Weet jij wanneer je een foam roller moet gebruiken? Je hebt vast gehoord dat foam rollers super effectief kunnen zijn in verschillende situaties en voor verschillende doeleinden. In dit artikel bespreken we de belangrijkste voordelen van het gebruik van een foam roller op basis van wanneer deze te gebruiken.

Het ideale moment om een foam roller te gebruiken?

Het optimale tijdstip is afhankelijk van welke doelen je hebt. Een foam roller kan gebruik worden op diverse momenten, waarvan we er hieronder een aantal met je delen:

Voor- of na de workout?

De foam roller kan namelijk zowel als opwarming voor een workout fungeren, maar ook om te herstellen na een lange work out of na een lange dag werken. Je kunt een foam roller dus zowel voor- als na de training gebruiken en in de ochtend en avond.

Bij welke lichamelijke signalen kan je een foam roller gebruiken?

Als je de beste oefeningen voor foam rollers wil lezen, dan kun je die in ons bijbehorende artikel doornemen. Daarnaast hebben we ook een artikel over de beste foam rollers die er op de markt zijn en daar blijft het niet bij. Onderaan de pagina vind je een lijst van relevante foam roller artikelen.

Bij spierspanning en knopen

Als je spanning in bijvoorbeeld je bilspieren en hamstrings ervaart, kan een foam roller helpen door de knopen en spanning los te laten.

Foam rollers worden vaak gebruikt door sporters voor of na trainingen om te helpen met flexibiliteit en mobiliteit, maar ze kunnen ook nuttig zijn voor mensen die spanning of knopen in het kruis ervaren.

Wanneer je een foam roller op deze gebieden gebruikt, zal dit helpen om de fascia te strekken en de spanning los te laten.

In het verlengde hiervan: triggerpoints

Heb je ooit een aanhoudende pijn of pijn in je spieren gevoeld die maar niet weg wil gaan, hoeveel je ook uitrekt en masseert? Dan is de kans groot dat je een triggerpoint hebt. Deze knopen van strakke spiervezels kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, van een blessure of ongeval tot chronische stress of een slechte houding.

Een van de meest effectieve manieren om triggerpoints te behandelen is met een foam roller. Dit eenvoudige hulpmiddel kan helpen de spanning in het getroffen gebied te verminderen door druk uit te oefenen op het triggerpoint en de omliggende weefsels.

Betere bloedcirculatie

Ze kunnen de bloedsomloop stimuleren. Dit kan nuttig zijn bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van het algehele welzijn.

Voor meer soepelheid en beweeglijkheid

Als het gaat om flexibiliteit en mobiliteit, is schuimrollen een geweldige manier om te beginnen. Schuimrollen kan helpen het bewegingsbereik in jouw gewrichten te verbeteren, wat kan zorgen voor meer flexibiliteit en mobiliteit. Bovendien is het een geweldige manier om pijn en spanning in je spieren te verlichten.

Relevante artikelen over foam rollers:

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.