top lijstje van wim hof boeken

De beste boeken van Wim hof? Boeken die je moet kopen

Er zijn al een aantal boeken van Wim Hof gepubliceerd, maar sommige zijn beter dan andere.

De boeken van Wim Hof richten zich veelal op ademhaling en mindfulness. Deze onderwerpen zijn gebaseerd op het onderzoek dat hij heeft gedaan.

Hof staat bekend om zijn ijsbaden en veel mensen zijn benieuwd hoe ze hun gezondheid kunnen verbeteren. De beste boeken van Wim Hof bieden wetenschappelijk onderzoek ter ondersteuning van zijn beweringen over de voordelen van blootstelling aan koude en mindfulness.

Als je meer wilt weten over Wim Hof en zijn methoden, dan zijn dit de boeken die je moet lezen (en tevens hebben we bijna al zijn boeken gerangschikt!).

De beste boeken van Wim Hof die je zeker moet kopen

1. De Wim hof Methode

In de Wim Hof Methode (WHM) leer je hoe je koude, ademhaling en mindset kunt gebruiken om je geest, stofwisseling en een betere gezondheid in eigen hand te nemen.

Het wetenschappelijk onderzoek naar de Wim Hof-methode groeit en er worden voortdurend nieuwe onderzoeken gepubliceerd. De WHM is zelfs opgenomen in een bestsellerboek.

De sleutel tot de Wim Hof Methode is het beheersen van je adem. Een goede ademhaling helpt om je lichaam en geest van zuurstof te voorzien, wat je algehele gezondheid en welzijn verbetert.

Ook de ijsbaden zijn een belangrijk onderdeel van de Wim Hof Methode. Ze helpen je te wennen aan extreme kou, wat je op zijn beurt helpt om je lichaam en geest onder druk te beheersen.

De Wim Hof Methode leert je toegang te krijgen tot je innerlijke kracht en veerkracht. Wanneer je leert je emoties te beheersen en kalm te blijven onder druk, kun je alles bereiken waar je je zinnen op zet.

Bekijk dit boek hier>>>

Sta jij er binnenkort ook zo bij?

2. Koud kunstje

Ademhalingstechnieken, mindfulness en koudwatertherapie behoren tot de onderwerpen die aan bod komen in Wim Hofs nieuwe boek “Koud kunstje”. Het boek heeft de aandacht getrokken van het Radboud UMC dat onderzoek doet naar de technieken. Volgens de universiteit kan iedereen ze leren.

Hof, bekend als de Ice Man, dankt zijn vermogen om extreme kou en hoogte te weerstaan met een ademhalingstechniek die hij de Wim Hof-methode noemt. Er wordt gezegd dat de methode de innerlijke kracht van het lichaam activeert en het welzijn verbetert.

Het Radboud UMC begon met het onderzoeken van de Wim Hof-methode nadat bekend werd dat mensen verbetering lieten zien in hun cognitieve functie, stressniveau en ontstekingsniveaus.

Bekijk dit boek hier>>>

3. Oerkracht (Scott Carney)

Scott Carney heeft de Wim Hof methode onderzocht en zijn eigen bevindingen beschreven in zijn boek ”Oerkracht”. Carney gelooft dat de Wim Hof-methode mensen kan helpen een oerkracht aan te boren die ons terug in de tijd kan brengen.

Carneys onderzoek is indrukwekkend en is gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. Zoals bij elk nieuw onderzoek, is er echter nog steeds enige scepsis.

Het werk van Carney is belangrijk omdat het de Wim Hof-methode helpt legitimeren en laat zien dat het meer is dan alleen anekdotisch bewijs van mensen die beweren er baat bij te hebben gehad.

De volgende stap zal grotere, meer rigoureuze onderzoeken zijn die kunnen bepalen of de Wim Hof-methode daadwerkelijk de fysieke en mentale gezondheid verbetert.

Bekijk dit boek hier>>>

4. Samenvatting van Wim Hof Methode

Dit is een samenvatting van het meest bekende boek van Wim. Hiermee ben je een stuk sneller klaar en kom je toch ook tot de kern van zijn punten. Dit is natuurlijk erg handig voor wanneer je bijvoorbeeld een drukke baan hebt of een druk gezinsleven!

De Wim Hof-methode is een ademhalings- en mindfulness-oefening waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat deze de gezondheid en het welzijn verbetert. De praktijk bestaat uit getimede diepe ademhalingsoefeningen, blootstelling aan koude en mindfulness.

Het is gebleken dat blootstelling aan kou het energieverbruik verhoogt, de bloedsomloop verbetert en het immuunsysteem stimuleert.

Bekijk dit boek hier>>>

Lees je liever een andere taal?

Je kunt de boeken van Wim Hof ook in andere talen lezen, zoals Engels of Duits. Wim Hof is een Nederlander die beroemd is geworden door zijn vermogen om extreme kou en ijsbaden te weerstaan.

Hij heeft verschillende boeken geschreven over mindfulness en hoe je een gezond leven kunt leiden. Zijn boeken zijn beschikbaar in veel verschillende talen, waaronder Engels en Duits.

Bekijk andere talen hier>>>

Meer top lijstje zoals deze?

Website | + berichten

Team Mindsetking bestaat uit het team van schrijvers van Mindsetking. Zij publiceren voornamelijk op basis van wetenschappelijk publicaties en diepgaand onderzoek naar het onderwerp in kwestie. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via contact@mindsetking.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *