boek over communicatiestijlen

Beste boeken over de DISC-kleuren (communicatiestijlen)

Als je jouw communicatieve vaardigheden wilt verbeteren, is het een goed begin om jouw DISC-communicatiestijl te begrijpen. En wat is een betere manier om je DISC-stijl te leren kennen dan met een van deze bestverkochte boeken?

Of je nu een rode / directe communicator bent die graag direct ter zake komt of een gele / expressieve communicator bent die graag praat, in elk boek uit deze lijst zal je meer inzicht vinden.

Dus neem een kijkje en vind de perfecte om je te helpen jouw communicatieve vaardigheden te verbeteren en andere communicatiestijlen beter te begrijpen.

Het lezen van deze boeken kan je veel inzicht en begrip bieden ten opzichte van je collega’s, familieleden, vrienden of kennissen. Dus aarzel niet langer en doe jezelf een plezier! Betere communicatie vaardigheden ligt binnen handbereik.

Beste boeken over de DISC kleuren

Disc-communicatiestijlen worden steeds populairder omdat mensen ernaar streven de beste communicatiemethoden voor zichzelf en anderen te herkennen en toe te passen. En terecht want het kan je veel voordeel op leveren op bijvoorbeeld de arbeidsmarkt.

Hoewel er veel boeken over dit onderwerp zijn, hebben we een lijst samengesteld met de beste die zich specifiek richten op de vier communicatiestijlen in kleur, omdat dit leuk om te lezen is en gemakkelijk te onthouden.

Daarnaast kun je het overal toepassen en zal je personen met bepaalde kleuren gelijk herkennen in je eigen omgeving.

Het werk van Thomas Erikson zal natuurlijk regelmatig terugkomen, aangezien hij een van de meest vooraanstaande experts op dit gebied is. We raden echter ook aan om enkele van de andere titels op onze lijst te bekijken.

Omringd door idioten (Thomas Erikson)

Heb je moeite om de communicatiestijl van de mensen om je heen te begrijpen? Vraag je je af waarom mensen het gewoon niet lijken te begrijpen? Dan is Omringd door idioten van Thomas Erikson het boek voor jou.

Dit boek gaat over DISC klueren en hoe deze de communicatie kunnen beïnvloeden. Erikson zet de vier verschillende communicatiestijlen uiteen en legt uit hoe ze allemaal werken. Hij geeft ook handige tips om mensen met een andere stijl dan jij beter te begrijpen en ermee te communiceren.

Als je op zoek bent naar een boek dat je helpt de communicatiestijlen van de mensen om je heen beter te begrijpen, zoek dan niet verder dan Omring door idioten van Thomas Erikson.

Dit boek zal je zeker het inzicht en begrip geven dat je nodig hebt om je relaties met anderen te verbeteren. Het geeft op een leuke en grappige manier een schat aan kennis over communicatie en verschillende karakters. Welke kleur(en) heb jij?

Bekijk dit boek hier>>>

Boeken lezen over communicatiestijlen
Welke kleur heb jij denk je? Lees een boek en je weet het.

Omringd door psychopaten (Thomas Erikson)

Naarmate de wereld vordert, verandert ook de manier waarop we met elkaar omgaan. Met de introductie van verschillende persoonlijkheidstypes is het gemakkelijker geworden om te begrijpen waarom sommige mensen gewoon niet goed bij anderen passen.

In zijn boek, Omringd door psychopaten, duikt Thomas Erikson diep in de wereld van psychopaten en hun DISC-kleur. Hij biedt een uniek perspectief op deze vaak onbegrepen individuen en geeft inzicht in hoe je hen kunt herkennen en wat te doen als je er één tegenkomt.

Als je op zoek bent naar een boek dat je een beter begrip geeft van psychopaten en hoe je met hen kunt communiceren, zoek dan niet verder dan Omringd door psychopaten.

Thomas Erikson heeft uitstekend werk verricht door de verschillende DISC-kleuren uit te leggen en hoe deze zich verhouden tot dit persoonlijkheidstype.

Als je meer wilt weten over hoe je effectief kunt communiceren met psychopaten, hoe je ze kunt herkennen of ontwijken, wat je moet doen als je er één tegen komt dan is dit het boek voor jou.

Bekijk dit boek hier>>>

DISC van A tot Z

DISC van A tot Z is een goed boek over communicatiestijlen vertaald in de vier kleuren. Een van de beste boeken, het zal je helpen je eigen communicatiestijl te herkennen en de stijlen van anderen te begrijpen en te waarderen.

Het boek leidt je door elke letter van de persoonlijkheidstypes van de schijf en geeft inzicht in hoe mensen met die stijlen communiceren. Het bevat ook quizzen, zodat u uw eigen persoonlijkheidstype kunt bepalen.

Na het lezen van dit boek zal je jezelf beter begrijpen en effectiever met anderen kunnen communiceren, ongeacht hun DISC kleur.

Dit is een van de beste boeken over communicatiestijlen in kleuren, omdat het boek goed gestructureerd is en op een aantrekkelijke manier is geschreven.

Bekijk dit boek hier>>>

Dat ben J!K – DISC in het ‘normale’ leven (Mariëtte van Lierop)

Als je je communicatieve vaardigheden wilt verbeteren, of gewoon jezelf en de mensen om je heen beter wilt begrijpen, dan is Dat ben J!K – DISC in het ‘normale’ leven het boek voor jou.

Dit boek duikt in de vier verschillende communicatiestijlen – Rood voor Dominant, Geel voor Invloedrijk, Groen voor Coöperatief en Blauw voor Analytisch- en hoe je deze bij jezelf en anderen kunt herkennen.

Maar het gaat niet alleen om het begrijpen van de verschillende stijlen. Het boek helpt je ook om je eigen communicatiestijl te achterhalen en hoe je deze het beste kunt gebruiken in verschillende situaties.

En misschien wel het belangrijkste, het laat je zien hoe je je stijl kunt aanpassen om beter te communiceren met mensen met verschillende stijlen.

Of je nu je werkrelaties wilt verbeteren of gewoon jezelf en de mensen om je heen beter wilt begrijpen, dat gaat zeker lukken!

Bekijk dit boek hier>>>

Omring door slechte bazen (Thomas Erikson)

Heb je moeite om te communiceren met je baas of collega’s? Als dat zo is, ben je niet de enige. Volgens Thomas Erikson, auteur van het boek Omringd door slechte bazen, worstelen veel mensen met communicatie omdat ze de verschillende DISC-stijlen niet begrijpen.

DISC is een model dat communicatiestijlen onderverdeelt in vier categorieën: dominant, invloedrijk, stabiel en consciëntieus. Elke stijl heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en het is belangrijk om te kunnen identificeren met welke stijl je te maken hebt om effectief te kunnen communiceren.

Erikson’s boek staat vol met handige tips over hoe om te gaan met elke DISC-stijl, en hoe je veelvoorkomende communicatievalkuilen kunt vermijden. Als je op zoek bent naar een manier om je communicatieve vaardigheden te verbeteren, dan is dit het boek voor jou.

Op zoek naar voorbeelden van incompetente bazen of luie werknemers die bedrijven liever lozen? Zoek dan niet verder.

Bekijk dit boek hier>>>

boeken over verschillende soorten communicatiestijlen
Je hebt slechte bazen die zich voordoen als goede bazen (zoals in het boek hierboven) en soms zijn deze bazen narcisten. Daarover kun je meer lezen in onderstaand boek.

Omring door narcisten (Thomas Erikson)

Het nieuwste boek van Thomas Erikson, Surrounded by Narcissists, gaat weer over de DISC-kleuren. Daarin instrueert Erikson lezers hoe communicatiestijlen en narcisten te herkennen.

Erikson, een expert in het DISC-communicatiestijlenmodel, geeft lezers inzicht in de narcistische persoonlijkheid en hoe ermee om te gaan.

Hij legt uit dat narcisten vaak erg manipulatief zijn en vaak anderen gebruiken om te krijgen wat ze willen. Ze zijn in het begin misschien charmant en charismatisch, maar hun ware kleuren zullen uiteindelijk zichtbaar worden.

Hij geeft handige tips over hoe je effectief kunt communiceren met mensen van alle vier de DISC-persoonlijkheidstypen en hoe narcisten zullen communiceren en hoe je hen kunt vermijden of kunt doorzien.

Voorbeeld: Dominante narcisten zijn degenen die altijd proberen het gesprek te beheersen en ervoor zorgen dat zij degene zijn die gelijk hebben. Ze zijn vaak schurend, gemeen en agressief, en ze kunnen erg uitputtend zijn om mee om te gaan.

Bekijk dit boek hier>>>

Omring door idioten en andere boeken in het Engels (Thomas Erikson)

Er zijn veel boeken die beweren alle antwoorden te hebben als het gaat om communicatie. Ze bieden vaak een one-size-fits-all benadering die geen rekening houdt met de individuele eigenaardigheden en voorkeuren die ons maken tot wie we zijn.

Maar in zijn boek Omringd door idioten biedt Thomas Erikson een verfrissend ander perspectief. In plaats van te proberen iedereen in hetzelfde hokje te plaatsen, omarmt hij het idee dat er vier verschillende communicatiestijlen zijn – en dat we allemaal kunnen profiteren van het begrijpen en gebruiken van ze allemaal.

Het boek van Erikson is in het Engels vertaald en het is zeker de moeite waard om te lezen als je je communicatieve vaardigheden wilt verbeteren.

Je leert niet alleen meer over de verschillende communicatiestijlen, maar je krijgt ook waardevolle inzichten over hoe je deze kunt herkennen en toepassen in je eigen leven.

Bekijk dit boek hier>>>

Meer top boeken lijstjes die je wellicht leuk zal vinden?

  1. Brené brown boeken
  2. Boekenkeuzes voor mannen
  3. Geweldloze communicatie boeken
  4. Gelukkiger leven? Boeken ter inspiratie
  5. Management boeken
  6. Mindset boeken voor jou
  7. Psychologie boeken: beste keuzes?
Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *