vrouw die ondervind de voordelen van het nemen van een massage

Verrassende voordelen van massage voor een gezond leven!

Studies hebben aangetoond dat masseren verschillende verrassende voordelen kan hebben, waaronder het verminderen van stress en het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Volgens CDC-rapporten is de prevalentie van mensen die aan chronische pijn lijden hoog. Daarom heeft het dagelijks tien minuten masseren van patiënten in tal van onderzoeken veelbelovende resultaten opgeleverd voor hun herstel. [1]

Als je je gestrest of uitgeput voelt, overweeg dan om een massagesessie te boeken om je lichaam en geest te resetten. Een massage kan helpen stress te verlichten, de bloedsomloop te verbeteren en ontspanning te bevorderen.

Als je op zoek bent naar een manier om jouw algehele gezondheid te verbeteren, overweeg dan om een massage te nemen!

Aangezien er veel verschillende soorten massages zijn met hun voordelen, is het essentieel om het juiste type voor jou te kiezen. Deze blogpost gaat in op de verschillende soorten en hun voordelen voor een gezond leven.

Wat is massagetherapie en de gezonde voordelen ervan?

Massagetherapie is een vorm van fysiotherapie waarbij zachte weefsels in het lichaam worden gemanipuleerd om ontspanning te bevorderen, pijn te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren.

Sinds de oudheid heeft massagebehandeling mensen geholpen te ontspannen, te ontstressen en chronische pijn te verlichten.

Voordelen die kunnen optreden bij massagetherapie:

Hoe jij de juiste soort massage voor jezelf kunt vinden

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat massagetherapie een effectieve manier is om aandoeningen te behandelen, waaronder chronische pijn, artritis, spierspanning en stress.

Massagetherapie is het proces van het manipuleren van zachte weefsels, zoals spieren, pezen, ligamenten en huid, om het algehele gezonde leven van een persoon te verbeteren.

Volgens een studie aan de Universiteit van South Carolina heeft massagetherapie van minstens 50 minuten tweemaal per week positieve resultaten opgeleverd bij het verminderen van stress.

Massage is een effectieve manier om te ontspannen en depressies te verminderen. Het verbetert de hersencirculatie, zenuwgeleiding en hormonale activiteit in de hersenen. [3]

Met zoveel verschillende soorten beschikbaar, is het moeilijk om te beslissen welke het beste bij uw behoeften past. Elk type massage heeft zijn eigen unieke voordelen.

Zweedse massage is de meest voorkomende vorm en zorgt voor lange, zachte bewegingen om de spieren te ontspannen en te kalmeren.
• Deep-tissue massage maakt gebruik van krachtige massagetechnieken om de diepere spieren te bereiken.
Reflexologie is een vorm van massagetherapie gebaseerd op het idee dat bepaalde punten van de voeten en handen corresponderen met de andere delen van het lichaam.
• Sporters gebruiken sportmassage om blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren.
• Thaise massage combineert stretching, gewrichtsmobilisatie en acupressuur om flexibiliteit te bevorderen.

Het is al lang bekend dat massagetherapie verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Regelmatige massages verbeteren uw algemene gezondheid door stress te verminderen en de slaap te verbeteren. Deze therapie kan spierspanning verlichten en ook uw immuniteit versterken.

Om meer te weten te komen over verschillende soorten massages, kun je onze bijbehorende pagina eens bezoeken of een goed boek over masseren lezen.

Zijn massages gezond?

Massage voor kankerpatiënten

De laatste jaren is er meer aandacht voor massagetherapie om kankerpatiënten te helpen omgaan met de fysieke en emotionele stress die gepaard gaat met hun diagnose.

Studies hebben aangetoond dat massage met aromatherapie stresshormonen kan helpen verminderen bij kankerpatiënten, evenals pijn, vermoeidheid en misselijkheid.[4] Bovendien kan massage pijn verminderen en de kwaliteit van leven van kankerpatiënten verhogen.[5]

Deze studies suggereren dat massagetherapie kan een heilzaam en waardevol hulpmiddel zijn voor kankerpatiënten op hun reis naar herstel.

Is massage tijdens de zwangerschap gezond?

Recent onderzoek heeft gesuggereerd dat massagetherapie ook gunstig kan zijn voor zwangere vrouwen. Studies hebben aangetoond dat bepaalde geselecteerde massages kunnen helpen stress te verminderen, de slaapkwaliteit te verbeteren en misselijkheid tijdens de zwangerschap te verminderen.

Diepere weefselmassages en sommige vibratiemassages zijn niet goed voor zwangere vrouwen.

Massage kan de pijn bij de bevalling verminderen, de arbeidstijd verkorten en de noodzaak van epidurale anesthesie tijdens de zwangerschap verminderen.

Massagetherapie kan ook helpen om het risico op postpartumdepressie en vroeggeboorte te verminderen. [6] Bovendien stimuleert massage de groei van te vroeg geboren baby’s na hun vroeggeboorte.

Risico van massage

Hoewel massagetherapie veel voordelen kan bieden, is het belangrijk op te merken dat er enkele risico’s aan de praktijk verbonden zijn.

  • Massage kan bijvoorbeeld ongemak of zelfs pijn veroorzaken als de massagetherapeut te veel druk uitoefent of verkeerde technieken gebruikt.
  • Als de huid te veel wordt blootgesteld aan oliën of lotions, kan dit ook leiden tot huidirritatie of infectie. Lees hier meer over goede soorten massage oliën.
  • Bovendien wordt massagetherapie mogelijk niet aanbevolen voor bepaalde medische aandoeningen, zoals diepe veneuze trombose en bepaalde huidaandoeningen.

Hoe je thuis effectief massages kunt geven met behulp van apparaten

Recente technologische ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt om massagetherapie toe te passen door middel van apparaten zoals elektrische stimulators, vibrerende massagestoelen en draagbare massagemachines.

Deze apparaten richten zich op specifieke delen van het lichaam en helpen de bloedsomloop te verbeteren en spierspanning te verminderen. Ze zijn veilig en effectief en geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Stoelmassages

Volgens recente studies is er een verbetering van 50% in chronische pijn in de onderzoeksgroep met een algehele verbetering van het mentale welzijn na blootstelling aan elektrische stoelmassages. [7]

Bovendien verminderde het de toniciteit van de spieren en verminderde het chronische rug- of nekpijn. [8]

Uit tal van andere onderzoeken is gebleken dat massagestoelen op de werkplek de productiviteit van de werknemer kunnen verhogen. [9]

Draagbare massageapparaten

Massagetherapie kan helpen om de mobiliteit te vergroten, de balans te verbeteren en spanning te verminderen, naast het verlichten van pijntjes en kwalen.

Er zijn nu verschillende draagbare apparaten op de markt die massagetherapie toepassen en pijn verlichten door middel van trillingen of druk.

Je leven zal gezonder zijn dankzij deze gespecialiseerde instrumenten die rechtstreeks kunnen worden toegepast op specifieke lichaamsdelen, waaronder de nek, rug en voeten.

Aanvullende massage apparaten en draagbare kunnen zijn:

Massagetherapie kan worden gebruikt in combinatie met andere vormen van behandeling, zoals fysiotherapie, om mensen te helpen hun gezondheidsdoelen te bereiken.

Bovendien zijn deze massageapparaten eenvoudig en comfortabel bij jou thuis te gebruiken. Ze zijn goedkoper dan professionele massagetherapie kan gebruiken wanneer dat nodig is.

Massage is een geweldige manier om van stress af te komen en te ontspannen. De verschillende soorten massages en massageapparaten kunnen je helpen vinden wat het beste werkt voor jouw behoeften, of het nu gaat om ontspanning of het genezen van een blessure.

Massage is een geweldige manier om je lichaam en geest op één lijn te krijgen.

Misschien ook interessant: opleiding thuisstudie massagetherapie>>>

+ berichten

Drs. Hiruni Tharuka heeft onder andere medicijnen gestudeerd en is afgestudeerd als medisch professional. Ze schrijft veel artikelen over fysieke en mentale gezondheid en hoe deze twee verband houden met elkaar. Daarnaast heeft Hiruni veel kennis over psychologie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *