Voor degenen die lijden aan neuropathie veroorzaakt door diabetes, kan verlichting moeilijk te verkrijgen zijn. Neuropathie is een aandoening die zenuwpijn of gevoelloosheid en tintelingen in de handen en voeten veroorzaakt.

Het is vaak moeilijk om manieren te vinden om dit soort chronische pijn te verlichten, maar zou een voetmassage apparaat of voetmassage roller een antwoord kunnen zijn?

In dit artikel bekijken we of voetmassage apparaten enige verlichting kunnen bieden van de symptomen van neuropathie veroorzaakt door diabetes.

Wat is neuropathie en welke rol speelt diabetes?

Polyneuropathie is een aandoening waarbij de zenuwen in meerdere delen van het lichaam aangetast worden. Hierbij worden sensorische (gevoels)zenuwen, motorische (bewegings)zenuwen of beide aangedaan, waardoor spieren en gevoel niet meer goed werken. De symptomen kunnen variëren, zoals gevoelloosheid, pijn, tintelingen, kramp, evenwichtsstoornissen en dunner worden van de spieren.

Diabetes kan een belangrijke rol bij het ontstaan van polyneuropathie; mensen met diabetes of insulineresistentie zijn vatbaar voor het ontwikkelen van deze aandoening. Wanneer iemand diabetes heeft, betekent dit dat er hoge niveaus glucose in bloed rondzwerven wat kan leiden tot schade aan de cellulaire structuur van de nerve cel.

Helpen massages bij neuropathie?

Massage therapie is een veelgebruikte behandeling voor mensen met diabetische neuropathie. Door de bloedcirculatie te verhogen, pijn te verminderen, gezwollen voeten bij diabetes terug te dringen, voetzweren tegen te gaan en het culinaire genezingsproces van wonden te versnellen, kan massage helpen bij het beheersen van symptomen van neuropathie.

Goede massages bij neuropathie mogen alleen worden uitgevoerd door deskundige professionals of door kwaliteitsapparatuur om ervoor te zorgen dat er geen complicaties ontstaan. Daarom is het belangrijk altijd met je arts te overleggen.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor diabeten met polyneuropathie is massage een effectieve en gunstige behandeling. Na klinische proeven binnen twee weken bleek Thaise massage te helpen bij het verbeteren van de beweeglijkheid, balans en sensatie in de voeten na slechts één sessie. Daarmee kan massage een duurzame oplossing zijn voor patiënten met polyneuropathie.

Kunnen massage apparaten dan ook helpen bij neuropathie?

Hoewel de meeste vormen van behandeling gericht zijn op medicatie en fysiotherapie, zijn er aanwijzingen dat goede voetmassage apparaten ook een rol kunnen spelen bij het verminderen van de symptomen.

Op dit moment is het moeilijk om definitieve uitspraken te doen over de vraag of voetmassage apparaten neuropathie effectief kunnen behandelen.

Er zijn echter enkele onderzoeken die suggereren dat bepaalde soorten massageapparaten verlichting kunnen bieden bij bepaalde soorten zenuwpijn. Bovendien melden veel gebruikers dat ze zich comfortabeler voelen na gebruik van deze apparaten.

Wij raden ten zeerste aan om bij medische aandoeningen altijd eerst met je arts te overleggen voordat je zelf actie onderneemt!

Andere interessante artikelen over voetmassage(apparaten):

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *