldoende druk; omgekeerd, als het te groot is, kan het ongemak veroorzaken tijdens het gebruik.

Sommige apparaten hebben ook vibrerende functies die verder kunnen helpen bij het verlichten van spierspanning en knopen – maar dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Zorg er ten slotte voor dat het apparaat dat je kiest, geschikt is voor de spiergroep(en) die jij wilt trainen.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Als het gaat om het vinden van het juiste apparaat voor triggerpointmassage, kun je vertrouwen op Mindsetking. We hebben talloze uren besteed aan het onderzoeken van de beste producten op de markt, rekening houdend met klantrecensies en de artikelen zelf getest. Ons doel is om jou eerlijk te adviseren over welke producten uw geld waard zijn.

We begrijpen dat investeren in een hoogwaardig triggerpoint-massageapparaat belangrijk is voor onze lezers, dus we raden nooit iets aan dat we zelf niet zouden gebruiken of vertrouwen. We zijn erg trots op het verstrekken van nauwkeurige informatie over elk product dat we beoordelen en streven ernaar om ervoor te zorgen dat al onze klanten tevreden zijn met hun aankoopbeslissingen.

Ons team van experts heeft al het harde werk voor je gedaan door rigoureuze tests uit te voeren en gebruikersfeedback te onderzoeken op basis van ervaringen uit het echte leven met deze items.

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van triggerpoint massage apparaten?

Triggerpoint-stimulators zijn gespecialiseerde massageapparaten die zijn ontworpen om zich te richten op strakke, geknoopte gebieden in het lichaam die bekend staan als “triggerpoints”. Mensen gebruiken deze apparaten om hun fysieke gezondheid te verbeteren, evenals hun mentale en emotionele welzijn.

Triggerpoint-massage werkt door directe druk of trillingen uit te oefenen op de triggerpoints in jouw spieren. Dit type massage kan helpen pijn en spanning in het getroffen gebied te verminderen en tegelijkertijd de bloedsomloop door het hele lichaam te verbeteren.

Bovendien kan het helpen bij het bevorderen van ontspanning en stressvermindering, wat resulteert in een verbeterde algehele stemming en minder angstgevoelens.

Voor degenen die lijden aan chronische pijn of spierspanning als gevolg van een blessure of ziekte, kan het gebruik van een triggerpoint-massageapparaat een effectieve manier zijn om verlichting te vinden zonder afhankelijk te zijn van traditionele medicijnen die bijwerkingen kunnen hebben.

Veelgestelde vragen over triggerpoint massage apparaten

Wat zijn triggerpoints nu precies?

Triggerpoints, of knopen in de spieren, zijn een veelvoorkomende bron van ongemak. Hoewel ze kunnen worden veroorzaakt door een aantal dingen, variërend van een slechte houding tot trauma, worden ze meestal verergerd door overmatig gebruik van spieren. Triggerpoint-massageapparaten bieden verlichting van deze knopen en de bijbehorende pijn en spanning. Triggerpoints ontstaan wanneer spiervezels strak worden door herhaalde samentrekkingen of stress. Dit veroorzaakt een blokkade in de spier die de bloedstroom beperkt en de irritatie van de omliggende zenuwbanen verhoogt. Indien onbehandeld, kunnen triggerpoints chronische pijn in het hele lichaam veroorzaken, evenals andere problemen zoals hoofdpijn en gewrichtsstijfheid. Het masseren van deze gebieden met een triggerpoint-massageapparaat helpt de spanning in de spieren los te laten, zodat de normale functie kan worden hervat. Het gebruik van een apparaat is een effectieve manier om specifieke gebieden nauwkeurig te behandelen voor een betere verlichting dan traditionele massages alleen kunnen bieden.

Waarom zou je een triggerpoint massage apparaat gebruiken?

Triggerpoint-massageapparaten zijn een effectieve manier om diepe weefselpijn en benauwdheid aan te pakken. Ze helpen u de oorzaak van uw ongemak te lokaliseren en aan te pakken, zodat jij verlichting kunt vinden zonder afhankelijk te zijn van traditionele massagetherapieën. Triggerpoint-massageapparaten bieden een handige thuisbehandelingsoptie waarmee u die moeilijk bereikbare delen van uw lichaam gemakkelijk kunt strekken en ontspannen. Triggerpoint massage apparaten zijn vooral handig voor het aanpakken van spanning in spieren die hoofdpijn, gewrichtsongemakken, nekpijn of andere gelokaliseerde pijnlijke plekken veroorzaken. De gebruiker kan direct druk uitoefenen op de bron van zijn pijn, wat een verhoogde doorbloeding bevordert en helpt strakke spieren los te maken. De eventuele pulserende trillingen die deze stimulators bieden, helpen ook om ontstekingen te verminderen en zenuwuiteinden te stimuleren voor een betere ontspanning.

Hoe en met welke oefeningen kun je jouw triggerpunten zelf masseren zodat het op een veilige manier gebeurd?

Hoewel het beter is om hiervoor de hulp in te schakelen van een professionele therapeut, kunt u ook zelf thuis aan de slag. Door deze richtlijnen op te volgen wordt massage een veilige en effectieve methode om triggers te behandelen. Er zijn verschillende oefeningen die gebruikt kunnen worden voor de massage, bijvoorbeeld kneden, strekken en drukgeven. Ook hebben wetenschappelijke studies succesvolle resultaten behaald bij het identificeren van triggers waardoor je pijn voelt en gezondheidsproblemen op lange termijn verminderd kunnen worden.

Hoe vind ik het triggerpoint dat mijn pijn veroorzaakt?

Pijn door triggerpoints komt vaak voor. Het zien van een specialist in triggerpointtherapie is een fantastische benadering om te bepalen welk triggerpoint uw pijn veroorzaakt. Voor mensen die als hun eigen triggertherapeut willen werken, zijn er ook tal van boeken met diepgaande kennis beschikbaar. Deze publicaties bieden grondige uitleg en voorbeelden van hoe u triggers in bepaalde delen van uw lichaam kunt identificeren. Bezoek de gerelateerde pagina om de beste boeken over triggerpointmassage te zien.

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.