footo van een voorproefje van de inhoudt van de boeken op deze pagina

Beste boeken over economie – Economische boeken om te kopen

Als je op zoek bent naar de beste boeken over economie, ben je hier aan het juiste adres. We zullen boeken uit verschillende categorieën behandelen.

Voor onze doeleinden zullen we ons concentreren op boeken die het best beoordeeld zijn door het grote publiek en waarvan wij daarnaast ook vonden dat ze de moeite waard waren om te lezen.

Of je nu geïnteresseerd bent in internationale economie of systemen, wij hebben het voor je. Dus leun achterover, ontspan en bereid je voor om meer te weten te komen over de beste boeken over economie.

Top 3: Beste economische boeken over crises tijden

Als het gaat om economische crises, zijn er veel verschillende boeken die nuttige inzichten kunnen bieden.

Om jou te helpen het beste van het beste te vinden, hebben we een lijst samengesteld met de top drie van boeken over economische crises.

Nr 1. Ondernemen in crisistijd (Femke Hogema)

Femke Hogema’s boek Ondernemen in tijden van crisis is een geweldig boek voor ondernemers die hun mindset, cashflow en strategieën willen verbeteren.

Het boek is een van de best beoordeelde boeken over dit onderwerp, en niet zonder reden. Hogema geeft waardevolle inzichten in hoe je een crisis doorstaat en er aan de andere kant sterker uitkomt.

Als je op zoek bent naar een boek dat je helpt te begrijpen hoe je moet ondernemen in tijden van crisis, zoek dan niet verder dan Femke Hogema’s Zaken doen in tijden van crisis.

Dit boek staat boordevol nuttige informatie over hoe je jow mindset, cashflow en strategieën kunt verbeteren. Als je serieus bent over het laten groeien van je onderneming, dan is dit een must-read en behoort zeker tot de beste economische boeken.

Bekijk dit boek hier>>>

Nr 2. Adults in the Room (Yanis Varoufakis)

In zijn nieuwe boek, Adults in the Room: My Struggle with Europe’s Deep Establishment, doet Yanis Varoufakis verslag van zijn tijd als Griekse minister van Financiën tijdens de schuldencrisis van het land in 2015.

Varoufakis was een hoofdrolspeler in de crisis en zijn boek geeft inzicht in de interne werking van de Europese Unie in tijden van economische onrust.

Volwassenen in de kamer is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in economie of Europese politiek, en het biedt een uniek perspectief op de schuldencrisis van 2015.

Bekijk dit boek hier>>>

Nr 3. Capital (John Lanchester)

Capital van John Lanchester is een goed beoordeeld boek over economische crisis. Het is een roman verteld met mededogen, humor en onwankelbare waarheid.

Lanchester’s Capital speelt zich af in het huidige Londen en draait om de crash van de huizenmarkt in de stad. De roman volgt een groep mensen die allemaal verbonden zijn met één straat in Zuid-Londen, die ground zero wordt voor de ineenstorting van de huizenmarkt.

De roman is geprezen om zijn medelevende weergave van de personages die getroffen zijn door de economische crisis. Lanchester gaat ook de realiteit van de situatie niet uit de weg en geeft de werkelijke kosten van de crash op de huizenmarkt weer.

Al met al is Kapitaal een roman die een nauwkeurig en inzichtelijk beeld geeft van de economische crisis en de effecten ervan op degenen die gevangen zitten in het web.

Bekijk dit boek hier>>>

boeken over economische crises
Maar niet alles hoeft over economische crisis te gaan! Deze mannen in pak kunnen ook met iets heel anders bezig zijn, lees snel verder..

Top 3: Beste economische boeken over macro economie

Macro economie is de studie van economische systemen en hoe deze de economische groei en ontwikkeling beïnvloeden. Het is een breed studiegebied dat alles omvat, van fiscaal beleid tot monetair beleid.

Er zijn veel goede boeken over macro-economie. Maar als we het moesten beperken, zijn hier drie die we zouden aanbevelen:

Nr 1. Gratis geld voor iedereen (Rutger Bregman)

Het boek van Rutger Bregman, Gratis geld voor iedereen, is een bestseller over macro-economie. Zijn ondertitel ”hoe utopische ideen de wereld veranderen”, weerspiegelt zijn overtuiging dat utopische ideeën de wereld ten goede kunnen veranderen.

In zijn boek pleit Bregman voor een universeel basisinkomen (UBI), dat volgens hem armoede en ongelijkheid zou verminderen.

Bregmans ideeën hebben de afgelopen jaren aan kracht gewonnen, nu steeds meer mensen beseffen dat ons huidige economische systeem niet voor iedereen werkt.

Nu automatisering en technologische vooruitgang veel banen in de toekomst dreigen te elimineren, is het duidelijk dat we een nieuwe manier moeten vinden om voor onze burgers te zorgen.

Het boek van Bregman biedt een gedetailleerd plan voor de implementatie van een ubi en maakt overtuigend duidelijk dat dit de beste weg vooruit is voor onze economie.

Bekijk dit boek hier>>>

Nr 2. The Bitcoin Standard (Saifedean Ammous)

Als je op zoek bent naar een boek dat je een uitgebreid begrip van Bitcoin geeft, hoef je niet verder te zoeken dan The Bitcoin Standard van Saifedean Ammous.

Dit boek is een must-read voor iedereen die meer wil weten over het gedecentraliseerde alternatief voor centraal bankieren.

Ammous legt uitstekend uit hoe Bitcoin werkt en waarom het de potentie heeft om het huidige financiële systeem op zijn kop te zetten. Hij onderzoekt ook de implicaties van een wereld waarin Bitcoin de dominante valuta is.

De Bitcoin-standaard is een essentiële lezing voor iedereen die de toekomst van geld en bankieren wil begrijpen. Het boek is erg innovatief en behoort volgens ons zeker tussen de beste economische boeken van deze tijd.

Bekijk dit boek hier>>>

Nr 3. Principes voor het omgaan met de veranderende wereldorde (Ray Dalio)

Het boek van Ray Dalio, Principles for Dealing with the Changing World Order, is een geweldig boek voor diegenen die geïnteresseerd zijn in macro-economie en waarom naties slagen of falen.

In het boek stelt Dalio dat de wereldorde voortdurend verandert en dat landen hun beleid en praktijken moeten aanpassen om voorop te blijven lopen.

Hij geeft een kader om dit te doen, en zijn principes zijn van toepassing op zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden.

Hoewel sommigen zijn concepten in het begin misschien moeilijk te begrijpen vinden, kan Dalio ze goed uitleggen in lekentaal.

Al met al is dit een uitstekend boek over macro-economie en zou het verplichte lectuur moeten zijn voor alle studenten economie.

Bekijk dit boek hier>>>

Beste boeken over politieke economie en macro economie.
Boeken over economie kunnen uiteraard ook een politieke twist hebben. Lees over deze categorie (en ook andere categorieën daarna) hieronder meer.

Top 3: Beste economische boeken over politieke economie

Deze top 3 gaat over economieboeken waarin politieke onderwerpen centraal staan. We hebben deze boeken geselecteerd uit de beste recensies en van elk daarvan een korte samenvatting gepubliceerd.

Nr 1. De slag om Europa v(Rob de Wijk)

Rob de Wijks ”De slag om Europa” is één van de beste boeken over economie en geeft een gedetailleerd en inzichtelijk beeld van hoe China en Rusland ons continent scheiden.

De Wijk is een gerespecteerd politiek econoom en in dit boek put hij uit zijn uitgebreide kennis om de complexe economische krachten die vandaag in Europa aan het werk zijn, uit te leggen.

Hij schetst een duidelijk beeld van de strijd tussen China en Rusland om de controle over de Europese economie en maakt overtuigend duidelijk dat ons continent op een kruispunt staat.

Dit is een essentiële lezing voor iedereen die de politiek van de economie en de implicaties voor de toekomst van Europa wil begrijpen.

Bekijk dit boek hier>>>

Nr 2. De nieuwe wereldorde (Rob de Wijk)

Het boek The New World Order van Rob de Wijk is een politiek-economisch boek dat ingaat op de opkomst van China als wereldleider en de mogelijke gevaren die daarmee gepaard gaan.

De Wijk stelt dat China stilaan de macht overneemt en dat deze verschuiving desastreuze gevolgen kan hebben voor de rest van de wereld.

Hij geeft een gedetailleerde analyse van de Chinese economie en de impact ervan op de mondiale politiek en economie.

Het boek is zeer interessant om te lezen voor iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen van de veranderende machtsverhoudingen in de wereld van vandaag.

Bekijk dit boek hier>>>

Nr 3. Waarom naties falen (Daron Acemoglu)

Waarom naties falen is een uitstekend boek over de oorsprong van macht, welvaart en armoede. Het zit boordevol onderzoek en geeft veel inzicht in de verschillen tussen succesvolle en niet-succesvolle naties.

Acemoglu levert uitstekend werk door overtuigende argumenten te leveren voor zijn stelling dat het instellingen zijn, niet geografie of cultuur, die verklaart waarom sommige landen welvarend zijn terwijl andere in armoede verkeren. Hij ondersteunt zijn beweringen met een schat aan wetenschappelijk bewijs en praktijkvoorbeelden.

Over het algemeen is Why Nations Fail een zeer plezierige lezing die veel stof tot nadenken biedt. Ik zou het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in economie of politiek.

Bekijk dit boek hier>>>

boeken over de geschiedenis van onze economie
Ook heeft onze economie een rijke geschiedenis uiteraard. Lees er in de volgende alinea’s meer over!

Top 3: Beste economische boeken over historische economie

Deze drie keuzes zijn bedoeld voor fans van de beste economische boeken over historische gebeurtenissen. Ze zijn door ons gemaakt op basis van de mening van de beste experts en lezers.

Net als voorheen presenteren we een korte preview van het boek en een link naar het boek.

Nr 1: Keerpunt 1971 (Edin Mujagic)

Als je op zoek bent naar een boek dat een diepgaande analyse geeft van de staatsschuld, de werkende armen en nieuwe economische groei, dan moet je zeker eens kijken naar Edin Mujagic’s Keerpunt1971.

Mujagic doet uitstekend werk door de lezers een grondige uitleg te geven. Ik zou dit boek zeker aanraden aan iedereen die meer wil weten over economie.

De komst van de euro en bitcoin, negatieve spaarrentes, werkende armen, spanningen met China, de crisis sinds 2001 (met betrekking tot China), en meer, lijken te zijn veroorzaakt door de uitgifte van niet-gemonetiseerde valuta in 1971 Een keerpunt in onze geschiedenis.

Bekijk dit boek hier>>>

Nr 2. Schulden de eerste 5000 jaar (David Graeber)

Een nieuw boek van David Graeber genaamd Debt: The First 5000 Years is een bestseller die alles wat je denkt over geld, schulden en de samenleving op zijn kop zet.

In dit boek traceert Graeber de oorsprong van geld en schulden tot het allereerste begin van de menselijke beschaving. Voordat er geld was, waren er schulden. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe boek van David Graeber, Debt: The First 5000 Years, dat snel een bestseller wordt.

Hij laat zien hoe geld en schulden altijd nauw met elkaar verweven zijn geweest, en hoe ze onze samenlevingen hebben gevormd op manieren die we ons misschien niet eens realiseren.

Deze fascinerende geschiedenis van de economie zal alles wat je over geld denkt op zijn kop zetten. Als je op zoek bent naar een tot nadenken stemmende lezing die je aannames over de oorsprong van geld ter discussie stelt, dan is dit het boek voor jou.

Bekijk dit boek hier>>>

Nr 3. De opkomst en ondergang van de grote mogendheden (Paul kennedy)

Paul Kennedy’s boek ”De opkomst en ondergang van de grote mogendheden” is een interessant boek over economische verandering en geschiedenis en militaire conflicten van 1500-2000.

Kennedy doet geweldig werk door lezers inzicht te geven in de economie sinds 1500 en hoe deze de wereld van vandaag heeft beïnvloed.

Eén van de belangrijkste thema’s in het boek is dat economische verandering vaak leidt tot militaire conflicten.

Dit is een thema dat vandaag de dag nog steeds relevant is, aangezien we zien dat veel landen worstelen om gelijke tred te houden met de steeds veranderende wereldeconomie.

Al met al is dit een geweldig boek voor iedereen die meer wil weten over economie en de impact ervan op de wereld.

Bekijk dit boek hier>>>

boeken over tijden van economische groei.
Ook zijn er daarnaast mooie tijden van economische groei. Zie in de alinea hieronder onze top 3.

Top 3: Beste economische boeken over economische groei

Er zijn ook boeken over de goede tijden en niet alleen over de slechte tijden zoals de economische crisis!

Hieronder geven wij de top 3 boeken weer over economische groei. De boeken zijn gerangschikt op basis van positieve reviews en persoonlijke ervaring.

Nr 1. Gouden jaren (Annegreet van Bergen)

In haar boek Gouden jaren kijkt Annegreet van Bergen naar economische groei en hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd.

Ze onderzoekt hoe de verandering in de economie verschillende aspecten van ons leven heeft beïnvloed, van de manier waarop we werken tot de manier waarop we onze vrije tijd besteden.

Met een scherp oog voor detail laat van Bergen zien hoe de opkomst van nieuwe technologieën en globalisering de manier waarop we leven en werken hebben veranderd. Ze kijkt ook naar de sociale en ecologische implicaties van deze economische groei.

Gouden jaren is een essentiële lectuur voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe de wereldeconomie de afgelopen 50 jaar is veranderd – en hoe deze in de toekomst zal blijven veranderen.

Bekijk dit boek hier>>>

Nr 2. Bloei (Elske Doets)

In haar nieuwe boek Bloom geeft Elske Doets een frisse kijk op economische groei. Ze stelt dat in de wereld van vandaag geluk voorop staat. Dit nieuwe groeiscenario richt zich op het idee dat mensen een welvarend en bevredigend leven moeten kunnen leiden.

Doets geeft een gedetailleerde analyse van hoe de economie de afgelopen jaren is veranderd en hoe dit het leven van mensen heeft beïnvloed.

Ze stelt dat economische groei weliswaar belangrijk is, maar niet het enige aandachtspunt mag zijn. In plaats daarvan moeten we ook streven naar geluk en welzijn.

Dit boek is essentieel leesvoer voor iedereen die geïnteresseerd is in de economie en hoe deze ons leven beïnvloedt. Het biedt een tot nadenken stemmende analyse van onze huidige situatie en biedt een nieuwe weg vooruit.

Bekijk dit boek hier>>>

Nr 3. How an Economy Grows and Why It Crashes (PD Schiff)

In zijn boek How an Economy Grows and Why It Crashes biedt PD Schiff een grondige en inzichtelijke analyse van de economische groei en de verschillende factoren die ertoe kunnen leiden dat een groeifase ten einde loopt.

Schiff geeft in z’n boek de belangrijkste aanjagers van economische groei weer. Hij gaat verder met te zeggen dat wanneer een van deze drijfveren vertraagt of helemaal stopt, dit het einde kan betekenen van een tijdperk van groei.

Technologie is misschien wel de belangrijkste motor van economische groei, omdat het de potentie heeft om de productiviteit en efficiëntie te verhogen op een manier die geen enkele andere factor kan.

Zelfs technologie kan echter een punt bereiken waarop het niet langer dezelfde groei-impuls geeft als het ooit deed.

Dit boek is essentieel leesvoer voor iedereen die wil begrijpen hoe economieën groeien en waarom ze soms crashen.

Bekijk dit boek hier>>>

Meer top lijstjes van boeken zoals deze?

  1. Top lijstje voor mannen
  2. Beste boeken van biografieën
  3. Beste boeken in de categorie geluk
  4. Top lijstje van Michael Pilarzcyk
  5. Beste boeken over psychologie
Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *