Een vibratie massage apparaat is een in de hand te houden elektronisch apparaat dat tegen het lichaam trilt om spieren te stimuleren en ontspanning te bevorderen, de bloedsomloop te verbeteren en stress te verminderen.

Dit steeds populairder wordende apparaat kan op talloze manieren worden gebruikt om pijn te verlichten. Het kleine formaat maakt het gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen, zodat je altijd en overal kunt genieten van de helende effecten van een massage.

Dus als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om spierspanning en -pijn te verlichten zonder de bank te breken, dan kun je een vibratie massage apparaat proberen

Wij hebben in dit artikel de beste vibratie massage apparaten vergeleken en geven daarnaast alle benodigde aanvullende informatie!

Verschillende soorten vibratie massage apparaten

Vibratiemassage-apparaten worden steeds populairder en wijdverbreid in de wereld van massagetherapie. Van foamrollers tot massageballen, bijna elk type massageapparaat heeft tegenwoordig een variant die trilt.

Dit is een geweldige manier om het meeste uit jouw massageroutine te halen en om die moeilijk bereikbare spieren aan te pakken die moeilijk te bewerken zijn met alleen traditionele handmatige massagetechnieken.

De voordelen van vibratiemassages zijn onder meer een verhoogde bloedsomloop, een verbeterd bewegingsbereik, verlichting van pijn en stijfheid en zelfs lagere stressniveaus als gevolg van ontspanningseffecten.

Vibratiemassages zijn doorgaans ook gemakkelijker te gebruiken dan handmatige massages, omdat er geen speciale training of kennis voor nodig is; het enige wat je hoeft te doen is een vibratie-intensiteitsinstelling kiezen die voor jou werkt en het apparaat zijn werk laten doen!

Maar als je op zoek bent naar trillingen, waarom kies je dan niet voor iets dat standaard trilt? Enkele van de meest populaire apparaten voor vibratiemassage zijn massage guns, massage kussens en massage stoelen.

Ze zorgen alle drie voor een effectieve verlichting van spierspanning en vermoeidheid, terwijl ze ook een aangenaam vibrerend gevoel geven!

Bovendien zijn ze gemakkelijk te gebruiken en verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, zodat je de perfecte pasvorm voor je lichaam kunt vinden.

Een aantal voorbeelden van de beste vibratie massage apparaten

Wil jij een vibratiemassage apparaat aanschaffen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We hebben een pagina met massagepistolen, massagekussens en massagestoelen die gedetailleerde informatie geven over deze apparaten en de beste beschikbare modellen.

1. Northgun PRO – Vibratie Massage Gun

afbeelding van het vibratie massage apparaat van Northwall: de northgun pro

Eigenschappen:

 • Inclusief geweldige opbergkoffer
 • 5 verschillende opzetstukken / massagekoppen
 • 5 verschillende snelheidsstanden
 • Het is een professioneel vibratie massage apparaat
 • Geeft ongekend veel trillingen per seconde
 • Erg doeltreffende massagetechniek
 • Massage voor weefsel en de spieren
 • Zeer goed beoordeeld vibratie massage apparaat

Northgun Pro Vibratie Massage Apparaat is een professionele massage gun die sporters, fysiotherapeuten en andere fitness- en revalidatieprofessionals helpt bij het herstel na een vermoeide training. Northwall technologie dringt 80% dieper door in je spieren dan andere massageapparaten. Bovendien is de massage gun de stilste in zijn prijsklasse, wat erg fijn is als je partner je bijvoorbeeld een lekkere massage geeft, terwijl jullie televisie kijken. Dit vibratie massage apparaat is in bezit van een compacte ontwerp inclusief opbergkoffer en bezit een lange batterijduur. Dit maakt het een ideaal massage apparaat om mee te nemen op reis of dagelijks te gebruiken. Je kunt dit vibratie massage apparaten opladen met een universele USB-C oplaadpoort en telefoonadapter of aansluiten op powerbanks (ideaal om tijdens een reis of op vakantie mee te nemen).

2. LK Move – vibratie massage apparaat – foam roller – massage bal

afbeelding van het vibrerende massage apparaat van LK move massage roller en massage bal in één!

Eigenschappen:

 • Helpt op natuurlijke wijze chronische en acute pijn te kalmeren
 • Ondersteunt bij spierspannen en spierpijn
 • Verbetert bewegingsvrijheid en flexibiliteit
 • Bevordert de bloedsomloop en spierherstel
 • Ondersteund het lichaam bij o.a. een betere nachtrust
 • Foam roller en massage bal in één!
 • Zeer goed beoordeeld vibratie massage apparaat voor het weefsel en de spieren

Ben je op zoek naar een vibratie massage apparaat dat meer dan alleen het oppervlak van de spieren masseert? Dan is deze vibrerende massage roller van LK Move wat je nodig hebt! Dit unieke vibratie massage apparaat zorgt ervoor dat diepe druk en krachtige vibraties in de spierholte terecht komen. Dit helpt om stijfheid, spierpijn en vooral ook triggerpoints te verlichten. Het is eigenlijk een combinatie tussen een massage bal en foam roller. Deze twee apparaten worden beide zeer veel gebruikt als triggerpoint massage apparaat. Verder kan de LK Move vibrerende massageroller kan op verschillende manieren gebruikt worden: door erop te zitten of liggen, door direct druk uit te oefenen op specifieke spiergebieden met behulp van een balvormige massagebal, of door pressure point techniques toe te passen op de voeten.

3. Blue Lion – Vibrerende Shiatsu Massagestoel – Massagekussen

afbeelding van de vibrerende shiatsu massage kussen van blue lion

Eigenschappen:

 • Meerdere roterende massagekoppen
 • Erg doeltreffende massagetechniek en fijne massage
 • Een zeer goed vibratie massage apparaat die je een shiatsu massage biedt
 • Heerlijke warmtefunctie en rugmassage
 • Bij een stijve nek en voor de hele rug
 • Goedkoper en toegankelijker dan betaalde masseurs

Ben je moe van je dagelijkse werk en last je vaak van pijnlijke of stijve rugklachten? Dan is het Blue Lion vibratie massagekussen precies wat je nodig hebt! Dankzij deze innovatieve massagetechnologie kun je elke dag, waar dan ook, jouw rug, nek, schouders en zelf billen/bovenbenen laten masseren. Je hoeft dus niet meer voor een behandeling bij therapeut of masseur te betalen en langs te gaan. Kies simpelweg de beste massage stand die bij jou past en laat de Blue Lion zorgdragen voor een spa-ervaring in eigen huis. Het is een vibratie massage apparaat dat erg hoog is beoordeeld in de reviews en wij vonden hem persoonlijk ook erg fijn.

Zijn er ook vibratie massage apparaten voor de handen een voeten?

Als je op zoek bent naar een ontspannende manier om de spanning in je handen of voeten te verlichten, overweeg dan om onze pagina’s over voetmassageapparaten en handmassage te bekijken:

Deze apparaten maken gebruik van vibratietechnologie om drukpunten in jouw extremiteiten te stimuleren, wat zorgt voor onmiddellijke pijnverlichting en ontspanning.

Veel modellen worden ook geleverd met vooraf ingestelde routines die zich automatisch aanpassen aan de vorm van jouw lichaam en bieden ook gerichte warmtetherapie.

Onze selectie vibrerende massageapparaten is ontworpen om aan alle budgetten, behoeften en levensstijlen te voldoen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vibratie massage apparaat?

Als het gaat om het kopen van een vibratiemassage apparaat zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Kwaliteit moet jouw eerste prioriteit zijn, aangezien dit de veiligheid en het uithoudingsvermogen van jouw investering bepaalt.

Zorg ervoor dat het apparaat is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen veelvuldig gebruik. Zoek ook naar functies die passen bij jouw behoeften en bij jouw massagedoelen.

Afhankelijk van op welke spiergroep je je richt en wat voor soort massage je wilt – licht of diep weefsel – heb je verschillende soorten functies nodig van een vibratiemassageapparaat.

Overweeg ten slotte het prijskaartje; offer echter geen kwaliteit op voor de kosten! Kijk rond voor de beste combinatie van functies tegen een betaalbare prijs.

Waarom kun je de keuzes van Mindsetking vertrouwen?

Bij Mindsetking zijn we gepassioneerd om onze lezers te helpen bij het vinden van de beste vibratie massage apparaten op de markt.

We begrijpen dat de gedachte aan het kopen van zo’n belangrijk apparaat twijfel en onzekerheid met zich mee kan brengen. Daarom wijden we ons aan het onderzoeken en testen van talloze producten, zodat jij dat niet zelf hoeft te doen.

We lezen online reviews van klanten, raadplegen experts in de branche en testen verschillende soorten (vibratie) massage apparaten voor elke recensie die we schrijven.

Hierdoor kunnen we eerlijke feedback geven over wat elk product goed doet en waar het voor verbetering vatbaar is.

Om ervoor te zorgen dat onze keuzes nauwkeurig en up-to-date zijn, werken we onze beoordelingen om de paar maanden bij met nieuwe inzichten uit feedback van klanten en technologische vooruitgang in het veld.

Wat zijn de voordelen van een vibratie massage apparaat?

Vibratie massage apparaten zijn inmiddels een populair hulpmiddel geworden voor het beheersen van fysieke pijn en ongemak.

Dit type massage apparaat werkt door trillingsgolven uit te zenden, die kunnen helpen de spanning in de spieren en gewrichten te verminderen.

Het is een erg doeltreffende massage techniek en geeft een erg ontspannen massage voor weefsel en spieren. Het dringt door in de laag van het weefsel in de verschillende lichaamsdelen en hierdoor kan het de spieren optimaal triggeren.

Het gebruik van een vibratie massage apparaat kan daarnaast net als de meeste andere massage apparaten bijdragen aan het verminderen van stressniveaus en het verbeteren van de bloedsomloop.

Andere soorten massages waarbij vibraties ook erg goed zijn

Bindweefsel massage apparaten vibreren ook vaak. In deze categorie vind je zodoende ook veel massage pistolen terug.

Vaak wordt gedacht dat cellulite massage apparaten ook grotendeels vibreren, maar dat is niet altijd zo. Deze werken namelijk ook veel met warmte en vacuüm systemen, wat juist een zuigende werking heeft.

Een techniek die heel veel overeenkomt met vibratie massages is een kloppende massage, veroorzaak door een klopmassage apparaat. Wij durven zelfs te stellen dat er zoveel overlapping in zit, dat deze twee woorden (kloppend en vibrerend) zelfs door elkaar heen woorden gebruikt.

Veelgestelde vragen over vibratie massage apparaten

Hoe werkt een vibratie massage apparaat?

Vibratie massage apparaten worden steeds populairder als een manier om spierpijn te verzachten en het lichaam te ontspannen. Dit type apparaat werkt door krachtige motoren te gebruiken om trillingen te produceren, die diep in de spieren doordringen voor verlichting en ontspanning. Het vibratie massage apparaat wordt direct op de huid aangebracht, meestal rond pijnlijke plekken of plekken die extra aandacht nodig hebben. Het zal dan in cirkelvormige bewegingen of pulserende bewegingen, bewegen om zich op deze gebieden te richten en je het gevoel van een echte massage te geven. De meeste apparaten voor vibratie massage worden geleverd met instelbare intensiteitsniveaus, zodat je jouw sessie kunt aanpassen aan je eigen individuele behoeften. Over het algemeen zijn vibratie massage apparaten een gemakkelijke en effectieve manier om spierpijn, spanning en stress te verlichten. Sommige modellen zoals de massage gun zijn ook erg handig in gebruik omdat je ze gemakkelijk ergens mee naar toe kunt nemen.

Hoeveel producten hebben jullie getest?

In totaal hebben we wel meer dan 30 vibrerende massage apparaten getest het afgelopen jaar. De apparaten die in dit artikel te vinden zijn, hadden we op voorhand al getest bij het behandelen van de specifieke massage apparaten die ook op onze website kunt vinden. Hierdoor hebben we een goed beeld van vibrerende massage apparaten en weten we ook als geen ander hoe ze aanvoelen.