Zijn voetmassageapparaten effectief voor hielspoor? Het is een vraag die veel patiënten met deze pijnlijke aandoening stellen.

In dit artikel zullen we bespreken of een voetmassage apparaat kan helpen bij hielspoor of dat het slechts een mythe is. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan om je een eerlijk antwoord te geven.

Hielspoor is een benige uitgroei aan de onderkant van het hielbot, die pijn en ongemak kan veroorzaken bij het lopen of staan. Veel mensen geloven dat het gebruik van een voetmassage apparaat de symptomen van hielspoor kan verminderen.

Maar is er enig bewijs om deze beweringen te staven? Om daar achter te komen, hebben we talloze onderzoeken bekeken en professionals in de gezondheidszorg naar hun mening hierover gevraagd.

Wat zeggen professionals over voetmassages?

Massage is een beproefde methode om hielspoor/fasciitis plantaris te behandelen. Bij voet-massages focust de therapeut zich op de kuit en voetzool, waardoor de spieren worden versoepeld of knopen worden losgemaakt.

Dit draagt ​​bij aan pijnverlichting en kan zelfs helpen bij het wegmaken van peesplaatontsteking. Om hielspoortherapie met massage te laten werken, is het belangrijk om een ​​sportmasseur of manueel therapeut in te schakelen die hiermee veel ervaring heeft.

Zelf wat doen om je hielspoor te verlichten? Er zijn veel producten beschikbaar waarmee je thuis iets kunt doen, zoals Strassburg Socks, speciale steunzolen en meer.

Ook kun je thuis eenvoudig een golfbal gebruiken, (indien pijnlijk) een tennisbal of speciale massagebal om onder je peesplaat te rollen.

Helpen voetmassage apparaten dan ook bij hielspoor?

Werken voetmassage apparaten met hielspoor? Zoals het er nu uitziet, staat reguliere massagetherapie bekend als een effectieve behandelingsoptie voor hielspoor.

Hoewel het kosteneffectiever en handiger is om thuis een voetmassageapparaat (of voetmassage roller) te gebruiken, blijft de vraag of ze dezelfde effecten hebben. Dit kan natuurlijk ook per voetmassage apparaat verschillen.

Ze zijn een hulpmiddel dat wordt gebruikt door fysiotherapeuten en experts op het gebied van alternatieve geneeswijzen om ongemak veroorzaakt door bepaalde aandoeningen te verminderen en ontspanning te bieden en sommige websites of merken claimen echter dat ze helpen bij hielspoor.

We kunnen ook niet weerleggen dat dit niet zo is. Ik denk dat het, het beste is om bij een fysiotherapeut of huisarts langs te gaan en met deze persoon te overleggen wat de effecten zouden kunnen zijn.

Wel hebben we wel eens verhalen gehoord dat voetmassage apparaten kunnen helpen bij Hielspoor, maar zonder wetenschappelijk bewijs doen wij deze uitspraak niet.

Conclusie: zonder wetenschappelijk bewijs kunnen wij niet aantonen dat voetmassage apparaten echt werken bij Hielspoor. Wel hebben we verhalen gehoord dat dit wel zo zou zijn en ook prijzen sommige merken hun voetmassage apparaten zo aan. Indien je professioneel advies wil, adviseren wij je om langst te gaan bij je huisarts.

Meer artikelen lezen over voetmassage(apparaten)?

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.