Helpen voetmassage apparaten bij lymfoedeem?

Helpen voetmassageapparaten goed genoeg bij lymfoedeem of heb je toch regelmatig massages nodig? Dit artikel geeft het antwoord.

Een opeenhoping van lymfevocht in het lichaam, die zwelling en pijn veroorzaakt, staat bekend als lymfoedeem. Voor patiënten met lymfoedeem kan het gunstig zijn om de zwelling door middel van massage te verminderen.

Voor mensen die op zoek zijn naar dit soort therapie voor hun voeten, zijn voetmassage apparaten een steeds populairdere keuze. Maar bieden ze patiënten met lymfoedeem echt voldoende verlichting?

We zullen de werkingsmechanismen van deze apparaten en hun doeltreffendheid als lymfoedeembehandelingen in dit artikel onderzoeken.

Massage met behulp van een manchet, ook wel pneumatische compressietherapie

Pneumatische compressietherapie, ook wel manchettherapie genoemd, is een therapie die gebruikt wordt om oedeem te behandelen. In plaats van handmatig vocht af te voeren bestaat de therapie uit het gebruik van een apparaat met een manchet eromheen.

Het manchet bevat verschillende luchtkamers die zich steeds opnieuw vullen met lucht, wat resulteert in een pompend effect dat het vocht uit het probleemgebied verwijdert.

Hoewel pneumatische compressietherapie net zo effectief is als manuele lymfedrainage, blijft de behandeling met de hand nodig naast de therapie met het apparaat.

Handen voelen beter waar precies op lichaamsdeel problemen worden veroorzaakt door oedeem en wanneer er grote problemen optreden kan thuis omgaan met het compressieapparaat erg nuttig zijn.

En kunnen voetmassage apparaten verlichting bieden bij (lymf)oedeem?

Voetoedeem, of zwelling in de voeten en benen, kan ongemakkelijk en vaak pijnlijk zijn. Het kan worden veroorzaakt door verschillende redenen, waaronder letsel, operaties, veranderingen in levensstijl of een onderliggende medische aandoening.

Het goede nieuws is dat er stappen zijn die je kunt nemen om voetoedeem te verminderen met de hulp van een arts en het gebruik van voetmassage apparaten.

Voordat je met jouw behandelplan voor beenoedeem begint, is het belangrijk om jouw arts te raadplegen om te bepalen welk type apparaat geschikt voor jou is.

Voetmassage apparaten gebruiken verschillende technieken zoals kneden, rollen (voetmassage rollers), vibreren en warmtetherapie om pijn te verlichten en tegelijkertijd de bloedsomloop door het lichaam te verbeteren.

Deze technieken kunnen ook helpen om ontstekingen in gezwollen spieren te verminderen en de doorbloeding te verbeteren, wat kan helpen bij de behandeling van oedeem.

Meer interessante artikelen over voetmassage(apparaten)

Website | + berichten

Beste lezer, wij zijn Team Mindsetking en we bestaan uit de groep schrijvers die je kunt vinden op onze ''over ons'' pagina. Wij publiceren voornamelijk op basis van onze eigen ervaring, wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.