de leukste boeken voor mannen

De leukste en beste boekenkeuzes voor mannen!

Ben je op zoek naar boeken voor mannen? Dan zijn er heel veel boeken te vinden die bij jou gaan passen. Er zijn een groot aantal boeken die een niet mogen ontbreken in jouw boekenkast en waaraan je veel plezier kunt beleven. De beste boeken voor mannen staan hieronder vermeld. Zo kun je direct een aantal boeken voor mannen aan jouw collectie toe gaan voegen en genieten van een echt goed boek voor mannen die jou humor, spanning of juist een inkijk in een leven kan gaan geven.

Stephen King – De Buitenstaander

Een van de beste boeken voor mannen op dit moment is De Buitenstaander van Stephen King. Het is een van de spannende boeken voor mannen die je tegen gaat komen. Het vertelt het verhaal over de vondst van een levenloos en misbruikt lichaam van een elfjarig jongetje. De verdachte is de populaire coach van het Little League team. Echter heeft deze man een waterdicht alibi. De detective, Ralph Anderson, raakt net als de verdachte overtuigd dat de man buiten de stad was, ondanks dat alle aanwijzingen zijn kant op wijzen. Hoe kan de coach dan op twee plekken tegelijk geweest zijn? Met dit boek heb je in ieder geval urenlang leesplezier.

Koop bij bol.com

Julius Jaspers – De Kookbijbel – BBQ bijbel

Er zijn ook boeken voor mannen die niet van lezen houden. De Kookbijbel – BBQ bijbel van Julius Jaspers is hier een van. Het is een boek waarin ruim 250 recepten zijn gebundeld. Daarbij gaat het van vlees, zoals spareribs en worst, tot groente, vis, schaal- en schelpdieren en fruit. Julius Jaspers wordt niet voor niets de barbecuekoning genoemd en laat het zien aan de hand van de unieke recepten. Dankzij een stappenplan weet jij precies hoe alles perfect gaar is en de plaatjes geven jou inspiratie voor het serveren. Daarbij maakt het niet uit op welke barbecue je aan de slag gaat, overal zijn recepten voor te vinden. Dit is daarom ook een leuk boek als cadeau voor mannen die graag achter de barbecue staan.

Koop bij bol.com

Michel van Egmond – Inside

Een boek voor mannen over sport mag ook niet ontbreken. Hiervoor kun je kijken naar Inside van Michel van Egmond. Dit boek is het vervolg van Topshow, het boek dat in 2014 verscheen. Van Egmond en Jan Hillenius doen van binnuiten verslag van alles wat met Voetbal Inside te maken heeft. Daarbij zal ook stilgestaan worden bij de transfer van RTL naar Talpa. Alles wat je wilt lezen over de populaire talkshow wordt besproken en zelfs de geheime besprekingen komen voorbij. Voor de echte sportliefhebbers is dit een typisch boek voor mannen en dit boek voor mannen mag niet ontbreken in je boekenkast als je regelmatig aan de buis gekluisterd zit om de mannen van VI te volgen. Het is een van de beste boeken voor mannen die je in dit lijstje terug gaat vinden.

Koop bij bol.com

Hugo Logtenberg – De hand van Van Gaal

Een ander boek als sportliefhebber is het boek van Hugo Logtenberg. De hand van Van Gaal vertelt het verhaal over de bondscoach. Critici hebben voortdurend hun mening over de coach klaarstaan. Het verwijt van zelfoverschatting komt hier ook altijd voorbij. Ondanks dat de bondscoach regelmatig in een kwaad daglicht staat, heeft hij wel bewezen dat hij van een kansloos geacht team een van de potentiële winnaars van het WK in 2014 kon maken. Voor dit boek is niet alleen met Van Gaal gesproken, maar komen ook verhalen van spelers, de technische staf van Oranje en andere betrokkenen aan bod.

Koop bij bol.com

Bill Clinton – President vermist

Bill Clinton kent iedereen. Alleen wordt de ex-president voornamelijk in verband gebracht met het Witte Huis. Terwijl er meer achter deze man zit. Er zijn namelijk een groot aantal geheimen die alleen de president weet. Het gehele boek staat in het teken van macht. De lezer zal in levende lijven ondervinden hoe het is om de belangrijkste speler binnen het Witte Huis te zijn. Daarbij worden zowel de werkdruk, de beslissingen die hij moet nemen en de onbegrensde mogelijkheden meegenomen in het verhaal. Alle duistere dreigingen komen voorbij. Dit is een van de spannende boeken voor mannen die je gelezen moet hebben.

Koop bij bol.com

William Cortvriendt – Puur & lichter

In het mannen boeken top lijstje mag ook Puur & lichter van William Cortvriendt niet ontbreken. Gezonder leven is bijvoorbeeld voor verschillende sporters belangrijk. Ook mannen die moeite hebben met het volhouden van een dieet hebben baat bij dit boek. Het gaat namelijk niet om het tellen van calorieën en overdreven bewegen, maar om een verandering in jouw voeding. Dit boek gaat jou erbij helpen. Er staan een groot aantal recepten in waar je plezier aan gaat beleven. Vanaf nu wordt het volgen van een dieet weer leuk en kun je genieten van de lekkerste gerechten. Er zijn ook boeken voor mannen die niet van lezen houden en dit is er wederom een van.

Koop bij bol.com

Willem Middelkoop – Patronen van bedrog

Onder de interessante boeken voor mannen mag dit boek niet over het hoofd gezien worden. De Patronen van bedrog van Willem Middelkoop geeft in inkijkje in de wereld van complotpraktijken, The Deep States en vals-vlag operaties. Samen met researcher Tim Dollee ontrafelt de auteur de macht achter de Amerikaanse politiek. Hierbij gaat het niet alleen om de president, maar ook het militair-industrieel complex. Alle internationaal opererende groeperingen worden omschreven als The Deep State in de VS. Complotdenkers geloven hierin en zien de politici als pionnen binnen dit schaakspel. Als je op zoek bent naar interessante boeken voor mannen, dan moet je deze zeker gelezen hebben.

Koop bij bol.com

Hendrik Groen – Leven en laten leven

Leven en laten leven van Hendrik Groen mag ook niet ontbreken als je naar een van de top 10 boeken voor mannen gaat kijken. Het is een van de boeken die mannen leuk vinden door de structuur. In dit boek gaat het om Arthur Ophof. Het leven gaat niet zoals hij het zich had voorgesteld. Geen mooie reizen naar verre landen, maar juist vier keer in de week in de file staan van Purmerend naar Breukelen en ook op de terugweg wederom in de file. Een uitgeblust, kinderloos huwelijk is alles wat hij heeft. Het hoogtepunt zijn de vrijdagmiddagen met vrienden. Dankzij zijn ontslag en een riante ontslagvergoeding verandert zijn leven echter aanzienlijk. Het verandert direct in een van de leukste boeken voor mannen.

Koop bij bol.com

David Baldacci – Amos Decker 4 – Doodskleur

Bij de boeken voor mannen kun je Doodskleur van David Baldacci ook terugvinden. Het is een van de boeken van de Amos Decker 4 serie en is een leuk boek als cadeau voor mannen die van spanning houden. FBI-againt Amos Decker neemt jou mee naar Baronville, Pennsylvania. Hier wordt de zus van journaliste Alex Jamison. Vanaf de eerste dag wordt het duo betrokken bij een moordonderzoek. Zijn interesse wordt gewekt door een huis dat in vlammen opgaat en de doden die hierbij komen kijken. Deze zijn namelijk niet zomaar gestorven in de brand, maar opgehangen en gevonden in een plas bloedt. Als blijkt dat er meerdere moorden zijn gepleegd, kan de agent niet anders dan erin duiken. Als je op zoek bent naar spannende boeken voor mannen, dan is Doodskleur een van de boeken die je zeker gelezen moet hebben.

Koop bij bol.com

Jaap de Groot – Dirk Kuyt

Een typisch boek voor mannen is het verhaal van Dirk Kuyt. De Feyenoorder heeft in zijn leven veel meegemaakt. Niet alleen zijn eigen doorzettingsvermogen heeft de speler gebracht waar hij nu staat, maar ook zijn inspiratiebronnen. Ambitie, betrokkenheid en teleurstellingen, alles komt voorbij in dit verhaal. Als je een boek voor mannen over sport in handen wilt hebben en daarbij ook wilt weten wat de drijfveren zijn voor iemands carriere, dan is dit een boek dat jou daarbij kan helpen. Het is een van de beste boeken voor mannen met een autobiografisch tintje en zorgt ervoor dat jij weet waar de voetballer voor staat.

Koop bij bol.com

Frank Krake – De laatste getuige

Onder interessante boeken voor mannen kan ook De laatste getuige van Frank Krake vallen. Het is een van de boeken voor mannen over oorlog die het meeslepende verhaal vertelt vertelt van Wim Alosery. Als kleine jongen zwierf hij door de straten van Amsterdam om uit de handen van zijn stiefvader te blijven. Hij leert te overleven, wat hem tijdens het uitbreken van de oorlog van pas komt. Hij redt zich door op het dak van een rijdende trein te liggen en duikt onder in West Friesland. Tijdens een razzia wordt hij opgepakt en naar meerdere concentratiekampen gestuurd. Zijn levenskracht en inventiviteit zorgen ervoor dat hij alles overleeft en het verhaal nu nog na kan vertellen. Het is een van de mannen boeken die jou rillingen kan geven tijdens het lezen. Alosery laat geen enkel detail weg tijdens het vertellen van zijn overleving.

Koop bij bol.com

Nicci French – De dag van de doden

Nicci French heeft al heel wat boeken op haar naam staan. Het zijn boeken voor mannen en vrouwen, welke iedere keer weer een verrassende wending hebben. Zo ook De dag van de doden. Het boek is het laatste deel van de Frieda Klein-serie en weet jou altijd te raken. Er is een seriemoordenaar in Londen. Op een avond crasht er een op hol geslagen auto, maar de man achter het stuur blijkt al een week dood te zijn. Op hetzelfde moment is er op Humpstead Heath een vuurstapel, waar het volgende slachtoffer alweer klaarligt. Het aantal doden loopt op en het onderzoek van de politie loopt vast. En de enige die het raadsel op kan lossen zit ondergedoken. Het is een geniaal boek voor mannen, waar niets is wat het lijkt. Als je op zoek bent naar een van de beste boeken voor mannen moet je bij Nicci French zijn.

Koop bij bol.com

M.J. Arlidge – Wie niet weg is

Boeken die mannen leuk vinden lopen altijd uiteen. Dit is ook terug te zien bij de volgende in het rijtje. Wie niet weg is, is het zesde deel in de Helen Grace serie van M.J. Arlidge. Als een van de beste rechercheurs van Southampton zit ze in de gevangenis. Tussen de moordenaars die ze eigenhandig daar heeft opgesloten. Ze moet zien te overleven totdat haar rechtszaak voorkomt. Alleen rest haar dan wel nog de taak om haar onschuld te bewijzen. In de cel naast haar wordt een verminkt lichaam gevonden. Helen vreest voor haar leven. Een moordenaar moet tegengehouden worden voordat er een nieuw slachtoffer valt of zij zelf het slachtoffer wordt.

Koop bij bol.com

Nicci French – Zondagochtend breekt aan

Wederom een van de boeken voor mannen en vrouwen van Nicco French. De Zondagochtend breekt aan is het zevende deel van de Frieda Klein-serie. Het verhaal begint wanneer Frieda een lijk vindt in haar eigen huis. Het lijk ligt verborgen onder de vloer en is het bewijs dat Dean Reeve nog altijd leeft. Maar dit betekent nog niet dat het onderzoek heropend wordt waar ze al jarenlang voor vecht. Frieda moet in de openbaarheid treden doordat de pers er lucht van krijgt, wat vergaande gevolgen voor haar directe omgeving heeft. Het is een van de beste boeken voor mannen die je gaat vinden en je bent geneigd het boek in een keer uit te lezen.

Koop bij bol.com

Lars Kepler – Jager

Onder de boeken voor mannen heb je ook Jager van Lars Kepler. Dit boek komt uit de Joona Linna serie. Joona heeft twee jaar doorgebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden. Hier moest zij een geheime opdracht uitvoeren. De politie loopt namelijk volledig vast met een onderzoek en heeft de expertise van Joona nodig. Het gaat hierbij om een mysterieuze moordenaar, die willekeur slachtoffers lijkt te maken. Echter is er veel meer aan de hand. De slachtoffers krijgen namelijk allemaal een kindermuziekje te horen voordat ze sterven. Met verschillende verrassende wendingen blijf jij in het verhaal.

Koop bij bol.com

Stieg Larsson – De vrouw die met vuur speelde

De vrouw die met vuur speelde is geen typisch boek voor mannen, maar wel een van de boeken voor mannen die jou urenlang in de ban kan houden. Stieg Larsson weet het verhaal van Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander in dit tweede deel van de serie goed neer te zetten. De twee tegenpolen werken samen aan verschillende moorden, maar ondertussen wordt Lisbeth ervan verdacht omdat haar vingerafdrukken op het moordwapen aangetroffen zijn. Mikael gelooft echter in haar onschuld en doet er alles aan om het mysterie te ontrafelen. Het is een van de boeken die mannen leuk vinden vanwege de opbouw en de spanning waarmee het verhaal gebracht wordt.

Koop bij bol.com

Karin Slaughter – Laatste weduwe

Een van de boeken voor mannen, en voor vrouwen die van spanning houden, is de Laatste Weduwe van Karin Slaughter. In dit verhaal verandert een onschuldig uitje in een nachtmerrie. Michelle Spivey wordt ontvoerd tijdens het winkelen met haar dochter. Er wordt direct een grootschalige zoekactie opgezet door de politie en haar partner verschijnt in de media met een emotionele oproep. Een paar weken later klinken er explosies en Will Trent en Sara Linton snellen er naartoe. Ook Sara wordt gekidnapt. Het is een van de leukste boeken voor mannen en je gaat je geen moment vervelen met de indrukwekkende schrijfstijl van Slaughter.

Koop bij bol.com

Tess Gerritsen – Verdwijn

Een van de beste boeken voor mannen en vrouwen is Verdwijn van Tess Gerritsen. Het is een van de mannen boeken waar ook vrouwen direct mee in het verhaal worden genomen. Dit verhaal begint bij een naamloze, mooie vrouw in een lijkenhuis. Maura Isles, de patholoog-anatoom, moet haar onderzoeken. Zodra de lijkenzak geopend wordt, openen de ogen van het lijk. De vrouw blijkt nog te leven. De vrouw wordt overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze een bewaker vermoord en meerdere mensen gijzelt. Het is een van de boeken voor mannen die je niet meer weg kunt leggen als je eenmaal aan het lezen bent. Tess Gerritsen weet alles op een meeslepende manier neer te zetten.

Koop bij bol.com

Johan Cruijff – Mijn verhaal

Dit is een van de leukste boeken voor mannen als je fan bent van de voetballer. Cruijff wordt gezien als icoon. Als een van de beste spelers aller tijden heeft hij veel verandering gebracht in het Nederlandse voetbal. Zijn speelstijl en voetbalfilosofie maakten hem uniek. Hij is een held voor velen en veel jongere spelers beschouwen hem als leermeester. Tijdens zijn leven hebben veel mensen een invulling gegeven aan zijn leven, maar in het boek vertelt hij zijn eigen versie. Het is een van de boeken voor mannen die jou meesleept in de wereld van een held, die tot op de dag van vandaag nog altijd als rolmodel wordt gezien.

Koop bij bol.com

Vindt het boek dat bij je past

Als je op zoek bent naar echt een goed boek voor mannen, dan kun je altijd kijken in verschillende lijstjes. Je gaat ongetwijfeld nog meer boeken voor mannen vinden die jouw interesse gaan wekken en die ervoor kunnen zorgen dat jij weer urenlang leesplezier gaat hebben. Of het nu mannen boeken zijn die jou meenemen in een fictieve wereld, boeken voor mannen over oorlog zijn of boeken die juist een autobiografische inslag hebben, je vindt altijd iets dat bij jouw interesses aansluit. Een leuk boek als cadeau voor mannen kan ook altijd gevonden worden, zodat je met een uniek cadeau aan kunt komen bij jouw vrienden en familie. Meer boeken voor mannen geven jou te allen tijde iets nieuws in handen.

Meer top lijstjes van boeken categorieën?

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *