Ben je het ook beu om elke dag met gespannen spieren en stijve schouders rond te lopen? Dan is een goed massage apparaat hoogstwaarschijnlijk de beste oplossing voor jou. Maar wacht heel even! Voordat je het eerste beste massage apparaat koopt, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten tijdens het aankoopproces.

In dit artikel wordt uitgelegd waar je op moet letten bij het kopen van massage apparaten, zodat je degene kunt kiezen die het beste bij je past. Van kwaliteit, verschillende functies en modellen tot de verschillende soorten massagekoppen en snelheidsinstellingen: we bespreken alles wat je moet weten om de beste keuze voor jou persoonlijk te maken. Dus lees snel verder en kom erachter hoe je jouw leven kunt veranderen met een goed massage apparaat.

Stappen die je kunt doorlopen voor het aankopen van een massage apparaat

1. Welk gebied wil je gaan masseren?

Bij de aanschaf van een massage apparaat is het belangrijk om eerst na te denken over het lichaamsdeel waarop je het wilt gaan gebruiken.

Elk massage apparaat heeft over het algemeen zijn eigen beoogde doel en doelgebied, dus als je begrijpt voor welk lichaamsdeel jij het massage apparaat nodig heeft, kun je een goede beslissing nemen en een product uitkiezen, welke bij jouw behoeften past.

Mocht het bijvoorbeeld jouw doel zijn om de spanning in je nek- en schoudergebied te verminderen, zoek dan naar een massage apparaat dat specifiek op die gebieden is gericht en je hierbij kan ontlasten. Een voorbeeld is een nekmassage kussen.

Verschillende technieken

Verschillende type massage apparaten hebben verschillende technieken zoals kneden, vibratie of warmtetherapie die over het algemeen wel gebruikt kunnen worden voor alle lichaamsdelen.

Wel is het zo dat bij sommige massage apparaten verschillende opzetstukken worden geleverd, die elk bedoeld zijn voor verschillende lichaamsdelen en/of spiergroepen.

Uiteraard hebben wij ook artikelen geschreven over massage apparaten voor specifieke gebieden in het lichaam, zoals:

1.1 Ben je op zoek naar specifieke massage apparaten?

Het kan zijn dat je op zoek bent naar een specifiek massage apparaat, omdat je weet dat dit type apparaat goed voor jou zal werken. Dan kun je direct kijken voor de beste apparaten in deze productgroep. Hieronder vind je artikel, waarin we de beste massage apparaten behandelen per type massage apparaat behandelen:

Indien je hier meer over wil lezen, kun je onze pagina lezen over welke massage apparaten geschikt zijn voor welk lichaamsdeel.

2. Ben je op zoek naar kwaliteit of prijs?

Bij het kopen van een nieuw massage apparaat is het belangrijk om te bepalen hoeveel geld je wil uitgeven, nadat je jouw behoeften hebt bepaald. Je kunt namelijk kiezen tussen goedkope massage apparaten en duurdere (vaak meer kwalitatieve) massage apparaten. Vaak krijg je bij massage apparaten wel waar je voor betaald..

Als kosten geen probleem zijn, kan het de moeite waard zijn om een high-end apparaat uit te geven in termen van prestaties en levensduur. High-end apparaten worden vaak ook professionele massage apparaten genoemd en deze worden ook in salons gebruikt.

Kwaliteitsapparaten hebben vaak meer functies zoals instelbare instellingen, betere functies en variabele snelheden, zodat gebruikers hun ervaring kunnen afstemmen op hun behoeften en van maximale kwaliteit kunnen genieten.

Ze zijn ook meestal gemaakt van duurzamere materialen dan goedkopere modellen en hierdoor gaan ze dus langer mee. Dat kan je uiteindelijk ook weer een hoop geld besparen!

Aan de andere kant zijn goedkopere apparaten vaak wel een goede en veilige manier om te ondervinden of een massage apparaat wel iets voor jou is.

Je kunt het apparaat dan rustig uitproberen, zonder gelijk veel geld kwijt te zijn. Wat natuurlijk zonde zou zijn als je het apparaat slechts enkele keren gaat gebruiken.

3. Welke aanvullende functies zijn belangrijk voor je?

Bij het winkelen voor massage apparaten is het belangrijk om alle functies en mogelijkheden te overwegen voordat je een aankoop doet.

Hoewel het belangrijkste doel van deze producten is om je spieren te ontspannen en comfort te bieden, zijn er ook andere factoren waar je op moet letten, indien je de beste aankoop wil doen.

Een aantal belangrijke factoren waar je voor kunt kiezen zijn:

  • Waterdichte massage apparaten: kunnen pijnen verlichten terwijl je onder de douche of in bad staat, zodat je kunt genieten van een ononderbroken sessie zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadiging van het apparaat.
  • Trilfuncties of vibratie massage apparaten: kunnen de bloedcirculatie verbeteren op een effectieve manier, terwijl ze zorgen voor zachte massagebewegingen, samen met instellingen die zowel intensief als rustgevend kunnen zijn.
  • Infrarood functie: Eén van die functies is de infraroodtechnologie, die diep doordringt in je spieren voor intensere pijnverlichting en wat ook erg lekker is tijdens koude dagen. Naast het aanbieden van warmte, stimuleert het de bloedcirculatie en kan het zelfs helpen bij de genezing van diepere weefsels. Het is mede hierdoor een uitstekende keuze als je last hebt van chronische pijn
  • Automatische uitschakeling: Veiligheid is uiteraard belangrijk! Maar met automatische uitschakeling speel je ook in op gemak. Kies voor een massage apparaat met een automatische uitschakelfunctie om oververhitting te voorkomen en zodat je niet op de klok hoeft te kijken.
  • Bluetooth connectiviteit of connectiviteit met app: Ja, je leest het helemaal goed. Er zijn nu massage apparaten die je kunt koppelen aan je smartphone via Bluetooth of zelfs met een app. Dit maakt het mogelijk om je massage-ervaring te personaliseren door specifieke instellingen en programma’s te selecteren via een app, die vaak zelfs voorgeprogrammeerd zijn. Zo kan je de massage echt helemaal op jou afstemmen en dit is ook erg gemakkelijk.

Kies bij voorkeur een betrouwbaar merk met een goede garantie regeling

Het merk en de garantie zijn twee aspecten die vaak over het hoofd worden gezien, maar die van groot belang kunnen zijn in jouw koopervaring en tevredenheid op de lange termijn (vooral ook na je aankoop dus). Hoewel een onbekend merk aantrekkelijk kan zijn vanwege de soms lagere prijs, kan een gevestigd en betrouwbaar merk je die extra gemoedsrust bieden en vooral ook een goede service, indien je achteraf problemen ervaart. Ze hebben immers een reputatie hoog te houden en hebben vaak jaren van onderzoek en klantfeedback in hun producten gestopt.

Daarnaast zijn betrouwbare merken vaak (mede door bovenstaande) gemakkelijker als het gaat om garantie en het verlenen van een goede klantenservice. Een lange en goede garantie is niet zomaar een papiertje; het is een belofte van het bedrijf aan jou en kan je veel opleveren op de lange termijn. Het betekent daarnaast dat het bedrijf in hun product geloofd en bereid is eventuele gebreken of problemen op te lossen die je kunt tegenkomen tijdens het gebruik van je nieuwe massage apparaat.

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.