Weet jij wanneer je een foamroller moet gebruiken? In dit artikel bespreken we de belangrijkste voordelen van het gebruik van een schuimroller en wanneer deze te gebruiken.

Als je de beste oefeningen voor foam rollers wil lezen, dan kun je die in ons bijbehorende artikel doornemen. Daarnaast hebben we ook een artikel over de beste foam rollers die er op de markt zijn en daar blijft het niet bij. Onderaan de pagina vind je een lijst van relevante foam roller artikelen.

Maar laten we niet te ver afwijken en eerst de ideale momenten doornemen omtrent wanneer een foam roller te gebruiken.

Het ideale moment om een foam roller te gebruiken?

Het optimale tijdstip is afhankelijk van welke doelen je hebt. De foamroller kan namelijk zowel als verwarming voor een workout fungeren, maar ook de herstellerij na een lange dag of intensieve training bevorderen. Je kunt een foam roller dus zowel voor- als na de training gebruiken.

Afhankelijk van hoeveel spanning er in je spieren zit, kan je verschillende rolling-technieken toepassen. Wanneer je faciale adhesies wil losmaken door bijvoorbeeld dagelijkse zittende activiteiten, dan is het aan te raden om de fascia rustig uit te rollen.

Aan de andere kant kan de roller ook voor mobilisatie, opwarming en een betere prestatie op de korte termijn gebruikt worden met snelle beweging om doorbloeding te stimuleren en lichaamswaarneming verder te ontwikkelen.

Bij welke lichamelijke signalen kan je een foam roller gebruiken?

Bij spierspanning en knopen

Als je spanning in bijvoorbeeld je bilspieren en hamstrings ervaart, kan een foam roller helpen door de knopen en spanning los te laten.

Foam rollers worden vaak gebruikt door sporters voor of na trainingen om te helpen met flexibiliteit en mobiliteit, maar ze kunnen ook nuttig zijn voor mensen die spanning of knopen in het kruis ervaren.

Wanneer je een foam roller op deze gebieden gebruikt, zal dit helpen om de fascia te strekken en de spanning los te laten.

Betere bloedcirculatie

Ze kunnen de bloedsomloop stimuleren. Dit kan nuttig zijn bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van het algehele welzijn.

Voor meer soepelheid en beweeglijkheid

Als het gaat om flexibiliteit en mobiliteit, is schuimrollen een geweldige manier om te beginnen. Schuimrollen kan helpen het bewegingsbereik in jouw gewrichten te verbeteren, wat kan zorgen voor meer flexibiliteit en mobiliteit. Bovendien is het een geweldige manier om pijn en spanning in je spieren te verlichten.

Relevante artikelen over foam rollers: