virtufit roeitrainer kopen

VirtuFit roeitrainer review 2023: Beste koop of niet?

Ben je op zoek naar een goede manier om fitter te worden, zowel je boven- als onderlichaam te trainen en wil je hiervoor niet je huis verlaten? Misschien ben je zelfs al wel bekend geworden met de VirtuFit roeitrainers en ben je nu benieuwd of deze roeitrainers werkelijk zo goed zijn? Vandaag gaan we tot de bodem uitzoeken hoe goed de VirtuFit roeitrainer scoort op het gebied van gebruikerservaringen, functies en technologie. Zodoende zal je een compleet overzicht krijgen van deze fitness machines en zal je na het lezen van dit artikel weten of je voor VirtuFit of een ander merk kiest. Blijf lezen om erachter te komen of en welke VirtuFit roeitrainer de juiste keuze voor jou persoonlijk is!

Beste VirtuFit roeitrainers kopen – een kort overzicht van elk model

De beste modellen roeitrainers van VirtuFit? Hieronder vind je een overzicht van de beste VirtuFit roeitrainers en waarbij hun voor- en nadelen worden belicht. Ook gaan we kort in op de belangrijkste specificaties van deze roeitrainers, zodat je een mooi volledig overzicht voor je hebt. We zijn erg benieuwd met welke VirtuFit roeitrainer jij in de toekomst aan de slag gaat!

1. VirtuFit Row Ultimate Pro 2i roeitrainer (Beste en meest luxe keuze)

best geteste virtufit roeitrainer

Voordelen:

 • Uitermate hoge kwaliteit en erg duurzaam product
 • Alles wat je zoekt in een roeimachine
 • Zeer uitgebreide trainingsmogelijkheden
 • Erg hoog beoordeeld door klanten en door ons

Nadelen:

 • De beste optie is ook het hoogst geprijsd

De VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer is een topper in zijn klasse, zowel voor thuisgebruik als voor professionele settings, zoals bijvoorbeeld een sportschool. Wat direct opvalt aan deze roeitrainer, is de naadloze integratie met populaire trainingsapps zoals Kinomap en GymTrakrs via Bluetooth en ANT+, wat natuurlijk erg handig is. Verder is deze VirtuFit roeitrainer robuust geconstrueerd met hoogwaardig staal, inclusief een roestvrijstalen ketting, waardoor het een maximaal belastbaar gewicht van 230 kg aankan. Comfort staat centraal bij dit model: van de hoge 50 cm zithoogte en het voorgevormde foam zitje tot de volledig verstelbare, anti-slip voetsteunen. Het 140 cm lange rail biedt daarnaast voldoende ruimte voor gebruikers van elke lengte. Het kantelbare display en de hartslagontvanger maken het gemakkelijk om prestaties te volgen en te verbeteren via een reeks van 10 uiteenlopende programma’s. Deze roeitrainer van VirtuFit is bovendien makkelijk te verplaatsen dankzij de transportwielen en opklapsysteem, wat het opbergen na gebruik simpel maakt.

2. Virtufit elite water resistance roeitrainer (Beste met waterweerstand)

virtufit elite water resistance roeitrainer review

Voordelen:

 • Mooi design met houten of zwarte stijl
 • Gratis trainingsschema inbegrepen
 • Trainingscomputer met bluetooth
 • Compatibel met diverse apps

Nadelen:

 • Geen luchtweerstand of mechanische weerstand, mocht je hiernaar op zoek zijn

De VirtuFit Elite waterweerstand roeitrainer biedt een authentieke roei-ervaring, helemaal compleet gemaakt met de rustgevende geluiden van water. Dankzij het waterweerstandssysteem kun je de weerstand gemakkelijk zelf aanpassen; meer water in de tank betekent dan ook meer weerstand. Wat opvalt is het gebruik van eikenhout in het design voor een natuurlijke uitstraling die ook nog eens goed in vele verschillende interieuren past. Deze VirtuFit roeitrainer komt met brede mogelijkheden aan trainingsprogramma’s en een verlicht LCD-scherm dat belangrijke trainingsparameters toont. Bovendien kun je jouw trainingen nog verder verbeteren met de Kinomap applicatie, welke ook makkelijk te gebruiken is. Deze app biedt realistische routes en wedstrijdmogelijkheden helemaal vooringesteld. Enige nadeel van deze app en roeitrainer? Voor blijvend gebruik van Kinomap is een betaald abonnement vereist.

3. Virtufit elite air magnetic roeitrainer (Zeer goede magnetische roeitrainer)

Voordelen:

 • Maar liefst 16 standen & 24 programma’s
 • Inklapbare roeimachine met LCD display
 • Trainen met zeer effectieve apps
 • Ook zeer geschikt voor lange mensen

Nadelen:

 • Geen waterweerstand
 • Sommige opties zijn nog robuuster

De VirtuFit Elite Air Magnetic roeitrainer zet een nieuwe standaard in veelzijdigheid op het gebied van magnetische roeitrainers. Met een robuust frame en dubbele rails is deze VirtuFit roeitrainer geschikt voor iedereen, zelfs voor gebruikers tot 200 cm en met een gewicht van 120 kg. Ook is deze roeimachine uitgerust met een luxe LCD-console, die maar liefst 22 verschillende programma’s biedt voor een gepersonaliseerde roei-ervaring, direct klaar voor gebruik. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er 16 aanpasbare weerstandsniveaus, mogelijk gemaakt door een mix van lucht- en magneetweerstand om jou van vele trainingsopties te voorzien. Nog een ander pluspunt: de compatibiliteit met populaire apps zoals FitShow. Koppel eenvoudig je apparaat via Bluetooth en verrijk je training met realistische roeiroutes en opgeslagen resultaten, zodat je jezelf ook weer kunt verbeteren. En ja, het apparaat is verrijdbaar dankzij de PU transportwielen. Enig minpuntje van deze VirtuFit roeitrainer: een hartslagband is nodig voor hartslagmeting en die is niet standaard inbegrepen. Maar voor de complete set aan functies en het comfort die deze roeitrainer biedt, lijkt dat slecht een minuscuul minpuntje.

4. Virtufit roeitrainer 800 (Beste middensegment VirtuFit)

Virtufit roeimachine 800

Voordelen:

 • Zeer goede waterweerstand
 • 8 trainingsprogramma’s
 • Met hartslagfunctie

Nadelen:

 • Geen luchtweerstand
 • Geen mechanische weerstand

De VirtuFit Water Resistance Compact Row 800 is een erg goede roeitrainer van VirtuFit uit hun middensegment. Een verhoogde zitting op 50 cm van de grond maakt op- en afstappen eenvoudig, terwijl de extra grote, comfortabele zitting zorgt voor comfort tijdens langdurige work-outs. Deze VirtuFit roeimachine is ontworpen voor gebruikers tot 2 meter lang, dankzij de rail van 105 cm. Dankzij het unieke, ruimtebesparende ontwerp met de watertank onder de zitting, houd je waardevolle vloeroppervlak vrij. Voor wie gericht is op prestaties, bieden de gepatenteerde kunststof schoepen ongeëvenaarde waterweerstand, wat zorgt voor een soepelere en uitdagendere training. En dankzij het verstelbare, goed afleesbare display is het volgen van je voortgang geen probleem. Het extra voordeel van reinigingstabletten houdt het water schoon en geurvrij, zodat je hier geen last van zal hebben. Wat is dan nog wel een minpunt van deze roeitrainer? De borstband voor de hartslagmeter is apart verkrijgbaar en zit er niet standaard bij inbegrepen.

5. Roeitrainer virtufit row 450 (Zeer goede voordelige optie)

virtufit roeitrainer 450 review

Voordelen:

 • Zeer goede prijs kwaliteit verhouding
 • Opvouwbare roeimachine van VirtuFIt
 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Scoort hoog in de reviews

Nadelen:

 • Bovenstaande opties zijn wat geavanceerder

De VirtuFit Row 450 is een uitstekende keuze als je een roeitrainer voor thuis zoekt en niet de hoofdprijs wil betalen. Wat direct opvalt, is het “silent magnetic” weerstandssysteem dat zorgt voor een stille en soepele roei-ervaring, waardoor je niemand lastig valt. Met 10 aanpasbare weerstandsniveaus is deze roeimachine toch wel geschikt voor zowel beginners als gevorderden en is uitdaging ondanks de stille werking, geen probleem. Ideaal voor langere gebruikers, deze roeitrainer heeft een royale railslengte. Bovendien is de Row 450 ruimtebesparend; het “Space Saver” systeem maakt het apparaat compact en makkelijk te verplaatsen na gebruik. Wat als we een nadeel zouden moeten noemenl? De roeitrainer zou nog aantrekkelijker zijn met meer ingebouwde trainingsprogramma’s en uitgebreidere functies, net zoals bovenstaande opties.

6. Virtufit row 1.0 roeitrainer (Meest voordelige optie)

virtufit row 1.0 roeitrainer review

Voordelen:

 • Doet zijn werk naar behoren
 • 3 jaar fabrieksgarantie
 • 4 trainingsniveaus inbegrepen

Nadelen:

 • Minst geavanceerde model uit deze review
 • Maximaal belastbaar gewicht: 115 kg

Overweeg jij de Virtufit row 1.0 roeitrainer te kopen en wil je een eerlijk antwoord? Het is een leuke budget optie van VirtuFit, maar hij is niet zo goed als bovenstaande modellen. Toch ervaar je dankzij het elastomeer weerstandssysteem een soepele, natuurlijke roeibeweging, terwijl het stevige aluminium rail en ergonomisch gevormde zitting garant staan voor stabiliteit en comfort. De anti-slip pedalen en verstelbare voetriemen zorgen ervoor dat je voeten altijd de juiste steun hebben en hiermee is het zeer comfortabel roeien. Het LCD-scherm biedt realtime inzicht in je prestaties, inclusief tijd, roeislagen, en calorieverbruik. Met de handige scanfunctie wissel je eenvoudig tussen verschillende gegevens en bovendien, deze roeimachine is batterij-aangedreven. Wat betekent dat je dus geen stopcontact nodig. Niet slecht voor zo’n goedkope optie toch?

VirtuFit roeitrainer review: beter dan de concurrentie?

 • VirtuFit vs. Concept2:
  • Voordeel: VirtuFit biedt over het algemeen een lagere prijs als Concept2-modellen. Zelfs de duurste modellen van VirtuFit zijn goedkoper dan een Concept2 roeitrainer. Als je een instapmodel zoekt, dan is VirtuFit zeker een betere keuze.
  • Nadeel: Concept2 heeft een bredere gebruikerscommunity, biedt over het algemeen meer geavanceerde functies en meer geavanceerde data-tracking mogelijkheden. Ook de garantie periode bij Concept2 is wat langer en Concept2 staat bekend als de producent te zijn, van de beste roeitrainer.
 • VirtuFit vs. Kettler:
  • Voordeel: VirtuFit heeft een natuurlijker aanvoelende waterweerstand, terwijl Kettler vaak magnetische weerstand gebruikt die minder realistisch aanvoelt naar onze mening.
  • Nadeel: Kettler roeitrainers hebben vaak meer geïntegreerde trainingsprogramma’s als de gemiddelde VirtuFit roeitrainer. Wil je een beter alternatief dan de Kettler roeitrainer? Neem dan een wat meer geavanceerde VirtuFit roeimachine en niet een budget optie.
 • VirtuFit vs. Tunturi:
  • Voordeel: VirtuFit’s verstelbaar display en comfortabele zit zijn pluspunten ten opzichte van de meer basic features van Tunturi roeitrainer.
  • Nadeel: Tunturi heeft een langer trackrecord in de fitnessindustrie, wat sommige klanten als een kwaliteitsstempel zien. Om eerlijk te zijn vinden we dit de meest gelijkwaardige concurrent aan VirtuFit en ontlopen ze elkaar nauwelijks.
 • VirtuFit vs. Flow Fitness:
  • Voordeel: VirtuFit heeft een unieke gepatenteerde schoepentechnologie voor extra grote weerstand, iets waar Flow Fitness modellen niet over beschikken. Ook biedt geen enkel Flow Fitness model luchtweerstand, mocht je hier naar op zoek zijn.
  • Nadeel: Flow Fitness modellen biedt op hun eigen manier een goede prijs kwaliteit verhouding en hun roeitrainer is beter als de instapmodellen van VirtuFit.

Reviews en ervaringen met VirtuFit roeimachines

Na langdurig zoeken kunnen we concluderen dat de VirtuFit roeitrainers over het algemeen positieve feedback krijgen van een zeer groot percentage gebruikers. De aantekeningen lopen uiteen van “volwaardige full-body workout” tot “zeer uitgebreid en goed geprijsd”. Dit soort positieve reviews (en in sommige gevallen reviews) zijn van onschatbare waarde voor iedereen die overweegt een dergelijke roeitrainer aan te schaffen, zodat je weet wat je daadwerkelijk kunt verwachten.

🟢 Voordelen:

 • Mensen prijzen vooral de naadloze en realistische roeibeweging dankzij de geavanceerde weerstandstechnologieën en hun ruime assortiment aan keuze.
 • De bouwkwaliteit wordt ook vaak genoemd; deze machines zijn robuust en duurzaam en gaan lang mee. We komen zelden reviews tegen waar er wordt geklaagd over de kwaliteit.
 • De verstelbaarheid en veelzijdigheid van de VirtuFit roeitrainers zijn pluspunten. Verschillende modellen kunnen door mensen van alle lengtes en fitnessniveaus worden gebruikt en er zijn ook budget technisch gezien veel mogelijkheden.
 • Gebruikersvriendelijke displays en gebruikswijze worden gewaardeerd voor het gemakkelijk volgen van trainingsstatistieken.

🔴 Nadelen:

 • Eén reviewer vond de afstand tussen het voetstuk en het punt waar je begint met roeien te groot, wat mogelijk een punt van overweging is voor kortere mensen of mensen met kleinere voeten.
 • Een ander merkte op dat de machine niet zo geschikt was voor zowel zeer lange als zeer korte mensen, wat suggereert dat er mogelijk een ‘gulden middenweg’ is wat betreft de gebruikerseisen.

Let er dus op welke VirtuFit roeimachine het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Ben je lang of erg klein, zoek dan een model dat hier goed bij past. Over het algemeen kunnen verder zeggen dat de VirtuFit roeimachines niet alleen technologisch geavanceerd zijn, maar ook stevig gebouwd en gebruiksvriendelijk, wat ze ideaal maakt voor mensen met veel verschillende behoeften.

Wat is het merk VirtuFit?

VirtuFit is een Nederlands fitnessmerk dat zich heeft gevestigd als een betrouwbare naam in de wereld van fitnessapparatuur en -accessoires. Wat dit merk onderscheidt, is hun grote variatie aan beschikbare opties en bij hun premium modellen de focus op kwaliteit. Elk product, van roeitrainers tot loopbanden, is gericht op behalen van optimale prestaties binnen zijn prijsklasse. Ze hebben voor elk budget wel een goede optie, die je kunt overwegen.

Maar VirtuFit gaat verder dan alleen het bouwen van robuuste apparaten; het merk legt evenveel nadruk op gebruikersgemak en functies. Ze hebben vaak veel vooringestelde trainingsprogramma’s welke ook gemakkelijk te bedienen zijn als beginner. Dit maakt de instapdrempel laag en zorgt ervoor dat gebruikers sneller hun fitnessdoelen kunnen bereiken.

Esthetisch gezien slaagt VirtuFit erin om functionaliteit te combineren met een strak en modern design. De apparaten passen daardoor zonder problemen in zowel huiselijke als professionele omgevingen, zonder in te boeten op stijl of prestaties.

Bovendien biedt het merk vrij veel opties in de vorm van geavanceerde functionaliteiten, zoals Bluetooth-connectiviteit, geïntegreerde trainingsprogramma’s en real-time prestatie-tracking. Dit helpt niet alleen om je trainingen afwisselend en uitdagend te houden, maar ook om gedetailleerde inzichten in je voortgang te krijgen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel VirtuFit roeitrainers hebben jullie getest?

Wij hebben alle VirtuFit roeimachines getest, die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt.

Zijn er ook wel eens aanbieding voor VirtuFit roeitrainers te vinden?

Soms zijn er wel kortingen en deze kun vinden via de links in ons artikel.

Waar kun je VirtuFit roeitrainer onderdelen bestellen?

Hiervoor kun je het best de leverancier zelf benaderen. VirtuFit is gemakkelijk bereikbaar en wij vinden hun klantenservice erg klantvriendelijk.

Fysiotherapeut | + berichten

Hi! Ik ben Bert Bauzon, gediplomeerd fysiotherapeut, gespecialiseerd in spinale zorg en algemene fitheid. Ik schrijf artikelen over bewegingswetenschap, gezondheid en welzijn.